Siun Sote vastatuulessa

Anonyymi

Lieksassa on otettu jyrkästi kantaa terveyskeskuksen päivystyksen supistukseen. Valtuusto ottaa maanantaina kantaa asiaan ja on valmis irroittautumaan koko siun sotesta, jos aijotut supistukset toteutuu. Ollaanko Nurmeksessa vain supistusten kannalla, vai olisiko syytä ryhdistäytyä, kuten Lieksassa.

44

318

  Vastaukset

  • Nurmeksessa ollaan maltillisia. Antakaa Lieksan erota.

   • Samaa mieltä. Yhteistyö Lieksan kanssa ei ole koskaan toiminut erityisen hyvin. Parempi kun antaa lieksalaisten sotkea itse oma soppansa ja lusikoida se. Tolkun meininki on Lieksassa täysin vierasta.


  • Onkohan se Nurmeksenkaan toimintatapa oikea, jos osa tärkeistä palveluista annetaan mukisematta karata 140 kilometrin päähän. Vai onko syy se. ettei meillä ole riittävästi vaikutusvaltaisia palvelujen säilymisen puolesta puhujia, vaan päätökset tehdään Joensuun lähiympäristössä.

  • Hyvä Lieksa! Lopettavat turhasta maksamisen!! Nurmes , nyt mukaan samaan kelkkaan, loppuu Joensuu keskeinen pelleily missä toiset maksaa ja yksi kerää hedelmät.

  • Juukakin on tilastojen mukaan Pohjois- Karjalan viiden kuolevan kylän joukossa, mutta sieltäkin löytyi alueen ainut ääni Nurmeksen terveyskeskuksen palvelujen supistamisen puolesta. Lieneekö kateutta, vai lieneekö jokin titteli tiedossa, tämä on vain hupaista arvailua.

  • Keskussairaalan päivystys Joensuussa muuttaa ensi viikolla 50 miljoonaa maksaneisiin tiloihin, ilmankos siun soten pikkukylät on pantu säästökuurille.

  • Mieluummin vaikka Lieksan kanssa kimppaan.

   • Nurmeksesta Joensuuhun henkihieverissä.?
    Aivoinfarkti?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nurmeksesta Joensuuhun henkihieverissä.?
    Aivoinfarkti?

    tuskin lääkintä helikopteri ehtii edes ilmaan kuopiosta….


  • Tämä on nyt juuri sitä (kalliin) maaseudun tyhjentämispolitiikkaa.

  • Uutisissa kerrottiin, että Lapualla on kuntalaisten terveydenhoitojärjestelmä pidetty omissa käsissä, eikä ruvettu kuntayhtymiin, eikä myöskään yksityistämään. Homma toimii kuulema erinomaisesti, kun ohjakset ovat omissa käsissä eikä kustannukset ole ollut ongelma, ja tärkeä työpaikkahenki on hyvä.

  • Olipa Ylen uutisissa asiaa Lieksasta. Pirskanen vähättelee syrjäkuntien reaktiota päivystysten lopettamisesta. Lieksa lähtee sotesta ellei sitten yhteistyötä Juuan ja Nurmeksen kanssa järjestetä, kannattaisikko tarttua meidän tähän?

  • Olipa liikuttavaa luettavaa Karjalaisessa tänään 19.2 jossa keskustan piirin
   puheenjohtaja ja toiminnan johtaja irtisanoutuu päivystyksien supistamisesta.

   Todella ylevää taistelua syrjäseutujen palvelujen säilyttämiseksi !

   Sokea Reettakin näkee että Siun soten hallituksen viidestä kepuedustajasta
   neljä sai äänestää ryhmäpäätöksellä päivystyksen lakkauttamisesta, mutta
   Nurmeksen Kämäräisen annettiin äänestää sitä vastaan koska oli varmistuttu
   siitä että päätös menee läpi !
   Karjalaisen toimitus on mukana toistamalla päivystyskäyntien vähäisyyttä,
   ennenpitkää kuitenkin nämä vähät käynnit muuttuvat kuitenkin hautajaisiksi.
   Emmehän tietenkään toivo että nämä lakkauttajat joutuvat surijoitten jouk-
   koon.
   Samalla logiikalla voidaan vähentää myös ambulansseja ja paloautoja.
   Mutta miten tähän ajatteluun sopii 10 miljardin laittaminen hävittäjiin joitten
   hälytystehtävät eivät taida yltää näihinkään lukemiiin.
   Terveydenhuollossa on todellinen ja konkreettinen hätä ja huoli ja silti sieltä
   karsitaan vähiä resursseja.
   Samalla heitetään miljardeja kuviteltujen ja itse ruokittujen uhkakuvien takia.

  • Tuossa aikaisemmin mainittiin 15.000 asukkaan Lapualla hyvin toimivasta terveydenhoidosta, jonka kunta hoitaa ja kustantaa itse. Tekeeköhän nämä kuntayhtymät sen vuoksi toiminnasta kannattamattomia, kun isopalkkaisia titteleitä pitää tasapuolisuuden vuoksi jakaa monelle kylälle.

  • Kunnat ja kuntien poliitikot ovat näitä supistuksia vaatineet.
   asyy ei ole Siun soten vaan Pohjois-Karjalan kuntien poliittisten päätäjien.

  • Lieksa on saanut harvan asutuksen ja pitkien etäisyyksien vuoksi erivapauden järjestää perusterveydenhoitonsa itse. Minkähän takia Nurmes ei ole samassa kastissa ? Kuka tietäis syyn ?
   Sanonpahan vain, että kaikki PK -alkuiset toimet ovat osoittautuneet meille maakunnan pohjoisosien asukkaille turmiollisiksi ( esim. pankki, kauppa , sote).
   Muutamme pois ja varmasti tämän maakunnan rajojen ulkopuolelle. Keskustapuolue on asiamme tähän malliin Nurmeksessa hoitanut, joten ei kiitosta vaaleissa ansaitse.

  • Pitää paikkansa että kuntapoliitikot näitä resurssien kaventamisia vaativat.

   Sattuvat kuitenkin istumaan samat naamat siellä Siun soten palleilla ja ovat
   samoissa kunnallisjärjestöissä tekemässä näitä päätöksiä.

   Milloin tässä maassa lopulta tunnustetaan että kaksi suurinta syytä tähän
   ahdinkoon ovat;
   Väestön ikääntyminen joka vaatii suurempia panostuksia, ja se SUURIN,

   VEROPOHJAN KAVENTUMINEN, johon edelleen suurimpia syyllisiä ovat
   Kokoomus yhdessä veronkiertäjien keskusliiton kanssa näitten ajaessa
   verotuksen keventämistä.
   Keskustan Esko Aho joka yhdessä kokoomuksen kanssa ajoi läpi muutoksen
   jolla hyvätuloiset pystyivät muuttamaan tulonsa pääomatuloiksi, JOISTA
   EI MAKSETA KUNNALLISVEROA YHTÄÄN SENTTIÄ.

   JA TÄSSÄ ON TULOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kepun luulisi olevan maalaisten ja pienten kuntien asialla, mutta teot näyttää ihan toista. Esimerkkinä häipynyt Jukola, jossa keput käyttivät valtaa, häivytti Nurmeksesta ja lähikunnista pienempiä yrityksiä. Esimerkiksi tarjouskilpailuissa vuosikymmenten aikana kiinteistökauppoja tehtäessä, maksoi himpun enemmän, että ovet saatiin kiinni ja työpaikat menetettiin. Lihakunta ja meijeri lähti Nurmeksesta myös hyvin kepeästi, kun muutama sentti litralta tai kilolta luvattiin enemmän, silloinkaan ei työpaikat merkinneet mitään. Nyt on Nurmes lähialueineen kusessa, kun tehdyillä isoillakaan investoinneilla ei näytä syntyvän yhtään työpaikkaa, vaan pelkkiä kuluja ja unelmia.

  • Taitaa Lieksan kaupunginjohtaja olla pystyvämpi kuin jonkin toisen kylän päällikkö. Biojalostamollekkin duunareita jo etsivät.

