Ledit saunan katossa

Anonyymi

Edellistä omistajaa edeltänyt omistaja on rempannut saunan ja laittanut ledit kattoon. Osa ledeistä on palanut eikä ole pienintäkään aavistusta miten vaihtaa tai korjata. Ei ole mitään tietoa minkä valmistajan valot katossa on.
Kylppärissä on vähän sama ongelma. Peilikaapin yläreunaan on upotettu halkaisijaltaan noin 8cm pyöreitä valoja, jotka eivät toimi, eivätkä myöskään irtoa millään.
Onko ehdotuksia miten lähteä fiksailemaan saunan valot takaisin toimintaan.

7

79

  Vastaukset

  • Minullakin on laatikoissani kymmeniä ledejä enkä tiedä yhdenkään valmistajaa. Ledihin kun ei ole edes tapana merkitä mitään tyyppimerkintää. Pelkkkä ulkomuoto riittää yksilöintiin, bulkkitavaraa siis kuten rautanaulat.

  • Voi olla hankalaa. Ota yksi alas ja tsekkaa mitä tietoja löytyy. Vähän huono, jos on asentanut led-lamppuja saunan kattoon. Ei ne kestä sitä lämpöä. Valokuidulla ja projektorilla tehdään kestävät viritykset.

   Tasan samanlaista lamppua voi olla työläs löytää. Korjata niitä ei voi, pitää vaihtaa uuteen. Pitää löytää saman volttimäärän (voltit + tasa- vai vaihtojännite), saman värisävyinen ja vielä saman kokoinen lamppu. Tai sitten just saman valmistajan samanlainen lamppu.

   Peilikaapin valojen kanssa voi olla että liitäntälaitteen vaihto auttaa. Yleensä tuollaiset ovat kiinni 2 jousella, jotka virittyy aukon reunoille. Ne voi olla tosi tiukat, mutta harvoin noita liimataan kiinni. Tai ei liimata, se on jotain tunarointia jos on liimalla.

  • Tyypillisimillään saunaledi on 5 mm vakioled jossain pidikkeessä ja kannassa. Tulee alas katosta kun kehyksestä vetää.
   Samoin irtoaa ne peilikaapinkin valot.

  • On siinä harrastusta, kun suuntaa lediä saunassa. Vois taskulamppulla korvata.

  • Älä laita lediä saunan kattoon. Ledi ei kestä yli 60 asteen lämpöjä vaan tuhoutuu varsin nopeasti.

   • Mitä haittaa, ledit ovat halpoja ja ne on helppo vaihtaa.


   • """Ei ne kestä sitä lämpöä. Ledi ei kestä yli 60 asteen lämpöjä.""""
    Jaa, meidän LED kattolamppu kuumenee ihan helvetin kuumaksi, taitaa olla jopa 120 asteinen kun on ollut vaikka 3 tuntia virroissa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   239
   8626
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   296
   4644
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   109
   2147
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   128
   1582
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   19
   1092