jolloin Suomen Sokeri oli oppinut tuottamaan aikaisempaa halvemmalla fruktoosia ja Diabetesliitto ryhtyi promoamaan fruktoosia diabeetikoiden sokerina. Kaikissa hyvin järjestetyissä kakkukekkereissä oli tarjolla fruktoosilla makeutettu kakku varustettuna lappusella "Diabeetikoille"?
Puhdas fruktoosi on lähes hävinnyt kauppojen hyllyiltä ja hyvä niin, mutta puolet tavallisesta pöytäsokeristakin on sitä ja hedelmistä sitä löytyy myös, eikä elimistömme sen jälkeen kun ruuansulatus on tehnyt tehtävänsä pysty erottamaan "terveellisestä" hedelmästä peräisin olevaa fruktoosimolekyyliä epäterveellisestä lisätystä sokerista peräisin olevasta.
Usko fruktoosiin oli Suomessa vahva vuosikymmenten ajan:
https://kehittyvaelintarvike.fi/teemaju ... -40-vuotta
Kuka muistaa vielä ajan,
16
154
Vastaukset
- Anonyymi
Ei mitään uutta. kansa uskoo yhä edelleen satuihin joilla saadaan markkinoille niin lääkkeitä (Diabetesliitto) kuin elintarvikkeitakin (vähärasvainen-kevytuote-ei lisättyä sokeria jne.) Ouhumattakaan maksetuilla valehtelijoilla myytäviä, esim. Vitaepro.
Pelkästään lukemalla diabetes ja laihdutussivuja huomaa että monelle ei palikka ole pudonnut paikalleen,- Anonyymi
Vitaepro on rahastusta samoin kuin verkostomarkkinoinnin ihmetuotteina markkinoitavat alitehoiset vitamiinit.
Pienet määrät fruktoosia eivät ole haitallisia joten hedelmät ovat ok edelleen. Sitten esimerkiksi fruktoosilla makeutettu täytekakku ei. Hedelmissä olevaa sokeria ei ei edes lasketa lisätyksi sokeriksi koska hedelmiä pidetään muuten terveyttä edistävinä.
- Anonyymi
hvp27
Koeta nyt edes pysyä siellä laihdutsivulla johtamassa ihmisiä jojoiluun mutta pysy poissa diabetessivulta. Syyn tiedät. - Anonyymi
Miksi hedelmiä voidaan verrata lähinnä karamelleihin? Selitys
löytyy allaolevasta.
Ennenkuin hedelmiä alettiin viljellä ne eivät ollee suuria tai
makeita. Katso lähteestä kuinka hedelmät ovat muuttuneet. Miltä
ne näytti ennen ja miltä ne näyttää tänään. Muutama esimerkki
siitä kuinka asia oli tuhansia vuosia sitten. Esimerkiksi persikka
joka nykyisin on 64 kertaa suurempi kuin ennen ja huomattavasti
makeampi.
Sanotaan että ihminen on aina syönyt hedelmiä. Totta mutta ei hedelmiä joita löydät kaupasta tänä päivänä. Ne sisältävät
jumalattoman paljon sokeria. Karamelliä luonnosta.
Minäkin syön hieman hedelmää joskus. Hyväähän se on mutta on
syytä pitää mielessä ylläoleva. Syön marjoja ja hedelmiä
joskus jälkiruokana aidosta kermasta tehdyn kermavaahdon kera. Olen
täysin tietoinen diabeetikkona siitä kuinka suuremmat määrät
nostavat verensokeriani.
Jos haluaisin laihduttaa ilman näläntunnetta niin pysyisin erillään
täysi hedelmistä ja marjoista kunnes olen saavuttanut
normaalipainon.
katso miltä hedelmät näytti ennenkuin niistä alettiin jalostamaan karamellejä:
https://www.sciencealert.com/fruits-vegetables-before-domestication-photos-genetically-modified-food-natural - Anonyymi
Syy siihen miksi fruktoosia suositeltiin diabeetikoille on sinänsä yksinkertainen eli fruktoosi nostaa verensokeria hyvin vähän ja hitaasti. Sillä on myös olematon insuliinivaste. Valitettavasti se rasvoittaa maksaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Syy siihen miksi fruktoosia suositeltiin diabeetikoille on sinänsä yksinkertainen eli fruktoosi nostaa verensokeria hyvin vähän ja hitaasti. Sillä on myös olematon insuliinivaste. Valitettavasti se rasvoittaa maksaa.
Ei muuta asiaa miksikään hedelmien kohdalla. Luonnon karkkeja.
Hiilihydraatit ovat kasvikunnan tuotteille ominaisia, energiaa tuottavia aineita. Finelissä imeytyvä hiilihydraatti lasketaan sokereiden ja tärkkelyksen summana. Imeytyvästä hiilihydraatista elimistö saa glukoosia eli veren sokeria, joka tuottaa elimistössä energiaa 17 kJ/g (4 kcal). Imeytyviä hiilihydraatteja ovat sokerit ja tärkkelys. Sokereita ovat mono- ja disakkaridit kuten sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi, laktoosi ja maltoosi.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/28932
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11049
jne. Anonyymi kirjoitti:
Ei muuta asiaa miksikään hedelmien kohdalla. Luonnon karkkeja.
Hiilihydraatit ovat kasvikunnan tuotteille ominaisia, energiaa tuottavia aineita. Finelissä imeytyvä hiilihydraatti lasketaan sokereiden ja tärkkelyksen summana. Imeytyvästä hiilihydraatista elimistö saa glukoosia eli veren sokeria, joka tuottaa elimistössä energiaa 17 kJ/g (4 kcal). Imeytyviä hiilihydraatteja ovat sokerit ja tärkkelys. Sokereita ovat mono- ja disakkaridit kuten sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi, laktoosi ja maltoosi.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/28932
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11049
jne.Fruktoosista ei tule glukoosia vaan se muutetaan rasvaksi maksassa. Tuosta syystä se nostaa verensokeria vain vähän eikä juurikaan aiheuta insuliinin eritystä. Sama koskee myös fruktaania joka on samanlainen kuin tärkkelys mutta koostuu fruktoosista.
Hedelmissä on yleensä noin 10% hiilihydraattia kun makeisissa on noin 90%. Iso kotimainen omena sisältää noin 10g sokeria.- Anonyymi
"Pienet määrät fruktoosia eivät ole haitallisia joten hedelmät ovat ok edelleen."
hpv:ltä jälleen kohellus joka osoittaa tiettämättömyyden. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi hedelmiä voidaan verrata lähinnä karamelleihin? Selitys
löytyy allaolevasta.
Ennenkuin hedelmiä alettiin viljellä ne eivät ollee suuria tai
makeita. Katso lähteestä kuinka hedelmät ovat muuttuneet. Miltä
ne näytti ennen ja miltä ne näyttää tänään. Muutama esimerkki
siitä kuinka asia oli tuhansia vuosia sitten. Esimerkiksi persikka
joka nykyisin on 64 kertaa suurempi kuin ennen ja huomattavasti
makeampi.
Sanotaan että ihminen on aina syönyt hedelmiä. Totta mutta ei hedelmiä joita löydät kaupasta tänä päivänä. Ne sisältävät
jumalattoman paljon sokeria. Karamelliä luonnosta.
Minäkin syön hieman hedelmää joskus. Hyväähän se on mutta on
syytä pitää mielessä ylläoleva. Syön marjoja ja hedelmiä
joskus jälkiruokana aidosta kermasta tehdyn kermavaahdon kera. Olen
täysin tietoinen diabeetikkona siitä kuinka suuremmat määrät
nostavat verensokeriani.
Jos haluaisin laihduttaa ilman näläntunnetta niin pysyisin erillään
täysi hedelmistä ja marjoista kunnes olen saavuttanut
normaalipainon.
katso miltä hedelmät näytti ennenkuin niistä alettiin jalostamaan karamellejä:
https://www.sciencealert.com/fruits-vegetables-before-domestication-photos-genetically-modified-food-naturalEtsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa.
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä. Anonyymi kirjoitti:
Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa.
Ei riistassa edelleenkään ole erityisesti rasvaa. Villisiassa muutama prosentti ja siassa 13%.
Kanat eivät munineet ympäri vuoden eikä lehmän kantamuodosta saatu maitoa. Edes Suomen karja ei tuottanut maitoa talvella.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei riistassa edelleenkään ole erityisesti rasvaa. Villisiassa muutama prosentti ja siassa 13%.
Kanat eivät munineet ympäri vuoden eikä lehmän kantamuodosta saatu maitoa. Edes Suomen karja ei tuottanut maitoa talvella.On se mukavaa kun on näitä kioskilla koulutettuja "asiantuntijoita"
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä."Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä"
Niinpä. Tuo muistisairaus on ikävä vaiva. Ihminen ei tänään muista mitä on kirjoittanut eilen vaan kirjoittaa saman asian uudestaan. Eikä hän muista iltapäivällä mitä on aamupäivällä kirjoittanut vaan kirjoittaa saman uudestaan. Eikä hän muista edellistä kirjoittamaansa sanaa vaan kirjoittaa sen uudestaan. Kannattaisi luopua tietokoneen käytöstä ennen kuin sattuu joku vahinko... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä.Siellähän se. Vielä kun oppisit huomaamaan sen itse.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä.Siellähän se. Vielä kun oppisit huomaamaan sen itse.
Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1323857- 851905
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151771Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541412Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1291313Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi381298VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu981274- 701156
- 691033
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1111014