  • Kiitos kaikille, jotka ottivat raivokkaasti kantaa lääkäripäivystysten supistuksiin !
   Kiitos SDP, Keskusta, Kristillisdemokraatit, Perussuomalaiset ja Siniset !
   Kiitos ministeri Krista Kiurulle vierailusta Siun sotessa !
   Näiltä löytyi ymmärrystä ja inhimillisyyttä meitä kaikesta kaukana asuvia kohtaan.
   Lääkäripäivystys säilyy ennallaan, Kiitos!
   Muistakaa, että Kokoomukselta ei meille myötätuntoa tule !
   Ihmetellä täytyy, että Nurmeksen Romakkaniemi ilkiää kokoomukselaisena vastustaa meille tärkeitä palveluita. Nurmeksen kokoomukselle ei merkitse mitään oman paikkakunnan palvelut ja vetovoimaisuus ! Hyi olkoon !

   • Kaksi vihreiden valtuustoedustajaa Joensuusta äänesti kokoomuksen mukana, ettei kauimmaiset kunnat tarvitse kunnollisia terkkari palveluita, karseeta. Heidän mielestä hajaasutusalueelta voidaan leikata elintärkeitä palveluita, ja keskittää Joensuuhun. HYI !


  • Miksi osa meidän päättäjistä ei uskalla kyseenalaistaa ylemmältä taholta tulevia päätöksiä, ennen kuin on tosi kyseessä. Mieluimmin luikerrellaan välimaastossa ja heitellään vastuuta toisilleen ja sanotaan, että kyllähän minä, mutta kun se. Hyvä kun tästä katastrofista selvittiin tässä uusia ongelmia odotellessa.

  • Näinpä on, että tämän maakunnan keskus Joensuu imee kaikki voimavarat meiltä. Meni meijeri, lihakunta ja muistattehan juustola jne. Meni Jukola ja OP. Pankin konttorit katoaa ja tarjouksia on vain Joensuun kaupassa . Meille riittää pullakahvi ABC:llä. Onpa meidän päättäjät viisaita olleet!
   Meille poloisille lampaille vain sanotaan, että ei täällä pysty pärjäämään. Maalaillaan synkkiä tulevaisuuden kuvia ja uskotellaan että meidän olot ja palvelut paranevat, kun siirrämme toimintoja maakunnan keskukseen.
   On se nyt taas kerran nähty, miten paljon meidän parasta siellä maakunnan keskuksessa ajatellaan.

  • Juustolasta tulimieleen, että oli muuten yhteenaikaan pohjoismaiden suurin ja tehtiin maailman parasta juustoa niin kauvan, kunnes siirtyi Joensuuhun, niin taso romahti.

  • Voisippa myös kiittää Lieksan kaupunginjohtaja Määttästä! Pisti kerralla stopin ja oli erottamassa Lieksaa kokonaan rahastussotesta, saattoi pelko tulla läpihuuto Joensuun pelleille että kohta kaikki lähtee sotesta.

  • Lieksalaiset ovat tunnetusti osanneet pitää puoliaan . Kylläpä varmaan Lieksan kaupunginjohtajan topakka kannanotto säikäytti Siun soten viskaaleja. . Varsinkin kun tätä Siun sotea pidetään jo esimerkkinä muille, niin ei sovi epäonnistua.
   Lieksalle kiitokset !
   Nurmes on turhan maltillinen kaikessa. Meillä olisi täällä maakunnan pohjoisosassa keskeinen sijainti , kun vain osaisimme pitää pelimerkit omissa käsissä.
   Meinashan Lieksa nielaista koko Nurmeksen entisen kaupunginjohtajan aikana. Tais olla PV Lieksaan päin kallellaan. Onneksi saimme uuden kaupunginjohtajan ja päättäjätkin heräsivät ennenkuin Nurmes hävisi maailmankartalta.

  • Meidän edellinen kaupungijohtajahan oli Lieksasta kotoisin ja eläkemarkkansakin vei Joensuuhun lähtiessään ja huonettaan ei meinannut jättää Nurmeksessa kaupungintalolta kuin häätämällä.

  • Joensuun vallalle STOP!

  • Mikä ihme Nurmeksessa. Ollaan olevinaan nuivia mutta suostutaan kaikkeen? Nyt jälkiviisaana ollaan kun lieksan Määttänen löi nyrkkiä pöytään. Missäs meidän johto oli??

  • Oletanpa, että Nurmeksen kj:lla oli sisäpiiritietoa. Eikös hän todennut, että Siun soten valtuusto vois nyt käyttää isännän ääntä ja että annetaan valtuustolle työrauha. Tunnustus pitää Lieksalle kuitenkin antaa, että löivät nyrkkiä pöytään. Jonkun pitää se tehdä, muutoin ei tapahdu mitään.
   Onhan täällä Nurmeksessa outo edustus Siun sotessa. Siun soten valtuustossa 46 kannatti lääkäripalvelujen säilyttämistä ennallaan ja 7 kannatti niiden supistamista.
   Näistä sseitsemästä yksi on Nurmeksen kokoomuslainen . Siis nurmekselaisten edustaja Siun soten valtuustossa äänesti nurmekselaisten palvelujen heikentämisen puolesta. Eikö tälläiseltä meidän etujen valvojalta pitäisi ottaa mandaatti pois ?
   No niin mummelit, äänestäkää vain jatkossakin kokoomusta !

  • Kuka on se edustaja joka kusee omiin muroihin? Saa varautua ettei seuraavassa kokoonpanossa istu..

   • Kyllä se oli se Romakka joka pssi muroihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se oli se Romakka joka pssi muroihin.

    Niin näköjään. Minulle tuo oli valtava pettymys ja tulen muistamaan tämän seuraavissa vaaleissa. Kokoomuslainen politiikka on muutenkin vain oman edun tavoittelua, joten olisihan tuo pitänyt uskoa muutenkin. Romakkaniemi ei huomioinut valtimolaisia ollenkaan, kun äänesti yöpäivystystä vastaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se oli se Romakka joka pssi muroihin.

    Tuskin sentään, missä noin on kerrottu?


   • Kuka ja mikä puolue? Kepu?


  • Katso Nurmeksen kaupunginvaltuuston kokoomuslaiset jäsenet ! Niitä on siellä kaksi kpl. Sieltä se löytyy nurmekselaisten palvelujen polkija. Hyi olkoon !

   • Tuskinpa sentään.


  • Rahamiehet käyttää yksityisiä palveluita, p-kat ne kuntalaisista välittää, tärkeämpää on näyttää ja tuleehan siitä iso olo.

  • Pitääkö meidän kuntalaisten äänestää näitä rahamiehiä valtuustoon vähättelemään vanhusten, sairaiden ja vähempiosaisten palvelujen tarvetta ? Rehellisten ihmisten veromarkoilla ne palvelut tuotetaan . Rahamiehillä on konstit vältellä veroja monin tavoin.
   Saattaahan se tulla jopa hohdokas olo, kun on rahamiestä äänestänyt, vaikka nyt itsellä olisikin tyhjemmät taskut.

   • Haloo! Siun sote uudistaa tietojärjestelmänsä. Jokohan nyt ongelmat selviää. Tuskinpa. Sairaat tarvitsee hoitoa ja palvelua ei niitä tietojärjestelmät paranna. Vanhukset joutuvat maksamaan senkin uudistuksen korkeina hoitomaksuina. Ihan liian paljon tekniikkaan laitetaan. Tuskin asiat sillä paranee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haloo! Siun sote uudistaa tietojärjestelmänsä. Jokohan nyt ongelmat selviää. Tuskinpa. Sairaat tarvitsee hoitoa ja palvelua ei niitä tietojärjestelmät paranna. Vanhukset joutuvat maksamaan senkin uudistuksen korkeina hoitomaksuina. Ihan liian paljon tekniikkaan laitetaan. Tuskin asiat sillä paranee.

    Missä näin on kerrottu, että Siunsoten tietojärjestelmä uusitaan?


  • Siun soten alueella muutamia koronavirusepäilyjä kerrottiin uutisissa, mutta eipähän niistä paikkakunnista huudella.

   • Koronavirus muuntautuu noronavirukseksi. Se on uuden ajan ns. hybridivirus, joka sairastuttaa yhtä aikaa sekä noro- että koronavirukseen. Tässä taudissa ei kannata turhia rykiä.


  • Näin koronaviruksen aattona tulee väkisinkin mieleen yöpäivystyksen merkitys.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   239
   8488
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   291
   4580
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   106
   2114
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   122
   1531
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   19
   1068