Aihe

Tulostin ei toiminut?

Anonyymi

Elikkäs ongelmana on vanhempi tulostin, johon edellinen linuxjakelu ei löytänyt ajuria. Yritti kyllä ja valojakin vilkkui tulostimessa, koska otin lähimpänä olleen ajurin, muttei tulostanut.
Onko siis olemassa sellaista tapaa, josta voi testata tulostimen sopivuuden jollekin linuxjakeluun, ilman sen asennusta?
Enhän voi jokaista jakelua asentaa erikseen vain todetakseni, toimiiko siinä tulostimeni. Tulostimen ikä noin 15 - 20 vuotta.

10

<50

  Vastaukset

  • On tosivanha, eikä varmaan toimi missään systeemissä.
   Minun käyttämissäni linuxeissa on ollut lista, jota on voinut selata kirjottimen asennusvaiheessa, kun valitsee kirjotinmerkin niin tyypit listaantuu.

   Kokeile tuota: http://www.openprinting.org/printers
   Listalta löytyy noin 50 valmistajaa ja niiden tyypit.

  • Hieman voisit vihjaista, mistä tulostimesta on kysymys. Merkki ja malli voisivat auttaa opastamaan sen käyttöä Linux-ympäristössä.

  • Kyllä nuo vanhemmatkin tulostimet saa yleensä toimimaan. Eri asia sitten on, jos valmistaja on tehnyt ajuriin kryptauksen, joka poistaa sen käytöstä muutaman vuoden päästä - voi olla myös mustekasetissa em., jolloin lisäaikaa saa ostamalla uuden mustekasetin. Mustetta siis kuluu aina, kun tulostimessa on virrat päällä vakionopeudella ja lisäksi tietysti "oikea" kulutus.
   Yleensä on helpompi saada vastauksia, jos kertoo tulostimen mallin, eikö? Ei ole jäänyt vielä ainutkaan tulostin asentamatta, mutta joidenkin kanssa se on hankalampaa kuin toisten. Jos helpolla haluaa päästä, nin kannattaa tutustua isompiin lasereihin, jotka tukee post-script:iä: Ne osaavat kertoa CUPS(Common Unified Printing System)-tulostusjärjestelmälle yleensä ajurista lähtien kaiken ja asentuvat napin painalluksella. Sen sijaan jos kyse on mustesuihkusta ja valmistajalla on niitä satoja eri malleja, niin asentaminen voi mennä hankalaksi, koska oletuksena kaikkia ajureita ei asennuspaketista tietenkään voi löytyä.
   Ja sitäpaitsi, ajuri voi hyvinkin olla kunnossa ja ongelma on vaikkapa tulostukseen käyttämässäsi ohjelmassa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ohjelma tulostaa värit peräkkäin eikä päällekkäin..

   • Lapsi tai trolli kyselemässä, kun ei kerro ongelmallisesta laitteista yhtään mitään.

    Sattuuhan näitä...


  • Linuksissa heikko laitetuki.

   • Ja Ubuntussa heikoin.


   • Ja höpöhöpö, linuxeissa on jopa parempi laitetuki kuin windowsissa, varsinkin windows 10:ssä on heikko ajurituki. Joten lopeta valehtelusi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja Ubuntussa heikoin.

    Valetta puhut taas, Ubuntussa on tunnetusti hyvä laitetuki.


  • Googlettaa laitteen mallin mahdollisimman tarkalla nimellä ja lisää "linux compatibility" niin saattaa alkaa löytyä tietoa yhteensopivuudesta.

   • Hyvin on ubu tukenut kaikkia tapaamiani tulostimia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   10097
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5209
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3217
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3166
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1499