Aihealueet

Listaukset

  Koronavirus ja osakkeet

  Anonyymi

  Markkinat reagoivat ainakin jossakin määrin epäloogisesti koronaviruksen vaaraan. Samoin kuin ennen virusta tuotteita tuotetaan, myydään ja ostetaan. Viruksen voisi odottaa vaikuttavan eniten niihin yrityksiin, joilla on paljon yhteyksiä valtioihin, joissa virus on voimissaan.

  Osakkeiden hinnan laskun pani liikkeelle Applen tulosvaroitus. Applen liikevaihdosta ja voitosta suuri osa tulee nimenomaan Kiinasta. Apple ei saa puhelimiiinsa osia, kun Kiinassa on tuotanto-ongelmia. Tällaisessa tilanteessa paranevat niiden yritysten liiketoimintamahdollisuudet, jotka eivät ole samalla tavalla riippuvaisia kiinalaisista komponenteista ja muista osista.

  Tämän hetken tiedon mukaan koronavirukseen kuolevat vanhemmat huonokuntoiset ihmiset. Omaisuus ei katoa, vaan se siirtyy yleensä nuoremmalle ikäpolvelle.

  21

  204

   Vastaukset

   • Lehto Group Oyj toimii Suomen ja Ruotsin markkinoilla, mutta osake laskee enemmän kuin Finnair Oyj osake, vaikka Finnairin liiketoiminnan ytimessä ovat lennot Kauko-Itään, mahdollisuus lentää Siperian yli.

   • Harviaa ja Altiaa ei koronavirus jarruttele. Vanhassa vara parempi, parempi pyy pivossa kuin kahdeksan oksalla vai miten se nyt oli :D

   • Yllättäyin kun katsoin, mistä puolelta maailmaa Harvian liikevaihto tulee. Suurin osa 2019 tuli muualta kuin Suomesta! Pitääpä seurata. Osinko ei tällä hetkellä tee vaikutusta ja metsästän osinkopapereita.

   • nyt on ehkä löydetty tapa jolla heilautetaan pärssikursseja. Kauan sitä on etsitty.

    Pörssikurssit kyllä laskevat kaikkialla, muös usassa vaikka virus sinne ei tarttuisi.

    Jos kurssit laskee vaikkapa 30% se ei merkitse paljoa , kyllä ne taas nousevat.
    Pahinta vaan jos kuolee , silloin perunkirjoihin laitetaan päivän hinta ja tuleb´vat nousut ovat perillisille myyntivoittoa.
    Pahaa myös jos nyt tarvitsee rahaa.

    • Joo, nyt ei kannata myydä. Harmi kun ne osakkeet, joita tekisi mieli ostaa, eivät laske samalla tavalla dramaattisesti kuin muut. Telia olisi nyt harkinna arvoinen (osta, nosta osingot ja myy, kun nousee yli 4e). Samoin Raisio V.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Joo, nyt ei kannata myydä. Harmi kun ne osakkeet, joita tekisi mieli ostaa, eivät laske samalla tavalla dramaattisesti kuin muut. Telia olisi nyt harkinna arvoinen (osta, nosta osingot ja myy, kun nousee yli 4e). Samoin Raisio V.

     Ostin vähän tuota Raisiota. Vakavarainen. Jakaa aina osinkoa. Terveysvaikutteisia elintarvikkeita koko ajan suosittelevat lääkärit. Ja terveydestähän Koronassakin on kysymys - tai siis sen menettämisestä.


   • Koronaviruksen takia kuolleiden tilastoa 26.2.2020:

    AGE DEATH RATE*
    80+ years old 14.8%
    70-79 years old 8.0%
    60-69 years old 3.6%
    50-59 years old 1.3%
    40-49 years old 0.4%
    30-39 years old 0.2%
    20-29 years old 0.2%
    10-19 years old 0.2%
    0-9 years old no fatalities
    Tässä pitää muistaa, että suurinta osaa viruksesta sairastuneita on hoidettu tehostetusti eli muutoin kuin kotikonstein.
    *Death Rate = (number of deaths / number of cases) = probability of dying if infected by the virus (%).

   • Tosin syy on siinä, että ei pelkästään Applen talous ole riippuvainen Kiinasta vaan lähes kaikkien muidenkin isojen yritysten talous. Monien autovalmistajien autoja tehdään Kiinassa ja muualla myytyjen autojenkin komponentteja tehdään Kiinassa. Itse asiassa käytännössä kaikissa tietokoneissa on monia komponentteja, jotka on tehty Kiinassa.

    Jos vaikka ostat Nokian nykyisenkin puhelimenkin, on se tehty suurelta osin Kiinassa. Samoin monien muiden jenkkiyritysten tuotteista. Käytännössä jokaisessa tietokoneessa tai kännykässä jonka näet kaupassa, on kiinassa tehtyjä komponentteja. Esimerkiksi jopa Microsoftin laitteet on osittain tehty Kiinassa.

    Ja sitten pitää myös muistaa, että suuri osa ostajista on nykyisin Kiinassa. Kiina on nykyisin jenkkien jälkeen suurin markkina (ja joissain tapauksissa suurempi)), joten Kiinan romahdus romahduttaisi käytännössä kaikkien USA:n suurimpimpien yritysten tuloksen. Jopa siinä tapauksessa, että tuotantoa ei olisi Kiinassa (jota oikeasti melkein kaikilla suurilla jenkkiyrityksillä on).

    Jos ollaan tarkkoja, sellaista suurta jenkkiyritystä ei olekaan joka ei olisi riippuvainen Kiinasta. Ei ainuttakaan.

   • Lisään vielä... Jopa sellaiset perinteiset autovalmistajat kuten Ford, Chrysler jne tekevät autoja Kiinassa ja myyvät niitä kiinalaisille.

   • "Applen liikevaihdosta ja voitosta suuri osa tulee nimenomaan Kiinasta."

    Ja jos totta puhutaan, Applen liikevaihdosta ja voitosta EI tule suuri osa Kiinasta. Oikeasti Applen ongelmat ovat siinä, että tuotannosta suuri osa Kiinassa. Kiinan myynnit ovat niin minimaalisia Applen kohdalla, että sitä ei edes huomaa. Esimerkiksi sellaiset valmistajat kuin Lenovo, ZTE, Huawei jne ovat suosituimpia Kiinassa. Edes Samsung ei pääse top 5:n joukkoon Kiinassa ja Apple on vielä epäsuositumpi. Apple myy yli 10 kertaa puhelimia USA:ssa kuin Kiinassa.

    Kiina ei todellakaan ole merkittävä markkina myynnissä Applelle, vaan tuotannossa.

    • Ja jos joku sanoo, että eihän Lenovo ole puhelinvalmistaja. Kyllä vain on, mutta se vain ei myy pahemmin Kiinan ulkopuolella puhelimia. Kiinassa Lenovo myy paljon enemmän puhelimia kuin Apple.


    • Applen Q4/2019 liikevaihdosta (64 mrd USD) Kiinan osuus oli 11 mrd USD, koko Euroopan osuus 15 mrd USD ja USA:n osuus 29 Mrd USD. On kunkin harkinnassa, pitääkö 18 % liikevaihdosta suurena vai merkityksettömänä. Tosin liikevoittoalueittain kertoisi paremmin, mikä merkitys Kiinan markkinoilla on Applelle. Sitä tietoa en nyt vaan löytänyt helposti.

     USA:n pakotteet johtivat Kiinassa oman Android-pohjaisen käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Seurauksena oli Suomessakin suureen suosioon nousseiden Huawei-puhelimien myynti laski selvästi. Huawein puhelinmyynti kuitenkin kasvoi: Kiinassa kasvaneen kysynnän takia. Mikä tuon kotimarkkinakysynnän kovan kasvun takana sitten on, sitä en tiedä.


    • Totta
     Lisäksi googlella ei tehdä mitään kiinassa


    • Anonyymi kirjoitti:

     Applen Q4/2019 liikevaihdosta (64 mrd USD) Kiinan osuus oli 11 mrd USD, koko Euroopan osuus 15 mrd USD ja USA:n osuus 29 Mrd USD. On kunkin harkinnassa, pitääkö 18 % liikevaihdosta suurena vai merkityksettömänä. Tosin liikevoittoalueittain kertoisi paremmin, mikä merkitys Kiinan markkinoilla on Applelle. Sitä tietoa en nyt vaan löytänyt helposti.

     USA:n pakotteet johtivat Kiinassa oman Android-pohjaisen käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Seurauksena oli Suomessakin suureen suosioon nousseiden Huawei-puhelimien myynti laski selvästi. Huawein puhelinmyynti kuitenkin kasvoi: Kiinassa kasvaneen kysynnän takia. Mikä tuon kotimarkkinakysynnän kovan kasvun takana sitten on, sitä en tiedä.

     No, 18% on ihan looginen määrä huomioiden, että Kiinassa on noin 18% maailman väestöstä. Joten monilla muillakin yrityksillä on sama osuus ja usein paljon suurempikin.


   • Nyt on turvallista olla kotona ja laittaa tulet takkaan. Siinä sitten villasukat jalassa kirjaa lukien.

    • Takan polttaminen tappaa sinut häkämyrkytykseen ja keuhkosyöpään. Ja naapurisi myös.


   • Kiinan talous sakkaa ja velkaa piisaa. Myös USA:ssa lisää tartuntoja ja ensimmäiset kuolemantapaukset, kyllä tämä pörssiromahdus korkealta huipulta oikeutettu. Euroopassa Italia ja Saksa taantumaan jne. Vaikka vain heikoimmat kuolevat, tulee paha jarru vuodelle 2020 talouteen ja monien yhtiöiden tulokset kärsivät q1-q2, jopa myöhemminkin. Menetettyä liikevaihtoa ja voittoa ei oteta kiinni, tuskin kukaan syö vaikkapa kolmea kertaa ravintolassa myöhemmin korvatakseen aiemmat koronan takia syömättä jääneet annokset :D

    • "Kiinan talous sakkaa ja velkaa piisaa. "

     ei kiinalla velkaa ole, ei yhtään.


   • Naurettava hysteria. Menee kohta ohi.

    • Menee ohi, mutta vaatii sen 2-3 vuotta. Arvatenkin pahenee syksyyn saakka.
     Tätä on odoteltu jo kauan, on alkanut köyhät rikastumaan , mutta nyt se korjataan.

     Pahinta jos sattuu kuolemaan kun arvo on alimmillaan . Perilliset saavat hyvin halpoja osakkeita, nousu on sitten kyllä varmaa , mutta varmaa on myös että siitä menee 30 % vero.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Menee ohi, mutta vaatii sen 2-3 vuotta. Arvatenkin pahenee syksyyn saakka.
     Tätä on odoteltu jo kauan, on alkanut köyhät rikastumaan , mutta nyt se korjataan.

     Pahinta jos sattuu kuolemaan kun arvo on alimmillaan . Perilliset saavat hyvin halpoja osakkeita, nousu on sitten kyllä varmaa , mutta varmaa on myös että siitä menee 30 % vero.

     Kannattaa seurata saastepandakommunistien saastetuotannon tasoa, kertoo enemmän todellisesta tilanteestaan kuin mikään muu:

     https://yle.fi/uutiset/3-11279055

     https://waqi.info/fi/

     Sieltä kun alkaa punainen savu laajemmalti nousemaan niin silloin alkaa tulla jo kiire ostoksille...


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    225
    10722
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    255
    5345
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    72
    979