Pelkosyndrooma ???

Anonyymi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) aloitti keväällä 2017 Kansallisen sisäilma- ja terveys – ohjelman valmistelun koskien ajanjaksoa 1.11.2018 – 31.12.2028.
Yhteystahoina mainitaan myös Työterveyslaitos (TTL).

Kansallisen sisäilma- ja terveysohjelman toimenpiteet suunniteltiin toteutettavan kahdessa vaiheessa. Vaiheen I toimenpiteet käynnistetään ajanjaksolla 2018 – 2022 .

Nähtävästi THL on jotain toimenpiteitä tehnyt vuodesta 2018 lähtien, koska Yle;n nettiuutiset uutisoi tänä aamuna: ”Sisäilmaongelmien syyksi tarjotaan nyt sitä, että suomalaiset sairastuvat huolesta ja kohuotsikoista. Ylen selvityksen mukaan selitys on tieteellisesti ohuella pohjalla.”

TTL:n Sainio uutisoi jo vuonna 2017, että mikäli liskoaivomme (limbinen järjestelmä) aistivat uhkaa, ihminen reagoi: hän valmistuu pakenemaan tai hyökkäämään.
Kun tietoinen ajattelu ja järkeily asuu otsalohkossa, niin otsalohko on valjastettava rauhoittamaan liskoaivoja.
Liskoaivojen rauhoitusmenetelmänä Sainio alkoi käyttämään käyttäytymisterapiaa sekä suositteli kanadalaisen Annie Hopperin (tavikansalainen) kehittämää menetelmää.
Sisäilmaoireileville parantumisia ei tullut. Yle-nettiartikkelin mukaan Sainion kokeilu tuli maksamaan veronmaksajille 450 000 euroa.

TTL:n kuin myös THL:n lääketieteen huippuasintuntijat näyttävät tätä nykyä entistä kiivaammin häivyttää kansalaisten mielistä jo vuonna 1970 lukkoonlyödyn sisäilmaoireilukirjon, jonka mukaan kosteusvauriorakennusoireilu (ns. sisäilmasyndrooma) käsittää allergisia, astmaattisia ja reumaattisia oireiluja, joista oireiluista puhkeaa vuoden 1934 ammattitautilaissamme mainittuja sairauksia: silmätulehduksia, nuhaa, astmaa, ns. ODTS:ssää ja kolmea eri muotoa olevaa allergista alveoliittia. Krooninen keuhkoputkitulehdus jäi ulkopuolelle.

TTL näyttää tätä nykyä unohtaneen, että vuodesta 1995 TTL keuhkoaltisti ym. keuhkoihin liittyvien ammattitautien toteamiseksi luonnonhomeallergeeneillaan .Aspergillus fumigatus, Cladosporium cladosporioides ja Acromonium noin parisentuhatta kosteusvauriooireilevaa vuosittain aina vuoteen 2007 asti.
Ja löytyihän niitä ammattitautejakin.

Kosteusvauriorakennusoireilevien hoito noudattaa samaaa kaavaa kuin on noudattanut jo kymmeniä vuosia: kortisonitippoja nenään, korviin, silmiin, antihistamiineja nenäoireisiin, antibiootteja keuhko- ja poskiontelotulehduksiin, astmapiippua astmaoireisiin, kortisonitabuja vaikeampiin keuhko-oireisiin, reumaoireiluihin kipulääkitystä, ja siitä se kierre sitten alkaa aina työttömyyteen tai työkyvyttömyyteen asti.

Ja liian monella työttömäksi joutuvan syynä on irtisanominen tai irtisanoutuminen, ja liian monella työkyvyttömyyden syynä on masennus.
Homeherkkä#

3

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Todella hyvin kuvattu tilanne, että missä täällä Suomessa mennään. Kiitos!

      Olen yksi esimerkki juuri tuollaisesta
      Kosteusvauriorakennusoireilevan hoidosta: antibiootteja keuhko- ja poskiontelotulehduksiin, niitä monta vuodessa viime vuosina.
      Samoin ollut silmätulehduksia ja reumaoireiluakin on ja siihen juuri kipulääkitystä, mitäpä muuta.
      Kalliiksi tullaan puolikuntoisina ja aivosumuisina työnantajallekin.

      • Anonyymi

        Kävin tossa uudessa toiminnallisten häiriöiden polilla.

        Siellä tuntui siedätys ja positiivinen ajattelu olevan suosiossa. Kuulemma kun ei stressaa, niin ei tule kovia oireitakaan. Ihminen voi kuulemma itse vaikuttaa haittoihin.

        Nyt voi polttaa sitten vaikka röökiä noilla opeilla. Mitään haittoja ei tule kun ei stressaa :D


    • Anonyymi

      Ja korvauksia vastaan otetaan perhe pois ja vittuilu avioero jne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe