Kotimaiset Kuoma jalkineet eivät kestä Suomen talvessa

Tunnetusti Kuomat sopivat suomalaisen jalkaan tosi hyvin, mutta ne eivät kestä enää Suomen talvessa. Syynä tähän ei todellakaan ole ilmastonmuutos vaan laadun heikkeneminen. Ilmaston lämpenemisen johdosta talvikenkien voisi olettaa kestävän paremmin, koska pakkasia on vähemmän ja näin pakkasen kielteinen vaikutus materiaalien kulutuskestävyyteen on pienempää.

Kotimaiset Kuoma Kari Soft Shell jalkineet (hinta 80 €) eivät kestä ja rikkoontuvat käyttökelvottomaksi jo alle 5 kk:n aikana tapahtuvan noin 70 käyttötunnin (jalassa olon) jälkeen. Minulla on rikkoontunut jo kaksi ko. kenkäparia lyhyen ajan sisällä. Tämän johdosta on nähtävissä, että kyseessä ei ole yksittäistapaus vaan ko. kenkämallia koskeva laatuongelma.

Kenkien valmistaja Kuomiokoski Oy on luokitellut tämän trekking-kengän talvisesongin kengäksi. Trekking eli suomeksi trekkaus tarkoittaa useita päiviä, jopa kuukausia kestävää vaellusta usein vaikeakulkuisessa maastossa.

Rohkenen sanoa, että Kuoma Kari Soft Shell kenkiä valmistava Kuomiokoski Oy huijaa kuluttajia, luokittelemalla kengän talvisesongin trekking-kengäksi. Miten tällä kenkäparilla rohkenisi lähteä vaeltamaan kun se ei kestä edes normaalia kävelyä, kevyenliikenteen väylällä?

Kummankin rikkoontuneen kenkäparin käyttömäärä minulla on tarkasti tiedossa, koska hankin kengät pelkästään yhtä tarkoitusta varten ja jossa ne ovat yksinomaan olleet. Käyttö on ollut kävelyä kevyenliikenteen väylällä noin 3,5 tuntia viikossa, talvi- ja myös pakkaskelillä. Korostan, että talvi- ja myös pakkaskelillä eli myös oikeassa Suomen talvessa.

Ensimmäisen kenkäparin kohdalla reklamoin kenkien valmistajaa Kuomiokoski Oy:tä rikkoontuvien nauhakoukkujen osalta ja pyysin heitä vaihtamaan kengissä olevat muoviset koukut metallisiin koukkuihin. Valmistajan pyynnöstä lähetin kengät tehtaalle, nauhakoukkujen vaihtoa varten. Suutarin tarkastettua kenkäparin, se totesi kummankin kengän olevan nauhakoukkujen rikkoontumisen lisäksi niin liestynyt, että niitä ei enää ollut järkevää korjata. Kenkäpari kesti siis vain noin 70 käyttötuntia, kävelyä kevyenliikenteen väylällä. Valmistaja lähetti minulle samanlaisen uuden kenkäparin, mutta suostui pyynnöstäni vaihtamaan kenkiin metalliset nauhakoukut, muovisten tilalle.

Kun myös tälle toiselle kenkäparille tuli noin 70 käyttötuntia täyteen, molemmat kengät ratkesivat (murtuivat) liestymän kohdalta, joka sijaitsi molemmissa kengissä samalla kohtaa, jalkapöydän ulkosivulla, pohjan kiinnityskohdassa. Ensimmäiselle kenkäparillehan oli käymässä samoin eli kengät olivat ratkeamispisteessä liestymien kohdalta, minkä johdosta valmistaja päätyi lähettämään minulle uuden kenkäparin, niiden sijasta.

Onko suunnittelussa, materiaalivalinnoissa ja tuotetestauksessa otettu riittävästi huomioon todelliset talviolosuhteet ja ensinnäkin pakkasen vaikutus materiaalivalintoihin? Väitän, että ei ole otettu huomioon vaan valmistuskustannukset painavat vaakakupissa näitä enemmän, laadun kustannuksella. Muistutan, että täällä Suomen lapissa on vielä ihan oikea talvi ja pakkastakin.

Tunnetusti Kuoma kengät istuvat hyvin suomaisen jalkaan, tarpeeksi leveän lestin johdosta. Minunkin jalkaan Kuoma Karit istuivat tosi hyvin, mutta en suosittele niitä kuin seisoskeluun, pyörätuolia käyttäville tai pieneen siirtymiseen kävellen, mikäli niitä on tarkoitus käyttää talvikelillä. Näihin tarkoituksiin on varmaan järkevämpää ostaa kolmenkympin halpiskengät.

Viite: Tunnemme vastuun vähintään vuoden, sanoo Kuoma-merkkisiä jalkineita tekevän Kuomiokoski Oy:n toimitusjohtaja Antti Puttonen. Vantaan Sanomat 12.12.2017. ( https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/588987-kengillakin-voi-olla-takuuaika-kolmenkympin-kengista-ei-viitsita-valittaa ).

Edellistä viitettä voidaan tulkita niin, että Kuoma-merkkisten jalkineiden tulisi kestää normaalikäytössä vähintään yhden vuoden ajan. Kokemukseni perusteella edes kaksi Kuoma Kari kenkäparia ei kestä yhden vuoden käyttöä! Talvikäytössä kaksi kenkäparia voi kestää yhden kalenterivuoden ajan kun otetaan huomioon, että talvikenkiä ei käytetä kesällä. Siis yhdessä talvessa kuluu loppuun lähes kaksi Kuoma Kari kenkäparia, kun käyttö on 3,5 tuntia kävelyä viikossa.

Minulle tämä oli ainakin suuri yllätys ja pettymys, koska mielikuva kotimaisten kenkien korkeasta laadusta oli tähän saakka lähes myytti. Nyt tämä myytti murtui ja sortui kuin korttitalo. En osta enää Kuoma-merkkisiä jalkineita, vaikka ”takuun” tai tuotevastuun johdosta saa valmistajalta käytettäväkseen kaksi kenkäparia yhden hinnalla.

Kuomiokoski Oy on pessyt omat kätensä tässä asiassa. Se ei ole antanut edes vastausta yhteydenotto- ja vastauspyyntöihini, koskien tämän toisen kenkäparin rikkoontumista, lyhyen ajan sisällä. Tarkoittaisiko tämä jo kolmatta kenkäparia yhden hinnalla ja sitten neljättä ja sitten…jne?

”Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas”!

3

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuomissa pohjat murenee käytössä, mutta voihan niitä käyttää seisoskeluun kun ovat niin hyvät jalkaan. Käykääpä katsomassa, miten Mikkelissä keskustellaan tästä aiheesta.

    • HYVÄ KUOMIOKOSKI OY, HYVÄ!

      Tämä on loppulausuma, aloituskirjoituksen laatineelta Kuoma-jalkineiden käyttäjältä. Nyt yllättäen sain ja hain postista Kuomiokoski Oy:n lähettämän paketin, joka sisälsi uudet Kuoma-jalkineet.

      Tämä oli jo toinen maksuton ja korvaava kenkäpari, rikkoontuneiden kenkien tilalle. Tämä kenkäpari oli valmistajan ilmoituksen mukaan uusimmasta tuotantoerästä. Kengät vaikuttivat jo heti ensi näkemältä kestävämmältä ja laadukkaammalta kuin ensimmäiseksi hankkimani kenkäpari.

      Uskon, että asiallinen ja perusteltu palaute ohjaa valmistajaa pitämään laadun ja valmistuskustannukset tasapainossa. On mentävä laatu edellä.

      Eli kuten avauksessa kirjoitin, ”Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas”!

      Sanoisin, että erittäin hyvää asiakaspalvelua jos se olisi vähän nopeampaa. Nyt jätän ”erittäin” sanan pois, joten HYVÄÄ ASIAKASPALVELUA!

    • Anonyymi

      Vuodesta vuoteen olen näitä jalkineita käyttänyt.
      Ja olen niihin erittäin tyytyväinen.
      Täydet kymmenen pistettä annan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe