perämoottori

Anonyymi

Onko mahdollista saada laitaa suureman perämoottorin kuin valmistaja on laittanut.Trafi päättä tämän asian mutta onko kukaan saanut läpi suurenman kuin on sovittu.

5

1213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yleisesti kun konetehosta puhutaan nykypäivänä niin asiaan vaikuttaa vähintään 3. eri asiaa, eli se ei ole niin mustavalkoinen.

      1. Onko vene tyyppihyväksytty eli ce-kilpinen, silloin valmistaja on hyväksyttänyt siihen tietyn konetehon. Tätä rajaa traficom ei huvivenedirektiiviin vedoten suostu ylittämään eli käytännössä eivät rekisteröi venettä.

      2. Onko vene vanhempaa sukupolvea, ennen tyyppihyväksyntää eli vain valmistajan suositus koneteholla. Ns sininen kilpi. Tässä tilanteessa suositus koneteho voidaan ylittää tietyissä tilanteissa ja traficomin venetarkastajan luvalla.

      3. Jos veneessä on edellisen rekisterin ylläpitäjän eli Maistraatin aikana ollut isompi koneteho kuin suosituksessa tai ce-kilvessä niin saman tehoisen moottorin saa asentaa jatkossakin.

      https://moottoriveneily.foorumi.eu/

      • Anonyymi

        Mulla on 4,1m pitkä lasikuituinen pulpettivene, jonka moottorisuositus on 20hv. Sittemmin vene on vahvistettu kauttaaltaan kaksinkertaiseksi. Painaa niin perhanasti. Pohjassa tyhjennysreiän kohdalta pohjan paksuus on 10mm, ulkopuolelta, ja sisästäkin laminoitu kaksipohjainen reunoja myöten. Kestää varmasti 50hv moottorin, mutta saako sellaisen koneen siihen vaihtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on 4,1m pitkä lasikuituinen pulpettivene, jonka moottorisuositus on 20hv. Sittemmin vene on vahvistettu kauttaaltaan kaksinkertaiseksi. Painaa niin perhanasti. Pohjassa tyhjennysreiän kohdalta pohjan paksuus on 10mm, ulkopuolelta, ja sisästäkin laminoitu kaksipohjainen reunoja myöten. Kestää varmasti 50hv moottorin, mutta saako sellaisen koneen siihen vaihtaa.

        Jos tyyppikilvessä lukee 20 hv, niin sitä ei ole syytä ylittää, ellei sitten veneen vahvistamisen jälkeen venettä ole erillissertifioitu uudelleen trafin toimesta suuremmalle koneteholle.

        Omatoiminen vahvistelu ilman sertifiointia ei mahdollista tyyppikilvestä poikkeavia konetehoja. Se mille koneteholle n. 4-metrinen vene on suunniteltu ei ole yksin kiinni rakenteiden lujuudesta vaan ehkäpä jopa enemmän veneen rungon pituudesta, leveydestä ja kantavuudesta.

        Erillissertifiointi on niin halutessa mahdollisuus teetättää trafilla ja maksanee noin pienen veneen kyseessä ollen muutamia tuhansia euroja.

        Jos vene on ollut rekisterissä esimerkiksi tuolla sallitulla 20 heppaisella koneella ja siihen sitten änkeää suuremman koneen, niin mahdollisissa ratsioissa jos huono flaksi käy niin sakot tulee. Jos sattuu onnettomuus tai jotain vakavampaa missä tulee henkilövahinkoja tms. - no seurauksia omatoimirakentelijalle ei tee mieli edes arvella


    • Anonyymi

      Esimerkin valossa. Jos valmistaja on alunperin laittanut 50hv moottorin mutta vene on hyväksytty 100hv moottoriteholle voi siihen laittaa suuremman. Jos sovit että veneeseen laitetaan 75hv moottori mutta siihen laitetaan suurin sallittu 100hv moottori niin ei tule TraFi:n kanssa ongelmia.
      Niin että tässä vastaukset, mutta ymmärsitköhän esittämäsi kysymystä?

    • Anonyymi

      Perämoottorissa pitää olla reserviä 30%.
      Esim, kun ajetaan vastatuuleen ja 1,5 metrin aallokkoon isommalla kuormalla. Veneen tuulipinta vaikuttaa paljon.
      Jos veneeseen saa valmistajan mukaan laittaa 40 hv moottorin, niin 50 hv moottori ei ole yhtään liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe