RIP Joensuu

Anonyymi

Muualla tori on kaupungin sydän ja keskuspuisto keuhkot. Joensuussa on vain autioita aukioita ja ruosteisia rautahäkkyröitä. Ei elämää, ei vehreyttä. Keskusta on kuollut.

169

433

  Vastaukset

  • Ei joensuu kuole niin kauan kuin ympäryskunnista on maalaiset tunkemassa kaupunkilaisiksi. Kyllä ilomantsilaisia, lieksalaisia, kontiolahtelaisia, polvijärveläisiä, liperiläisiä riittää vielä pitkäksi aikaa. Rakentaa täytyy lisää joensuuhun että kaikille riittää asumuksia ja kauppoja. Hyvältä näyttää joensuun tulevaisuus, muissa kunnissa onkin sitten heikompaa.

   • Soitto vaan Hutisalolle niin jo rupee asukkia lappaan..varautukaa vaan elättään ne.


  • Torin seutu on yhtä kivistä aukkoa. Erityisen kamala on se musta liki kymmenen metriä pitkä , ehkä kaksi metriä leveä kivipaasi, joka on laitettu Vapaudenpatsaan edustalle.

   Ilmeisesti tarkoitus on että kansa siinä kylmällä kivellä istuu ja niskat kekassa ihailee ns. Lahtaripuiston keskipisteeksi nostettua pystiä.

   • Voi, voi, voi. Ai, ai, ai. Mistä lienet tullutkin muuta pois, mieluiten heti.
    HUS!


  • Hyvä on tori ja puisto. Keväällä taas herää eloon ja kesä on vilkasta aikaa...

  • Aukio ei ole puisto, eivätkä näytä myöskään nuo liikenneympyröiden rauta-
   häkkyrät abstrahoituvan silmän iloksi.
   Pelkkää hevosen leikkiä veronmaksajan pohjattoman kukkaron kustannuksella.

   • Joensuu on hyvin pessyt kasvonsa ja muuttunut pikkuhiljaa viihtyisäksi kaupunkimiljööksi. Uudistukset ovat olleet kaupungin ilmeelle vain hyväksi ja saaneet joensuun tuntumaan ihan oikealta kaupungilta. Mitä tulee liikenneympyröihin niin ne sujuvoittavat kaupunkiliikennettä huomattavasti kun turha valoissa seisominen jää pois. Kaikki valoristeykset pitäisi muuttaa kiertoliittymiksi ja siihen suuntaan näköjään ollaan menossakin sillä tänä vuonna taas kolme valoristeystä katoaa ja tilalle tulee kiertoliittymät. Hyvä homma! Ja olisihan ympyrät ankean näköisiä ilman keskellä olevia persoonallisia taideteoksia, pitääpä niistä sitten tai ei.


  • Joensuusta pääsee nopeasti lähes koskemattomaan luontoon, torilta 5 km suuntaansa ei ole kuin hiekkateitä ja metsää..
   Älkää turhaa valittako..

   • Ei joensuussa ole mitään valittamista. Oikein nätti ja viihtyisä pikkukaupunki.


  • Mittakaava on kateissa torilta ja Vapaudenpuistosta. Masentavaa aukeaa loputon tasanko!

   Eikä tuo lättämäisyys poistu , vaikka puiston uudet (vähät) syksyllä istutetut puut ajan myötä kasvavat.
   Korkeintaan parimetrisiksi ylenenevät pilvikirsikkapuut ja muut tarkoituksella valitut matalakasvuiset lajit eivät todellakaan puistoa tee!

   Vapaudenpuistosta on tehty kuin rivitalon piha, kääpiöpuineen!

   • No, suurin osa joensuulaisista lienee kuitenkin varsin tyytyväinen uudistuksiin.
    Ja lisää tulee, uutta rakennetaan koko ajan. Mahdollisesti rakennettava kauppahallikin tulee pienentämään tuota mainitsemaasi avaruuden tuntua varmasti. Sanoisin että älkäämme arvostelko liikaa keskentekoista, katsotaanpa uudestaan muutaman vuoden päästä.


  • Kyllä tästä nyt jo näkee mikä on lopputulos. Susi mikä susi.

   Haikeudella katselin Sortavalassa, miten viihtyisä keskuspuisto esimerkiksi heillä on. Ja saatu aikaan aivan sippirahalla. Rautaiset, nostalgisen näköiset valaisimet lie olleet suurin investointi.

   Mutta eipä siellä ensimmäiseksi tartutakaan kirveeseen, kun puistoja kunnostetaan.

   Metsien maakunnassa Pohjois-Karjalassa yritetään epätoivon vimmalla käydä nykyaikaisesta, ja saadaan aikaan vaan tylsiä kivettyjä aukioita rumine kivisine suihkulähteineen.

   • Ikävää ettet pidä kotikaupungistasi, ehkäpä sinullakin vielä silmä tottuu uudistuksiin.
    Ehkä me nyt kuitenkin paremmaksi pistämme sortavalaan nähden kaupunki-infrassa.
    Olisipa muuten mielenkiintoista nähdä millaisia rajan taakse jääneet kaupunkimme olisivat tänään jos ne olisivat saaneet olla suomalaisten hallinnassa... Viipuri, käkisalmi, sortavala... Veikkaisin että nykyistä paremmassa kunnossa ja ilmeiltään kovin toisenlaisia ja historialliset kohteetkin ehkä paremmassa kunnossa.


  • Jos rajantakaiset kaupunkimme olisivat suomalaisten hallussa, olisi kaikki hienot vanhat talot purettu aikapäiviä sitten!

   Tilalla karmeaa laatikkoarkkitehtuuria ja möhkälemäisiä kauppakeskuksia. Vanhat kauniit puut olisi puistoista kaadettu kunnon joensuulaiseen henkeen.

   Laatokan rannat oisi täynnä varakkaiden juppikesämökkejä , ja joka paikassa oisi lappuja: Yksityisalue, pääsy kielletty!

   Laatokan rannalla öyhyttäisi sauhujaan jättisellutehtaat, joiden kattiloissa olisi Karjalan metsät keitetty.

   • Siinä meillä varsinainen elämäntapavalittaja, hame tommoselle :D


   • No, yksityisdatshoja, jonne on pääsy kielletty, siellä on nytkin laatokan rannat täynnä. Samoin laatokan rannoilla on teollisuutta vaikka kuinka paljon ja ihan ympäri laatokkaa.
    Se ettei siellä ole purettu suomalaisten jälkeensä jättämiä röttelöitä, ei johdu mistään suomalaisen arkkitehtuurin ihannoinnista vaan puhtaasti rahan puutteesta.
    Joensuu on edelleen yksi sekä itäisen että läntisen karjalan parhaita kaupunkeja, palvelutarjonnassa pystyy kilpailemaan lappeenranta, venäjän puolella petroskoi.


   • Mitäs asiaa sinulla sinne kesämökkien pihaan olisi, vaikka ei olisi lappujakaan?


   • Mene nyt hyvä ihminen hakemaan apua vaikka mielenterveystoimistosta (tai mikä se paikka on?)
    Johan tuollainen jatkuva henkinen pahoinvointi tappaa kenet tahansa.


  • On mahdollista että entiset rajan takaiset kaupunkimme ovat säästyneet
   rahankin puutteessa, jokatapauksessa olen samaa mieltä siitä että varsinkin
   jos siellä olisi toimittu kuten Joensuussa, olisi jälki kamalaa.
   Kaupunkilaisten enemmistön mielipidettä ei ole mitattu kaupunkikeskustamme
   muutosten onnistumisesta, omasta mielestäni entinen vapaudenpuisto on
   nyt todellakin lahtarinaukio, ei mitään viihtyisyyttä, kylmä ja kammottava
   aukio. Liikenneympyrä on hyvä joissakin risteyksissä, ei missään tapauksessa
   kaikissa, varsinkaan liian ahtaissa paikoissa joissa jalankulkijoitten turvallisuus
   vaarantuu, silti niitä yritetään työntää aivan mahdottomiinkin paikkoihin.
   Liikenneympyröiden "romutaide" on piste iin päälle. Jossain oli myös kirjoitet-
   tu keskustan bussiliikeenjärjestelyistä. Mitä järkeä oli todellakaan kierrättää
   busseja monien ahtaitten risteysten kautta Koskikadulle kun leveämpi ja
   perinteisempi väylä olisi ollut Siltakatu.
   Kuntaveron maksajan kukkarolla on liian paljon leikkijöitä, laittakaa niille
   hiekkalaatikko torin keskelle, saavat siellä lasten kanssa rakennella hiekka
   linnoja.

   • Vietitkö ennen paljonkin aikaa puistossa? Kavereidesi kanssa?


   • Niin kyllä jollekin eläköityneelle ja veronsa kuuliaisesti kaupungille maksaneelle kansanosalle tori alkaa olla jo liian avara ylitettäväksi asiointejakin varten. Kävelykatujakaan ei voi hyödyntää, kun ei jaksa kävellä niin pitkiä matkoja. Mitään ei voi oikeastaan ostaakaan, kun ei jaksa tai viitsi kantaa tavaroita mukanaan pitkiä aikoja tai matkoja kävelykadulla tai torin poikki. Elintarvikkeet jopa pilaantuvat. Pyörällä pääsisi ja tavarat kulkisivat tarakalla, mutta harva eläkeläinen tai työikäinenkään enää viitsii, kun haluaisi työstään vähän lepääntyä. Ostovoimaa olisi, kun olisi mitä ostettavaa. Jotain kevyttä sen pitäisi olla, tai elämyksiä, palveluja, ruokaa, kahvia. Kultasormus nyt ei paljon paina. Pienin vaatimus kyllä olisi, että torin molemmin puolin pääsisi bussin kyytiin, ettei tarvitse edestakaisin vaeltaa. Sitäkin joskus miettii, miksi täytyy olla kävelykatu torin vieressä, kun toria pitkin tai torin laitaa pääsisi muutenkin kävelemään tai pyöräilemään. Nyt on suorastaan valinnan vaikeutta. Toisaalta kaikki torilla harhailevat mahtuisivat aivan hyvin kulkemaan yhtä kävelykatua pitkin. Tori on jotenkin liian iso. Millä sitä pienennettäsiiin ja pehmennettäsisiin ja tehtäisiin toimivammaksi ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin kyllä jollekin eläköityneelle ja veronsa kuuliaisesti kaupungille maksaneelle kansanosalle tori alkaa olla jo liian avara ylitettäväksi asiointejakin varten. Kävelykatujakaan ei voi hyödyntää, kun ei jaksa kävellä niin pitkiä matkoja. Mitään ei voi oikeastaan ostaakaan, kun ei jaksa tai viitsi kantaa tavaroita mukanaan pitkiä aikoja tai matkoja kävelykadulla tai torin poikki. Elintarvikkeet jopa pilaantuvat. Pyörällä pääsisi ja tavarat kulkisivat tarakalla, mutta harva eläkeläinen tai työikäinenkään enää viitsii, kun haluaisi työstään vähän lepääntyä. Ostovoimaa olisi, kun olisi mitä ostettavaa. Jotain kevyttä sen pitäisi olla, tai elämyksiä, palveluja, ruokaa, kahvia. Kultasormus nyt ei paljon paina. Pienin vaatimus kyllä olisi, että torin molemmin puolin pääsisi bussin kyytiin, ettei tarvitse edestakaisin vaeltaa. Sitäkin joskus miettii, miksi täytyy olla kävelykatu torin vieressä, kun toria pitkin tai torin laitaa pääsisi muutenkin kävelemään tai pyöräilemään. Nyt on suorastaan valinnan vaikeutta. Toisaalta kaikki torilla harhailevat mahtuisivat aivan hyvin kulkemaan yhtä kävelykatua pitkin. Tori on jotenkin liian iso. Millä sitä pienennettäsiiin ja pehmennettäsisiin ja tehtäisiin toimivammaksi ?

    Meinaatkos että ennen toria ja kävelykatua matka citymarketilta sokokselle oli lyhyempi? :D
    Kyllä aukio täyttyy kun kauppahalli rakennetaan, turha keskentekoisesta on vielä valittaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meinaatkos että ennen toria ja kävelykatua matka citymarketilta sokokselle oli lyhyempi? :D
    Kyllä aukio täyttyy kun kauppahalli rakennetaan, turha keskentekoisesta on vielä valittaa.

    No eihän se matka Citymarketista Sokokselle ja takaisin tai toisinpäin sen pidempi nyt ole, mutta jalat vaan ovat painavammat. Senkin takia olisi hyvä, että bussit kulkisivat torin molemmilla laidoilla. Toisaalta lukuisiin polkupyörätelineisiin voisi asemoida poleteilla tai kolikoilla lainattavia rollaattoreita tai jopa pyörätuoleja, niin olisi sitten istuin alla ja ostoskori mukana, kun toria ylittää tai muutenkin kaupungilla asioi. Kaikkiin bussseihin ei rollaattorit mahdu eikä kynnystä jaksa ylittää niiden kanssa.


  • Jo on ju----ta käsitys joillakin taiteesta jos nuo romuläjät risteyksissä ovat
   heidän mielestään sitä.

  • Tori, puisto, kävely- ja pyöräkadut, liikenneympyrät taideteoksineen, ym. on nyt kuitenkin tehty ja lisää tehdään uutta koko ajan.

   Näiden rakentamisesta on tehty ihan lailliset päätökset säädetyssä järjestyksessä joten laillisuusasiaa on turha enää pohtia.

   Samoin on syytä ymmärtää ettei niitä poiskaan pureta jonkin ykkösurputtajan takia, jolle tuskin muutenkaan kelpaisi mikään, olipa tehdyt toimet millaisia tahansa.

   Se on ainakin varmaa että tyytymättömiä on huomattavasti vähemmän kuin tyytyväisiä, vaikka mielipidekyselyä ei ole vielä tehtykään.
   Sekin varmasti vielä tulevaisuudessa tehdään.

  • "Lisää tehdään koko ajan", todellakin ! Onhan Hasanniemi muuttumassa
   Oligarkkiniemeksi ja rantaraitti kierrätetään jokaisen kokoomuslaisen
   tontin ympäri.
   Älä unta näe, että kaupunki uskaltaisi kysellä asukkailta onko suunnittelussa
   onnistuttu.
   On tietysti mukavaa että näitten susien arkkitehdit ovat mukana keskuste-
   lussa ja muistuttavat saaneensa "luottavilta" luottamushenkilöiltä tarvitta-
   vat valtuudet.

   • Luuletko ihan oikeasti, siis ihan oikeasti, että tänne kirjoittelisivat asioista päättävät ja niitä toteuttavat henkilöt? Ehei, ihan samanlaisia kuraportaan tallaajia täällä kaikki ovat vaikka muuta yrittäisivät väittääkin.

    Mutta kerropa sinä millaisen joensuun sitten haluaisit? Olisko Nikolain ajoista saanut muuttaa yhtään mitään?

    Tuosta hasaniemestä vielä. Nyt siellä on törkyinen pusikko jossa menee kusinen polku joka kuulemma on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue ja luontopolku... Just joo.

    Eiköhän se siisti ja laadukas rantarakentaminen kuitenkin paranna senkin alueen yleisilmettä melkoisesti ja uudet talot sovi ihan hyvin entisten huviloiden jatkoksi.
    Miksi vastustaa kaikkea mihin ei itsellä ole varaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luuletko ihan oikeasti, siis ihan oikeasti, että tänne kirjoittelisivat asioista päättävät ja niitä toteuttavat henkilöt? Ehei, ihan samanlaisia kuraportaan tallaajia täällä kaikki ovat vaikka muuta yrittäisivät väittääkin.

    Mutta kerropa sinä millaisen joensuun sitten haluaisit? Olisko Nikolain ajoista saanut muuttaa yhtään mitään?

    Tuosta hasaniemestä vielä. Nyt siellä on törkyinen pusikko jossa menee kusinen polku joka kuulemma on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue ja luontopolku... Just joo.

    Eiköhän se siisti ja laadukas rantarakentaminen kuitenkin paranna senkin alueen yleisilmettä melkoisesti ja uudet talot sovi ihan hyvin entisten huviloiden jatkoksi.
    Miksi vastustaa kaikkea mihin ei itsellä ole varaa?

    Hasaniemen lepikossa nyt ei ole mitään sellaisia arvoja joiden takia kaavaa ei voisi hyväksyä. Rantakin on virkistyskäyttöön kelvoton, en ole koskaan ketään nähnyt uimassa siellä.
    Se teatterinröttelö nyt on, mutta eiköhän sillekin parempi paikka jostakin löydy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luuletko ihan oikeasti, siis ihan oikeasti, että tänne kirjoittelisivat asioista päättävät ja niitä toteuttavat henkilöt? Ehei, ihan samanlaisia kuraportaan tallaajia täällä kaikki ovat vaikka muuta yrittäisivät väittääkin.

    Mutta kerropa sinä millaisen joensuun sitten haluaisit? Olisko Nikolain ajoista saanut muuttaa yhtään mitään?

    Tuosta hasaniemestä vielä. Nyt siellä on törkyinen pusikko jossa menee kusinen polku joka kuulemma on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue ja luontopolku... Just joo.

    Eiköhän se siisti ja laadukas rantarakentaminen kuitenkin paranna senkin alueen yleisilmettä melkoisesti ja uudet talot sovi ihan hyvin entisten huviloiden jatkoksi.
    Miksi vastustaa kaikkea mihin ei itsellä ole varaa?

    Nikolaista puheenollen eikö Ilosaaren rantamille olisi käyneet pikemminkin juuri nikolainaikaiset lyhtypylväsmalliset katuvalaisimet tai vähintäänkin pyöreäkupuiset mallit puistoon sopivina - nyt nämä hevosenkengät ovat jotenkin oudot, osoittelevat ja tyyliin sopimattomat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nikolaista puheenollen eikö Ilosaaren rantamille olisi käyneet pikemminkin juuri nikolainaikaiset lyhtypylväsmalliset katuvalaisimet tai vähintäänkin pyöreäkupuiset mallit puistoon sopivina - nyt nämä hevosenkengät ovat jotenkin oudot, osoittelevat ja tyyliin sopimattomat.

    Kunpa ei ole enää Nikolaitakaan, eletään siis tätä aikaa nyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kunpa ei ole enää Nikolaitakaan, eletään siis tätä aikaa nyt.

    Kuuluuko siihen hevosenkengät ?


  • Joensuu on hieno vireä kaupunki.
   Muutin tänne kuihtuvasta "naapurikaupungista" jossa oli ahdistava sisäänlämpiävä ilmapiiri.,
   Ihmiset on Joensuussa lupsakoita ja avuliaita, kilpailukykyiset palvelut löytyvät helposti ja nopeasti. Viihtynyt olen Joensuussa mainiosti.
   Puisto on mikä on mutta tori on kesällä kuin toinen olohuone, vireä toimiva kokonaisuus josta voi ostaa jos jonkinlaisia herkkuja.
   Minulla on mökkitönö edelleen valitettavasti Okussa, kaupaksi ei tunnu menevän sitten millään, haluan siitä eroon ja ostaa uuden jostakin päin Joensuuta...

   • Perhospuutarhan kehittämisessä botaniaan ja sitä kautta tunnettavuutta Joensuuhun, siksipä nyt kannattaa miettiä mitä tahansa voisi tehdä jotta toiminta jatkuu, se jos mikä tuo paikkakunnalle tunnettavuutta ja ostovoimaa jne! Botanian kehittämisessä toteutusvauhti on ilmeisesti ollut sokaiseva mutta sen vetovoimaisuudesta hyötyy koko kaupunki!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perhospuutarhan kehittämisessä botaniaan ja sitä kautta tunnettavuutta Joensuuhun, siksipä nyt kannattaa miettiä mitä tahansa voisi tehdä jotta toiminta jatkuu, se jos mikä tuo paikkakunnalle tunnettavuutta ja ostovoimaa jne! Botanian kehittämisessä toteutusvauhti on ilmeisesti ollut sokaiseva mutta sen vetovoimaisuudesta hyötyy koko kaupunki!!

    Nythän on alettu kerätä rahastosijoituksia joilla pitäisi saada kokoon olikos se 100 000€?
    Se vaan tuo sijoittaminen vaatisi sen että olisi edes pieni mahdollisuus saada sijoitukselle tuottoa, ei siihen muuten kukaan lähde. Avustaminen on asia erikseen eikä sitä pitäisi naamioida sijoittamiseksi. Sijoituskohteelta vaadittavaa luotettavuutta ja vakautta botanialla ei valitettavasti tällä hetkellä ole.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perhospuutarhan kehittämisessä botaniaan ja sitä kautta tunnettavuutta Joensuuhun, siksipä nyt kannattaa miettiä mitä tahansa voisi tehdä jotta toiminta jatkuu, se jos mikä tuo paikkakunnalle tunnettavuutta ja ostovoimaa jne! Botanian kehittämisessä toteutusvauhti on ilmeisesti ollut sokaiseva mutta sen vetovoimaisuudesta hyötyy koko kaupunki!!

    Näin muuten on!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näin muuten on!

    Nähtäväksi jää kuinka käy?!


   • Tori on autio kesälläkin. Oikea torielämä on sinisellä virralla ja viereisessä puistossa jossa jopa puita.


  • Joensuun keskusta on kuollut, ruma ja epäviihtyisä. Menkää katsomaan esim. Poria, Kristiinankaupunkia tai Raahea jossa viehättävät puutaloalueet keskustan tuntumassa on säästetty. Menkää katsomaan esim. Savonlinnan toria joka kuhisee elämää. Eläviä ja mukavia kaupunkeja. Joensuu on pettymys. Ainoastaan Imatra voittaa Joensuun tylsyydessä. Rumempia uudisrakennuksia ja kiertoliittymätaidetta tuskin löytyy sieltäkään. Taitokortteli on muisto karjalaisesta kaupungista, kaunis muisto. Kohta sielläkin on jokin rautamonumentti pihassa?

   • Kävin tänään savonlinnan torilla, ei siellä ollut yhtään vilkkaampaa kuin joensuussakaan.
    Joensuu on erittäin viihtyisä kaupunki kesäaikana ja vetää silloin vertoja mille tahansa suomen kaupungille. Talvisaikaan taas ei mikään suomen kaupunki ole kovinkaan eloisa ja viihtyisä.


  • Puistossa yleensä on puita 🤔

   • Niin on. Lahot on kaadettu ja nyt odotellaan että uudet kasvaa. Kyllä siellä vielä on puita kun jaksat odotella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin on. Lahot on kaadettu ja nyt odotellaan että uudet kasvaa. Kyllä siellä vielä on puita kun jaksat odotella.

    Näin kaadetut rungot ja kannot. Ei lahovaurioita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näin kaadetut rungot ja kannot. Ei lahovaurioita.

    Mee siilaisen mettään niitä kaadettuja puita halaamaan jos on niin ikävä. Puisto on paljon parempi uudistettuna.


  • Oma tuntuma onse että ne tietyt rahoittajat/päättäjät tulivat oulusta tänne joensuuhun saneeraamaan.

   Itse lähdin sitä oulun maailman lopunmeinonkiä pakoon kymmenen vuottasitten kotiseuduiöle pkarjalaan.

   Valitettavasti nyt se oulun rakennusmeininki tuli myös tänne. Se tietty osaamattomuus/sieluton arkkitetuuri. Ainakin nyt kaikki näkee totuuden että mitä väkeä he ovat.

   • Miksi ihmeessä noin läpeensä (ja kaupunkiin) tyytymättömät ihmiset yleensä asuvat näin huonossa paikassa jossa ei heidän mielestään ole kuin vikaa? Masokistejako?


   • Oulu out, Joensuu out, mikä seuraavaksi out?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oulu out, Joensuu out, mikä seuraavaksi out?

    Oulu aina ollu out. Joensuu ei vielä.. En usko suvakkipiireillä olevan tarpeeksi tuhovoimaa karjalan tuhoamiseksi. Tulee ruottalaisille venäjän karhu vastaan.


  • Joensuu on kuitenkin ainoa kaupunki P-Karjalassa millä on tulevaisuutta, kaikki muut pitäjät ympärillä kuihtuu kovaa vauhtia.

   • Siinä olet oikeassa, P-Karjala kuihtuu Joensuun ympäriltä. Nurmes ja Lieksa ovat vielä jossakin määrin kartalla mutta nämä naapurikunnat katoavat pikkuhiljaa pois.

    Meillä on siis tulevaisuutta kun emme enää ota kehitysalueita rajojemme sisälle, Kuntaliitoksista ei ole meille mitään hyötyä..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinä olet oikeassa, P-Karjala kuihtuu Joensuun ympäriltä. Nurmes ja Lieksa ovat vielä jossakin määrin kartalla mutta nämä naapurikunnat katoavat pikkuhiljaa pois.

    Meillä on siis tulevaisuutta kun emme enää ota kehitysalueita rajojemme sisälle, Kuntaliitoksista ei ole meille mitään hyötyä..

    Korkeintaan Kontiolahti salpalinjaa myöten. Muun osan konalasta saa vaikka juuka pitää...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinä olet oikeassa, P-Karjala kuihtuu Joensuun ympäriltä. Nurmes ja Lieksa ovat vielä jossakin määrin kartalla mutta nämä naapurikunnat katoavat pikkuhiljaa pois.

    Meillä on siis tulevaisuutta kun emme enää ota kehitysalueita rajojemme sisälle, Kuntaliitoksista ei ole meille mitään hyötyä..

    Nurmes ja Lieksa ovat eläkeläispitäjiä joissa väkiluku romahtaa kunnolla kun suuret ikäluokat kuolee pois.


  • Joensuun keskustassa tyhjä tori, autiomaan kaltainen "puisto", tyhjyyttään ammottavat liikehuoneistot ja ainoa elämä myyn yläkerrassa jonka penskat ovat valloittaneet "kutupaikakseen". Viime kesä jo näytti sen, että toriuudistus on perssilmästä.

   • Joo, ei siinä nyt sitten muu auta... Kyllä sun nyt pitää muuttaa kauas joensuusta niin pääset rauhaan. Ja me muut myös...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, ei siinä nyt sitten muu auta... Kyllä sun nyt pitää muuttaa kauas joensuusta niin pääset rauhaan. Ja me muut myös...

    Liikennerinkeleiden "taide", torinalusparkki, susiruma ja susi jo syntyessään torilava, kynitty eli uudistettu keskuspuisto, joen varren rakennushirviöt mukaan luettuna kaupungin kamalin vesivahinkoinen opiskelijalato, pyörätiet joilla vain muutama muusta liikenteestä välinpitämätön minäitsepyöräilijä jne. jne. aivan tolkuttoman kalliit (virhe) investoinnit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Liikennerinkeleiden "taide", torinalusparkki, susiruma ja susi jo syntyessään torilava, kynitty eli uudistettu keskuspuisto, joen varren rakennushirviöt mukaan luettuna kaupungin kamalin vesivahinkoinen opiskelijalato, pyörätiet joilla vain muutama muusta liikenteestä välinpitämätön minäitsepyöräilijä jne. jne. aivan tolkuttoman kalliit (virhe) investoinnit.

    Kaikkee hienoo uutta on rakennettu ja kaupunkihan alkaa näyttää jo hienolta!
    On uusi hieno tori ja uusi puisto josta venhat vaaralliset lahopuut on raivattu pois. Torin alla parkki, uusi torilava, sininen virta, lämmitetyt kävelykadut, pyöräkadut, jne. Tämä kaikki luo ehjän ja siistin torimiljöön, kokonaisuuden josta joensuulaiset voivat aidosti olla ylpeitä!

    Liikennettä on sujuvoitettu korvaamalla valoristeyksiä liikenneympyröillä ja ympyröitä elävöitetty erilaisilla virkistävillä taideteoksilla, hyvää liikenne suunnittelua ja hyviä innovaatioita!

    Ilosaari on rakennettu hienosti uuteen uskoon ja jopa vanhoja perinteitä kunnioittaen maauimaloineen ja kanava- ja koskiympäristöineen. Todella viihtyisä ja kaunis paikka nykyään!

    Penttilänrannan talot ovat todella hienolla paikalla ja tarjoavat asukkaileen joki/järvinäkymät keskellä kaupunkia! Missä löytyy vastaavaa? Ja uutta rakennetaan koko ajan paikalle missä ennen oli vain romua, röttelöä ja pusikkoa. Todella hyvä homma!

    Joensuun sillat, joita on kuin budapestissa, helpottavat liikkumista ja tekevät jokinäkymästä kauniin ja viihtyisän, erityisesti pimeän aikana kauniine valaistuksineen.

    Asemanseutua rakennetaan nyt voimakkaasti ja pian näemme silläkin kulmalla kaupunkia uudistuksia ja taas ollaan otettu askel nykyaikaan ja toimivaan kaupunkikuvaan.

    Kauppahallin rakentaminen torille tulevaisuudessa vielä muuttaa torikuvaa, samoin vapaudenpuiston istutusten valmistuminen ja puiden kasvaminen, siitä tulee hieno paikka kun se valmistuu lopulliseen muotoonsa!

    Liikenteen sujumista parannetaan koko ajan muuttamalla valoristeyksiä kiertoliittymiksi, tulevana kesänäkin kolmessa vilkkaassa risteyksessä. Suunta on hyvä ja toiveissa on että valoristeyksistä päästäisiin ajan kanssa kokonaan eroon uusien kiertoliittymien myötä.

    Joensuusta on tehty ja tehdään koko ajan entistä viihtyisämpää kaupunkikeskustaa ja kesä taas näyttää kuinka elämä sykkii mm. joensuun torilla ja erilaiset tapahtumat tulevat elävöittämään koko kaupunkia. Torimyyjät, ruokapaikat ja kahvilat antavat torille sen loppusilauksen joka tekee torin kesästä kesän.

    Ollaan ylpeitä kotikaupungistamme ja kiitollisia päättäjille siitä ettei verorahojamme ole pistetty hukkaan, vaan niillä on saatu rakennettua meille näin kaunis kaupunki!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Liikennerinkeleiden "taide", torinalusparkki, susiruma ja susi jo syntyessään torilava, kynitty eli uudistettu keskuspuisto, joen varren rakennushirviöt mukaan luettuna kaupungin kamalin vesivahinkoinen opiskelijalato, pyörätiet joilla vain muutama muusta liikenteestä välinpitämätön minäitsepyöräilijä jne. jne. aivan tolkuttoman kalliit (virhe) investoinnit.

    Pitäskö sinun männä takasin sinne polovijärvelle?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pitäskö sinun männä takasin sinne polovijärvelle?

    Mitenkäs botania, tuo kaupungin nähtävyyksiin yltävä kohde?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pitäskö sinun männä takasin sinne polovijärvelle?

    Epäilemättä siellä keskustassa autoilu olisi helpompaa ja jos sieltä löytyisi edes yksi hyvä ruokakauppa, vaatekauppa ja apteekki niin laitetetaan muutto harkintaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Epäilemättä siellä keskustassa autoilu olisi helpompaa ja jos sieltä löytyisi edes yksi hyvä ruokakauppa, vaatekauppa ja apteekki niin laitetetaan muutto harkintaan.

    Etkö sitten osaa ajaa autolla kaupungissa? Ne liikenneympyrätkö ne pelottaa?
    Jep, kyllä sun on polvijärvellä parempi olla...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitenkäs botania, tuo kaupungin nähtävyyksiin yltävä kohde?

    Siitä nyt ei enää ota kukaan selvää mikä se on tai mitä tulee olemaan. Luultavasti ei mitään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siitä nyt ei enää ota kukaan selvää mikä se on tai mitä tulee olemaan. Luultavasti ei mitään.

    Niin se yksityistäminen toimii, kaikilla aloilla...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Etkö sitten osaa ajaa autolla kaupungissa? Ne liikenneympyrätkö ne pelottaa?
    Jep, kyllä sun on polvijärvellä parempi olla...

    Jos auto ei mahdu torinalusparkkiin tai parkkihalliin, ei keskustassa juuri parkkipaikkoja löydä. Kaikki kun eivät pikkuautoilla aja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos auto ei mahdu torinalusparkkiin tai parkkihalliin, ei keskustassa juuri parkkipaikkoja löydä. Kaikki kun eivät pikkuautoilla aja.

    Parkkipaikkoja on vaikka kuinka, jopa ilmaisiakin. Otahan silmä näppiin ja katsele.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkee hienoo uutta on rakennettu ja kaupunkihan alkaa näyttää jo hienolta!
    On uusi hieno tori ja uusi puisto josta venhat vaaralliset lahopuut on raivattu pois. Torin alla parkki, uusi torilava, sininen virta, lämmitetyt kävelykadut, pyöräkadut, jne. Tämä kaikki luo ehjän ja siistin torimiljöön, kokonaisuuden josta joensuulaiset voivat aidosti olla ylpeitä!

    Liikennettä on sujuvoitettu korvaamalla valoristeyksiä liikenneympyröillä ja ympyröitä elävöitetty erilaisilla virkistävillä taideteoksilla, hyvää liikenne suunnittelua ja hyviä innovaatioita!

    Ilosaari on rakennettu hienosti uuteen uskoon ja jopa vanhoja perinteitä kunnioittaen maauimaloineen ja kanava- ja koskiympäristöineen. Todella viihtyisä ja kaunis paikka nykyään!

    Penttilänrannan talot ovat todella hienolla paikalla ja tarjoavat asukkaileen joki/järvinäkymät keskellä kaupunkia! Missä löytyy vastaavaa? Ja uutta rakennetaan koko ajan paikalle missä ennen oli vain romua, röttelöä ja pusikkoa. Todella hyvä homma!

    Joensuun sillat, joita on kuin budapestissa, helpottavat liikkumista ja tekevät jokinäkymästä kauniin ja viihtyisän, erityisesti pimeän aikana kauniine valaistuksineen.

    Asemanseutua rakennetaan nyt voimakkaasti ja pian näemme silläkin kulmalla kaupunkia uudistuksia ja taas ollaan otettu askel nykyaikaan ja toimivaan kaupunkikuvaan.

    Kauppahallin rakentaminen torille tulevaisuudessa vielä muuttaa torikuvaa, samoin vapaudenpuiston istutusten valmistuminen ja puiden kasvaminen, siitä tulee hieno paikka kun se valmistuu lopulliseen muotoonsa!

    Liikenteen sujumista parannetaan koko ajan muuttamalla valoristeyksiä kiertoliittymiksi, tulevana kesänäkin kolmessa vilkkaassa risteyksessä. Suunta on hyvä ja toiveissa on että valoristeyksistä päästäisiin ajan kanssa kokonaan eroon uusien kiertoliittymien myötä.

    Joensuusta on tehty ja tehdään koko ajan entistä viihtyisämpää kaupunkikeskustaa ja kesä taas näyttää kuinka elämä sykkii mm. joensuun torilla ja erilaiset tapahtumat tulevat elävöittämään koko kaupunkia. Torimyyjät, ruokapaikat ja kahvilat antavat torille sen loppusilauksen joka tekee torin kesästä kesän.

    Ollaan ylpeitä kotikaupungistamme ja kiitollisia päättäjille siitä ettei verorahojamme ole pistetty hukkaan, vaan niillä on saatu rakennettua meille näin kaunis kaupunki!

    Se on kyllä kiva, että kuulun Eliel Saarisen piirtämä kaupungintalo on saatu nostetuksi esiin pusikoista. Sellaista ei joka kaupungilla olekaan. Vertautuu Helsingin rautatieasemaan. Koko puisto ja torikin ylevöityy samalla. Toriparkin kopit ( 3 ) ja pyörätelineet eivät aivan symmetrisiltä ja täydentäviltä näytä kaupungintalon arkkitehtuuriin nähden, mutta ehkäpä nekin muuttavat muotoaan joskus.


  • Takavuosikymmeninä tuli käytyä usein Joensuussa ostoksills tai muuten vaan. Autolla pääsi joka paikkaan.
   Sitten ruvettiin "kehittämään" keskustaa ja joka paikka oli sekaisin vuosikausia. Autolla ei päässyt oikein minnekään.
   Tuli tavaksi kääntyä ostoksille pohjoisesta tultaessa Lehmon liittymästä Pilkkoon ja sieltä saa kaupasta normaalit tavarat.
   Keskustassa ei tarvitse enää käydä kuin hammaslääkärissä tai yksityisellä lääkärillä.
   Pitäkää keskustanne.

   • Maalaisetkos tästä keskustarakentamisesta ovat täällä itkeneetkin?!
    Kuule hei, ihan hyvä että pysytte pois jaloista ja töppöilemästä, Pilkko on juuri teitä varten!


  • Järkevämmät muuttaa pois jo nuorena pois Joensuusta suurempiin kaupunkeihin opiskelemaan ja sitä kautta työelämään. Eihän täällä ole koulutetuille töitä. Saahan sitä imagoa yrittää kohotella ja rakentaa yhtä ja toista, mutta tuppukylä on tuppukylä.

   • Joensuussa on tietty määrä työpaikkoja lähes jokaisen alan koulutetuille ihmisille.
    Riippuu täysin omasta itsestä kohtaako kysyntä ja tarjonta, tumpeloita se ei kohtaa koskaan eikä missään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joensuussa on tietty määrä työpaikkoja lähes jokaisen alan koulutetuille ihmisille.
    Riippuu täysin omasta itsestä kohtaako kysyntä ja tarjonta, tumpeloita se ei kohtaa koskaan eikä missään.

    Vuonna 2018 oli että Botania tulee olemaan vetovoimaltaan Itä-Suomen matkailunähtävyyden ykköskohteeksi pyrkimyksenä viiden parhaan joukossa! Samoin sanottiin että ylipäätään Kolilla joutuvat tekemään paljon että kävijöitä olisi enemmän kuin botanialla. Tavoitteena olisi 200.000 kävijöitä vuositasolla. Ihmetystä herättää se mikä on tilanne Kolilla, entäpä botanialla ja eikö Joensuu todella hyödynnä botanian vetovoimaa jos sitä todella on!? Vai....?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vuonna 2018 oli että Botania tulee olemaan vetovoimaltaan Itä-Suomen matkailunähtävyyden ykköskohteeksi pyrkimyksenä viiden parhaan joukossa! Samoin sanottiin että ylipäätään Kolilla joutuvat tekemään paljon että kävijöitä olisi enemmän kuin botanialla. Tavoitteena olisi 200.000 kävijöitä vuositasolla. Ihmetystä herättää se mikä on tilanne Kolilla, entäpä botanialla ja eikö Joensuu todella hyödynnä botanian vetovoimaa jos sitä todella on!? Vai....?

    Botania liittyy miten joensuussa oleviin koulutettujen työpaikkoihin...???


   • Anonyymi kirjoitti:

    Botania liittyy miten joensuussa oleviin koulutettujen työpaikkoihin...???

    Mitä suurempia kävijämääriä, se työllistää useammalla taholla kuten haastattelussa Kola sanoi tuo hyötyä koko seutukunnalle, eikös se tuo välillisesti työpaikkoja, yrittäjille matkailijoiden osalta puhumattakaan vielä jo botanialle joka työllistää mitä ilmeisimmin paikkakuntalaisia, eikös se ole hyvä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä suurempia kävijämääriä, se työllistää useammalla taholla kuten haastattelussa Kola sanoi tuo hyötyä koko seutukunnalle, eikös se tuo välillisesti työpaikkoja, yrittäjille matkailijoiden osalta puhumattakaan vielä jo botanialle joka työllistää mitä ilmeisimmin paikkakuntalaisia, eikös se ole hyvä?

    UPM. John Deere, valtion virastot, kaupunki, siunsote, polka, kaupat, jne ovat joensuun suurimpia työllistäjiä ja niistä löytyy koulutetuille monen tasoisia töitä ihan yksilöstä itsestään riippuen. Se onko seudulla botania vai ei, ei vaikuta tuohon työllisyyteen mitenkään. Mitä botania suoraan ja välillisesti työllistäisi, ei käytännössä näy joensuun työllisyyskuvassa juuri mitenkään. Edes työllisyydellä ei voida esim. julkista tukea perustella ja bisnesideanakin varsin huono.


  • Ap kritisoi uudistettua toria ja vapaudenpuistoa, ja yhdyn samaan laulukuoroon.

   Olipa kaupunki suuri tai pieni, on siellä yleensä aina vehreä keidas nimeltä puisto. Joensuun vapaudenpuisto on nyt kastroitu tehokkaasti ja torilta kaikki entinenkin vähä elämä kadonnut, näkihän sen jo viime kesänä. Aukee laakee ex puisto ja tori jossa pari hassua kojua sekä hirvitys nimeltä torilava, sekin susi jo syntyessään ja kallis susi onkin.

   Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Minäkään en tykkää liikenneympyröiden taideteoksista. Ovat rumia, massiivisia ja kalliita. Minäkään en tykkää uusista kerrostaloista joista hirveimpiä aseman vieressä oleva sekä kökkö torahammas "luurankotalo". Muualla joenrantaa suojellaan ja kehitetään virkistysalueeksi, Joensuussa se rakennetaan täyteen.

   Joensuussa toslataan rahaa kalleisiin investointeihin jotka osin turhia. Jos rahaa on kaupungin kassassa liikaa, laittakaa nyt hitossa esim. Varaslampi ja sen ympäristö kuntoon. Siellä olisi oiva paikka viihtyisälle virkistysalueelle.

   J.K. Kohta on keskustassa yllin kyllin paikoitustilaa, sillä ihmiset siirtyvät ja ovat mitä enimmin siirtyneet ostoksille laitakaupungilla oleviin suuriin liikkeisiin. Kivijalkakaupat katoavat pikku hiljaa ja ostoskeskukset autioituvat. Jatkossa keskustassa asuvat tarvitsevat pakostakin auton jotta pääsevät ostoksilleen? Kohta vain tuuli keskustan kaduilla, torilla ja puistossa henkäilee.

   • Aloit sitten alter egona myötäillä ja puolustella omia kirjoituksiasi, perusteetonta joensuun haukkumista?
    Luuletko saavasi aatteellesi kannatusta sillä että kirjoitat asiasta välillä muka eri henkilönä?
    Muutama ei mihinkään tyytyväinen urputtaja ei tee joensuusta vielä huonoa kaupunkia, ainoa mistä voisi täällä luopua on kaltaisesi mussuttajat.
    Kaupunki on se mikä on, ei se sinun urputtamisella muuksi muuta, mutta kehittyy se kyllä edelleen koko ajan, piditpä siitä tai et. Useimmat kyllä pitävät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aloit sitten alter egona myötäillä ja puolustella omia kirjoituksiasi, perusteetonta joensuun haukkumista?
    Luuletko saavasi aatteellesi kannatusta sillä että kirjoitat asiasta välillä muka eri henkilönä?
    Muutama ei mihinkään tyytyväinen urputtaja ei tee joensuusta vielä huonoa kaupunkia, ainoa mistä voisi täällä luopua on kaltaisesi mussuttajat.
    Kaupunki on se mikä on, ei se sinun urputtamisella muuksi muuta, mutta kehittyy se kyllä edelleen koko ajan, piditpä siitä tai et. Useimmat kyllä pitävät.

    Niinpä, kunhan tuo Usko Viitanen laulaisi Laatokka kukapa tuota ei kuuntele kun se alitajunnan kautta soi! Sehän on just......minä astelin yksinäin...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aloit sitten alter egona myötäillä ja puolustella omia kirjoituksiasi, perusteetonta joensuun haukkumista?
    Luuletko saavasi aatteellesi kannatusta sillä että kirjoitat asiasta välillä muka eri henkilönä?
    Muutama ei mihinkään tyytyväinen urputtaja ei tee joensuusta vielä huonoa kaupunkia, ainoa mistä voisi täällä luopua on kaltaisesi mussuttajat.
    Kaupunki on se mikä on, ei se sinun urputtamisella muuksi muuta, mutta kehittyy se kyllä edelleen koko ajan, piditpä siitä tai et. Useimmat kyllä pitävät.

    Erehdyit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Erehdyit.

    En erehtynyt. Mutta synkältähän se maailma varmasti näyttää sieltä tikkamäeltä mt-osaston ikkunasta katsottuna. Älä huoli, vielä se aurinko paistaa ja pääset torille karjalanpiirakan syöntiin...


   • Anonyymi kirjoitti:

    En erehtynyt. Mutta synkältähän se maailma varmasti näyttää sieltä tikkamäeltä mt-osaston ikkunasta katsottuna. Älä huoli, vielä se aurinko paistaa ja pääset torille karjalanpiirakan syöntiin...

    Erehdyit, vaikka Tikkamäki on kyllä tuttua seutua. Olet tutun oloinen. Missä kaikkialla trollaat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    En erehtynyt. Mutta synkältähän se maailma varmasti näyttää sieltä tikkamäeltä mt-osaston ikkunasta katsottuna. Älä huoli, vielä se aurinko paistaa ja pääset torille karjalanpiirakan syöntiin...

    Täällä anonyyminä sala-ampujana räkättäjälle suosittelen tämän illan A-studiota. Aihe on mielenterveyspalveluihin pääsy


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täällä anonyyminä sala-ampujana räkättäjälle suosittelen tämän illan A-studiota. Aihe on mielenterveyspalveluihin pääsy

    Taas vastailet duplikaattina... :D
    Etkö uskalla olla oma itsesi? Puhupa hoitajille siellä osastolla jos saisit apua...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taas vastailet duplikaattina... :D
    Etkö uskalla olla oma itsesi? Puhupa hoitajille siellä osastolla jos saisit apua...

    Sala-ampuja näkyy olevan vainoharhainen. En ole kirjoittanut aikaisemmin tähän ketjuun


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sala-ampuja näkyy olevan vainoharhainen. En ole kirjoittanut aikaisemmin tähän ketjuun

    Juu, et varmaan. Ihan sattumalta olet täällä... ;D


  • Hellanlettas sentään, voi voi kun Valdderia viduddaa. Ikävä fakta on, että jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä. Jos sanon #haistvituntuohi taidetta rumaksi, mulla siihen oikeus on. Nillittäjät voi nillittää, mutta turhaan. Mielipideasioista on turha kiistellä. Jokaisella on omansa. Joensuupalstan trolli voisi keksiä jotain omaakin eikä vain kitistä. Haeppa oma elämä näin niinku alakajaesiks. Syöppä..

   • Mielipiteen voi sanoa mistä tahansa, mutta jos samaa asiaa ratkuttaa toistuvasti aina uusissa aloituksissa ja samansisältöisissä kirjoituksissa, se alkaa muistuttaa jankutusta ja oman mielipiteen lobbausta.
    Etenkin kun sitten pahoittaa noin mielensä kun muut ei olekaan asiasta samaa mieltä.
    Asia on selvä nyt, sinä et pidä joensuusta, et liikenneympyrätaiteesta, etkä yleensäkään mistään.
    Olisiko sinulla jotakin uutta ja tuoretta sanottavaa?


  • Karmean masentava kyllä on torin seutu...laukaisee agorafobian siihen taipuvaisella.

   • Ei pidä sinun sitten mennä torille. Lupaathan olla menemättä, lupaathan?


   • Se tuli jo tuossa aloituksessasi selville.


  • Koko keskusta on pilattu. Kadutkin on tehty erittäin epämukaviksi ajaa autolla. On epätasaista kiveä vaikka millaista joka kulmalla. Ja pirun ahtaita liikenneympyröitä ripoteltu joka toiseen risteykseen ja vieläpä kiviä nuijittu niihinkin että olisi vielä ahtaamman oloisia ja epäkäytännöllisempiä.
   Viime kesänä oli ulkomaalaisia vieraita isohkolla asuntoautolla käymässä niin kyllä ihmettelivät noita katujen ahtauksia. Nolotti myönnellä että pikku kaupungissa pitää tietysti olla kinttupolkuja katuina. Heilläkin on noita ympyröitä mutta säteet kuulemma ihan toista luokkaa eikä niitä ole kolme kertaa suuremmassa kaupungin keskustassa tuollaista määrää.
   Kukahan näitä suunnittelee? Itsellään vissiin polkupyörä ainoana liikenne välineenä?
   Torista tai puistosta viitsi edes sanoa mitään.

  • Keneltä se on pois jos jotkut eivät Joensuun keskusta- ja ranta-alueen uudistuksista pidä? Pitäisikö meidän kaikkien huutaa hurraa kun puistosta tuli aukio ja hihkua ihastuksesta kun näkee mutkalle väännettyä rautalankaa liikenneympyrässä?

   Antakaa hyvät ihmiset armoa! Suomessa nyt kuitenkin on sanan- ja mielipiteenvapaus, ja sitä pitäisi kunnioittaa myös keskustelupalstalla.

   Joku tykkää, joku ei tykkää ja jollekin koko Joensuu on ihan sama millainen se on.

   • Jos tykkää tai ei tykkää niin pakkoko sitä on silti kaikelle kansalle toitottaa vuositolkulla kun asia ei kuitenkaan enää muuksi muutu?
    Kannattaisi pitää ääntä sellaisten asioiden kanssa joihin voi vaikuttaa, muuten "keskustelu" menee tällaiseksi turhanparkumiseksi.
    Toki mielipiteenvapauden nimissä tänne(kin) voi suoltaa millaista itkuvirttä tahansa...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos tykkää tai ei tykkää niin pakkoko sitä on silti kaikelle kansalle toitottaa vuositolkulla kun asia ei kuitenkaan enää muuksi muutu?
    Kannattaisi pitää ääntä sellaisten asioiden kanssa joihin voi vaikuttaa, muuten "keskustelu" menee tällaiseksi turhanparkumiseksi.
    Toki mielipiteenvapauden nimissä tänne(kin) voi suoltaa millaista itkuvirttä tahansa...

    Jos Suomi24:n ketjussa muutamat tyypit kritisoivat Joensuun keskustarakentamista ym. ei se ole kaikelle kansalle toitottamista, eikä todellakaan vuositolkulla.
    Aloitus on mikä on, joten ken tässä ketjussa kirjoittaa saa kertoa oman mielipiteensä ko. aiheesta vaikka sen sata vuotta jos siltä tuntuu.

    Jos aihe ei kiinnosta, niin miksi ketjua edes lukea tai sitä kommentoida? Kaltaisesi nillittäjät ovat vain provoilijoita jotka kuvittelevat voivansa tukkia muiden kirjoittajien "suut". Tehkää omia aloituksia asioista jotka teitä itseänne kiinnostavat, ja joihin luulette voivanne vaikuttaa. Odotamme jännityksellä miten mielenkiintoisia aloituksia saatte ajoiksi ja kuinka rakentava keskustelu syntyykään.

    Pysyäkseni itse aiheessa totean, että eipä ainakaan oma silmä Joensuun keskustassa lepää. Tämän voin todeta ilman itkua ja virren veisaamista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos Suomi24:n ketjussa muutamat tyypit kritisoivat Joensuun keskustarakentamista ym. ei se ole kaikelle kansalle toitottamista, eikä todellakaan vuositolkulla.
    Aloitus on mikä on, joten ken tässä ketjussa kirjoittaa saa kertoa oman mielipiteensä ko. aiheesta vaikka sen sata vuotta jos siltä tuntuu.

    Jos aihe ei kiinnosta, niin miksi ketjua edes lukea tai sitä kommentoida? Kaltaisesi nillittäjät ovat vain provoilijoita jotka kuvittelevat voivansa tukkia muiden kirjoittajien "suut". Tehkää omia aloituksia asioista jotka teitä itseänne kiinnostavat, ja joihin luulette voivanne vaikuttaa. Odotamme jännityksellä miten mielenkiintoisia aloituksia saatte ajoiksi ja kuinka rakentava keskustelu syntyykään.

    Pysyäkseni itse aiheessa totean, että eipä ainakaan oma silmä Joensuun keskustassa lepää. Tämän voin todeta ilman itkua ja virren veisaamista.

    Ihan totta? Et siis pidä joensuun keskustasta? Oho! Mutta sepäs oli hauska tietää! Enpä olisi arvannutkaan... No, onhan se ehkä vähän moderni noin lieksan hattuvaarasta muuttaneen silmään...


   • Ai ettäkö mielipiteen vapaus on mielestäsi vain joensuun haukkujilla...?
    Kyllä tuo lapsellinen mollaaminen ansaitsee myös vasta-argumenttinsa, pitipä kaikesta valittavat nihilistit siitä tahi eivät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihan totta? Et siis pidä joensuun keskustasta? Oho! Mutta sepäs oli hauska tietää! Enpä olisi arvannutkaan... No, onhan se ehkä vähän moderni noin lieksan hattuvaarasta muuttaneen silmään...

    Ai olet Lieksasta? Se selittääkin paljon.


  • Meillä on Lappeenrannassa kanssa uudistettu keskustaa ihan törpöllä meiningillä. Ennen ydinkeskustassa oli cityksi kutsuttu paikka, missä oli parkki keskustaan tuleville autoilijoille, lehmuksia, penkkejä, siis elämää.
   No nyt siinä on kuollut aukio. Ja kahden kammottavan uudiskerrostalon möhkäleet, joihin silmä ei totu ikinä.
   Lisäksi keskustan vanhan 1700-luvulta olevan puukirkon viereen samalle aukiolle törpättiin hemmetin korkea osuuspankin rakennus. Ihan törkeä arkkitehtoninen moka!
   Tori onneksi on säilynyt entisellään, siihenkin jossain vaiheessa suunniteltiin katettua tilaa. Siis koko aurinkoisen torin päälle katto!
   Täällä näitä visionäärejä riittää...
   Ja kaikki taisi alkaa siitä, kun kaikki keskustan kaupat siirtyivät uuteen kauppakeskukseen Iso-Kristiinaan. Joka sekin keskustassa. Sinne törpättiin teatterikin kolmanteen kerrokseen.
   Että sellaiset terveiset täältä etelästä. Mutta meneehän tämä, ei miulla muuten valittamista.

   • Lappeenrannassa on sentään kiva ranta ja siellä mukavia tapahtumia!


   • Joensuussa (jos täällä nyt pakko on kehuja jakaa herkkänahkaisille loukkaantujille niin) en minäkään autoilijana pidä katujen kiveyksistä ja ympyröistä mutta yhdessä on onnistuttu eli penttilän alueen uudelleen rakentamisessa. Ja pyöräteitä voi kehua.
    Silti pakko vielä moittia katujen pinnotteiden kuntoa , on surkealla tasolla mutta tämä taitaa olla valtakunnallinen ilmiö.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joensuussa (jos täällä nyt pakko on kehuja jakaa herkkänahkaisille loukkaantujille niin) en minäkään autoilijana pidä katujen kiveyksistä ja ympyröistä mutta yhdessä on onnistuttu eli penttilän alueen uudelleen rakentamisessa. Ja pyöräteitä voi kehua.
    Silti pakko vielä moittia katujen pinnotteiden kuntoa , on surkealla tasolla mutta tämä taitaa olla valtakunnallinen ilmiö.

    Että ihan pyörätiet välttää...? Ootkos nyt ihan varma? Ettei niissä nyt kuitenkin jotakin vikaa olisi...?


  • Pitäiskös tään tori-puisto-liikenneympyrä itkijän hakeutua hoitoon?
   Tuo alkaa vaikuttaa jo krooniselta, terveeltä ei kuitenkaan missään tapauksessa.

   • Käyppä itse jos luulet että täällä on yksi ja ainoa valittaja. Itse mm tulin tänään ensimmäisen kerran lukemaan näitä juttuja ja laitoin yhden kommentin tuonne lappeenranta tyypin jutun alle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Käyppä itse jos luulet että täällä on yksi ja ainoa valittaja. Itse mm tulin tänään ensimmäisen kerran lukemaan näitä juttuja ja laitoin yhden kommentin tuonne lappeenranta tyypin jutun alle.

    Eiköhän täällä kirjoita useampi asiallinen tyyppi, mutta vain yksi trollaaja.


  • Tästä ketjusta kyllä huomaa, että someraivo lähtee helposti lapasesta!
   Mutta sellaista sattuu, itse kullekin...

  • Joensuu on yksi harvoja kasvavia kaupunkeja, joten jotain täällä on tehty oikein.
   Kasvu on hidasta, mutta vakaata ainakin jo 70 luvulta asti.

   • Kasvaa kyllä, mutta samaan aikaan ydinkeskusta kuolla kupsahtaa.


   • Hieno kaupunki kokoisekseen kaikin puolin, ei mitään negatiivista sanottavaa.


  • Kaupungin rakentamispäätökset tehdään kaupunginvaltuustossa.
   Ainoa tapa vaikuttaa ratkaisuihin on olla yhteydessä kaupunginvaltuutettuihin tai sitten itse hakeutua kunnallisvaaleissa valtuustoon päättämään asioista.
   Rakennettu on rakennettu demokraattisten päätösten jälkeen, eikä rakennettua enää pureta. Kritiikki kannattaakin suunnata kaupungin palautekanaville, tosin jälkikäteen ei sekään mitään auta. Turhaa voidaan sananvapauden nojalla kyllä kitistä mm. tällä foorumilla, mutta lähinnä sen hyöty on vain oman pahanmielen esiintuomisessa.

   • Mitä ihmettä möykkäät? Mikä nyppii jos täällä rennosti keskustellaan onnistumisista ja epäonnistumisista? Tämä on keskustelupalsta tietääkseni eikä mikään virallinen joensuun kaupungin foorumi. Se on jokaisella oma mielipide mitä mieltä mistäkin on. Turha siitä on herneitä nenään vetää. Jos helpottaa niin yhtään täydellistä kaupunkia ei suomessa ole, tuskin koko maailmassakaan. Joten löysää vähän pipoa ja kestä se että joku on erimieltä kanssasi.
    Tämä on minunkin kotikaupunki ja pidän siitä vaikka kaikkia uudistuksia en minäkään pidä onnistuneina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ihmettä möykkäät? Mikä nyppii jos täällä rennosti keskustellaan onnistumisista ja epäonnistumisista? Tämä on keskustelupalsta tietääkseni eikä mikään virallinen joensuun kaupungin foorumi. Se on jokaisella oma mielipide mitä mieltä mistäkin on. Turha siitä on herneitä nenään vetää. Jos helpottaa niin yhtään täydellistä kaupunkia ei suomessa ole, tuskin koko maailmassakaan. Joten löysää vähän pipoa ja kestä se että joku on erimieltä kanssasi.
    Tämä on minunkin kotikaupunki ja pidän siitä vaikka kaikkia uudistuksia en minäkään pidä onnistuneina.

    Juurikin noin 👍


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ihmettä möykkäät? Mikä nyppii jos täällä rennosti keskustellaan onnistumisista ja epäonnistumisista? Tämä on keskustelupalsta tietääkseni eikä mikään virallinen joensuun kaupungin foorumi. Se on jokaisella oma mielipide mitä mieltä mistäkin on. Turha siitä on herneitä nenään vetää. Jos helpottaa niin yhtään täydellistä kaupunkia ei suomessa ole, tuskin koko maailmassakaan. Joten löysää vähän pipoa ja kestä se että joku on erimieltä kanssasi.
    Tämä on minunkin kotikaupunki ja pidän siitä vaikka kaikkia uudistuksia en minäkään pidä onnistuneina.

    Enempihän täällä kaupunkiin tyytyväiset ovat saaneet rapaa silmilleen, mutta mielipiteenvapaushan onkin yleensä vouhkaajien mielestä yksipuolista ja vain heitä itseään koskevaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juurikin noin 👍

    Komppasit sitten taas itseäsi?
    Noin luodaan illuusiota laajasta samaa mieltä olevien joukosta...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Komppasit sitten taas itseäsi?
    Noin luodaan illuusiota laajasta samaa mieltä olevien joukosta...

    Eipähän muuten kompannut. Soita ihmeessä isoa salaliittoa "epäilevä tuomas" suomi24 toimitukseen jos haluat pettyä pahasti ja kysy oliko sama😆


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eipähän muuten kompannut. Soita ihmeessä isoa salaliittoa "epäilevä tuomas" suomi24 toimitukseen jos haluat pettyä pahasti ja kysy oliko sama😆

    Auts, taisi kopsahtaa kipeästi... Sori.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eipähän muuten kompannut. Soita ihmeessä isoa salaliittoa "epäilevä tuomas" suomi24 toimitukseen jos haluat pettyä pahasti ja kysy oliko sama😆

    Lulin olevani minä, mutta taidankin olla sinä 🤣


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ihmettä möykkäät? Mikä nyppii jos täällä rennosti keskustellaan onnistumisista ja epäonnistumisista? Tämä on keskustelupalsta tietääkseni eikä mikään virallinen joensuun kaupungin foorumi. Se on jokaisella oma mielipide mitä mieltä mistäkin on. Turha siitä on herneitä nenään vetää. Jos helpottaa niin yhtään täydellistä kaupunkia ei suomessa ole, tuskin koko maailmassakaan. Joten löysää vähän pipoa ja kestä se että joku on erimieltä kanssasi.
    Tämä on minunkin kotikaupunki ja pidän siitä vaikka kaikkia uudistuksia en minäkään pidä onnistuneina.

    En edusta kaupungin virallista kantaa millään muotoa.
    Yritin tuoda asiallista näkökulmaa tähän täällä käytävään... hmm... "keskusteluun".
    Enkä ole vetänyt hernettäkään nenääni, en edes väitellyt asiasta kenenkään kanssa, enkä aio väitelläkään.
    Sanoin miten homma menee, enkä aio toista kertaa häiritä rakentavaa "keskusteluanne".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eipähän muuten kompannut. Soita ihmeessä isoa salaliittoa "epäilevä tuomas" suomi24 toimitukseen jos haluat pettyä pahasti ja kysy oliko sama😆

    Mikä se sellainen suomi24 toimitus on? Oletko paljonkin soitellut suomi24 toimitukseen? Annapa puhelinnumero sinne... :D
    Olet sinä hauska tyyppi ja jalat tukevasti ilmassa näköjään. (Eli ihan kuutamolla)


  • Joensuu on rauhallinen, viihtyisä ja ihmisläheisesti suunniteltu kaupunki jossa on hyvä asua.

   Kaikesta narisijat voivat majoittua vaikka Tuupovaaraan, siellä lienee kaikki paremmin.

   • No tehän siinä narisette koko ajan joten taitaa oma paikkasi olla siellä tuupovaarassa. Et tunnu olevan kovinkaan iloinen joensuulainen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No tehän siinä narisette koko ajan joten taitaa oma paikkasi olla siellä tuupovaarassa. Et tunnu olevan kovinkaan iloinen joensuulainen.

    Ai sinun mielestäsi on narinaa jos on tyytyväinen omaan kotikaupunkiinsa ja sen uudistuksiin eikä valita niistä joka mutkassa...? No silleen. Melkoista on ajatuksenjuoku...

    Kiitos huolenpidostasi, mutta olen erittäin tyytyväinen ja iloinen joensuulainen. Iloinen nimenomaan niistä uudistuksista joita täällä on tehty.

    Että tervemenoa sinne tuupovaaraan, siellä on vuokrakämpätkin varmaan paremmin näiden kaikesta valittajien kukkarolle sopivia...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ai sinun mielestäsi on narinaa jos on tyytyväinen omaan kotikaupunkiinsa ja sen uudistuksiin eikä valita niistä joka mutkassa...? No silleen. Melkoista on ajatuksenjuoku...

    Kiitos huolenpidostasi, mutta olen erittäin tyytyväinen ja iloinen joensuulainen. Iloinen nimenomaan niistä uudistuksista joita täällä on tehty.

    Että tervemenoa sinne tuupovaaraan, siellä on vuokrakämpätkin varmaan paremmin näiden kaikesta valittajien kukkarolle sopivia...

    Aloitus oli niille jotka eivät ole kaikkeen tyytyväisiä. Tee toki oma ketju missä kehutaan niin ei mieli pahoitu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aloitus oli niille jotka eivät ole kaikkeen tyytyväisiä. Tee toki oma ketju missä kehutaan niin ei mieli pahoitu.

    Eipä viitsi kun sinä nillittäjä tulisit sinne kuitenkin suoltamaan negapuppuasi.

    Melkoisen vyörytyksen yksi kaikkeen tyytymätön ammattivalittaja saakin aikaiseksi kun jaksaa kirjoittaa aivopierujaan eri henkilöiksi tekeytyneenä...


  • Valivalivalvali, sekä ruikutiruikutiruikuti.
   Myöskin oivoivoivoivoi, toisinaan taas uikutiuikutiuikuti.
   Toisaalta taas ja toisinaan myös marmatimarmatimarmati.
   Ja akat säestää jäkätijäkätijäkäti...

   Kuulostaako tyhmältä?
   No niinhän se onkin. Ihan yhtä tyhmää kuin kaikesta joensuuhun rakennetusta ja rakennettavasta valittaminenkin.

  • Ehkä historian kornein aloitus Joensuu palstalla. Eniten nauratti tuo "keskuspuisto keuhkot" :D

  • Aloittaja on joku vanhan puiston tenukeppi jota ottaa aivoon kun ei ole nyt ryyppysuojaa puiden katveessa ennenkuin uudet puut kasvaa.

  • Täällähän kirjoittelee aivan pölähtänyttä porukkaa. Tarkoitan niitä, jotka Joensuuta tai edes jotain osaa Joensuusta kritisoiville, toivottavat muuttamista toiselle paikkakunnalle tai yrittävät tukkia suuta muulla tavoin.

   Onko siis logiikkansa sitä, että jos kaupungissa on joku sellainen uudistus josta ei tykkää, on vain pakattava laukkunsa ja poistuttava paikkakunnalta? Vai riittääkö se, että tukkii turpansa livessä kuin myös netissä?

   Jos minä esimerkiksi en pidä Sokkarin ja piimälinnan kulmalla olevasta #tuohi -teoksesta, niin en saa mielipidettäni edes keskustelufoorumilla ilmaista. Jos sen uskallan kuitenkin tehdä, niin minun täytyisi kiireesti muuttaa perähikiälle. Jos en suostu muuttamaan, niin minut haukutaan ruikuttajaksi. Siis näinkö?

   No vitthu, minä en todellakaan siitä romuläjästä tykkää. Haittaakse?

   • Mistäs olet saanut päähäsi että ketään kiinnostaisi se mistä sinä tykkäät?

    Ihan kattavasti olet kyllä mielipiteesi ilmaissut, kyllä sen nyt kaikki jo tietää, vaikka eivät haluaisikaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistäs olet saanut päähäsi että ketään kiinnostaisi se mistä sinä tykkäät?

    Ihan kattavasti olet kyllä mielipiteesi ilmaissut, kyllä sen nyt kaikki jo tietää, vaikka eivät haluaisikaan.

    Mulle on ihan sama ketä mun tykkäämiset tai vähemmän tykkäämiset kiinnostaa vai eikö kiinnosta ketään, mutta voi jlauta, tämä on keskustelupalsta jossa halutessaan voi oman mielipiteensä ilmaista vaikka sen 1000 kertaa, vaikka voi kyynel, joku palstatrolli siitä mielensä pahoittaisikin.

    Mitä sinä tässä ketjussa notkut jos aloituksen aihe ei sua kiinnosta? Mene vaikka mielenterveyspalstalle avautumaan tai tee oma aloitus jos tämä olemassaoleva ei kelpaa.
    Erikoinen tyyppi olet kun ihmisten mielipiteet jollain keskustelupalstalla sun persettäsi noin paljon kutittaa. Ja sitten nuo harhaluulot. No, monta viestiä minä olen tähän ketjuun kirjoittanut?

    Tää menee nyt turollille tunteisiin kun uskallan sanoa, että mä en tykkää nykyisestä torimeiningistäkään. Eivät kyllä tykkää toriyrittäjätkään jotka ovat äänestäneet jaloillaan eli eivät halua torille enää palata vaan jäädä alunperin väliaikaisiksi tarkoitetuille myyntipaikoilleen. Kannattaisi ottaa oppia vaikka Savonlinnasta, sillä siellä tori ja ranta-alue on toista luokkaa. On myyntikojua vieri vieressä, on hyviä ruoka- ja kahvittelupaikkoja, sekä risteilylle pääsee monta kertaa päivässä. Savossa on vipinää, juuri sitä mitä Joensuun torilta ainakin viime kesänä puuttui.

    Onneksi Joensuussa on kuitenkin Metropolin ja Centrumin ostoskeskukset joissa viihtyy kun tarjontaa on niin paljon, kaikkea vauvasta vaariin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulle on ihan sama ketä mun tykkäämiset tai vähemmän tykkäämiset kiinnostaa vai eikö kiinnosta ketään, mutta voi jlauta, tämä on keskustelupalsta jossa halutessaan voi oman mielipiteensä ilmaista vaikka sen 1000 kertaa, vaikka voi kyynel, joku palstatrolli siitä mielensä pahoittaisikin.

    Mitä sinä tässä ketjussa notkut jos aloituksen aihe ei sua kiinnosta? Mene vaikka mielenterveyspalstalle avautumaan tai tee oma aloitus jos tämä olemassaoleva ei kelpaa.
    Erikoinen tyyppi olet kun ihmisten mielipiteet jollain keskustelupalstalla sun persettäsi noin paljon kutittaa. Ja sitten nuo harhaluulot. No, monta viestiä minä olen tähän ketjuun kirjoittanut?

    Tää menee nyt turollille tunteisiin kun uskallan sanoa, että mä en tykkää nykyisestä torimeiningistäkään. Eivät kyllä tykkää toriyrittäjätkään jotka ovat äänestäneet jaloillaan eli eivät halua torille enää palata vaan jäädä alunperin väliaikaisiksi tarkoitetuille myyntipaikoilleen. Kannattaisi ottaa oppia vaikka Savonlinnasta, sillä siellä tori ja ranta-alue on toista luokkaa. On myyntikojua vieri vieressä, on hyviä ruoka- ja kahvittelupaikkoja, sekä risteilylle pääsee monta kertaa päivässä. Savossa on vipinää, juuri sitä mitä Joensuun torilta ainakin viime kesänä puuttui.

    Onneksi Joensuussa on kuitenkin Metropolin ja Centrumin ostoskeskukset joissa viihtyy kun tarjontaa on niin paljon, kaikkea vauvasta vaariin.

    Ja puiston puutkin kasvaa että pääset taas pussikaljalle puiden pimentoon kunhan maltat odotella...


   • Julistat omia en-tykkää juttujasi täällä siihen maliin että kukaan muukaan ei saisi niistä tykätä ja sinäsinäsinä olet ainoa joka on oikeassa. Muut ovat sitten tyhmiä koska ovat tyytyväisiä joensuuhun. Ei kovin hedelmällistä mielipiteenvapauden käyttöä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulle on ihan sama ketä mun tykkäämiset tai vähemmän tykkäämiset kiinnostaa vai eikö kiinnosta ketään, mutta voi jlauta, tämä on keskustelupalsta jossa halutessaan voi oman mielipiteensä ilmaista vaikka sen 1000 kertaa, vaikka voi kyynel, joku palstatrolli siitä mielensä pahoittaisikin.

    Mitä sinä tässä ketjussa notkut jos aloituksen aihe ei sua kiinnosta? Mene vaikka mielenterveyspalstalle avautumaan tai tee oma aloitus jos tämä olemassaoleva ei kelpaa.
    Erikoinen tyyppi olet kun ihmisten mielipiteet jollain keskustelupalstalla sun persettäsi noin paljon kutittaa. Ja sitten nuo harhaluulot. No, monta viestiä minä olen tähän ketjuun kirjoittanut?

    Tää menee nyt turollille tunteisiin kun uskallan sanoa, että mä en tykkää nykyisestä torimeiningistäkään. Eivät kyllä tykkää toriyrittäjätkään jotka ovat äänestäneet jaloillaan eli eivät halua torille enää palata vaan jäädä alunperin väliaikaisiksi tarkoitetuille myyntipaikoilleen. Kannattaisi ottaa oppia vaikka Savonlinnasta, sillä siellä tori ja ranta-alue on toista luokkaa. On myyntikojua vieri vieressä, on hyviä ruoka- ja kahvittelupaikkoja, sekä risteilylle pääsee monta kertaa päivässä. Savossa on vipinää, juuri sitä mitä Joensuun torilta ainakin viime kesänä puuttui.

    Onneksi Joensuussa on kuitenkin Metropolin ja Centrumin ostoskeskukset joissa viihtyy kun tarjontaa on niin paljon, kaikkea vauvasta vaariin.

    Jos asuisit savonlinnassa niin haukkuisit sitä samalla tavalla kuin nyt joensuuta. Mihinkäs se koira karvoistaan... :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulle on ihan sama ketä mun tykkäämiset tai vähemmän tykkäämiset kiinnostaa vai eikö kiinnosta ketään, mutta voi jlauta, tämä on keskustelupalsta jossa halutessaan voi oman mielipiteensä ilmaista vaikka sen 1000 kertaa, vaikka voi kyynel, joku palstatrolli siitä mielensä pahoittaisikin.

    Mitä sinä tässä ketjussa notkut jos aloituksen aihe ei sua kiinnosta? Mene vaikka mielenterveyspalstalle avautumaan tai tee oma aloitus jos tämä olemassaoleva ei kelpaa.
    Erikoinen tyyppi olet kun ihmisten mielipiteet jollain keskustelupalstalla sun persettäsi noin paljon kutittaa. Ja sitten nuo harhaluulot. No, monta viestiä minä olen tähän ketjuun kirjoittanut?

    Tää menee nyt turollille tunteisiin kun uskallan sanoa, että mä en tykkää nykyisestä torimeiningistäkään. Eivät kyllä tykkää toriyrittäjätkään jotka ovat äänestäneet jaloillaan eli eivät halua torille enää palata vaan jäädä alunperin väliaikaisiksi tarkoitetuille myyntipaikoilleen. Kannattaisi ottaa oppia vaikka Savonlinnasta, sillä siellä tori ja ranta-alue on toista luokkaa. On myyntikojua vieri vieressä, on hyviä ruoka- ja kahvittelupaikkoja, sekä risteilylle pääsee monta kertaa päivässä. Savossa on vipinää, juuri sitä mitä Joensuun torilta ainakin viime kesänä puuttui.

    Onneksi Joensuussa on kuitenkin Metropolin ja Centrumin ostoskeskukset joissa viihtyy kun tarjontaa on niin paljon, kaikkea vauvasta vaariin.

    Kyllä tuo lapsellinen mollaaminen ansaitsee myös vasta-argumenttinsa, pitipä kaikesta valittavat nihilistit siitä tahi eivät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Julistat omia en-tykkää juttujasi täällä siihen maliin että kukaan muukaan ei saisi niistä tykätä ja sinäsinäsinä olet ainoa joka on oikeassa. Muut ovat sitten tyhmiä koska ovat tyytyväisiä joensuuhun. Ei kovin hedelmällistä mielipiteenvapauden käyttöä.

    Käy ihmees lekurilla jos oikeasti luulet kaikkien nega viestien olevan yhdeltä ja samalta henkilöltä🙈


   • Anonyymi kirjoitti:

    Käy ihmees lekurilla jos oikeasti luulet kaikkien nega viestien olevan yhdeltä ja samalta henkilöltä🙈

    Ei ole luulo vaan tieto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole luulo vaan tieto.

    Nyt meni mielenkiintoiseksi. Mistä tämä tieto on peräisin? Oletko ehkä selvänäkijä vai omaat harvinaisen vilkkaan mielikuvituksen tai mielivikaisuuden?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt meni mielenkiintoiseksi. Mistä tämä tieto on peräisin? Oletko ehkä selvänäkijä vai omaat harvinaisen vilkkaan mielikuvituksen tai mielivikaisuuden?

    Oireyhtymä nimeltä deluusio lie diagnoosinsa 🤡


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt meni mielenkiintoiseksi. Mistä tämä tieto on peräisin? Oletko ehkä selvänäkijä vai omaat harvinaisen vilkkaan mielikuvituksen tai mielivikaisuuden?

    Lottoapa sitä aikasi kuluksi...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oireyhtymä nimeltä deluusio lie diagnoosinsa 🤡

    11.41-17.17 välinen aika sulla sitten meni ennenkuin tuon sivistyssanan netistä lopultakin löysit... :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    11.41-17.17 välinen aika sulla sitten meni ennenkuin tuon sivistyssanan netistä lopultakin löysit... :D

    Aivan, mutta vieläkin pitempään kestää sulla kertoa se, että mistä kirjoittajat/kirjoittajan tunnistat olevan se ja vain sama eli yksi. Että odotellaan. Kuka mie oon vai oonko mie joku muu? Monta meitä on? 🙈🙉🙊


  • En näe mitään kauneutta kaupungin liikenneympyrä"taiteessa".
   En näe mitään järkeä puistojen hakkaamisessa aukioiksi.
   En näe mitään arvoa virolaisella työvoimalla kohoavissa ison rahan pilvenpiirtäjissä.
   En muuta silti (ainakaan toistaiseksi käskyistä huolimatta ) täältä.
   Mielipiteeseeni minullakin on oikeus, sillä olen silti eräänä maksajana tahdostani
   huolimatta kaikissa näissä hölmöyksissä joista suurimpia ovat nämä jatkuvat
   rakennusvirheet joilla ei ole koskaan vastuuhenkilöä.
   Miljoonavahingoilla ei ole tekijää, onnistumisilla sata ottajaa, onneksi kaupungin
   virkamiehet välttyvät tältä viimeksi mainitulta.

   • Hei, miepä alankin kompata sinnuu.

    Joensuu on paska
    Joensuu on ruma
    Joensuu on väärässä paikassa
    Joensuu haisee
    Joensuu on liian meluisa
    Joensuussa on liian kylmä
    Joensuun talot on huonoja
    Joensuun kadut vasta huonoja onkin
    Joensuun liikenneympyrätaiteet on hanurista
    Joensuun liikenneympyrät on karmeita
    Joensuun sillat on hirveitä
    Joensuun puisto on huonompi kuin huono
    Joensuun kaupat on huonoja
    Joensuulaiset on tyhmiä
    Joensuun päättäjät ne vasta tyhmiä ovatkin
    Joensuun parkkipaikat on syvältä
    Joensuun autoilijat, pyöräilijät, kävelijät on p**seestä
    Joensuun alkossa on huonoa viinaa

    Sano jos jotakin unohtui...


   • Älä Tenu välitä. Kyllä ne uuden puiston puut siitä kasvaa että pääset piiloon Lempin kanssa kolinaa juomaan...


  • Aloittajalla on otsikkona RIP joensuu. (Rest In Peace/lepää rauhassa)

   Ikäänkuin Joensuu kuolisi siihen että aloittaja ei pidä sen katukuvasta!

   Suuret on luulot eräillä itsestään!

  • Yritetään ymmärtää näitä valittajia. Heillä on vain paha olla. Kansantaloudellisestihan nämä keskustelupalstat ovat heille ilmaista terapiaa ;)

   • Siinä mielessä kyllä, koska laitoshoitovuorokausi maksaa yli 50€, eikä tuollaiset valittajat alle kolmen kuukauden parane. Jäisi meidän veronmaksajien maksettavaksi sekin hoito, kun eihän niillä itsellään sellaisiin maksuihin varaa ole. Todellakin on halvempaa kun purkavat ahdistustaan täällä.


  • Hyvästä terapiasta nämä keskustelut näyttävät käyvän teillekin joitten
   mielestä kaikki mitä täällä tehdään on aivan oikein.
   Nauttinette noista miljoonamokistakin joita jatkuvasti tehdään ja joita
   maksatte itsekin ellette elä pääomatuloilla jolloin olette vieläkin
   säälittävämpiä siipiveikkoja kuin ne puistokemistit.

   • Voi sinua, helpottiko? :)


   • Mitä mokia muka?
    Emme pidä niitä ollenkaan mokina, koska tehdyt hommat ovat hyviä ja jokaisen euron arvoisia, maksamme niitä veroina erittäin mielellämme! Hyvä Joensuu!
    Josko löysyttäisit vähän vannetta päässäsi ja tajuaisit ettei sinun mielipiteesi ole yleinen mielipide, suurin osa ihmisistä kuitenkin pitää kotikaupungistaan. Eihän täällä muuten olisi näin paljon asukkaita...


  • Todellakin kuollut kaupunki

   • Ehkä olet vain itse henkisesti kuollut?


  • Hyvä aloitus. Sopivasti asiaa ja provokaatiota.

   Kiihkomielet ja trollit kirjoittavat hullun kiilto silmissä niin että näppäimistö savuaa.

   Ja kyllä, Joensuun keskusta on ruma, tylsä ja kutakuinkin kuollut.

   • Älä Tenu välitä. Kyllä ne uuden puiston puut siitä kasvaa että pääset piiloon Lempin kanssa kolinaa juomaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä Tenu välitä. Kyllä ne uuden puiston puut siitä kasvaa että pääset piiloon Lempin kanssa kolinaa juomaan.

    Nimeni ei ole Tenu eli sotket mut johonkin toiseen. Lempin tunnen, se on koira.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimeni ei ole Tenu eli sotket mut johonkin toiseen. Lempin tunnen, se on koira.

    Kyl mää Tenu sun tunnen, vaikka mitä väittäisit.
    Pahoittelut puun ja ryyppypenkin pois viemisestä, ymmärrän autiuden tunteesi kaiken uuden ja erilaisen edessä. Koeta kestää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimeni ei ole Tenu eli sotket mut johonkin toiseen. Lempin tunnen, se on koira.

    höpelö vuan rallattaa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyl mää Tenu sun tunnen, vaikka mitä väittäisit.
    Pahoittelut puun ja ryyppypenkin pois viemisestä, ymmärrän autiuden tunteesi kaiken uuden ja erilaisen edessä. Koeta kestää.

    Näit varmaan kun mä kirjoitin. Ollaanhan me kuitenkin kämppäkavereita täällä suljetulla. Et olisi muuten arvannut että mä olen mä. Käytä Lempi kusella ja otetaan sen jälkeen iltalääkkeet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näit varmaan kun mä kirjoitin. Ollaanhan me kuitenkin kämppäkavereita täällä suljetulla. Et olisi muuten arvannut että mä olen mä. Käytä Lempi kusella ja otetaan sen jälkeen iltalääkkeet.

    Ai sä oot suljetulla...? No, siellä sun on hyvä olla ja odotella puiston puiden kasvua. Jospa kesällä pääset taas penkeille istuksimaan kasseinesi...


   • Anonyymi kirjoitti:

    höpelö vuan rallattaa

    Onneksi oma viestisi on asiallinen, aloitukseen sopiva ja rakentava.


  • Normaalien joensuulaisten elämä jatkuu, vaikka yksi monista puistoista uudistettiin ja tori modernisoitiin. Toisten taas ei :D

   • Erikoinen kirjoitus 🤔 todella erikoinen. Ihmeellinen logiikka 🤭


   • Anonyymi kirjoitti:

    Erikoinen kirjoitus 🤔 todella erikoinen. Ihmeellinen logiikka 🤭

    Klo 00:31 yöllä...?
    Harrastatko joensuun ominaisuuksista valittamista kahdessa vuorossa?


  • Tori on ihan hyvä ja parkki siellä alla. Mutta tuo puisto on varmaan kesähelteillä vähemmän viihtyisä kun penkkejä varjostaneet puut on kaadettu. Toisaalta hyvä jotta piikkiporukka ei siellä leiriydy. Sinne voisi kaupunki tuoda kesäksi sellasia penkkejä joissa on aurinko suoja. Ei siellä muuten istu erkkikään. No ehkä erkillä on lippis mutta kaikilla ei ole.

  • Joo, tori on hyvä, kiinalaisesta kivestä virolaisella työvoimalla rakennettu,
   lahtarinaukio on avara, siitä kaadettujen suurimmalta osalta terveiden puiden
   käyttöä vielä mietitään, Eliel Saarisen monumentti näkyy nyt hyvin ja tämähän
   taitaa ollakin piparkakkutalon lisäksi ainoa rakennus jota virkamiehet eivät
   vielä ole esittäneet purettavaksi. Tenu-ukot ovat huutaen paenneet Hasan-
   niemeen josta kuitenkin on pian tulossa häätö luxustonttien tieltä, - no
   tuupovaaran kaupunginosaan saakka on vielä "puistoja" jäljellä.
   Osuustoiminnallinen toriparkki upea, vuosikymmenten takainen virkamiehen
   märkäuni on toteutunut, saa nähdä säilyivätkö viereisten talojen puupaalut
   hapettomina vai kumartuvatko kunnioittamaan tätä saavutusta, toriparkin
   miljoonan euron ilmanvaihtokuilu eli torilava on veronmaksajan kiitoslahja.
   Kunhan saamme vielä kavennettua tyhjäksi jääneen Siltakadun on kaupunki-
   kuvamme suorastaan upea.
   Virkamiehemme ovat karistaneet harteillaan olleen ikuisen häpeän toisten
   kaupunkien toriparkeista ( kannattavia niistä ei taida olla yksikään).
   Mehtimäki puolue on nyt YT-neuvottelujen aikana viisaasti hiljaa, odotellen
   taas tilanteen normalisoituvan jolloin voi taas esittää jonkin uuden vero-
   euronielun rakentamista.
   Kaikki on hyvin mutta voisi olla paremminkin, esitänkin että Joensuu siirtyy
   puolustuksesta hyökkäykseen, rakennetaan metrotunneli joen ali, eipä ole
   jokaisella kaupungilla sellaista, taitaa pitää mennä Pietariin saakka mistä
   sellainen löytyy, kylläpä olisivat turkkusissa virkamiehet vihreitä, puhumat-
   takaan kaupungeista joihin jokikin pitäisi ensin kaivaa ennenkuin voisivat
   moisesta haaveilla.
   Varsin ylpeänä voisi silloin Joensuulainen virkamies messuilla pollotella.

   • Tuo metro on hyvä ajatus!
    Budapestissakin metro menee Tonavan alitse, miksi ei siis Joensuussa jossa siltojakin on kuin Budapestissa?
    Olemmeko muka huonompia kuin Budapestilaiset?
    Nyt päättäjät herätys ja paikatkaa tämä infrastruktuurin ammottava aukko kotikaupungissamme!
    Muuten olen kaupunkiin ja sen rakennelmiin erittäin tyytyväinen.


  • Jipii, ei enää tenukeppejä puistossa kun puisto on puuton.

   Muissa kaupungeissa on jopa ex vapaudenpuistoa isommat puistot ilman ongelmia.
   Joensuussa taas puut kaadettava.

   Muutama puu on vielä kaupungintalon luona ja rannassa. Pois äkkiä nekin ettei pussikaljoittelijat sinne pesiydy.

   Palaavatko yrittäjät torille? Kuulemma eivät!

   Miksi Joensuusta yritetään tehdä jotain sellaista mitä se ei ole?

   • Miten niin ei ole? Joensuu on se miltä näyttääkin, eli ihan kiva kaupunki.
    Ensi kesänä on torilla taas pöhinää, ihan hyvä tori se on.
    Puistokin on nyt nätti ja symmetrinen, miksi metsän pitäisi olla keskellä kaupunkia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten niin ei ole? Joensuu on se miltä näyttääkin, eli ihan kiva kaupunki.
    Ensi kesänä on torilla taas pöhinää, ihan hyvä tori se on.
    Puistokin on nyt nätti ja symmetrinen, miksi metsän pitäisi olla keskellä kaupunkia?

    Ensi kesänä on torilla vain pari ruokakojua eikä muuta. Yrittäjät eivät torille enää palaa.
    Viheralue keskellä kaupunkia olisi mukava.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ensi kesänä on torilla vain pari ruokakojua eikä muuta. Yrittäjät eivät torille enää palaa.
    Viheralue keskellä kaupunkia olisi mukava.

    Enpä lähde ennustelemaan. Maltan odottaa kesää että voin itse todeta kuinka asia on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Enpä lähde ennustelemaan. Maltan odottaa kesää että voin itse todeta kuinka asia on.

    Ainakin juomapuolen yritykset jäävät puistikkoon


  • Puisto on edelleen alue jossa on puita ( useimmiten suuria ja vanhoja) !
   Aukiolla niitä ei ole, ei varsinkaan lahtarinaukiolla.

   • Oletpa malttamaton. Odota nyt että puut ja pensaat ensin kasvaa...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12690
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   181
   8187
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6051
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   873
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   680