Epätoivoa...

Anonyymi

Todella epätoivoinen yritys saada asukkaita paikkakunnalle, annetaan ilmainen asunto muutamaksi kuukaudeksi somemainonnan tekijälle. Eikö meillä ole varaa oikeaan kunnon markkinointiin ??

Kuinka käy sen jälkeen kun "koeasukas" muuttaa pois ja kertoo totuuden okun ilmapiiristä ja ihmisistä joka ei ole mairitteleva.

Lopetetaan jo epätoivoinen ja lapsellinen räpellys ja siirrytään oikeisiin tekoihin. Uusien asukkaiden sitouttamiseksi ehdotan seuraavia keinoja.
-- Varvasraha 1000 e / lapsi.
-- Ilmainen tontti ok. talon rakentajalle tai 10 000 e valmiin talon / asunnon ostajalle.
-- Ilmapiirin ja ihmisten kohtelun korjaus johon jokainen paikkakuntalainen on velvollinen osallistumaan kohdallaan.
Siinä muutama keino keksikää lisää...

"Outokummun kaupunki hakee uudella kampanjalla koeasukasta kesälle 2020. Kaupunkikonserni tarjoaa valituksi tulleelle asukkaalle sekä tämän mahdolliselle perheelle ilmaisen asumisen Outokummussa 1.6.–31.8.2020. Asunnon tarjoaa KOy Kummun Kodit." Karjalan Heili 19.2.2020

https://www.heili.fi/uutiset/item/7233-outokumpu-etsii-koeasukasta-ensi-kesaksi-luvassa-ilmainen-asunto-ja-somen-paivitysta?fbclid=IwAR2LQXNgJi8xg9STD_bo1NKJ2mX-tTPmZ8jS_8yn5hX3zhzjoISYqJA200o

26

283

  Vastaukset

  • Hai
   Mie hän oon ollu jo pitkään kesäasukas okussa.
   Ei tuo oo mitää uutta. Talvet oon ollu Konnunsuolla lämpimässä. Kivaa ja halpaa on ollu okussa asua eikä työtkään oo rasittanna. Mut osta sie kuule...

  • Kenenkä lie ne aivot, jotka ovat tuottaneet noin typerän idean ilmoille? Täydellistä hätävarjelun liiottelua tuollainen ajatus. Jos olisin "syöttiin" tarttuja, esittäisin omia vaatimuksiani asunnosta. Sen tulisi sijaita järven rannalla ja laiturin nokassa tulisi olla vene valmiina ja polttopuut vajassa. Jos näitä ei luvattaisi, haistattaisin pitkät "mutinat2 koko touhulle. Täyttä potaskaa koko touhuilu ???

  • Ihan hyvä ajatus täyttää tyhjillään olevia asuntoja, vaihtoehtona tarjoatte veronmaksajien rahojen kylvämistä ympäriinsä.

  • hyvä idea.jospa edes joku pojankloppi tarttuis syöttiin..samalla teollisuuteen kaivattua nuorta voimaa toisi

   • Veronmaksajie piikkiin on kivaa tehdä melkein mitä vaan. Kaivos sekoilu, hotellihärveli, nyt majoitamme kakaroita ja luusereita kuntamme...

    Lopputulos on pitkä miinusmerkkinen numerosarja... Kukaan ei vastaa seurauksista...
    Sitten ihmetellään kun melkein kaikki muuttaa pois, haloo päättäjät olisiko aihetta vilkaista peiliin ??


   • Anonyymi kirjoitti:

    Veronmaksajie piikkiin on kivaa tehdä melkein mitä vaan. Kaivos sekoilu, hotellihärveli, nyt majoitamme kakaroita ja luusereita kuntamme...

    Lopputulos on pitkä miinusmerkkinen numerosarja... Kukaan ei vastaa seurauksista...
    Sitten ihmetellään kun melkein kaikki muuttaa pois, haloo päättäjät olisiko aihetta vilkaista peiliin ??

    Omistajien eli kunta/kaupunkilaisten edustus on ontuva ja ilman selkeää johtajaa, siksi paljon haparointia ja huuhaa touhuja ja kokeiluja ilman tulosta.


  • Se joka ei riskeeraa, ei juo samppanjaa. Kummiskin pohtisin ennemmin kuinka saadaan jo olevat asukkaat viihtymään. Siten on todennäköisempää että uudetkin pysyy.

   • Kuviteltu tilanne voi olla seuraava. Jollekin kaverille tai pariskunnalle vuokrataan asunto kolmeksi kuukaudeksi ja huomataan, että asukkaiden poislähdön jälkeen asunto vaatii muutaman tonnin remontin, koska siellä on eletty kuin "pellossa" ja taas veronmaksajat "hyötyy"??? Onko tällainen mahdollisuus huomioitu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuviteltu tilanne voi olla seuraava. Jollekin kaverille tai pariskunnalle vuokrataan asunto kolmeksi kuukaudeksi ja huomataan, että asukkaiden poislähdön jälkeen asunto vaatii muutaman tonnin remontin, koska siellä on eletty kuin "pellossa" ja taas veronmaksajat "hyötyy"??? Onko tällainen mahdollisuus huomioitu?

    Toki sellainenkin on mahdollista. Olen omakohtasesti ollut tyhjentämässä sellasta asuntoa, mutta on myös sellaisia, jotka onnistuvat menestymään vaikka lähtökohdat olisivat heikommat. Juurikin toivoisin että saataisiin nämä pelto ihmiset päivän valoon, kun heitä on melkolailla jo useammassa sukupolvessa ympäri suomea. Ongelmat eivät katoa, vaikka ne pois silmistä lakaistaisiin. Uskon kummiskin että jokainen on ihminen on mahdollisuus vaikka ei heti automaattisesti olisikaan onnistuja tai menestyjä. Siitäkin on paljon erinlaisia näkemyksiä kuka sellainen on.


   • Juurikin näin. Selvityksen alle olisi laitettava mitä asukkaat haluaa ja olisivat valmiit tekemään viihtyisyyden eteen yhdessä ja erikseen.
    Miksi ihmiset haluaa muuttaa pois, työpaikka on yksi mutta onko muita syitä. Millaisena paikkakuntana koetaan Outokumpu ?
    Ruusuja sekä risuja saisimme mutta siihen risukasan saldoon olisi etsittävä rakentavia ratkaisuja..


  • Loppu järkimennyt hommilta joita puuhailevat, pois muuttavien virta lisääntyy kun lukee näitä.

  • Ja kun Outokummun vuokrataloilta ei saa edes omat asukkaat asuntoa jps luottomerkintöjä. Tämäkim asia pitäisi nostaa pimnalle

  • Jokaiselle tulijalle tulee antaa ilmainen tontti ilman mitään rakentamispakkoa. Jos joku onnistuu sitä hyödyntämään eli myymään sen eteenpäin, sen kun vaan. Ihme on silloin tapahtunut!
   Ja tuo varvasraha on ihan oikein. Muitakin samankaltaisia toimia, joista tulee rahallista hyötyä, pitää tehdä. Myyminen ei enää onnistu. Ne ajat ovat armotta ohitse.

  • Tähän käy sanonta että ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu. Ainakin kuka tämmöistä soopaa on keksiny

  • Itselleni tulee mieleen että eikö päättäjät tiedä, että Outokummussa on kyllä ihmisiå joiille kummun kodit ei vaan myönnä asuntoa luottotiedoista johtuen. Kuitenkin asukkaita siis olisi ihan Kummussakin, joita ei vaan kelpuuteta. Parempi vissiin kalastella muualta. Okulaiset muuttaa muualle...äly hoi älä jätä

   • kumma juttu. kyllä monet yksityisetkin vuokraavat asuntojaan luottotiedottomille jos se ei ole ollut seuraus maksamattomista vuokrista tms.


  • Ihan toimiva mainostempaus. Lakki päästä keksijälle. Mielenkiinnolla jään odottelemaan kummajaista, ehkäpä joku somettaja ottaa kopin ;)

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Mitenköhän kauha ja lusikka tähän liittyy?Myönnä vain reilusti jos et tiedä kuinka mainontaa tehdään ;)


  • Mainonta on paljon muutakin kuin ihmisten kerjäämistä ostamaan. Hyvä mainos jää mieleen ja herättää tunteita. Se naurattaa, suututtaa, surettaa, ärsyttää, luo kateutta tai ylpeyttä. Pienikin asia voi olla brändin kannalta uskomattoman tärkeä. Tästä tempauksesta puhutaan nyt. Veli soitteli jo helsingistä että kohta ollaan naapureita, vaikka en ollut sille mitään asiasta maininnut, mutta jostakin oli tämän like it tai kuullut. Toivottavasti nyt löytyisi joku toinen, elellään toivossa xD

   • Huhhuh anna mun kaikki kestää


  • Työllistävä vaikutus tulee ainakin olemaan ko tempauksella.

   Joku käy bilettämässä ja tubettamassa muutaman kuukauden ilmaisessa asunnossa ja pistää paikat remonttiin kunnolla. Kymppitonnien tappio veronmaksajien piikkiin on syntynyt, kas ilmaisesta ei pidetä huolta ja aina voi muuttaa muualle karkuun vastuutaan.

   Sama vaara on tarjolla myös pienen vuokran kesäasunnoilla, teinit muuttavat ekaa kertaa kotoa ja biletys on armoton..

   • Somasti kun sattuu niin ilmaiseen asuntoon muuttaa huumehemmo jolla liuta kavereita pyörii ympärillään, kas ympäristön asunnot tyhjenee kuin itsestään..
    Ajatus on kenties hyvä mutta tuskin loppuun ajateltu, näin voi tulla ideasta karhunpalvelus kunnalle..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Somasti kun sattuu niin ilmaiseen asuntoon muuttaa huumehemmo jolla liuta kavereita pyörii ympärillään, kas ympäristön asunnot tyhjenee kuin itsestään..
    Ajatus on kenties hyvä mutta tuskin loppuun ajateltu, näin voi tulla ideasta karhunpalvelus kunnalle..

    Hakijoiden joukosta haastattelujen jälkeen valitaan parhaat asukkaat.

    Omille luottohäiriöisille ensin, vastaehdotukseen liittyy todennäköisemmin kuvailemanne seuraukset.


  • Voi pyhä yksinkertaisuus. Tässä on kaikki tullut nyt selväksi minkälaiset ihmiset päättää Okun asioista.
   Ensin hotelli ja nyt tää.
   Mitä vielä?

   • vaikutus heti asuntojen hinnat pomppas


  • Tai tai.. kiinalaine kommunisti vakooja, tai Afghani Isis taistelija onhan niitä uhkakuvia ei pidä unohtaa. Saksalainen natzi onhan noita kun rupeaa miettimään!

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12764
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   183
   8305
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   203
   6086
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   883
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   707