Kiusaaminen ja syrjiminen

Anonyymi

Olen 28 vuotias opiskelija ja aloitin syksyllä yliopistossa opiskelut. Alussa kaikki olivat kavereita keskenään mutta vähitellen tilanne kääntyi siihen että minut jätettiin porukasta. Bileistä ja illanvietoista puhutaan minun kuulteni eikä oteta huomioon ettei minua kutsuttu. En ymmärrä miten aikuiset ihmiset viitsivät vielä kiusata. Iältään ollaan porukka on samaa ikäluokkaa. Muilla kokemuksia?

16

204

  Vastaukset

  • Samanlaista oli minullakin.

   • Täällä kolmas. Tapaukseni oli Viikissä, mutta peruskouluvuosiltakin on kokemuksia samanlaisesta toiminnasta. Sen sijaan ainoat koulukaverini löytyivät AMK:sta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täällä kolmas. Tapaukseni oli Viikissä, mutta peruskouluvuosiltakin on kokemuksia samanlaisesta toiminnasta. Sen sijaan ainoat koulukaverini löytyivät AMK:sta.

    Kiva kuulla etten oo ainoa


  • Järjestä itse ne bileet ja kutsu ketä haluat!

  • Minusta voitaisiin puhua kiusaamisesta, jos ihmiset eivät saisi vapaasti päättää kenen kanssa viettävät vapaa-aikansa.

  • Kai nyt sentään ihmiset saavat puhua bileistään ja riennoistaan sinunkin kuullen, vaikka et ollutkaan mukana. Ei siitä pidä loukkaantua, en osaa nähdä sitä kiusaamisena.

   Onhan sellaisikin tapahtumia, joihin ei kutsuta ketään erikseen ja henkilökohtaisesti. Mene mukaan! Tai järjestä itse omat bileet, joihin kutsut vain henkilökohtaisesti ketä haluat.

   Isossa joukossa syntyy aina pikku ryhmiä ja ystävyyssuhteita. Missään eivät kaikki ole vapaa-ajallaan kaikkien kanssa, se olisi ihan mahdotonta. En minä ainakaan ollut koko opiskeluaikaa yhdessä kaikkien kanssa eikä kukaan muukaan.

   Sinä voisit järjestää bileet koko ryhmälle, niin näet kuinka siinä käy.

   Miksi sinut jätetään ulkopuolelle? Sitä ei täällä kukaan voi tietää. Mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä? Ai et ole tehnyt mitään. No siinäpä se! Kyllä noissa yksityisissä vapaa-ajan jutuissa tarvitaan vastavuoroisuutta. Jos vain odotat kutsuja kuin omenoita putoilemaan suoraan puusta suuhusi, ei niitä tule, se on varma.

  • Tervetuloa yliopistoon!
   Itselleni kävi noin kun 2016 kun alotin opinnot. Orientaatio viikon jälkeen pidettiin kummallisena kun en oo sosiaalinen ja koska asun maaseudulla enkä stadissa niin ei syntynyt verkostoitumista eikä edes moikattu käytävillä.

   Oletko kyseenalaistanut kommunistiennarratiivia? Jos olet, se saattaa olla syy miksi sinä et ole tervetullut.

   Pääasia ettet ole lehtorien huonolla puolella, koska he voivat laillisesti heittää sinut ulos yliopistolta.

   Yliopistot ovat aivan perseestä, täynnä ylimielisiä juntteja ja lipunpolttajasosialisteja, rahat pois yliopistolta! AMK on parempi, sillä siellä opitaa hyödyllisiä taitoja eikä feminismiä

  • Koulukiusaajat pitäisi toimittaa , tahdosta riippumattomaan hoitoon.

  • Mikä ala tai koulu?

   • Kauppatieteellinen.. Ja ihmisistähän se riippuu ketä sattuu kohdalle


  • yliopistossa opiskelu on varsin vapaamuotoista. Joku opiskelee ja valmistuu muutamassa vuodessa. Jollakin ei edes 10 vuotta riitä mihinkään, Opiskelu on tuhertamista. Monet käyvät opiskelujen aikana töissä. On välivuosia. On perheitäkin, Ei siinä ole juurikaan ole aikaa illanviettohin koko porukalla. Ei ole olemassa permanenttia ns. meidän luokka ryhmää. Korkeintaan se ensimmäinen vuosi yhteishalia ja haalarit päällä haahuilua. Sitten periaatteessa hajaannutaan enemmän tai vähemmän. Moni vaihtaa alaa tai laittaa pensselit ja telat syvälle santaan. Ne uudet kamut yliopistolla voi löytyä vallankin eri vuosikurssilta tai opiskelualaltakin missä itse on aloittanut. Voi olla että ihan nuorilla eli 20 vuotiailla on pakonomainen tarve kuulua ns. oman luokan ihku-pissis- tiimiin. Ihmisenä kehittyminen ja jalostuminen vie aikaa. Ensin täytyy "seilata" muutama vuosi että oppii meren tavoille ja tyrskyille. Oppii joustavaksi. Oppii kimmoisaksi. https://www.youtube.com/watch?v=vLyQ_t7W04Y

   • Kiusaamista oli minullakin, joka puolella samanlaista. Lisäopinnot suoritin etänä, opiskelu alakin oli todella hyvä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiusaamista oli minullakin, joka puolella samanlaista. Lisäopinnot suoritin etänä, opiskelu alakin oli todella hyvä.

    Onhan niitä kiusaajia opettajissakin, niitäkin tavannut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onhan niitä kiusaajia opettajissakin, niitäkin tavannut.

    Kyllä, ikävä kyllä.


  • Ehkä nykyisin jää aiempaa helpommin syrjään ja se voi tapahtua kenelle vaan ja sattumalta. Joskus on niin pienestä kiinni, että sattuu löytymään kaverin jonka kanssa luistaa, ja se tuo mukanaan muita yhteyksiä ja kaveriporukoita.
   Helposti sitten kun jää tahtomattaan sivuun, antaa periksi, kuvitellaan toisen haluavan itse sitä.

   Jos kaipaa muiden seuraa, ehdottaisin ottamaan selvää siitä mistä toiset ovat kiinnostuneita, ja yrittää itse innostua sekä hakeutua samoihin juttuihin.
   Eikä kannata antaa periksi, sillä joskus se vie enemmän aikaa, mutta on palkitsevaa.
   Et takuulla ole ainoa laatuaan, ja katse ympärille, niin löydät varmasti seuraa, ja joista voi tulla parhaimmillaan elämänmittaisia kavereita.

   • Tai jopa elämänkumppani


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Nyt on tulikuuma rantabeibe! Salkkarit-kaunotar Johanna Puhakka julkaisi sensuellin uimapukukuvan – yksi asia tosin puuttuu!
  • Sinkkukomistus Esko Eerikäinen Tinderin tarjonnasta: ”Ei sieltä oikein löydy ketään!”
  • Missikaunotar Beata Papp ja Mikko Leppilampi eivät enää peittele suhdettaan somessa - taas uusi lempeä tihkuva yhteiskuva julki!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4988
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2598
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2028
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1378
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1169