Asumme hometalossa

Anonyymi

Tänä talvena on käynyt ilmi, että talomme on homeessa. Asumme mieheni n. 100 vuotta vanhassa mummolassa. Mieheni on sanonut, ettei suostu muuttamaan täältä mihinkään eikä usko, että home voisi vaikuttaa terveyteen. Pelkään niin itseni kuin lastemme puolesta, että pysymmekö terveenä. Porstuaan johtava ovi on ainakin ollut homeessa. Poika usein seisoo sitä vasten kun odottaa, että joku tulee sisälle. Mieheni tuskin suostuu muuttamaan täältä mihinkään enkä tiedä, että pitääkö hän edes sitä tarpeellisena, että ongelmia yritettäisiin jotenkin korjata. En myöskään tiedä, että saako tällaisia tilanteita varten mitään tukea tai apua. Köyhänä perheenä meillä tuskin olisi varaa ainakaan suuriin korkauksiin. Pitääköhän kaikki saastuneet tavaratkin hävittää? Olen kuullut, että jos joku talo on homeessa niin kaikki irtaimisto menee roskiin eikä mitään saa säästää. Miehelleni kyseinen asia voisi olla ylitsepääsemätön. Entä jos kerron jollekkin taholle talossamme olevista ongelmista, yritetäänkö siihen jotenkin puuttua vai asuisimmeko vain samaan malliin hometalossa?

3

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä ovat vaikeita asioita, osaanottoni siitä.

      En tunne miestäsi, joten en tiedä miten hänen kanssaan asiaa lähtisin purkamaan, mutta tuttavapiirissä on ollut vastaavia tapauksia. Asiaa kannattaisi yrittää lähteä ”purkamaan” rationaalisesti: onhan ymmärrys kosteusvaurioilta suojaamisesta parantunut ajassa ja olisi kai ihme jos hyvin vanhassa talossa kaikki olisi mennyt nappiin (joo joo, näin kai olisi voinut sanoa valesokkeliaikoina). Asia on monille myös arka, koska onhan talo useille perheille heidän suurin omaisuus ja sen ”katoaminen” homeongelman myötä on vaikea myöntää. Voisitko esittää miehellesi esimerkiksi hengitysliiton tai hometalkoiden materiaaleja/videoita niiden nettisivuilta?

      Tärkeää olisi saada ymmärrys siitä, mikä talon kunto oikeasti on, jotta voitte tehdä arviot jatkotoimenpiteille. Usein se tarkoittaa tutkimuksien tekemistä (maksavat aika paljon..), jotta ette lähtisi tekemään korjauksia silmät kiinni arvaillen. Vanhoissa taloissa vauriot saattavat olla myös niin suuria, että korjaaminen ei ole taloudellisesti mitenkään järkevä toimenpide 😕.

      • Anonyymi

        Olemme kyllä katsoneet televisiosta ohjelmia siitä miten hometalossa eläminen muutti joidenkin ihmisten elämän. Mieheni ei kuitenkaan usko, että vaivat tulevat homeen takia. Kai hän luulee, että jotkut ihmiset tulevat yliherkiksi joillekkin asioille omien tekojen tai perimän takia.


    • Anonyymi

      satavuotta sitten ei tehty hometaloja. ainoastaan jos katot vuosivat tai vettä vuodatettiin rakenteisiin niin home tuli.
      ongelmat alkoivat usein kun näitä vanhoja taloja alettiin "korjaamaan" ja rakenteisiin pakattiin muovimattoja, painekyllästettyä puutavaraa tai maalattiin muovisilla lateksimaaleilla.
      katselin tuossa pari vuotta sitten kun naapuri paketoi 1940 luvulla tehdyn hirsitalonsa lasivillaeristeisiin ja tuulensuojalevyyn.
      toivottavasti ei tule vuosien mittaan pettymään.
      vanhan korjaaminen on paljon vaikeampaa kuin uuden tekeminen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe