Psykoterapiaa homeoireiluun

Anonyymi

12

<50

  Vastaukset

  • Monessa pakonomaisessa kuvitelmassa omasta sairautensa aiheuttajasta on terapia hoitona ihan paikallaan.

   • "Monessa pakonomaisessa kuvitelmassa omasta sairautensa aiheuttajasta on terapia hoitona ihan paikallaan."

    - Maistaisit vaan omaa lääkettäsi ensin. Kun Maikkarin mukaan https://tinyurl.com/ws4hzgr merkittävästi vaurioituneissa rakennuksissa asuu pien- ja rivitaloissa 221 000–443 000 ja kerrostaloissa 103 000–154 000 ihmistä; homevaurioisissa kouluissa ja päiväkodeissa on 172 000–259 200, hoitolaitoksissa 36 000–46 800 ja toimistoissa 27 500–55 000 henkeä", niin mitäpä jos sinä ja kaltaisesi sairaiden päältä kävelijät vaihtaisitte lukaalinne ihan tavalliseen homekämppään ja alkaisitte käydä töissä homekonttorissa tuplavaikutuksen saamiseksi, jonka jälkeen voisittekin ihan omakohtaisesti kokeilla, miten terapia kohdallanne toimii.

    https://tinyurl.com/Homekuuri-in-vivo
    https://tinyurl.com/Homesairaat-Titanicin-kyydissa
    https://tinyurl.com/LAAKARIPAIVAT

    Taustaa:

    "Siis molemmat sekä Reijula että Sainio edustavat omintakeista homehömppä-linjaansa, jota tuputtavat kautta linjan lääkäreille, ks. https://cutt.ly/JXZ4aj tuolta --"

    Lainaus https://tinyurl.com/vupu5ba samasta viestistä edellä:

    "'Tapaan jatkuvasti nuoria työterveyslääkäreitä, jotka sanovat, että he eivät halua hoitaa sisäilmaongelmien takia vastaanotolle tulevia', sanoo Reijula, joka­ vastaa työterveyslääkäreiden koulutuksesta Helsingissä."

    Lainaus https://tinyurl.com/wcs57qw samasta ketjusta:

    ""VIIME vuosina kiistan keskiössä on ollut neurologi ja ylilääkäri Markku Sainio Työterveyslaitokselta. Hän on se lääkäri, jota sosiaalisen median homeryhmissä eniten inhotaan.

    Hänellä on jutun suhteen yksi toive: 'Ethän mainitse sanaa psyyke.'

    Sainio on saanut maineen lääkärinä, jonka mukaan homeoireet ovat korvien välissä. Tarkalleen ottaen hän kuitenkin puhuu ympäristöherkkyydestä, jossa keskushermosto herkistyy reagoimaan silloinkin, kun ympäristö ei tosiasiassa ole vaarallinen.

    'Mutta ei se tarkoita, että ihmiset olisivat luulosairaita, ei ollenkaan.'"


  • Vaikka TTL:n, THL:n ja STM:n porukat valehtelevat, että terapia auttaa sisäilmasairaita samalla tavalla kuin ympäristösairaita .

   Esm. heitä liian yliherkkiä kenellä naapurien kolinat, mölinät ja ulinat ovat häiriötekijöitä yötä päivää.

   Terapiat ei auta yhtään ketään joka on menettänyt terveytensä kosteusvaurorakennuksen myrkylliselle sisäilmastolle ja ympäristömyrkkyjen yhteisvaikutuksille. Varsinkin jos vauriotiloihin on savusumutettu biosideja ja vastaavia homeentappomyrkkyjä.

   Yksikään DNRS:n menetelmästä ja terapiasta "apua" saanut ei voi jatkossakaan altistua pitkiä aikoja korjaamattomissa ja / tai huonosti korjatuissa tiloissa missä on terveytensä menettänyt sisäilman myrkyllisyydelle syyttömänä toisten tekemien virheiden ja sähläysten vuoksi täydellisesti vakavan tulehduskierteen muodossa.

   Reijula voisi täsmentää minkälaista "apua." Se ei ole oikeaa todellista apua jos ei voi homerakennuksessa jatkaakkaan oleskeluaan altistamalla itseään sairastelematta ja oireilematta kun tilat ovat myrkyillä myrkytetty petollisestikin, korjaamatta tai korjattu huonosti.

   Höpö tarinoita nämä vastuun pakoilijoilla ja harhaan johtavaa mikä on vääristelijöiltä tietoista ja tahallista terveytemme vaarantamista ja pahimmassa tapauksessa sisäilmasairaiden perheiden terveyden ja irtaimistonkin tuhoamista tai ainakin tuhoamisen yritystä.

   Eilisessä 21.2.2020 ilta puoli yhdeksän uutisissa pelin ensimmäisen erän voitti kirkkaasti kansanedustaja Satu Hassi 6-0 vastassaan TTL:n ja THL:n "tuuliviiri" selittelijät terapioineen. Terapiat ei auta eikä pelasta yhtään mikrobitoksiinivauriosta homerakenusta tässä maassa se on aivan varma se.

  • Juuri noin kuin edellä toteat. On ihan varma että jos joku on oikeasti homealtistunut, niin ei DNRS:n menetelmästä ja terapiasta "apua" saanut voi jatkossakaan olla pitkiä aikoja korjaamattomissa ja / tai huonosti korjatuissa tiloissa.
   Lisäksi altistus niille myrkyille on kumulatiivista eikä pitäisi ketään lisää tahallaan altistaa. Jos altistetaan Lopputulos voi olla vakavakin esim.,tulehduskierteen, suolisto-oireiden, astman tai reumaoireiden muodossa.(muitakin on..)

   Eihän millekään muillekaan myrkyille altisteta. Vaan suojellaan ihmisiä niiltä.
   Miksi altistettaisiin homeiden toksiineille? Terapian siivittämänä tai vaikka ilman terapiaa. Pähkähullua.

   Reijulan olisi todellakin syytä täsmentää minkälaista "apua” on saatu.

  • Haastattelussa Reijula sanoo että homeiden terveysvaikutukset ” eivät olisikaan niin vakavia kuin on alunperin ajateltu”... Eihän tuo lause tarkoita mitään.

   Rakennuksissa ei kuulu olla kosteusvaurioita. ” Reijula sanoo.

   ”Kun korjataan, oireet ei poistukaan”. Reijula toteaa. No heh, näinhän on kun ei kunnolla korjata, vaan vähän tiivistellään.

   • Eli oikeasti Reijula myöntää ongelmat, myöntää oireetkin, toteaa ettei rakennuksissa saisi olla kosteusvaurioita. Hyvä ja oikea näkökulma. Aika ristiriitaista tuohon nähden on tämä TTL ja THL:n harjoittama väheksyntä ja tuo linjaus että ihmiset vaan ylireagoivat ja kuvittelevat. Ehkä muutama niin tekee, mutta emme me kaikki. Ei ilmastonmuutokseenkaan kaikki suhtaudu tai toimi kuten Greta. Sama tässä, mutta ratkaisu on nyt ikään kuin 100% olisi Gretoja. Emme ole.


  • Totuushan on, että Suomessa on valtava määrä 70- ja 80-luvulla rakennettuja kouluja, terveyskeskuksia, kunnantaloja, kirjastoja ja muita julkisia tiloja. Niissä monissa on jo ihan sen aikaisten rakennustapojen ja toisaalta iän myötä ongelmia.
   Reijula haastattelussa viittaa 20 ja 30 vuoden takaiseen tilanteeseen. Ongelmia erilaisissa rakennuksissa on ollut jo silloinkin, mutta totuus on myös että valtava määrä noiden vuosikymmenten kouluista, terveyskeskuksista ja muista vastaavista rakennuksista – nyt 30 vuoden jälkeen - ovat vasta nyt aidosti ongelmakohteita. Ihan jo rakennusten ikä, sen aikaiset rakennusratkaisut, siirretyt korjaustoimenpiteet ovat tehneet tehtävänsä. Lisäksi nämä yltiömärät talvet eivät varmasti auta asiaa. Joko pitäisi korjata isosti tai sitten on parempi purkaa pois. Se, että niistä rakenteista löytyy sädesientä ja muita kosteusvauriomikrobeja ei se varmasti ole yllätys. Se että noissa tilanteissa mikrobien aineenvaihduntatuotteet ja itiöt tulevat sisäilmaan, jos niitä rakenteissa kasvaa, ei ole myöskään yllätys. Se, että pelkästään ilmanvaihtoa säätelemällä ongelma ei poistu, ei myöskään ole uutinen. Se, että jos tehdään vain kosmeettisia pinnoitusremontteja, mutta ei puututa alkuperäisiin ongelmiin rakenteissa ja tilojen käyttäjien oireet jatkuvat niistä huolimatta kun tiloihin palataan, ei myöskään pitäisi olla yllätys. Etenkin jos altistus on jo syntynyt, on useampi kosteusvauriomikrobi, jotka ovat allergisoivia. Silloin remontoituun tilaan palaaminen voi tarkoittaa että oireilu on vähän lievempää, mutta jatkuu. Kunnes syntyy taas uusi ilmavuotoreitti ja samat itiöt ja toksiinit ovat jälleen tilojen käyttäjien riemuna. Silloin ei ole kyse kuvittelusta, vaan siitä että se mitä tehtiin ei ratkaissut alkuperäistä ongelmaa.
   Sen sijaan se että THL ja TTL ohjaavat keskustelun pois tuosta ytimestä ja selittävät asiaa ”huoliteorialla”ja että on kyse siitä että ihmiset kuvittelevat oireensa ja tuohon terapia auttaisi, on ala-arvoista. Tottakai voi olla jonkun kohdalla noin. Jokainen joka on itse altistunut tai lapsi on, tietää että pelkän ajatuksen voimalla ei saa oireita pois sen jälkeen jos on jälleen joutunut sisäilmaongelmaisiin tiloihin.
   Mihinkähän tilastoon perustui tuo haastattelun otsikossa ollut väittämä, että "Yllättävä tutkimustulos: Jopa 70 prosenttia sisäilmasta oireilevista sai apua terapiasta " Kuinkahan monesta on laskettu tuo 70 %. Ehkä viisi on ollut terapiassa ja kolme koki saaneensa siitä apua?

  • Myös tuohon aiempaan haastatteluun liittyvän kommentin että 'Tapaan jatkuvasti nuoria työterveyslääkäreitä, jotka sanovat, että he eivät halua hoitaa sisäilmaongelmien takia vastaanotolle tulevia', sanoo Reijula, joka­ vastaa työterveyslääkäreiden koulutuksesta Helsingissä."
   voisi sanoa että aivan mahtavaa jos edes muutama työterveyslääkäri näissä isoissa jättiyrityksissä perehtyisivät asiaan. Se on monisyinen ongelmakenttä ja oireet vaihtelevat. Olisi myös potilaan etu.! Tai asiakkaan. Itse oireilen, mutta en ajattele, että se olisi sairaus. Vielä ainakaan. Oireet poistuvat kun en niissä tiloissa ole.

   • Työterveyslääkärin keinovalikoima on olematon sisäilma oireisiin. Parhaimmillaan kirjoittaa lappusen, jossa suositellaan parempaa työtilaa tai esittää itse työnantajalle saman asian.

    Kun vastaanotolle tulee pahoja sisäilmaoireita valittava potilas, niin virallisista hoitosuosituksista on vain lähinnä haittaa. Kuormitetaan väsynyttä tarapialla tai syötetään väsyneelle lamauttavia masennus lääkkeitä. Ei hyvä.

    Työterveyslääkäri ei voi myöskään asettua palkan maksajaansa vastaan, koska voi joutua vaihtoon. Lääkäri ei voi poiketa hoitosuosituksista eikä voi tehdä muuta kuin suositella työnantajalle työtilan vaihtoa. Työnantaja päättää työtiloista sekä keneltä hankitaan työterveyspalvelut.

    Lisäksi esim. koulussa opettajan esimies on rehtori. Rehtorilla ei taas ole päätäntävaltaa koulun homeisistakaan toimitiloista, jotka tulevat kunnalta.

    Lopputuloksena tästä rumbasta seuraa se että sisäilmasairas on "lainsuojaton". Lainsuojatonta ei voi auttaa, joten ei haluta edes hoitaa.


  • Ja kaikki tuo johtaa siihen, että homedeisnfioidaan ja otsonoidaan tiloja turhaan ja jopa petollisesti ennen näytteiden ottoja sisäilmatutkimusten yhteydessä.

   Ei otsonointia, ei homeentappoyrityksiä eikä homedesinfiointeja myrkyillä.
   Ei siedätystä myrkyille. Ketään ei pidä altistaa sisäilman myrkyille / myrkytyksille.
   Se on tietoista ja tahallista terveyden vaarantamista.

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bbc13d6f-6515-48ad-8762-9d21e1b67770

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   53
   2929
  2. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2748
  3. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2589
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   57
   1546
  5. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   925