ollut aina tai tällä hetkellä ?
Mikä on suosikkileipäsi
73
2706
Vastaukset
- Anonyymi
Hapan, nimenomaan hapan kokojyväruisleipä. On isoja limppuja, mutta niistä pitäisi aina laittaa enemmän kuin puolet pakasteeseen, kun syön vain pari-kolme viipaletta päivässä. Kun perhe on syömässä, ostan sitä ja silloin itselle jää sopiva määrä.
Reissumiehestä tykkään, se on edullinen ja hyvänmakuinen. Heti ostettaessa käännän puoliskot toiseen suuntaan etteivät tartu kiinni ja jätän pussin suun raolleen, että kuivuu hieman. Silloin on parasta.
Kokeilen muitakin mutta näihin kahteen palaan. - Anonyymi
Tosi Tumma Reissumiesbuumi on menossa, se ei ole niin hapanta, vähän setsuurimainen (?) vaikka tumma. Maha kun ei hapanta leipää kestä, vaikka suu tykkäisi. Mistä tulee tuo sana setsuuri muuten ?
Ruotsinkielestäkö ? Sötsur tms. makea(n)hapan ? - Anonyymi
Kauraleipä on hyvä mutta ihmetyttää, kun leipää myydään kauraleipänä ja kuitenkin kauran osuus on vain muutama 10 prosenttia.
- Anonyymi
Itse syön kauraleipää ja ruisleipää. Syön vain sellaista leipää lähes aina, missä ei ole vehnää yhtään. Sellaista kauraleipää saa kaupasta.
- Anonyymi
Ruisleipä reissumiehen tapainen 100% ruisleipä paikallisesta leipomosta, vaalea 100% kauraleipä ja kaura-juuresleipä
vn- Anonyymi
Ruisleipää 5-6 palaa pv , vaihtelevasti myös kauraleipää sekä harvoin otrasta, sitä saan vieraillessa Vuoksenlaaksossa.
- Anonyymi
Rukiinen jälkiuunileipä tai jyväruisleipä.
- Anonyymi
Leipäläpi.
- Anonyymi
Sen jälkeen kun ei Elannon reikäleipää eikä happamatonta pikkulimppua enää saanut, (joita mikään ei korvaa),
olen syönyt mm. Vaasan ruispaloja.- Anonyymi
SE oli Elannon Eloleipä nimeltään !!! Parasta ruisleipää kautta aikain !
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
SE oli Elannon Eloleipä nimeltään !!! Parasta ruisleipää kautta aikain !
myös Elannon häälimppu oli maanmainiointa!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
myös Elannon häälimppu oli maanmainiointa!
Miksi oli sanonta, levisi kuin elannon eväsleivät? Jokisen eväät eri juttu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi oli sanonta, levisi kuin elannon eväsleivät? Jokisen eväät eri juttu.
"Miksi oli sanonta, levisi kuin elannon eväsleivät? Jokisen eväät eri juttu."
Meillä päin sanottiin jotta levisi kuin elanto ja levällään kuin Jokisen eväät. - Anonyymi
Elannon happamaton pikkulimppu oli parasta (koska vatsa ei sietänyt paljon happamuutta, kyllä eloleipääkin söin silloin tällöin ! En ole muistanutkaan pikkulimppua . Kiitos
kun ilahdutit mukavalla "muistolla" ! Onkohan vastaavaa enää saatavana ?
- Anonyymi
En ymmärrä miksi kauraleipä on vastenmielisen makuinen, vai onko rakenne väärä ja leipä mureneekin, kun sitko kai puuttuu. Puurossa syön kyllä kauraa mielelläni.
Jälkiuuniruisleipä on toki maukasta, mutta paljon paikatut hampaat ei kestä, joten on joutunut jättämään. Eli jäljellä on tavallinen hapatettu ruisleipä. Myös happamaton ruisleipä on mautonta mössöä.- Anonyymi
Minusta kauraleipä on hyvänmakuista, mutta 100%:sen kauraleivän rakenne on usein vähän erilainen, koska kaurasta puuttuu sitko, se on vaikeasti leivottava,
siksi kauraleivässä on usein vehnäjauhoa mukana.
Kauraleipä on parasta tuoreena ja paahdettuna.
Ruisleipää syö viikon vanhanakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minusta kauraleipä on hyvänmakuista, mutta 100%:sen kauraleivän rakenne on usein vähän erilainen, koska kaurasta puuttuu sitko, se on vaikeasti leivottava,
siksi kauraleivässä on usein vehnäjauhoa mukana.
Kauraleipä on parasta tuoreena ja paahdettuna.
Ruisleipää syö viikon vanhanakin.Kauraleipä on hyvää vain tuoreena. Tänään. Ylihuomenna sitä ei syö sikakaan saati rotta. Hajoaa murenee leviää ja alkaa homehtua äkkiä.
- Anonyymi
Kyll maar ruisleipä parast o.
Kakkoo mää en kyll syä.- Anonyymi
Vain kauraleipää.
Pidän rukiin mausta, mutta se jälkipolte - en kestä.
Niin ja näkkäri.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vain kauraleipää.
Pidän rukiin mausta, mutta se jälkipolte - en kestä.
Niin ja näkkäri.
BengVatsasi tutkimukseen!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vatsasi tutkimukseen!
Olen vienyt vatsani tutkimukseen: ei ole peltiä.
Refluksi.
Beng
- Anonyymi
Ruisleipä, joka on leivottu juureen täysin ruisjauhoista. Harvoin saa hyvää ja kunnollista mutta jos jostain löytää, ostan kassillisen ja pakastan.
- Anonyymi
Hapan tattarileipä on hyvää, tulee ruisleivän maku mieleen, jota en ole syönyt kolmeenkymmeneen vuoteen.
- Anonyymi
Näkkileipä.
Onhan niitä leipiä maailmassa, mutta näkkileipää olen syönyt ikäni. En toki jatkuvasti, ja niitäkin kaikenlaisia. Oikeastaan kaivannut pitkään armeijan panssarinäkkileipää. Mä en tiedä, mitä muuta erikoista niissä oli, mutta ainakin net oli kovia ja hyvänmakuisia. Monesti kaupasta ostetut näkkärit on jotenkin liian ilmavia, eikä edes lohko hampaita.
Näkkäreitä monenlaisia, vaihtelen, mitä ostelen. Hapankorputkin huilaa joskus.
Noin pääsääntöisesti kuitenkin syön pehmeää leipää- Niitä niin hiton monenlaisia, voip vaihdella. Joskus tekee mieli jotain, toisella kerralla toista, ei ole yhtä suosikkia. On niissä eroja, jokin on mun mielestä hyvää ja sitä ostan useammin, jotain kokeeksi syönyt, ei hyvä, en osta enää.
Se pitää niinkuin nostaa esiin, tämä laaja leipävalikoima kaupoissa. Ihna ok, näin kuluttajana, mutta kaupan kannalta ongelmallinen. Menee hävikkiin paljon, kun on paljon sorttimentteja hyllyssä. Aikanaan ulkomailla oli leipäkortit. Niillä saattoi ostaa leipää, sitä oli joko vaaleaa leipää ja tummaa leipää. sit söi, mitä kaupasta sai. Noh, oli leipäkone ja jauhot suomesta, voin kertoa, vehnäleipää voi tehdä monenlaista, mutta ei se leipä rukiiseksi mitenkään muutu.
Niettä ruisleipä juu hyvää, mutta kun on noita kaikenlaisia muitakin leipiä, ostelen fiiliksen mukaan. Hyviä juuresleipiä muuten olemassa.
Vaan, kunnon rieskaa ei saa kaupasta, enkä osaa ite leipoa sitä. Se vähän aina keljuttaa. Olen kyllä kokeillut puu-uunissa paistaa sitä, mutta en kai uskalla lämmittää uunia tarpeeksi kuumaksi, ei net oikein ole toimineet. Resepti on helppo, se paistaminen on se ongelma. Tai siis, kuka uskaltaa lämmittää kiviuunin neljään sataan asteeseen....
Näkkileipä toimii aina.
=DW=- Anonyymi
Näkkäreistä kaipaan ruutunäkkileipää, missä on kuminaa.
Yhy. Ei ole enää.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näkkäreistä kaipaan ruutunäkkileipää, missä on kuminaa.
Yhy. Ei ole enää.
BengSiihen päälle voi ripotella silputtuja kumi renksuja antamaan makua. Toimisto kumi renksuja on eri värisiä. Korvaa kuminan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siihen päälle voi ripotella silputtuja kumi renksuja antamaan makua. Toimisto kumi renksuja on eri värisiä. Korvaa kuminan.
Tai rummuttaa kattilan kansia; johan olisi kuminaa. Naapuritkin saisivat osansa!
Beng
Tällä hetekellä Fazerin Rustico, mitä saa tuoreena paikallisesta cittarista. Kestosuosikki ohuen ohut ruisleipä.
Ja ennen oli Koillismaalla saatava Jukolan leipä, jota ei enää saa koska leipomo on lopettanut ja vienyt reseptin mennessään.
- Anonyymi
Unohdin yhden: spelttileipä. Tätä vain ei oikein saa mistään. Markkinoilta?
Beng
- Anonyymi
Näkkileipää ihan kouluiästä asti, parasta leipää mitä rahalla saa;)
Vaasan ''Maukas'' oli pitkään suosikki mutta muutama vuosi sitten joku muutti reseptin ja sen jälkeen hampaiden välissä ei ollut mitään. Nykyisin syön Wasa leipomon, joo ruattalainen, ''Sport'' merkkistä näkkäriä. - Anonyymi
Ruisleipä, jos hampaat ja vatsa kestäis. Muuten Vaasan kauratyynyt ja nekin paloiteltuina.
- Anonyymi
Jurmo saaristolaisleipä on minun mieleiseni.
- Anonyymi
Marskin juhlaleipä on hyvää ja makoisa.
Suur-Savon leipomon tuote Mikkelissä ja Savossa. Anonyymi kirjoitti:
Marskin juhlaleipä on hyvää ja makoisa.
Suur-Savon leipomon tuote Mikkelissä ja Savossa.Porissa Ullan kakko.
Melkein yhtä hyvää kun aikoinaan mummoni ja äitini leipomat
- Anonyymi
Reissumiäs :D
- Anonyymi
Tuoretta ohralimppua ja voita päälle on leivistä maukkaimpia.
"Irtoleipiä" teki Fazer aikoinaan, mm. hyvää ohralimppua,
mutta sitten leivän menekki hyytyi,
kun tuli VVH-dieetit, leipä ei tehnyt enää kauppansa.
"Irtoleipien" leipojat irtisanottiin ja pari pienleipomoakin joutui lopettamaan.
Niin paljon voi olla merkitystä on dieettivillityksillä,
ihmiset voivat menettää työpaikkansa.
Auringonkukkaleipä oli toinen herkullinen Fazerin irtoleipä.
Nyt syön Fazerin Vatsaystävällistä kauraleipää, paahdettuna.
Se todella on vatsaystävällistä (auttaa hitaasti toimivaan vatsaan)
ja on 100 prosenttia kauraa.
Vehnä tukkii mahaa.- Anonyymi
Toimiiko nyt suoli hyvin. kun syöt Fasun kauraleipää, ettei ole turhia päkityksiä hyyskassa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Toimiiko nyt suoli hyvin. kun syöt Fasun kauraleipää, ettei ole turhia päkityksiä hyyskassa?
"päkityksiä hyyskässä" . . . mitä ne on . . ? Jotain vinoilua mulle varmaan,
jota tyhmänä en tajua, mutta kyllä ko, leipä on edistänyt vatsan toimintaa.
Syön sitä lähes pussillisen päivän mittaan. Pussissa on 4 halkaistua leipää eli yht. 8 kpl.
Palat eivät ole suuria.
Runsaasti siemeniä sisältävät leivät ovat maukkaita, vehnää en syö ollenkaan.
- Anonyymi
Joillakin onnekkailla on paikallisleipomoja.
Saisipa maistaa kokonaisesta leivästä leikattuja siivuja.
Valmispakatut, siivutetut leivät eivät vastaa samaa.- Anonyymi
Muovipussissa moni leipä tuntuu superlonilta.
Tuoretiskilta nappaan välillä 'alppileipää' vaihteeksi.
Paperipussiin pakattuna säilyy kuosi leipämäisenä.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muovipussissa moni leipä tuntuu superlonilta.
Tuoretiskilta nappaan välillä 'alppileipää' vaihteeksi.
Paperipussiin pakattuna säilyy kuosi leipämäisenä.
BengTulee mieleen vain entisiä leipäherkkuja. Uudet ei taida"lyödä leiville" :))
Ostin aikoinaan Stockalla asioidessani (tai läpi kävellessäni) maukasta pähkinäleipää,
tuli mieleen oliko sen nimi "alppileipä" ja kuka sitä valmistaa, missä sitä myytäisiin
nykyään ? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tulee mieleen vain entisiä leipäherkkuja. Uudet ei taida"lyödä leiville" :))
Ostin aikoinaan Stockalla asioidessani (tai läpi kävellessäni) maukasta pähkinäleipää,
tuli mieleen oliko sen nimi "alppileipä" ja kuka sitä valmistaa, missä sitä myytäisiin
nykyään ?Lidlissä on 'minun alppileipääni'.
Ranskiksen muotoinen pötkylä, missä on rusinoita.
Aamiaisella mukavan makuista.
Beng
- Anonyymi
100% kauraleipä, muuta ei oikein vatsa siedä. Ennen suosikkini oli Limpukka, ruisleipä jossa oli puolukkaa, taisi olla ruotsalaista valmistetta, mutta hyvää siitä huolimatta.
- Anonyymi
Sama vika. Fasun Vatsaystävällinen kaura, paperipussiin pakattu.
Ehdottomasti Huovilan Leipomon Kuitukingi. Saattaapi kuitenkin olla suurelle yleisölle tuntematon leipä. Ei välttämättä joka paikassa ole myynnissä, kun tietääkseni sellainen pienehkö leipomo.
- Anonyymi
Ryssän limppu on täyteläinen ruisvuokaleipä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ryssän limppu on täyteläinen ruisvuokaleipä.
Se oli Pietarin limppua.
Olen ostanut sitä seitkytluvun alussa Viipurista, kun juna pysähtyi, eikä sieltä olisi saanut poistua. No poistuttiinhan sitä. Leipomo oli auki. Kait jokunen kopeekka oli hintaa.
Satoi lunta.
Beng
Fazer teki myös tuota leipää. - Anonyymi
Kuitukingi on muutoin herkullinen, mutta suolan maku puskee läpi ihan liikaa
- Anonyymi
Saaristolaisleipä on herkkua. Ihan ruisleipä yleensä arkena, reissumies esim.
- Anonyymi
Ryvita ruisnäkkäri, maukasta ja rapeaa, ei taita hampaitaan.
- Anonyymi
Itä-Savossa on Makkosen luomuruisleipä , jota leipovat kotimaisesta rukiista. Riihileivän makua parhaimmillaan.
- Anonyymi
Maalahden limppu, hapanlimppu on omatekemät kaurasämpylät ovat parhaita.
- Anonyymi
Pettuleipä
- Anonyymi
Porokylän ruisleipä Nurmeksesta tai Kainuusta Pekka Heikkisen puu-uuninruisleipä.
Siinä kaksi aitoa asiaa. - Anonyymi
Ennen ei joulu tullut jos ei ollut Elanmon juhlalimppua. Sitä ja HK:n maksapasteijaa päälle! Nyt on sitten.pakko tulla toimeen ilman :( Se maksapasteijakin on nykyään kovempaa kuon ennen.
- Anonyymi
Maksapasteijoissa oli ennen kahdenvärisiä: vaaleanpunaista ja sitten beessiä paksummassa pötkylässä. Beessi oli todella hyvää. Olisiko myyty Lasipalatsin pikkuruisessa lihakaupassa?
Beng
- Anonyymi
Reissumiestä käyn Suomesta hakemassa , sitä kun ei löydy täällä etelässä .-
Skånepåg- Anonyymi
Täysruisleivät, merkkejä on useita mutta Muhonen Savonlinnassa on hyvä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täysruisleivät, merkkejä on useita mutta Muhonen Savonlinnassa on hyvä.
LuomuMuhonen viipaleina parasta
- Anonyymi
Viipaleleipä 0,39€ Lidl paistopisteellä. Mikään muu ei pääse lähellekään.
- Anonyymi
Jälkiuunileipä paras, en kestä liian hapanta.
- Anonyymi
Totta. Tässä Lidl on onnistunut
En osta usein
Parempaa löytyy
- Anonyymi
Kajaanilaisen Pekka Heikkisen leipomon ruisleipä! Harmi vain, ettei maha enää minkäänlaista ruisleipää kestä ja on tyydyttävä siemenleipiin:
Ohuen ohut ruispala kestosuosikki. Viimeisin hyvä tuttavuus Fazerin Oululainen Äitimuorin Herkkulimppu. NAM!
- Anonyymi
Rosten, saaristolaisleipä puolukka/karpalo.
Jos vaan löytäisi vielä jostain. - Anonyymi
tietysti pikkuleipä, niitä kun on monenlaisia, ei tarvitse jatkuvasti samanlaisia syödä!
- Anonyymi
Rieskat.
Hiivaleipä, sellainen, minkä joku on leipassut iha ite arinauunissa.
Lämpöisenö, voita päälle. Namnam.
Beng
- Anonyymi
Reissumies on mautonta tusinamössöä
Halpa tietty
Vähän kuin nämä ikäpalstat
mössöä tusinoittain halvemmalla - Anonyymi
Jälkiuuni leipä ,rasvaa päälle ja paljon juustoa. Mutta se kaikki näkyy vyötärössäni. Joten en osta enää leipää ja en sitten en syö olenkaan leipää.
- Anonyymi
Lopetin myös leivän syönnin kokonaan, aikuinen ei tarvitse ja terveellisempää olla ilman.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.315736- 363781
Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1833313- 122728
- 292202
- 122147
- 1621906
- 161484
- 1051362
- 1371174