Lähteekö mamut pois Ruotsista?

Anonyymi

Näettekö sellaista mahdollisuutta, että Ruotsiin esimerkiksi vuonna 2015 ja sen jälkeen saapuneet maahanmuuttajat voisivat suunnata pois Ruotsista?

Nythän Afganistanissa on tehty rauhansopimus ja USA suunnittelee vetävänsä joukkonsa sieltä pois. Yhdysvaltojen sotilaita on ollut Afganistanissa jo 14 vuotta! Tilanne on siis erittäin historiallinen, vaikka tilanne on jatkossakin kovin hauras eikä muutos tule hetkessä.

Samoin Irakissa jälleenrakentaminen edistyy. Syyriassa tilanne on vielä aika sekava, mutta sielläkin on otettu tosi suuria edistysaskeleita. Suurin oli tietysti ISIS:n kalifaatin lakkauttaminen ja ISIS-järjestön miesten vangitseminen ja naisten sekä lasten internoiminen Al Holin leirille ja muille vastaaville leireille. Idlibissä on konflikti edelleen päällä ja lisäksi Syyrialla on edessään suuria haasteita mm. jälleenrakennuksen ja sotarikosten oikeudenkäyntien kanssa sekä maan sisäisten ryhmittymien välisten rauhanneuvottelujen parissa.

Moni asia näyttää kuitenkin sellaiselta, että monista eri maista saapuneet pakolaiset ja turvapaikanhakijat voisivat aika pian palata kotimaahansa. Vai mitä ajattelette?

50

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi pitäisi, jos niille on annettu jopa pikakansalaisuuksia.

    • Anonyymi

      Onhan noita jo lähtenyt. Katselin tilastoja, niin jonain lähivuotena oli Ruotsista muuttanut yli 500 Somaliassa syntynyttä takaisin Somaliaan. Toisaalta jos katsoo tilastoja Ruotsiin saapuneista maahanmuuttajista, niin Somaliasta ja vastaavista maista saapuu Ruotsiin enemmän ihmisiä kuin mitä niihin maihin Ruotsista muutetaan.

    • Anonyymi

      Pidän mahdollisena, että jatkossa maahanmuuttajia alkaa muuttaa enenevässä määrin pois Ruotsista. Mutta tämä on vain spekulaatiota. En tiedä, miten asia todellisuudessa tulee menemään. Ja vaikka ajattelen, että jatkossa Ruotsista ehkä muuttaa pois entistä useampia maahanmuuttajia, myös maahanmuutto ulkomailta Ruotsiin vaikuttaa jatkuvan entiseen tapaan.

      Osa sotaa tai kriisejä paenneista palaa kotiin, kun se on mahdollista. Osa työperäisistä maahanmuuttajista palaa kotiin, kun kotimaassa on työtä tarjolla tai pääsee eläkkeelle. Moni opiskelija palaa kotimaan tutkinnon suoritettuaan.

      • Anonyymi

        Osa työperäisisyä maahanmuuttajista muuttaa pois Ruotsista! Se on jo nähty, että puolalaisia ainakin muuttaa nyt takaisin kotimaahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osa työperäisisyä maahanmuuttajista muuttaa pois Ruotsista! Se on jo nähty, että puolalaisia ainakin muuttaa nyt takaisin kotimaahansa.

        Ja virolaisia ja unkarilaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja virolaisia ja unkarilaisia.

        Myös suomalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia muuttaa Ruotsista pois.


    • Anonyymi

      Muistitko että ruotsinsuomalaisetkin ovat maahanmuuttajia? Tässä voi käydä vielä niinkin, että Ruotsista lentää niskapers'otteella kaikki ruotsinsuomalaisetkin, jos mamuja aletaan potkia maasta ulos. Ruotsin natsihistoriasta kannattaa lukea edes Malmörörelsenin pikainen esittely Wikipediasta. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Malmörörelsen

      • Anonyymi

        Kuka puhui maasta ulos potkimisesta? Minusta aloitusviesti ei viitannut sellaiseen ollenkaan. Siinä puhuttiin mm. Lähi-Idän alueen turvallisuustilanteessa tapahtuneista muutoksista, jotka mahdollistavat ainakin joidenkin turvapaikanhakijoiden paluun kotimaahansa.

        Kokonaan toinen juttu on, jos esimerkiksi eurooppalaiset maahanmuuttajat (esim. puolalaiset) alkavat enenevässä määrin lähteä pois Ruotsista.

        Turvapaikanhakijoiden ja työperäisten maahanmuuttajien mahdollinen lähteminen Ruotsista pois on kaksi eri asiaa. Niillä olisi myös Ruotsille ihan erilaisia seurauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka puhui maasta ulos potkimisesta? Minusta aloitusviesti ei viitannut sellaiseen ollenkaan. Siinä puhuttiin mm. Lähi-Idän alueen turvallisuustilanteessa tapahtuneista muutoksista, jotka mahdollistavat ainakin joidenkin turvapaikanhakijoiden paluun kotimaahansa.

        Kokonaan toinen juttu on, jos esimerkiksi eurooppalaiset maahanmuuttajat (esim. puolalaiset) alkavat enenevässä määrin lähteä pois Ruotsista.

        Turvapaikanhakijoiden ja työperäisten maahanmuuttajien mahdollinen lähteminen Ruotsista pois on kaksi eri asiaa. Niillä olisi myös Ruotsille ihan erilaisia seurauksia.

        Pahinta olisi, jos työperäisiä koulutettuja ja ammattitaitoisia ihmisiä lähtisi Ruotsista pois, mutta kouluttamattomia, lukutaidottomia ja työhaluttomia jäisi maahan.


    • Anonyymi

      On normaalia, että Ruotsin kaltainen länsimaa vetää puoleensa uusia maahanmuuttajia samalla, kun osa muuttaa takaisin entisiin kotimaisin esimerkiksi sodan päättymisen vuoksi tai eläkkeelle pääsyn kunniaksi.

      Puhuttiin tästä asiasta porukalla ja mietittiin erilaisia skenaarioita, mitä tapahtuisi, jos Ruotsista muuttaisi pois isompia määriä ihmisiä. Alla olevissa skenaariossa mietittiin, että kyseinen ihmismäärä vähenisi Ruotsin väkiluvusta nopeasti esimerkiksi vuoden aikana.

      1/ Jos Ruotsin väkiluku vähenisi 100 000 ihmisellä, tapahtuisi seuraavaa: Asuntopula helpottaisi merkittävästi varsinkin jos asuntojen rakentaminen jatkuisi samalla. Koulu- ja päiväkotipaikoista ei olisi yhtä kovaa pulaa kuin nyt. Jos porukkaa lähtisi erityisesti tiettyjen alojen osaajista, voisi joillekin aloille, työpaikoille tai alueille syntyä hetkellistä työvoimapulaa.

      2/ Jos Ruotsista lähtisi pois 250 000 ihmistä, tapahtuisi seuraavaa: Asuntopula olisi ohi, mutta asuntoja jäisi jo tyhjilleen ja asuntojen hinnat laskisivat ainakin jonkin verran monilla alueilla. Joillain alueilla hinnanlasku voisi olla tuntuva. Kouluja ja päiväkoteja jouduttaisiin sulkemaan, koska lapsia ei enää olisi yhtä paljon. Edellä mainitut asiat vaikuttaisivat myös työpaikkojen vähenemiseen: kiinteistöjen huoltajat, siivoojat, päiväkodin henkilökunta, koulujen henkilökunta, maahanmuuttajien auttajat (opettajat, tulkit, virkamiehet, sosiaalityöntekijät), osa vartijoista ja joitakin bussikuskeja jäisi työttömiksi. Joitakin kauppoja, kioskeja, kampaamoita, kahviloita ja ravintoloita suljettaisiin myös.

      3/ Jos Ruotsista lähtisi pois 500 000 ihmistä, tapahtuisi seuraavaa: Asuntoja jäisi tyhjilleen jo paljon ja asuntojen hintoihin tulisi selkeää pudotusta koko maassa, vaikka ei ehkä ihan kaikkein halutuimmissa kohteissa. Osa asunnoista voisi menettää arvostaan leijonanosan. Entistä enemmän suljettaisiin palveluita kuten päiväkoteja, kouluja, lähikirjastoja, lähikauppoja ja nuorisotaloja sekä lakkautettaisiin bussilinjoja. Julkisen liikenteen vuoroja jouduttaisiin harventamaan monissa paikoissa. Nämä sulkemisesta ja harventamiset tarkoittaisivat myös työpaikkojen vähentymistä. Toisaalta monille yrityksille tulisi maastamuuton vuoksi työvoimapulaa, mikä voisi johtaa yritysten konkursseihin, tuotannon siirtämiseen ulkomaille tai koko yrityksen myymiseen ulkomaille. Monille aloille voisi syntyä pahaa työvoimapulaa: siivoojat, bussikuskit, taksikuskit, ammattitaitoa vaativat teollisuusalat kuten metalliteollisuus jne. Todennäköisesti syntyisi myös työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Eläkeikää lähentelevästä päiväkodin lastenhoitajasta ei helposti tehdä ammattitaitoista hitsaajaa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tukholman alueella asuntojonoissa on 636.000 henkilöä. Lisäksi maan muiden osien asuntojonot. Yhteensä asuntojonoissa lienee lähemmäs miljoona ihmistä ja kehitysmaalaista. Suurin osa viimeksimainittuja.

        https://www.svd.se/nytt-rekord-636000-i-bostadsko-i-stockholm

        Juu, hyvä pointti. Mutta sitten on hyvä miettiä ja tarkastaa, onko nämä asunnon jonottajat ihan kaikki olemassa ja asuvatko he edelleen Ruotsissa. Näitähän on tullut esiin vaikka kuinka paljon, että varsinkin tietynlaisilla maahanmuuttajilla on 30 erilaista henkilöllisyyttä Ruotsissa ja lisäksi Ruotsissa muka asuu sellaisia maahanmuuttajia, jotka ovat todellisuudessa jo muuttaneet pois maasta. Lisäksi on jo ajat sitten paljastettu, että Ruotsin suurissa kaupungeissa varsinkin maahanmuuttajat harrastavat tosi paljon asuntokikkailua eli ottavat omissa nimissään oleviin vuokra-asuntoihin sääntöjen vastaisesti alivuokralaisia, alivuokralaisten alivuokralaisia, Airbnb-vieraita jne. Koska tällainen toimintatapa on päässyt syntymään, asuntojonoissa on takuuvarmasti sekä oikeita ihmisiä että valeihmisiä, jotka jonottavat asuntoa pystyäkseen itsekin aloittamaan tällaisen vuokra-asuntobisneksen. Olen 100% varma, että jos näistä ilmiöistä päästäisiin eroon Tukholman asuntojono lyhensi todella merkittävästi.

        Sitten on toinenkin juttu, joka koskettaa niin Tukholman seutua kuin muitakin isoja kaupunkeja. Niiden kaupunkien asuntojonoissa on nimittäin paljon sellaisia ihmisiä, joilla on jo koti Ruotsissa, mutta he haluaisivat muuttaa isompaan kaupunkiin missä on sukulaisia, ystäviä, parempi kebab-ravintola, mieleisempi imaami tms. Näillä ihmisillä ei kuitenkaan välttämättä ole mitään välttämätöntä pakkoa muuttaa pois nykyisestä kodistaan, eikä heistä kaikilla edes olisi mahdollisuuksia muuttaa esim. Tukholmaan, koska he eivät pysty syystä tai toisesta työllistymään eivätkä sen vuoksi kykenisi maksamaan kaupunkien korkeita vuokria.

        Ei Ruotsissa oikeasti ole asuntoa vailla niin montaa ihmistä/perhettä, jotka tarvitsisivat asunnon OMAAN käyttöön ja pystyisivät haluamansa asunnon vuokran myös maksamaan. Asuntopula on kyllä totta, mutta mainitsemasi asuntojonottajien jättilukemat eivät kerro totuutta. Ei se ole todellista asuntopulaa, jos joltain Ahmedilta puuttuu 5 kämppää, joissa hän haluaisi pyörittää Airbnb-bisnestä vuokrasopimuksen vastaisesti. Mutta se on asuntopulaa, kun ruotsalaiset nuoret eivät pääse opiskelemaan asuntopulan vuoksi tai vanhukset asuvat autoissa.


      • Anonyymi

        Hyviä näkökohtia tässä keskustelussa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Ruotsiin saapuvien maahanmuuttajien määriä täytyy supistaa. Näkisin mielellään senkin, että Ruotsiin jo saapuneita maahanmuuttajia alkaisi nykyistä enemmän palata kotimaihinsa.

        On kuitenkin totta, että suuremman luokan maastamuuton aalto vaikuttaisi asuntojen arvoihin, työvoimaan ja työpaikkojen määrään. Siksi asiaa täytyy suunnitella. Voiko valtio esimerkiksi tukea taloudellisesti niitä ihmisiä, joiden omistusasunto menettää arvonsa? Tämän hetkisen asuntopulan aikana voi olla mahdotonta ajatella asuntojen hintojen laskua. Se on kuitenkin niin, että jos jostain pikkupaikkakunnalta lähtee vaikka 80 perhettä kokonaan pois, kuntaan syntyy helposti 20-30 tyhjää asuntoa, mikä vaikuttaa monen kyseisen kunnan asunnon arvoon varsinkin kerrannaisvaikutusten vuoksi. Maahanmuuttajien lähtiessä jää joitakin ihmisiä työttömäksi ja he saattavat joutua muuttamaan työn perässä muualle Ruotsiin, jolloin heidänkin pikkukunnan asunnot jäävät tyhjiksi.

        Vuoden 2015 pakolaisaalto tarjosi tekohengitystä monille taantuville paikkakunnille, mutta jo silloin kriitikot sanoivat, ettei niistä toimista hyvä seuraa eikä seurannutkaan. Nyt ne kunnat ovat melkein konkurssissa, eikä kyseisten kuntien tilanne juuri helpotu vaikka 50% maahanmuuttajista muuttaisi pois jokaisesta kriisikunnasta.

        Ehdottomasti jotain pitää tehdä! Mutta mikä olisi järkevin toimintatapa? Millä aikataululla pitäisi toimia ja missä järjestyksessä asiat pitäisi tehdä?


      • Anonyymi

        Saa nähdä mitä tapahtuu Ruotsin ja muidenkin maiden työmarkkinoille. Pääsevätkö lomautetut palaamaan työpaikoilleen? Löytävätkö irtisanotut uuden työpaikan Ruotsista?


    • Anonyymi

      Vinkkejä Ruotsille:

      # Kiristäkää maahanmuuttopolitiikkaa
      # Ryhtykää käännyttämään ja karkottamaan maahan kuulumattomia ihmisiä
      # Paljastakaa sosiaaliturvan väärinkäytöksiä ja laittakaa jokainen väärinkäyttö- ja huijaustapaus oikeuteen
      # Ehkäiskää sosiaaliturvan väärinkäyttöä haju- ja tarkastusprosesseja kehittämällä

      Nämä neljä vinkkiä on asioita, joita Ruotsin pitäisi ehdottomasti tehdä. Jo niiden toteuttaminen veisi Ruotsin tilannetta parempaan suuntaan. Toki muitakin toimia tarvitaan.

      • Anonyymi

        Nimenomaan! En ymmärrä, miksi Ruotsi ei nykyistä hanakammin lähetä maasta pois laittomasti maassa oleskelevia. Yhteen aikaan puhuttiin mm. marokkolaisista "katulapsista", joita oli Tukholman alueella paljon ja he ryöstelivät ihmisiä jopa keskellä kirkasta päivää, ahkeroivat taskuvarkaina ja ahdistelivat naisia. Olivat kuulemma laittomasti maassa, mutta virkamiehet eivät muka voineet tehdä heille mitään, koska katulapset eivät ottaneet heille tarjottua apua vastaan. Mitä hemmettiä? Ne teinit olivat laittomasti Ruotsissa ja tekivät pelkästään rikoksia. Miksi heitä ei voitu ottaa talteen johonkin suljettuun paikkaan ja käännyttää kotimaihinsa? Eikö sitä varten ole mm. ulkomaiden lähetystöjä Ruotsissa, jotta ulkomaiden - tässä tapauksessa Marokon - kanssa voidaan tehdä yhteistyötä asioissa, jotka koskevat kyseistä maata. Ruotsin viranomaisten olisi silloin pitänyt tiukasti neuvotella Marokon edustajien kanssa ja huolehtia niiden teinien palauttamisesta Marokkoon. Ei siellä mitään sotaa ole, eivätkä ne teinit edes anoneet turvapaikkaa. Silloin vaan uutisoitiin, että ruotsalaisen vartijat, poliisit ja sosiaalityöntekijät ovat neuvottomia ilmiön kanssa eivät voi tehdä ongelmalle mitään. Ruotsi on täysin avuton pullamössömaa, joka ei pysty huolehtimaan itsestään eikä asukkaistaan.


    • Anonyymi

      Somalian ulkoministeri Ahmed Isse Awad on julkisesti kehottanut eri puolilla maailmaa asuvia somaleita palaamaan Somaliaan ja auttamaan maan jälleenrakennuksessa. Moni on jo palannut, vaikka he ovatkin vielä vähemmistöä.

      Vajaa vuosi sitten The Guardian kirjoitti jutun, joka on otsikoitu: "Mothers send sons to Somalia to avoid knife crime". Eli somaliäidit lähettävät poikiaan Somaliaan, jotta nämä välttyisivät puukotusrikoksilta. Lontoon seudulla on tosiaan riehunut todella ankara puukotusepidemia, jonka tekijät ja uhrit ovat käytännössä pelkästään maahanmuuttajataustaisia ja iältään käsittämättömän nuoria. Nuorimmat joista olen lukenut, ovat olleet vasta 11-12 -vuotiaita, eivätkä vanhimmatkaan yleensä ole ehtineet 20 vuoden ikään.

      Laittaisin muutaman lantin likoon sen puolesta, että somaleita alkaa enenevässä määrin muuttaa takaisin Somaliaan.

      • Anonyymi

        Paljonkos muutaman somalin takaisinmuutto auttaa kun uusia tulijoita huolitaan yli sadantuhannen kappalevauhdilla vuosittain. Sopeutumattomuusongelmat ovat yhtä pahoja myös muilla afrikkalaisilla, afganistanilaisilla, sekä irakilaisilla. Niin pitkään kukaan ei voi elää, että näkisi sen päivän, kun somalialaisia muuttaisi enemmän Ruotsista pois kuin Ruotsiin. Yhteiskunnan tulonsiirrot ja subjektiiviset oikeudet vailla velvollisuuksia on sellainen yhtälö, jota yksikään yön Timo ei voi vastustaa.


    • Anonyymi

      Jos ne johonkin muuttavat niin Suomeen, jota liikettä tapahtuu koko ajan.

    • Anonyymi

      Niin isot avustukset ettei hullukaan lähde

    • Anonyymi

      Kun viimeinen ruottalainen sammuttaa valot ja ottaa lipun mukkaan , nii ei oo ennään sossua eikä avustuksia .- Ei siinä pizzakuppilaat enään juhli huume ja huorirahoilla !

    • Anonyymi

      Suomeen ne lähtee ! Siellä on tarjolla lapsiakin :)

      • Anonyymi

        No nyt ei taida paljon enää päästä liikkumaan sen enempää mamut, matut kuin kantiksetkaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ruotsin päättäjät näköjään viestittävät että Black Lives don't matter.

      Who cares jos Järvassa väki vähenee. Päin vastoin. Moni Ruotsin eliitin tyyppi riemuitsee siellä, missä kamerat tai salaseuraan kuulumattomat eivät ole läsnä.

      Moraalin suurvalta - Ruotsi!

      • Anonyymi

        Mitäköhän tästäkin vielä seuraa? Kuulemma on taas tullut korona-kuolemia Kistaan ja Tenstaan.

        Ottaako Järvan alueen nuoriso asian rennosti vai kyteekö siellä jo kostoraivo?

        Jos Järvan alueet Mohammadit, Abubakirit, Alit, Jamat, Abdit, Yusufit, Aminit, Isaacit, Mehmetit, Haidarit, Shafiqit, Abdulkadirit, Kamalit, Ibrahimit, Güçlüt, Basharit, Abderrahmanit, Samirit ja muut aloittavat härdellin, siitä voi seurata vaikka mitä. Siellä moni menettää nyt isiään, äitejään, setiään, tätejään, isovanhempiaan, naapureitaan, uskonveljiään...

        Sellainen kostohalu-viirus jos pääsee irti, se leviää hetkessä Järvasta muille haavoittuneille alueille. Käsien pesusta ei silloin ole hyötyä...


      • Anonyymi

        Taas on kuulemma saapunut kuolonviestejä imaamille ja muslimiperheille Järvan alueelle. Monia alueen asukkaita on tälläkin hetkellä koronan vuoksi sairaalahoidossa ja tehohoidossakin. Valitettavasti kuolinviestejä tullee Järvan maahanmuuttajakoteihin jatkossakin.


    • Anonyymi

      Nej . Vi flytt int :)

    • Anonyymi

      YLE uutisoi pari päivää sitten, että vuonna 2019 Tanskasta lähti pois enemmän turvapaikanhakijoita kuin sinne saapui uusia turvapaikanhakijoita. Korona-pandemia ei vielä viime vuonna vaikuttanut asiaan millään tavalla. Vuonna 2019 Tanskasta poistui noin 730 turvapaikanhakijaa enemmän kuin maahan saapui uusia turvapaikanhakijoita. Kyseessä oli ensimmäinen kerta vuoden 2011 jälkeen, kun lähtijöiden määrä ylitti tulijoiden määrän. Tanskan viranomaisten mukaan erityisesti Somalian, Syyrian, Irakin ja Bosnia-Hertsegovinan kansalaisia palaa nyt kotimaahansa.

      https://yle.fi/uutiset/3-11333900

    • Anonyymi

      Sinä kuka olet alkiainen tälle keskustelulle! Oletko uskovainen kristitty? Oletko ruotsalainen vai transruotsalainen suomesta? Oletko "transnationalisti" Suomesta, siis Sven Dufva hahmo kuka haluu kuolla sotiensa ruotsalaisuuden kaikkien hyväksi ja sen vallan, uskonnon ja rikkauden puolesta?

      Suomessa melkein kaikkia mitä tuottaa rikkautta on osittain ruotsipoikien omistuksessa, ja jos kaikki ruotsipoikien omistukset verrataan ugarilaisten poikien omistukseen, niin kuinka isot erot tulee esille?

      Halusin myös kysyä mihkä haploryhmään sinä kuulut?

      Et kai uskalla paljastaa, vai mitä ruotsipoika?

    • Anonyymi

      En ole ketjun ensimmäinen kirjoittaja. Mietin kuitenkin samoja asioita, koska asun Ruotsissa ja mietin mihin suuntaan tämä maa on menossa. Olen onneksi nuori ja asun mieheni kanssa kahdestaan "vain" asumisoikeusasunnossa, josta pääsisi varmasti aika helposti eroon väliaikaisesti tai pysyvästi. Aika hiljattain tajusin, että silläkin on väliä millaisessa maassa tekee töitä ja kartuttaa eläkettä. Onko Ruotsi vielä siinä vaiheessa olemassa tai ainakaan yhtä varakas kuin nykyään, kun minun pitäisi saada Ruotsista eläkettä? Mieheni kanssa ollaan mietitty omistusasunnon ostoa, mutta ne ovat täällä hirveän kalliita. Sellaisen voisi ostaa hinnasta huolimatta, jos voisi olla melko luottavainen hinnan säilymisen tai jopa hinnan nousun osalta. Muutamat tutut ovat alkaneet puhua, ettei ruotsalaisten talojen ja kiinteistöjen arvot välttämättä pysy niin korkealla tasolla kuin ollaan totuttu. Aika hankala tilanne!

    • Anonyymi

      Eniten harmittaa, etten itte häipynyt Suomeen jo viime vuonna. Tutuntuttu möi talonsa syksyllä ja pakkas perheensä kuormuriin ja vei Suomeen. Nyt ovat tyytyväisinä siellä, eikä ole samanlaista velkataakkaa niskassa niinku oli Ruotsissa. En ajattele enää pätkän vertaa Ruotsia. Oma napa on tärkein. Ihan sama vaikka räjähtäis ilmaan koko Ruotsi.

    • Anonyymi

      Mun ruotsalaistutut ainakin haluisi, että turvapaikanhakijoina ja pakolaisina Ruotsiin tulleet lähtisivät pois. Vyonna 2016 halusivat lisää maahanmuuttajia Ruotsiin. Outoa 🤔

      • Anonyymi

        Tavan ihmiset Ruotsissa ovat tuuliviirejä. Hallitus sanelee mitä mieltä on hyvä olla asioista milloinkin. Virallinen ja ainoa hyväksyttävä mielipide on vaatimalla vaatia lisää pakolaisia ja maahanmuuttajiksi Ruotsiin. Sillä ei ole mitään merkitystä Ruotsille ja ruotsalaisille onko "pakolaisuus" tulijan itsemäärittelemä tila, vai onko pakolaisuudella todellisuuspohjaa. Öljynviejämaa Irakin istuva ministerikin nauttii Ruotsin maksamia sosiaalitukia. Ruotsalaisuuden suurin unelma olisi kun kaikki maailman ihmiset olisivat pakolaisia, jolloin Ruotsi voisi tarjota velvoitteista vapaan elatuksen koko maailmalle ja yhteiskunta saataisiin sekasorron tilaan. Antamisen ilokin voi mennä överiksi ja Ruotsissa niin on tapahtunut.


      • Anonyymi

        Minunkin ruotsalaiset tuttavat toivovat turvapaikanhakijoiden (erityisesti Syyria, Irak, Iran, Somalia ja Eritrea) palaavan kotimaihinsa. Ruotsalaiset teinit olivat ihmeissään, kun he saivat tietää että monet näistä maista (mm. Irak, Iran ja Syyria) ovat öljyntuottajamaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minunkin ruotsalaiset tuttavat toivovat turvapaikanhakijoiden (erityisesti Syyria, Irak, Iran, Somalia ja Eritrea) palaavan kotimaihinsa. Ruotsalaiset teinit olivat ihmeissään, kun he saivat tietää että monet näistä maista (mm. Irak, Iran ja Syyria) ovat öljyntuottajamaita.

        Em kansallisuuksien paluuta lähtömaihinsa ei tule tapahtumaan. Hyvällä eivät lähde ja mitään lähtemisen pakkoa ei tule. Mitä heikompi on maahanmuuttajan tilanne lähtömaassaan, suhteessa sitä paremmin Ruotsissa pärjäilee tekemättä mitään. Vertaa työttömän olosuhteita esim Mogadishun kaduilla ja jossain Ruotsin kaupungissa. Toisessa maksetaan koko elämä, toisessa ei mitään.

        Ruotsista on tehty oleskeluyhteiskunta. Auton, muovihampaat ja uuden asunnon voi saada yhtälailla, kävipä töissä tai ei. Alikehittyneistä maista tulijoilla ei ole palkkatyöntekemisen kulttuuria, eivätkä nämä sen vuoksi osaa kaivata työhön ja nähdä joutiluksen tilannettaan laajemmasta näkökulmasta. Alikehittyneistä maista tulijat läpsyttelevät ensimmäiset 20 vuotta ja keskittyvät täysillä elämään. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen joillakin yksilöillä käy mielessä kokeilla työntekoa, mutta ikämittari on jo punaisella niin ettei työmarkkinat enää avaudu.


    • Anonyymi

      Mä olen lukenut Hitlerin kirjoista kuinka rotupetturia kohdeltiin! Oletko sinä rotupetturi?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläistähän se on:

        Yksi suku saa tehdä ihanmitä vaan, ja eikun hyssytellään.

        https://www.expressen.se/gt/alikhan/

        Mistä tää mafiasuku on oikein kotoisin? Moni sanoo et Libanonista, mutta joissain nettilehtien jutuissa lukee, että Turkista. Vaikuttavat tekevän kaikenlaisia kepposia myös syyrialaisten kanssa.

        Tässä on linkki pitkään juttuun, eikä ole maksumuurin takana: https://familjen.story.aftonbladet.se/

        Kuuluuko muuten tää nimensä vaihtanut tyyppi saman sukuun?
        https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mak_Lind


    • Anonyymi

      Ruotsalaiset ovat aina niin ylpeitä maansa väkiluvun kasvusta. Minun uskoakseni Ruotsin väkiluku kasvaa jatkossakin, koska uusia maahanmuuttajia saapuu maahan, eivätkä entiset maahanmuuttajat kerro muuttaneensa pois, koska Ruotsista on niin helppo saada sosiaalitukia ties minne. Alla pari esimerkkiä, kuinka Ruotsista saa säännöllisesti rahaa esimerkiksi Irakiin ja Afganistaniin 😀💰💲💶

      Hurra, hurra, hurra, hurra!!!!

      https://www.expressen.se/nyheter/iraks-forsvarsminister-far-bidrag-i-sverige/

      https://www.friatider.se/razaq-58-vann-afghanska-valet-g-r-samtidigt-p-bidrag-som-razag-63-i-g-teborg

      • Anonyymi

        Esimerkkitapaukset osoittavat sen että maahanmuuttajille ei ole olemassa mitään uskottavaa kontrollia henkilöllisyyden, verotuksen tai yhteiskunnan tukimuotojen suhteen. Helppo nähdä kuinka Ruotsin maan rajojen ulkopuolelle maksamien tukien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Parinkymmenen vuoden kuluttua voi hyvin olla että Ruotsi maksaa sosiaalitukia maan rajojen ulkopuolelle kuusinumeroiselle määrälle "pakolaisia". Pakolainen sanana on muuttunut huvittavaksi. Käytännössä pakolaisstatuksen määrittelee tukien hakija omaehtoisesti. Pakolaisuuden peruste voi olla ihan mikä tahansa. Voi olla paossa vaikka huonosti palkattua työtä. Pakolaisuus uudessa merkityksessään on synonyymi lähinnä sille että henkilö rahoittaa elämäänsä nostamalla yhteiskunnan tarjoamia vastikkeettomia tukia. Nähtäöväksi jää kuionka kauan veronmaksjien selkä kestää. Ennemmin tai myöhemmin tulee jonkinlainen (koronaa pidempikestoinen) matalasuhdanne, jonka aikana työttömyys kasvaa ja verotulot alenevat jyrkästi. Tällaisessa tilanteessa yhteiskunnan tulonsiirrot kasvavat ja muuttuvat pidempikestoisiksi työssäkäyvillekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkkitapaukset osoittavat sen että maahanmuuttajille ei ole olemassa mitään uskottavaa kontrollia henkilöllisyyden, verotuksen tai yhteiskunnan tukimuotojen suhteen. Helppo nähdä kuinka Ruotsin maan rajojen ulkopuolelle maksamien tukien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Parinkymmenen vuoden kuluttua voi hyvin olla että Ruotsi maksaa sosiaalitukia maan rajojen ulkopuolelle kuusinumeroiselle määrälle "pakolaisia". Pakolainen sanana on muuttunut huvittavaksi. Käytännössä pakolaisstatuksen määrittelee tukien hakija omaehtoisesti. Pakolaisuuden peruste voi olla ihan mikä tahansa. Voi olla paossa vaikka huonosti palkattua työtä. Pakolaisuus uudessa merkityksessään on synonyymi lähinnä sille että henkilö rahoittaa elämäänsä nostamalla yhteiskunnan tarjoamia vastikkeettomia tukia. Nähtäöväksi jää kuionka kauan veronmaksjien selkä kestää. Ennemmin tai myöhemmin tulee jonkinlainen (koronaa pidempikestoinen) matalasuhdanne, jonka aikana työttömyys kasvaa ja verotulot alenevat jyrkästi. Tällaisessa tilanteessa yhteiskunnan tulonsiirrot kasvavat ja muuttuvat pidempikestoisiksi työssäkäyvillekin.

        Hyvää pohdintaa!

        Minua kiinnostaa nämä asiat kaikkein eniten Ruotsin asuntojen hintakehitykseen vuoksi. Yllä oli linkki juttuun, jossa kerrottiin ulkomaille muuttaneiden olevan kirjoilla Ruotsissa. Missä he sitten ovat kirjoilla? Jossain asunnossa tietenkin. Lehdissä on jo kerrottu, että Ruotsissa on asuntoja, joissa on kirjoilla peräti satoja asukkaita. Missä kaikki ne asukkaat mahtavat oikeasti asua? Osa on varmaan lähtenyt ulkomaille ja nostaa edelleen Ruotsista tukia tai kerryttää Ruotsissa "asuttua" aikaa kansalaisuuden saadakseen. Osa asuu Ruotsissa osa- tai kokoaikaisesti, mutta jostain syystä he eivät asu siellä missä ovat kirjoilla. Osa saattaa elää ns. kadulla.

        Joka tapauksessa, tällaisia asioita minulle on tullut mieleen.

        # Ruotsin asukasluku ei pidä paikkaansa, vaikka kyseessä on muka erinomaisesti toimiva pohjoismaa. Ruotsissa on laittomia maassaolijoita, jotka eivät ole viranomaisten kirjoissa. Toisaalta Ruotsin väestörekisterissä on ihmisiä, jotka eivät enää asu Ruotsissa. Lisäksi Ruotsin väestörekisterissä lienee myös saman henkilön "sivuhahmoja". Joissain kirjoituksissa on kerrottu, että joillain maahanmuuttajilla on ollut käytössään jopa kolmisenkymmentä henkilöllisyyttä. He ovat hakeneet ja saanet sosiaalitukia useammalla nimellä. Kuinka vääristynyt Ruotsin asukasluku on? Sitä ei taida kukaan tietää. Kuinka paljon Ruotsissa on asunnottomia ihmisiä? Sitäkään ei tiedetä. Kuitenkin uusia taloja rakennetaan tiettyihin paikkoihin sen perusteella, että ainakin tilastojen mukaan väestö kasvaa ja asuntoja tarvitaan.

        # Ruotsin kotitalouksien velkaantuneisuus. Jos työttömyys lähtisi nousuun, se vaikuttaisi väistämättä asuntojen hintoihin.

        # Ruotsin yrityssektorin taloudelliset uhkat. Näitä on paljon.

        # Ruotsin sosiaaliset ongelmat. Jengirikollisuus, ilkivalta ja monet muut rikollisuuteen liittyvät asiat ovat uhkia myös taloudellisessa mielessä. Toisaalta etenkin maahanmuuttajaväestön heikko koulutustaso on myös uhka kuten myös nuorten keskuudessa lisääntynyt opintojen keskeyttäminen.

        # Maastamuutto Ruotsista? Tämä on suuri kysymysmerkki. Vaikutukset riippuvat myös siitä, millaisia ihmisiä maastamuuttajat ovat.

        # Maahanmuutto Ruotsiin! Tämä on toinen suuri kysymysmerkki.


    • Anonyymi

      Saksalaisten viranomaisten mukaan erityisesti Afganistanista ja Irakista lähtöisin olevia turvapaikanhakijoita on tänä vuonna siirtynyt laittomasti Saksaan. Tammi- ja lokakuun välisena aikana kuluvaa vuotta 2020 Saksaan on kuulemma mennyt yli 1500 laitonta siirtolaista, jotka ovat aiemmin oleilleet ja usein myös anoneet turvapaikkaa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Todellisia lukuja ei varmaan tiedä kukaan. Useilla on kuulemma sellainen strategia, että he elelevät viranomaisia vältellen Saksassa kuusi kuukautta, jonka jälkeen he saavat laillisesti anoa turvapaikkaa Saksasta.

      Tässä on englanninkielinen lähde aiheesta:
      https://www.schengenvisainfo.com/news/1500-migrants-have-illegally-entered-germany-from-scandinavian-countries/

    • Anonyymi

      Kyllä "mamuja" muuttaa koko ajan Ruotsista pois. Tässä on sinulle tietoa suomalaisperäisistä "mamuista". En kuitenkaan usko, että "mamut" loppuvat Ruotsista, koska sinne muuttaa koko ajan uusia maahanmuuttajia eri maista. Myös Suomesta muutetaan Ruotsiin päin edelleen, joskaan ei enää yhtä ahkerasti kuin kultaisella 60-luvulla.

      Tässä on Ruotsin tilastokeskuksen (SCB) luvut, miten moni henkilö on muuttanut Ruotsista Suomeen viime vuosina:

      2015 ==> 2487 henkilöä (naisia 1248, miehiä 1239)
      2016 ==> 2608 henkilöä (naisia 1332, miehiä 1276)
      2017 ==> 2963 henkilöä (naisia 1472, miehiä 1493)
      2018 ==> 2896 henkilöä (naisia 1486, miehiä 1410)
      2019 ==> 2858 henkilöä (naisia 1435, miehiä 1423)
      2020 ==> 2896 henkilöä (naisia 1465, miehiä 1431)

      Suomen kansalaisuuksia on myönnetty Ruotsin kansalaisuuden omaaville entisille Suomen kansalaisuuksia tämän verran eri vuosina:

      2015 ==> 206 henkilölle
      2016 ==> 209
      2017 ==> 215
      2018 ==> 261
      2019 ==> 263
      2020 ==> 812 !!!!!

      Kuten voitte yllä olevista luvuista huomata, ruotsinsuomalaiset ovat entistä huomattavasti ahkerammin anoneet Suomen kansalaisuutta takaisin varsinkin pandemiavuonna 2020. Olisi mukava kuulla syitä, miksi ja millä tavalla Suomi ja suomalaisuus ruotsinsuomalaisia kiinnostaa. En jaksa uskoa, että pelkkä korona kannustaa ruotsinsuomalaisia passijonoon näin suurissa määrin.

      Ruotsissa asuu enää reilu 140 000 Suomessa syntynyttä ruotsinsuomalaista. Toki toisen ja kolmannen polven ruotsinsuomalaisia onkin sitten paljon enemmän. Koronaan on kuollut Ruotsissa asuvia suomalaisia, mutta paljon enemmän ruotsinsuomalaisten määrä vähenee maastamuuton myötä. Suurin osa Ruotsista pois muuttavista ruotsinsuomalaisista muuttaa takaisin Suomeen, mutta muihinkin suuntiin muutetaan: Norjaan, Tanskaan, Viroon, Espanjaan, Kreikkaan...

      Jälkeläisten kautta Ruotsissa kuitenkin kasvaa se ihmisjoukko, joilla on edes vähän suomalaista verta suonissaan. Monikaan heistä ei enää osaa suomen kieltä tai tunne suomalaista kulttuuria, mutta geenit jatkavat kulkuaan Ruotsissa ja niissä maissa, mihin Ruotsista muutetaan. Koko ajan enemmän ja enemmän ruotsinsuomalaisilla on alkanut olla ihan vieraita nimiä. Nuorten suomalaissukuisten nimet ja ulkonäkö viittaavat Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan, Aasiaan tai vaikka Islantiin. Ruotsinsuomalaisuus on murroksessa. Siinä on hyvät ja huonot puolensa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe