Huomio sairaanhoitajat! Onko työnne..

Anonyymi

.. fyysisesti raskasta? Terveydentilavaatimuksethan siinä on, mutta ovatko vain "muodon vuoksi"? Minulla on polvissa (molemmissa) nivelrikot ja ne ovat aika kipeinä. Haaveilen hoitoalan työstä. joten kannattaisiko minun siis pyrkiä sh:ksi? Aluksi ajattelin lähihoitajan uraa, mutta se ainakin ON fyysisesti raskasta. Onko niin, että lh:t tekevät raskaan hoitotyön ja sh:t lähinnä kirjaavat ja neuvovat potilaita/omaisia?

9

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Monissa paikoissa ( terveyskeskukset, sairaalat , palvelukeskukset ym) sairaanhoitajat tekevät myös fyysistä työtä ja osallistuvat myös hoitotyöhön, eli tekevät samat hommat kuin lähihoitajatkin , mutta sillä erolla että sairaanhoitajalle kuuluu vastuu lääkehoidosta, iv-tipat sekä myös jotkut raportit ja lääkärin konsultaatiot. Useassa paikkaa sairaanhoitajt myös vaihtavat vaippoja ja pesevät potilaita aivan kuten lähihoitajatkin. Jossakin vastaanotossa sairaanhoitajat eivät välttämättä tee hoitotyötä eivätkö useimmiten esimerkiksi mielenterveyspuolella.
      Mikäli haluat sairaanhoitajaksi, niin varaudu siihen, että myös fyysinen työ ja kokonaisvaltainen hoitotyö ( nostot, syöttämiset, pesut ym ) tulevat kuulumaan työhösi , jos esimerkiksi aijot sairaalaan, vuodeosastolle tai palvelukeskukseen töihin. Sama juttu on kotihoidossa. Sairaanhoitajalla on lähihoitajaa isompi vastuu,mutta palkka ja työn kuva ei ole eroa toisistaan millään merkittävän suurella tavalla. Sairaanhoitaja opintoihin kuuluu myös pakollinen harjoittelu , missä harjoitellaan ja opetellaan käytännön hoitotyötä ( juuri sitä vaipan vaihtoa ja perseiden pesua ym). Jos et halua että työsi sisältää perushoitoa, niin silloin sinun kannattaa hakeutua esim vastaanottoon, mielenterveyspuolelle tai sitten päihdeklinikalle töihin. Tosin jotkut mielenterveysongelmaiset saattavat myös tarvita apua päivittäisissä toimissa.

      Sairaanhoitajan työstä varmaan luullaan , että huseerataan vain lääkkeiden ja raporttien parissa ja jutellaan lääkärin kanssa, mutta hyvin useassa paikkaa sairaanhoitajan kuuluu myös osallistua perushoitoon siinä missä lähihoitajat sitä tekevät.

    • Anonyymi

      Riippuu siitä mihin menet töihin ja minkälainen työnkuva kyseissä työpaikassa sairaanhoitajalla on.

    • Anonyymi

      Onko mieleesi tullut sellainen ajatus, että jos ala kiinnostaa, mutta et halua tehdä fyysisesti raskasta työtä, niin sinulla on mahdollisuus opiskella terveydenhoitajaksi. Saat samalla sairaanhoitajan pätevyyden ja näet varmasti työharjoittelujen kautta sitten mitä sairaanhoitajan työ on käytännössä.

      • Anonyymi

        Terveydenhoitajan paikat päivätyössä ovat varmasti tosi kysyttyjä. En usko että on töitä. Riittää aina hakijoita, kun on vähänkin kevyempää ja säännöllinen työaika. Lisäksi paikkoja on vähemmän.


    • Anonyymi

      Pakko sanoa, että jos jo hakuvaiheessa ihmisellä on diagnosoitu nivelrikko ja kipuja, niin en voi suositella hoitoalaa. Voi olla, ettei harjoittelujaksoja pysty tekemään, jos on kovin kipeä nivelistä. Omassa koulussani opiskelijat joutuivat aina tekemään fyysisesti raskaita hommia, ja en osaa kuvitella mitä siitä olisi tullut nivelrikkoisena.

      Koulussa yksi opettaja kerran sanoi, että ei turhaan puhuta hoitoTYÖSTÄ. Työtä se nimittäin on. En suoraan sanottuna tiedä mistä on tullut tämä outo käsitys, että sairaanhoitaja ei tekisi fyysistä työtä. Ketkä tätä väärää tietoa levittävät ja miksi? Kun pääsisivät vaikka kuukaudeksi katsomaan vuodeosastolle, niin näkisivät yhtä ja toista.

      • Anonyymi

        "En suoraan sanottuna tiedä mistä on tullut tämä outo käsitys, että sairaanhoitaja ei tekisi fyysistä työtä."

        En minäkään. Se myös rajoittaa todella paljon halua opiskella sairaanhoitajaksi lähihoitajasta, koska työ ei oikeasti kevene yhtään. Saa käydä vuosikausia lisää koulua (ja menettää paljon ansioita siksi) ja palata samoihin raskaisiin perushommiin, vain vastuu kasvaa. Vaatimaton 250€ palkkaero ei tunnu missään, kun vuorolisätkin tehtyjen päivien mukaan tasaa ansioita, eikä kaikissa paikoissa sh edes tee öitä. Ansiot voi jäädä siten reilusti lähihoitajaa pienemmäksi.


    • Anonyymi

      "Onko niin, että lh:t tekevät raskaan hoitotyön ja sh:t lähinnä kirjaavat ja neuvovat potilaita/omaisia?"

      Ei todellakaan ole. Esimerkiksi hoivakodissa työ on yhtä raskasta molemmille, eikä eroa ole. Raskasta perustyötä on sh työ. Ainoa ero on se, että sh voi pistää antibiootteja ja laittaa tarvittaessa iv lääkkeet. Vähän laajemmin vastuuta työtehtävissä, mutta ei käytännössä muuta eroa. Saat olla yhtä paljon jalkojen päällä ja laittaa yhtä monta potilasta kuin lähihoitaja. Mitä tulee kirjaamiseen, niin jokainen hoitaja kirjaa päivän aikana hoitamansa potilaat, sh ei tee mitään lähihoitajan puolesta, hoitosuunnitelmat ja arvioinnit kuuluvat yhtä lailla lähihoitajien tehtäväksi, samoin laboratorio lähetteet ym. Kirjallisia töitä ei ole yhtään enempää sh:lla. Sh ottaa hieman enemmän kokonaisvastuuta hoitotyöstä mitä lähihoitaja.

      • Anonyymi

        Tavallaan iso pettymys tämä. Olen aloittajan kanssa samassa tilanteessa, eli nivelrikko polvessa ja lonkassa, liikkuminen paikoin vaikeaa.

        Olen haaveillut hoitoalasta pitkään, mutta taitaa olla turhaa tässä terveystilanteessa. :( Opiskelkessa on niitä harjoitteluja, niissä pitäisi pystyä varmaan tekemään kaikkea fyysistä.


    • Anonyymi

      Minulla on polvissa (molemmissa) nivelrikot ja ne ovat aika kipeinä

      Et pärjää alan töissä, jos niitä ei voida hoitaa kuntoon. Hoitoalalla ollaan paljon pois erilaisten tuki ja liikuntaelinten sairauksien vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe