Oletteko saaneet

Anonyymi

rintasyövän käytettyänne estrogeenivalmistetta vaihdevuosivaivoihin?

Toinen ajatus. Miksi ette anna itsenne vanheta normaalilla luonnonmukaisella tavalla? Onk siinä jotain hävettävää, kun tulee ryppyjä kasvoihin ja vähän limakalvot luonnollisella tavalla kuivuvat.?

8

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suurin osa käyttää estrogeenikorvaushoitoa sen vuoksi, että vaihdevuosioireet ovat hyvinkin vaikeat. Varsinkin työelämässä, jossa vaaditaan paljon, niin yritäppä siellä pärjätä unettomana, huonomuistisena, hikisenä ja masentuneena. Estrogeenilaastarit ja -geeli sisältävät vähän estrogeenia eivätkä lisää rintasyöpäriskiä. Sitä paitsi tiedän naisia, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään, vaikka eivät ole koskaan käyttäneet hormonikorvaushoitoa.

      • Anonyymi

        Aloittajahan tarkoittaa nimenomaan, että kuinka moni sellainen, joka käyttää tai on käyttänyt estrogeenihoitoa, on sairastunut rintasyöpään- Kaikki tietävät sen niin estrogeenihoidon haittavaikutus on rintasyöpä.


      • Anonyymi

        Vaihdevuosioireet kuuluvat asiaan kaikilla naisilla. Toisilla ovat hankalampia kuin toisilla. Mutta hei,...eikö täällä maailmassa ihminen hyväksy enää mitään pienintäkään kipua tai huonovointisuutta ilman lääkäriä????? Vaikka milaisia haittja olisi, niin silti käytetään noita hormonikorvaushoitoja. On minullekin lääkäri ehdottanut jo aikoja sitten, mutta en ole niitä halunnut, koska tiedän haitan/haitat.

        Olen harrastanut liikuntaa. Lenkkeilen ulkona, käyn hallissa uimassa, pyöräilen ja myöskin silloin tällöin piipahdan kuntosalilla.

        Meidän suvussa seitsemän estrogeenia käyttävää naista on sairastunut rintasyöpään. On mielestäni kohtuuttoman iso luku. Kolme on kuollut tuohon sairauteen. Neljä hengissä. Yhden tila melko huono, koska syöpä on levinnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittajahan tarkoittaa nimenomaan, että kuinka moni sellainen, joka käyttää tai on käyttänyt estrogeenihoitoa, on sairastunut rintasyöpään- Kaikki tietävät sen niin estrogeenihoidon haittavaikutus on rintasyöpä.

        On lähes yhtä yleinen myös niillä naisilla, jotka eivät käytä hormonikorvaushoitoa. On siis hyvin yleinen. Geenit vaikuttavat myös, eli miten äidillä, äidinäidillä, siskoilla on ollut.


    • Anonyymi

      Sairastuin rintasyöpään vaihdevuosien jo alettua, vaikka en käyttänyt mitään estrogeenihoitoja.

    • Anonyymi

      Tuosta aiheesta on paljon tutkimuksia. Sellainen asia on jäänyt ainakin mieleen, että estrogeenin käytön riskit ovat paljon pienemmät kuin elintapariskit (esim. pienikin määrä alkoholia viikoittain, epäterveellinen ruoka jne).
      Myös se on jäänyt mieleen, että korvaushoito pitäisi aloittaa melko pian kuukautisten loputtua eikä vasta vuosien päästä. Näin siitä saa hyödyn myös sydänsairauksien osalta.

    • Anonyymi

      Sain rintasyöpädiagnoosin kaksi vuotta sitten. Paksuneulanäytteestä ilmeni että se on erittäin hormoniherkkä eli se käyttää kasvaakseen estrogenia.
      Sain estrogenin estolääkkeen, ja hyvin pian lääkkeen aloittamisen jälkeen kasvain romahti ja pieneni oleellisesti. Se on paikallinen eikä ole lähettänyt etäpesäkkeitä.
      Leikkausta tai sytostatteja ei suositeltu vaan aloitettiin lääkkeellä joka siis tehosi todella hyvin. Toden näköisesti aloitan vielä sädehoidon kevään kuluessa ja lääkkeen kanssa jatketaan ainakin se viisi vuotta.
      En ole koskaan syönyt estrogenia enkä e-pillereitä. En kuulu minkäänlaiseen riskiryhmään, en ole tupakoinut enkä tupakoi, en käytä alkoholia. En ole ylipainoinen vaan päin vastoin laiha. Suvussani ei ole ollut rintasyöpää.
      Voin hyvin, käyn töissä normaalisti, elän kuin ennen sairastumistakin.

    • Anonyymi

      Voi olla vaikeaa tietää, mistä syystä on syövän saanut. Eli eivät kaikki rintasyöpädiagnoosit johdu estrogeenin käytöstä.

      Eikä estrogeeni ole avain ikuiseen nuoruuteen, kauneuteen ja terveyteen. Elimistön solut jatkavat vanhenemistaan, vaikka estrogeenilla olisikin positiivisia vaikutuksia moneen asiaan.

      Vastakysymyksenä voisin heittää, että jos vaihdevuosien jälkeen sairastut sydän- ja verisuonisairauksiint tai osteoporoosiin, niin varmaan kieltäydyt hoidosta, koska hoito on luonnollisen vanhenemisen vastustamista? Nimittäin rappeutumasairaudet (nivelrikot, sydänsairaudet, dementiat ym.) liittyvät ihan samalla lailla vanhenemiseen kuin vaihdevuodet. Eli kannattaa olla sitten luomu kaikilta osin. Muuten syyllistyt tekopyhyyteen tai kaksinaismoralismiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      133
      1342
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1195
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      846
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      156
      832
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      150
      733
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      728
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      588
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      575
    Aihe