Nyt pelottaa,

Anonyymi

kun sähkölaskut ovat olleet näinä talvikuukausina keskimäärin satasen pienempiä viimevuotiseen verrattuna. Äskenkin postilaatikosta hain yli satasen pienemmän laskun, kun viime vuonna vastaavaan aikaan. Mitähän ne sähköyhtiöt nyt hautoo mielessään, kun ei budjetoitu rahallinen tulos täyty läheskään lauhuuden takia?
Ajatelkaa, jos Tekin olette säästäneen satasen kuukaudessa, sähköyhtiöt menee konkurssiin jos ne ei pian jotain keksi? Pelottaa, mitä keksivät.

4

59

  Vastaukset

  • Kokoukseen on jo painettu valmis lomake hyväksyttäväksi, että siirtohintaa nostetaan reilusti, koska siinnä ei ole kilpailua. Kaiken lisäksi vesivarastot pursuu yli, joten joudutaan turvautumaan ohijuoksutukseen ja koska siitä vedestä ei saa rahaa, niin sekin lisätään laskuun. Käykäähän muuten mökeillä vetämässä veneitä ylemmäs ja laitureita sitomassa puihin kiinni, koska uhkailevat kevääksi ennätystulvia.

  • Vettä on paljon, joten juoksitetaan ohi voimaloiden, tuosta huvista herra Puutin lähettää meille laskun, se maksaa.

  • Se ohijuoksutusveden ylimääräinen maksaminen Venäjälle on niitä Kekkosen Venäjälle tekemien reissujen saunalöylyjen jälkeisiä sopimuksia.

  • Kun sähkön kulutus pienenee, pienenee myös sähköyhtiön rahavirta. Yhtiön on pakko nostaa energian hintaa, jotta tulos saadaan edellisvuotta paremmaksi. Jos kyseessä on samalla sähkön siirtoyhtiö, myös siirtohintoja on korotettava osakkeiden omistajien tyytyväisinä pitämiseksi.

   Sähköyhtiöiden riistopolitiikan estämiseksi pitää perustaa pakkakunnille pieniä esimerkiksi kaasulla tai tuulivoimalla toimivia kunnan omia sähkölaitoksia ja irtaantua kokonaan valtakunnan sähköverkosta. Nämä eivät olisi herkkiä ilmastollisille häiriöille eikä siirtomaksuilla voitaisi enää ryöstää kuluttajia. Tällaisista laitoksista Suomen sähkönjakelu alkoi ja nyt on aika palata takaisin turvalliseen aikaan. Lieksan Sähkön toiminta alkoi paikallisesti vuonna 1918.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ehdottavat viinan myynnin lopettamista, äly hoi

   Nyt siis Helsingin sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Jolkkonen ehdottaa Twitterissä väliaikaista alkoholin myynnin lopettamista. Voihan p mikä l
   Maailman menoa
   340
   7280
  2. Mikä sai Latvalan pettämään??

   Noin seksikäs nainen kuin Maisa oli miehellä kainalossa, mutta pettäjän tielle lähti. Mies oli kehunut haastatteluissa piiritelleensä Maisaa vuosia ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   6551
  3. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   69
   1728
  4. Kainuussa kaksi koronatartuntaa klo 14.00

   Kaks ilmoittanut että Kainuussa tavattu 2 koronatartuntaa.
   Kajaani
   82
   1389
  5. Koronabaari-iltaa yötä myöten

   On kyllä hyvin surullista, että vielä viime yönäkin Jämsässä vietettiin iltayötä ainakin kahdessa baarissa! Mikähän on näiden paikkojen pitäjien ja nä
   Jämsä
   38
   864