Oletteko syöneet mustia perunoita?

Katselin jo aiemmin noita tummia perunoita.
Kyselin myyjältäkin millaisia ne ovat. Kertoi niiden olevan ihan hyviä.
Tänään sitten ostin muutaman. Söin niitä äsken. Aika lailla samanmakuista, kun tavallisetkin.
Niiden malto on tumma violetti, erilaisia väriperunoita maailmalla on kuulemma myynnissä.
On tullut myös erivärisiä kukkakaaleja.
Hyllyt ja tiskit notkuvat mitä erilaisenpia ruokatavaroita.
Tarvitsemmeko me todellakaan tällaista valikoimien määrää.
Pohdin, että paljonkohan kaikesta tuosta menee hukkaan.

15

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin, miettinyt joskus minäkin 30 metrisen leikkele hyllystön tarpeellisuutta marketissa, osa sellaisia erikoisuuksia joista uskoisin aina jäävän vanhenemaan..
      Hullua.

      • Anonyymi

        Ja vihannes,sekä hevilaatikot,marketeissa,kuinka paljon menee tavaraa roskiin päivänmittaan.


    • Anonyymi

      Entä ne lisäaineiden määrät, joita menee tuotteiden värjäämiseen. Tarjoiluvadin saa värikkääksi asettelemalla kasviksia sievästi esille..Porkkanoita, kukkakaalia, perunaa, kurkkua, tomaattia ja punajuurta, vuononkaalia, punasipulia, vuohenjuustoa, mustia oliveja...ja ja mikä väri jäi puuttumaan ; )

      Korppis

    • Anonyymi

      Noista kymmenien metrien mittaisista leikkelevalikoimista ostan käytännössä kolmea eri tuotetta. Lauantaimakkara, kalkkunaleike ja kinkku siivut.
      Hinnakkaita erikoisuuksia en ole koskaan havainnut "tarvitsevani"

    • Yksin tomaattejakin on montaa erilaista ja kuitenkin ne kaikki maistuvat ainakin melkein samalta.
      Onneksi noita lisäaineitä on nykyään ruvettu karsimaan, mutta kun esim. joku leipä kestää päiväkausia homehtumatta, niin lisäaine sen kai tekee.
      Tulee sitä hiilijalanjälkeäkin, kun laivoilla, rekoilla ja lentokoneilla kaikenlaista tuodaan.

      • Anonyymi

        En ole samaa mieltä esm tomaattien mausta. Suuret pihvitomaatit on lähes jauhoisia koostumukseltaan, sopivia siivutettuina leivälle. ainoastaan suolaa ja mustapippuria mausteeksi. Vertaahan niitä pienten terttutomaattien makeuteen.

        Eri sipulilajit, salaatit, mikä tummanvihreä kuten rooman salaatti, antaa napakkuutta, jäävuori taas rapeutta, puhumattakaan rukolan hienostuneesta mausta.

        Määrät lastatessa liene sama, jos kaikille yhtä laatua vain tuodaan, ei kiitollinen olen vihannestarjontamme monipuolisuudesta.

        Joka värillä on myös oma vitamiinipitoisuutensa, eiväthän vihannekset vär jät ty jä sentään ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole samaa mieltä esm tomaattien mausta. Suuret pihvitomaatit on lähes jauhoisia koostumukseltaan, sopivia siivutettuina leivälle. ainoastaan suolaa ja mustapippuria mausteeksi. Vertaahan niitä pienten terttutomaattien makeuteen.

        Eri sipulilajit, salaatit, mikä tummanvihreä kuten rooman salaatti, antaa napakkuutta, jäävuori taas rapeutta, puhumattakaan rukolan hienostuneesta mausta.

        Määrät lastatessa liene sama, jos kaikille yhtä laatua vain tuodaan, ei kiitollinen olen vihannestarjontamme monipuolisuudesta.

        Joka värillä on myös oma vitamiinipitoisuutensa, eiväthän vihannekset vär jät ty jä sentään ole.

        Onhan tietysti makuvivahteita, enkä ajatellutkaan, että vain nyt yhtä lajia olisi tarjolla.
        Mutta kyllä nykyään ihmiset ovat opetettu ihan tolkuttomaan vaatimiseen.
        Toisaalta sitten surkutellaan nälkää näkeviä lapsia tuolla jossain.
        Lähiruokaakin on nykyään aika hyvin saatavilla, kannatan sen suosimista.


    • Olivatko nämä mustat perunat sisältä tummia vai vaaleita ? Kerran halusin tehdä vaikutuksen itsenäisyyspäivän päivällisellä ja laitoin kuorittuja sinivioletteja Blue Kongo -perunoita tarjolle savusiian seuraksi alkupalapöytään. Ne muuttuivat keitettäessä sinisiksi, kuten toivoinkin, mutta väri ei ollutkaan syömään houkutteleva, maku kyllä neutraali, sain kuulla jopa paleltuneen perunan vitsailuja. Punertavakuorinen Rosamunda on uuniperunaksi mieluisin, muuten käytän paljon Annabelle- ja van Gogh -lajikkeita. Puikulasta tehtyä muusia pitää saada riistakäsityksen kanssa.

      Väreillä on tärkeä merkitys aterioilla silmän ilona, viittä eri väriä pitäisi myös ravinto-opillisesti saada päivittäin. Sosekeitoksi en kauniita juureksia mössää, koska väristä tulee ikävänruskea. Pihvitomaateista laitan uunissa täytettyjä tomaatteja, jos ovat talvella mauttomia ja hyvänmakuisia käytän viipaleina leivänpäällyksenä. Tähän vuodenaikaan ostan yleensä kirsikkatomaatteja, niissä on sopivasti makeutta ja rakenne hyvä. Yleensäkään en juuri lihaleikkeleitä osta, hyvä leipä maistuu sellaisenaan, myös vihannesten tai juuston kanssa, avokadoviipaleet myös sopivat.

      • Niiden nimi on Violet Queen.
        Malto on violetti, näyttävät melkein mustilta. Suositellaan kypsentää höyryttämällä, väri säilyy parhaiten.
        Perunan sisältämä antosyaani (väriaine) sisältää antioksidantteja neljä kertaa enemmän, kuin esim. mansikassa.
        Kyllä niitä vijellä voi, niinkuin perunaa yleensä.


    • Anonyymi

      Ei saa sanoa musta peruna.
      Täytyy sanoa värillinen.
      Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin...

      • Anonyymi

        Mutta saakos sanoa Tampereen vereen tehtyä herkkua mustaksi makkaraksi ! Eikö se ole jo rasismia ?


      • Voi kauhistuksen kaalimaa, älä nyt ole milläsikään.
        Minä kun niitä höyrykattilalla kypsensin ne olivat ihan mustia siinä lautasella.
        Oikeasti ne on sisältäpäin tummanvioletteja, joten värillisiähän ne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta saakos sanoa Tampereen vereen tehtyä herkkua mustaksi makkaraksi ! Eikö se ole jo rasismia ?

        Onhan se, selvää rasismia jos nainen kehuu saaneensa Tampereella "mustaa makkaraa"


    • Tämä ei ole rasisti-ketju. Pitääkö vääntää rautalangasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3366
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      130
      2891
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      236
      2376
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      151
      1756
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      1034
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      908
    7. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      45
      823
    8. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      23
      808
    9. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      804
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      130
      761
    Aihe