Aihe

Sinirihmoista kokemuksia?

jotain positiivistäkin

Mulla on 250litraisessa akvassa 5 sinirihmakalaa. Ne on nyt noin 5cm kokoisia. Ovat aivan ihania, mutta mistä johtuu, että niillä on selässään ns. ruhjeita, yhdellä on tummansinisiä pieniä laikkuja pari, ja yhdellä on pieni ruskehtava kohta. Eivät ole suurentuneet, eivätkä muutenkaan muuttuneet. Erottaako tuon kokoisista jo sukupuolen? Mulla on myös kaksi lehtikalaa. Onko kenelläkään kokemuksia noista sinirihmoista? Olen usealta taholta kuullut, että ne tulevat toimeen keskenään, kunhan niitä on 4-5 pitääkö paikkansa?? Jos yksi rihmoista on ns. ongelma muita kohtaan, voin laittaa sen toiseen akvaarioon.

4

334

  Vastaukset

  • Sinirihmakalat ovat kyllä todella kauniita kaloja, mutta eivät kilteimmästä päästä. Aika hurjalta kuulostaa sinirihmat ja lehtikalat samassa akvaariossa. Sinirihmat ovat yleensä todella äkäisiä varsinkin kutuaikana, joten varaudu ruumiiden tuloon jos aiot pitää niitä vielä täysikasvuisena samassa altaassa lehtisten kanssa... Pidä joko lehtikalat tai sinirihmat, molempia et ikävä kyllä voi pitää kun rihmat kasvavat. Nyt jo on ahdasta jos ne ovat alkaneet toisiaan runnomaan.

   Vaikka pitäisit pelkät rihmat niin tuo 5 kpl kuulostaa liian isolta porukalta tuon kokoiseen akvaan, sen verran agressiivisesta kalasta on kuitenkin kyse. Todennäköisesti nuo ruhjeet johtuvat tappelusta ja uskoisin, että pahempaa on luvassa kunhan kalat kasvavat. Itse en laittaisi tuon kokoiseen altaaseen kuin yhden sinirihman. Koiras 2 naarasta saattaa EHKÄ onnistua jos yksilöt ovat suht rauhallisia, mutta sekään ei välttämättä onnistu... Mitä muita kaloja altaassa on?

   • Muina kaloina on monneja 5. Rihmat on hankittu pari viikkoa sitten. Kahdessakin hyvässä eläinkaupassa sanottiin, että rihmat menevät, kun niitä on muutama, ja että kun ne ovat olleet jo kauan yhdessä. Täytyy nyt seurata tilannetta.


  • Sinirihmat taitaa olla ärhäkämmästä päästä rihmakaloista.
   Yhtä koirasta kohden miel 2 naarasta. Ja tuon kokoiseen ei kyllä mahdu kuin 1 koiras.
   Koiras rakentaa pesää ja ottaa itselleen oman reviirin jota se puolustaa. Ja muut reviirille uskaltavat saavat lähdöt.
   Katso niiden selkäeviä. Koiraalla evä pidempi ja teräväkärkinen. Naaraalla lyhyt ja pyöreä.
   Pidä 1 koiras ja 2 naarasta, loput palauta eläinkauppaan. Kalat pussiin ja marssit sinne. Kerro että tappelua tuli. Vaihda vaikka ruokaan tms jos ei meinaa rahallisesti hyvittää.
   Lehtikala-asiaan en sano mitään koska mulla ei lainkaan kokemusta niistä.

   • 180-litraisessa on kaksi sinirihmanaarasta ja kaksi keskikokoista lehtikalaa. Sinirihmat sekä lehtikalat käyttäytyvät keskenään hyvin asiallisesti. Ei toistaiseksi mitään ongelmia. Agressiivisin rihmakalani on ollut koiraspuolinen keltarihmakala. Se ahdisteli naaraspuolista keltarihmakalaa niin, että naaraan evät rispaantuivat eikä ruoka enää maistunut. Koiras erotettiin pari kuukautta sitten naaraasta, ja nyt naaras syö hyvin ja sen evät ovat terveet.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1424