Forssasta löytyi tietoa!

Anonyymi

Jaan tiedon mahdollisuuksien mukaan laajalti, kunhan Supo-vahvistus antaa siihen asianmukaiset valmiudet. Kiitos etukäteen ymmärryksestä.

Forssa valittiin Kiss FM:n äänestyksessä 2006 suomen vihaisimmaksi kaupungiksi.
1980-90- lukujen taitteessa muuan muuan suomalainen keskisuuri yhtiö ehdotti yhteistötä Forssan kaupungin kanssa. Yhtiö toisi tuotantonsa logistisesti edulliselle paikalle Forssaan. Vastineeksi yhtiö ehdotti Forssan kaupungin tulevan vastaan toimitilojen rakennuttamisessa ym. Forssan kaupunki kieltäytyi. Yhtiö perusti tehtaansa Saloon. Yritys kasvoi nopeasti ja pian Forssalaiset alkoivat käydä Salossa toissä yhtiön tehtaassa. Yhtiön valmistaa matkapuhelimia ja on nimeltään Nokia.
Forssan poliisilaitos sulkee ovensa arkisin klo 16 ja on suljetttuna viikonloppuisin. Tällä hetkellä poliisiasema ei ole lainkaan toiminnassa vesivahingosta aiheutuvan remontin takia.
!990- luvun alussa Forssan kaupungin työntekijä( Kaupunginjohtajan vaimo) jäi kiinni kaupungin rahojen kavaltamisesta. Tuomiona oli ehdotonta vankeutta.
1990- puolivälissä Macdonalds halusi perustaa Forssaan ravintolan. Macdonalds ei saanut Forssasta liiketilaa. Kukaan ei tiedä miksei.
SDP:n perustamiskokous pidettiin Forssassa 1903.
1918 A. Ehrenswärthin johtamat ruotsinkieliset joukot teloittivat Forssassa n.600 punaista.
Finlayson perustettiin Forssaan 1800- luvulla. Myöhemmin tehdas muutti 80km pohjoiseen tammerkosken kupeeseen.
Forssassa oli suomen ensimmäinen puhelinlinja, sekä raitiovaunu.
Kohon mailatehdas perustettiin Forssaan. Edelleen toimivassa tehtaassa tehdään jääkiekkomailat mm. Teemu Selänteelle.
Suomen Vihreä Liike on perustettu Forssassa( Koijärvi)
Tuntematon Forssa:
Jokioisilla sijaitsevassa Teerimäen talossa ovat viettäneet aikaansa mm. Karl Fazer, Axeli Gallen Gallela, Armas Järnefelt, Gustaf Mannerheim. Hyvin todennäköistä on että he ovat myös toimineet ja vaikuttaneet Forssassa. Mistä johtuu tuollaisen vaikuttajajoukon keskittyminen alueelle?
1917 V.I. Lenin matkasi Ruotsista Suomen kautta Venäjälle suorittamaan vallankumousta. Perimätiedon mukaan hän yöpyi Forssassa. On olemassa majatalon vieraskirja josta löytyy Leninin nimi. Tosin ei hänen omalla nimellään vaan salanimellä Alexei Beck. Samaisessa vieraskirjassa on myös nimi S. Andersson. Nyt tidetään että aktivistit käyttivät Mannerheimistä peitenimeä Andersson.
Tapasivatko Mannerheim ja Lenin tässä forssalaisessa majatalossa 1917 muutamaa kuukautta aikaisemmin kuin venäjän vallankumous alkoi ja suomessa syttyi kansalaissota. Mitä he sopivat?
Majatalo on yhä olemassa mutta purku-uhan alla. Vieraskirjan haltija ei halua julkisuuteen koska monet asiasta tietävät ihmiset teloitettiin 1918.
Eräs toinenkin historian merkkihenkilö on yöpynyt Forssassa.
1960 mies nimeltä Lee Harwey Oswald loikkasi Yhdysvalloista Neuvostoliittoon. Historiallinen tosiasia on että hän yöpyi Helsingissä hotelli Tornissa. Väitetään että hän olisi tavannut Helsingissä muuan Hans Assmanin joka olisi hoitanut Oswaldin paperiasioita. Assman liitettiin myöhemmin mm.Bodomin- järven surmiin. Oswaldin myöhemmistä liikkeistä ei ole havaintoa.
Forssassa paloi v 1996 tuöipalossa matkustajakoti Sport.
Matkustajakodin siivooja, nykyään 87 vuotias, kertoo että 1960
kesällä matkustajakodin pihaan ajoi auto jossa oli kolme miestä.
Autonkuljettaja jäi autoon ja kaksi miestä tulivat sisälle. Toinen, nuorempi ei puhunut mitään, toinen, vähän vanhempi puhui suomea saksaksi murtaen. He varasivat kaksi huonetta jonka vanhempi maksoi käteisellä. Vanhempi kirjoitti lomakkeeseen nimekseen Max Frank ja nuorempi Leon Kinsky. Miehet poistuivat huoneeseen. Siivooja huomioi että auto ja autonkuljettaja olivat ulkona. Kun Siivooja aamulla meni tekemään siivousta, hän huomasi että huoneissa ei ollut ketään. Vuodevaatteet olivat koskemattomat. Huoneissa ei oltu nukuttu. Auto oli kadonnut pihalta. Siivooja kysyi aamiaistarjoilijalta oliko tämä huomannut kaksi ulkomaalaista. Hän ei ollut. He eivät olleet syöneet aamiaista. Yövahti kertoi että auto oli odottanut pihalla aamuun kello 3 asti, jolloin miehet olivat poistuneet autoon ja auto oli lähtenyt. Lähes koskemattomista huoneista siivooja tuhkakupeistä tupakantumppejha sekä paperituhkaa. Ilmeisesti tuhkakupeissa oli poltettu jotakin. Vuosia myöhemmin hän väitti että nuorempi mies muistutti kovasti Lee Harvey Oswaldia. Matkustajakodin palon yhteydessä myös paperit tuhoutuivat joten asiaa ei voi tarkistaa. Mielenkiintoiseksi asian tekee kuitenkin se että matkustajakoti sijaitsi Forssan työväentalon naapurissa jossa sijaitsee nykyään myös Ravintola Sävel. Ravintolan alkuperäinen nimi on ravintola Moskova. Miten tämä liittyy mihinkään? Siten että Hotelli Torni toimi 1945- jälkeen Neuvostoliiton valvontakomission päämajana ja oli 1980- luvun loppuun asti Neuvostoliittolaisten agenttien majapaikka.

2

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hotellissa kohtasivat myös idän ja lännen kaksoisagentit. Huoneita ja asukkaita salakuunneltiin. On luonnollista että Oswald majoittui tällaiseen paikkaan matkallaan Neuvostoliittoon. Selvää on että hän ei toiminut yksin. Mitään vaikeuksia hänellä ei ollut päästä Neuvostoliittoon, saada maan kansalaisuus ja lähteä pois ja saada jälleen USA:n kansalaisuus.
      Kuka auttoi Oswaldia Suomessa? Ehkä Assman ehkä ei mutta yksi ei niin tiedossa oleva seikka on se että Forssa toimi kaksoisagenttien kohtausopaikkana 60- 70- luvulla. Miksi? Mitä todisteita siitä on?
      Ensinnäkin tarvittiin eräänlainen maaseutukohde, paikka joka oli rauhallinen, huomaamaton, mutta jossa oli edellytykset toiminnalle. Forssa on edelleen logistisesti ihanteellinen. Keskellä tärkeimpiä kaupunkeja ja liikenneyhteyksiä. Näin siis varsinkin 60- luvulla jolloin ei lennetty ja junan käyttö oli harvinaisempaa. (Tästä asiasta enemmän myöhemmin).
      Forssa oli vakoilutoiminnan eräänlainen maaseutupaikka. Ymmärtääkseen tämän, täytyy muistaa että riippumatta siitä millä puolella ihmiset olivat tai mikä heidän ideologiansa on, he toimivat yhteistyössä, välittivät tietoja ja kävivät kauppaa tiedoilla, ihmisillä ja asioilla. Se on politiikkaa. Sopimuksia.
      Mitä todisteita tästä sitten on? Varsinaisesti ei mitään näkyvää. Ei mitään dokumenttia. Ellei tiedä mitä etsii.
      Ensiksi kiinnittyy huomio ihmisiin jotka vaikuttivat alueella sata vuotta sitten. Fazer, Mannerheim, Gallen Gallela ym.
      Erikoinen keskittymä teollisuuden, kulttuurin ja armeijan kermaa. Erikoinen siksi että Forssa ei varsinaisesti tarjoa mitään erityistä, mitään mikä ensisilmäyksellä tekisi siitä erityisen. Ei huikeita maisemia, teollisuutta, kulttuuria.
      Ainoat syyt ovat syrjäinen sijainti ja ihanteellinen logistinen paikka.
      Forssa on punainen kaupunki. Totta. Nykyään. Mutta se ei ollut sitä vuosisadan alussa. Oliko se sitä esim 1939? Tuskin.
      Moni ei ehkä tiedä että vuosina 1939- 1945 suomen elokuva- arkisto sijaitsi Forssassa. Mitä se merkitsee? Sitä että kaikki suomessa kuvatut elokuvat mukaanlukien sota-arkisto, siirrettiin Forssaan turvaan. Miksi Forssaan? Näennäisesti näyttäisi että Forssa on sata vuotta ollut Sosialismin ja kommunismin vahva linnake Suomessa. Sitä se on varmasti ollutkin mutta mitä on muurien sisällä. Mitä muurit peittävät. Siitä myöhempänä.
      Pitää muistaa että vaikka Forssassa ei 1918 käyty lainkaan varsinaisia kansalaissodan taisteluja, teloitettiin siellä asukaslukuun nähden eniten punaisia. Miksi? Kannattaa muistaa kenellä oli valta ennen sisällissotaa ja kenen valtaa punaiset “uhkasivat”.

      Palataan vielä ystäviimme Mannerheim, Gallen Gallela ja Fazer.
      Mannerheim kuului kagaali- salaseuraan. Salaseuraan kuului huomattavia vaikuttajia kaikilta yhteiskunnan aloilta. Voi sanoa että Kagaali piti valtaa suomessa. Salaseura ei tietenkään voinut toimia Helsingissä tai missään isossa kaupungissa. Missä se sitten toimi. Forssassa. Myöhemmin salaseura “hajosi”. Tosiasiassa se vain vaihtoi nimeä ja muotoa. Forssa säilyi edelleen salaseuran tukikohtana aina vuoteen 1990. Jos tässä vaiheessa alkaa lukijan mielestä teksti olla paksua, sanottakoon että tämä on vasta alkua.

      Kehotan lukijaa etsimään käsiinsä Forssan vaakunan. Sinisellä pohjalla on valkoinen pyöreä symboli. Symboli muistuttaa tähtäintä tai ristiä jonka keskellä on neliö. Symbolista löytyvät myös kaikki ilmansuunnat. Mitä se symboloi?

    • Anonyymi

      Vaakuna poikkeaa täysin kaikista muista suomen vaakunoista joissa yleensä on jotakin luontoon viittaavaa. Mainittakoon että lähikuntien vaakunoissa esiintyvät viljantähkä, alasin, kirkko.
      Forssan vaakunan voisi selittää symbolisoivan siipiratasta tai myllyn pyörää. Paikkakunta kuitenkaan ei ole koskaan ollut tunnettu myllyistään tai koskistaan. Tähän liittyy myös Forssan täysin käsittämätön nimi: FORSSA. Mitä se tarkoittaa. Nyt täytyy muistaa että Forssassa ei ole aunuttakaan isoa koskea johon ruotsinkielinen nimi fors- voisi liittyä. Kaikki tiedämme mitä tarkoittaa Tammerfors tai Helsingfors. Tämä on luonnollista koska fors- koski on tullut nimeksi jos kaupunki on perustettu kosken partaalle. Forssassa ei ole koskea lukuunottamatta pirniä puroja. Esimerkkinä Jokioinen jossa on iso koski, ruotsalainen nimi Jockis. Koskea ei mainita.Syy tähän on että Forssalla ei ole mitään tekemistä kosken kanssa. Tähän viittaa myös vaakunan symboli. Forssa on muunnos italian tai lähinnä latinankielisestä sanasta Forza(Keskus). Kun katsoo vaakunaa ja miettii sanaa Forza(keskus) vaakunassa ei ole mitään ihmeellistä. Minkä keskus Forssa sitten on?
      Vastaus: Vapaamuurarien sekä tuntemattomamman salaseuran(joka itseasiassa on osa vapaamuurarijärjestöä ja joka rakentuu Kagaali- salaseuran pohjalle. Salaseuralla ei ole nimeä mutta sillä on tunnus ja se tunnus on sama kuin Forssan vaakunassa.
      Latinankielinen Forza lausutaan kovalla f:llä vorza. Paikallinen murre ilmaisee f:n muotoon v eli vorsa. Tämä pohjautuu 1600- luvulle jolloin Tammelan pitäjässä olevaa kylää alettiin kirjallisesti kutsua sanalla Forsa. Puhekielessä ilmaisu on ollut vuosisatoja vanhempaa.Ketkä tämän ilmaisun toivat. Ketkä alkoivat kutsua seutua tällä nimellä. Vastaus: Keskiajan pyhiinvaeltajat. Hattulassa sijaitsee Pyhän Ristin Kirkko.
      Nimi tulee siitä että 1200-1500 luvulla katolinen kirkko kuljetti pyhäinjäännöksiä eripuolille eurooppaa. Suomen keskus oli tuolloin Turku.
      Tiedetään että italialainen munkki kulki Italiasta hämeeseen pyhiinvaellusmatkalle. Suomessa reitti kulki Turunkautta hämeenlinnaan ja lopulta hattulaan. Tämä reitti suomessa tunnetaan paremmin hämeen härkätienä. Härkätie on suomen vanhin tie ja oli ainut tie rannikolta hämeeseen. Hämeen härkätie sivuaa Forssaa. Tosin silloin paikkaa kutsuttiin portaan kyläksi Tammelan pitäjässä. Mitä Munkilla oli mukanaan?
      Missä Munkki pysähtyi. Portaassa toimi silloin majatalo. Miksi tämän jälkeen alkoi esiintyä puhekielen Vorsa nimitys. Oliko Munkki kenties pakomatkalla. Ajettiinko häntä takaa? Miksi kauas pohjolaan Hattulaan nimettiin pyhän ristin kirkko?Onko se hämäystä. Asia on liian monimutkainen selvitettäväksi tässä.
      Vaakunan ja Forza sanan välillä on kuitenkin selvä yhteys.Lukija tehköön oman päätelmänsä näkemänsä perusteella. (Vaakuna tuo myös mieleen pyöreän pöydän ritarit)
      Jos vaakunan pyöreaän symbolin keskipiste laitetaan Forssan kohdalle teemme mielenkiintoisen havainnon. Tarkalleen sakaran osoittamassa paikassa pohjoisessa sijaitsee Tampere. Kaakossa Helsinki. Lounaassa Turku. Luoteessa Vaasa. Koillisessa Kuopio.Lännessä Rauma.Idässä Hämenlinna.(Vanaja)Kaikki suomen pääkaupungit ja muinaiset tärkeät kaupungit.Etelässä? Ensi näkemältä ei mitään ihmeellistä. Kun viivaa jatketaan, päädytään etelänavan keskipisteeseen Ei maantieteelliseen vaan magneettiseen etelänapaan. Ja kappas vain. Samoin päädytään pohjoisessa: magneettiselle pohjoisnavalle. Viivoja jatkamalla päädytään kiinnostaviin paikannimiin. Lounaassa Greenwich, Etelässä kheopsin pyramidi, kaakossa Jerusalem,lännessä amerikan ja aasian yhdistävä salmi. Tässä on mielenkiintoista puuhaa maantiedon ystäville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1545
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1233
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      977
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      900
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      819
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      42
      797
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe