Korona-viruksella pelottelu vastuutonta

Anonyymi

Korona-virus on huonosti tarttuva ja terveysvaikutuksiltaan melko vaaraton virustauti. Media on silti täynnä viruspelotteluja. Vauhkoimmat ihmiset ostavat jo suojavaatteita ja kasvosuojia, vaikka niistä ei ole mitään hyötyä virustauteja vastaan.

Korona-virukseen on sairastunut maailmanlaajuisesti vain 100 000 ihmistä (Euroopassa muutama sata) ja kuolleisuuskin on vain 2-3 %. Kuolleet ovat olleet niitä samoja monisairaita vanhuksia, joita kuolee joka vuosi tavallisiin kausi-influenssoihin yhtä paljon tai enemmänkin.

Ihmiset huomaavat jonakin päivänä, että koronapelottelut ovat olleet aiheettomia. Tästä voi seurata, että ihmiset eivät ota tulevaisuudessa vakavasti todella vaarallisiin epidemioihin liittyviä varoituksia.

Vertailun vuoksi on hyvä muistaa, että aasialaiseen influenssaan sairastui 1950-luvun lopulla yli miljardi ihmistä ja kuolleitakin oli pari miljoonaa (suomalaisia kuoli 1 300). 1960-luvun hongkongilainen oli melkein yhtä tuhoisa. Tämän tapaisia influenssoja pitää pelätä, koronan voi melkein unohtaa.

40

852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Media tietää, että ihmiset pelkäävät tartuntatauteja. Mdia tietää senkin, että kokoronavirus ei ole kovin vaarallinen. Koronavkirus on kuitenkin median ykkösuutinen päivästä toiseen, koska siitä kirjoittamalla saadaan lukioita ja ohjelmien seuraajia.

    • Anonyymi

      Koronasekoilu on järjetöntä. Syysflunssaan verrattavasta influenssasta on tehty mrlkrimpä espanjantautiin verrattva kulkutauti. Niillä on kuitenkin vähän eroa. Espanjantautiin kuoli kymmeniä miljoonia (suomalaisiakin kymmeniä tuhansia). Koronavirukseen on kuollut maailmanlaajuisesti vain noin 3000.

    • Anonyymi

      Korona-virusta torjutaan miljoonilla, mutta kaikki rahat menevät hukkaan. Tauti ei ole kovin vaarallinen, se tarttuu huonohkosti, eikä sen leviämiseen voida vaikuttaa lentokielloilla ja muilla vastaavilla toimilla.

    • Anonyymi

      Lääketehtaat markkinoivat ensin kansainvälisellä ja keinotekoisella hysterialla ko.lensun ja hupsistakeikkaa nyt yllättäen eräs lääketehdas onkin juuri löytämäisillään lääkkeen tähän lensuun. Alkuperäisten tietojen mukaan lääkkeen kehittelyyn oli puhe mennä useita vuosia mutta näin ne markkinat hoitaa ja korjaa asiat. Kuten Matti Apunen asian ilmaisisi.........

      • Anonyymi

        Oon kuullu että tupakoitsijat ja runsaasti alkoholia kuluttavat olisivat suojassa corona-virukselta. Perustuu kuulema karaistuneen elimistön kykyyn sietää pikkupöpöjä?
        Pitäneemö paikkansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon kuullu että tupakoitsijat ja runsaasti alkoholia kuluttavat olisivat suojassa corona-virukselta. Perustuu kuulema karaistuneen elimistön kykyyn sietää pikkupöpöjä?
        Pitäneemö paikkansa?

        Voi olla, että perustuu enemmän siihen, ettei virus pääse iskemään kunnolla tervattuihin keuhkoihin ja viina tappaa loput pöpöt;)


    • Anonyymi

      Iltapäivälehdet ovat täynnä jokapäiväisiä taudeilla pelotteluja siihen malliin, että alkaa naurattamaan. Täysin edesvastuutonta, mutta kun klikkauksia pitää saada ja propagandaa levittää niin millään muulla ei ole väliä.

    • Anonyymi

      En suhtautuisi noin huolettomasti, ei ole aivan tavallinen flunssatauti. Emme tiedä vielä.
      Ihmisten pitäisi osata nyt viimeistään olla selvillä hygienia asioista miten menetellä tartunta tautien välttämisessä.

      • Anonyymi

        Koronavirus tunnistettiin Kiinassa jo viime joulukuun alussa. Jos tauti olisi tarttuva, tartuntatapauksia olisi jo kymmeniä miljoonia. Kiinassakin tartuntoja on vain 100 000 ja se on vähän maassa, jossa on 1,4 miljarsia (1 400 000 000) asukasta.

        Koronaviruksesta hyötyvät iltapäivälehdet, kohu-uutisiin erikoistuneet televisiokanavat ja lääketehtaat.


    • Anonyymi

      Jo nyt tiedeetään, että koronaviruksesta ei tule suurta kansanterveys ongelmaa. Televisioon ensimmäistä kertaa elämässään päässeet "virustutkijat" pelottelevat kuitenkin ihmisiä innoissaan ymmärtämättä koko asiasta mitään.

      • Anonyymi

        Kannattaa seurata myös Englannin uutisia ja mitä Italiasta ja Iranista uutisoidaan.
        Meillä on kaikkien aikojen tyhmin ja vaarallisin tyttöhallitus joten..elämme outoja aikoja.


    • Anonyymi

      joo tää IS "jesse kuparinen" on aivan uskomattoma ilmeisesti kokoomus orlanto talousrikollispiireistä vantaalta ja nää ylen "mikäääää siiinäää nyyyttt on . . . . naama rutussa oleva lieväläskiblonti kommentoija . . . siis aivan uskomatonta paskaa ylen aamu tv-ohjelmassa. tämä . . ja sitten mtv:n aamu uutiset (hah) ilmeisesti puolalainen pullahousu plöröt jo vetäneenä aivan uskomatonta paskaa jo monta kuukautta. . . onko toi putin valloittanut jo suomen???? kansalaisille vaan ei ole kerrottu kun niinistö köyrii kummityttönsä kanssa

    • Anonyymi

      Pelko coronasta on täysin aiheeton. Vaikka virus tarttuisikin kaikkiin suomalaisiin, niin kuolleisuus voisi olla makximissaan vain 165000, mikä on varsin pieni luku, verrattuna pakolaisten suomeen mahdollisesti levittämiin viruksiin ja tuleviin kuolemiin nähden.

    • Anonyymi

      Olen nähnyt videokuvia twitter pari viikkoa sitten Wuhanista miten kaupunkia desinfioitiin runsaasti kaupunki suljettiin,ulkona liikkumiskieltoja,ihmisten lyyhistymistä kadulle ja miten kasvosuojuksen käyttöä valvottiin ulkona ja epäiltyjå sairastuneita etsittiin taloista,ulko ovia hitsattiin kiini tornitaloissa etteivät karkaa asunnoistaan. Ruumisautot keräsi kotiin kuolleita pakuun.
      Poliisit etsi karanteenista karanneita ja hoidosta lähteneitä esim yksi tyttö karkasi tippaletku käsivarressa ja saatiin kiini kadulta.
      Nyt Pohjois Italia iso karanteeni ja varmaan taas saamme videokuviia sieltä miten heillä menee.

    • Anonyymi

      Tietoa on yhä liian vähän. Elokuun lopulla olemme viisaampia.
      Aina kannattaa varautua, ihan vain vaikka siihen tavalliseen nuhaan.
      Varsinkin jos asuu yksin.

    • Anonyymi

      Koronaviruksella elämöinti todistaa vain, että lääkintäviranomaiset ja monet lääkärit ovat epäpäteviä. Mitättömän taudin ympärille on rakennettu sensaatiohakuisen median avulla aivan uskomaton vyyhti- Pahinta on, että taudilla elämöinti on aiheuttanut jo miljardivahingot eri maiden kansantalouksille.

    • Anonyymi

      Monet lääkäritkin ovat sekaisdin. Hyvinkääläinen lääkäri ennusti aivan hurjaa tulevaisuutta Suomelle ja suomalaisille Kokoronan vuoksi. Kyseisellä lääkärillä ei ole minkäänlaista suhteellisuudentajua. Parasta olisi, että hän keskittyisi vain yskänlääkereseptien kirjoittamiseen.

    • Anonyymi

      Kiinassa koronovirus on jo väistymässä. Koronabviruksesta tuli Kiinaan historian vähäpätöisin epidemia.

    • Anonyymi

      joo, ja nyt on menossa viides maailman sota, jossa tapetaan taloudelle hyödyttömät ihmiset? oliko se tämän vanhojen rahamiesten kokouksen ansiosta tämä päätös?

    • Anonyymi

      Jep, jep, Kiina, niinkuin nyt Italia ja muutkaan valtiot ei olisi saanut , eikä saisi tehdä mitään toimenpiteitä viruksen estämiseksi.
      Mikähän se kuolleisuus olisikaan nyt maailman laajuisesti? Nyt kun tuo liikkuvuus ja väestönmäärä maailmassa on hiukan eri sfääreissä kun 1950-luvulla. Terv.hoitokin on aivan eri luokkaa kuin muinoin.

      Mikähän se taudin levinneisyys ja tuho olisi, ellei Kiina olisi aloittanut niin mittavat toimenpiteet ja karanteenit. Kun siellä Kiinassa edelleen joka päivä kuolee ja saa tartunnan koronaviruksen vuoksi! Muualla vasta on alkanut levitä.
      Tämän viruksen vaarallisuuden/kuolleisuuden tietää vasta kun se on saanut maailmasta loppumaan.

    • Anonyymi

      2% kuolleisuus tarkoittaa, että joka 50. sairastunut kuolee. Tavallisen kausi-influenssan kuolleisuus on sata kertaa pienempi, eli 0,02%.

    • Anonyymi

      Koronaa kannattaa pelätä ja välttää kaikin keinoin, ainakin niin kauan kunnes tiedämme tuosta taudista tarkempaa tutkimustulosta ja sen myötä toivottavasti mahd. pian saamme lääkkeen siihen ja rokotteen sitä vastaan.
      Vain todella vastuuton matkustelee nyt lomalle maihin, joissa Korona levinnyt jo epidemiaksi. Toivoa sopii, ettei tuosta vielä kehkeydy pandemia, joka panee koko maailman sekaisin.
      Medialle kuuluukin infota Koronasta ja muistuttaa suomalaisia varovaisuudesta ja käsihygieniasta, jolla jo estää kaikkien muidenkin virusten leviämistä.

      • Anonyymi

        On edesvastuutonta kirjoitella ettei korona olisi vaarallinen. Vaikka sen käyttäytymisestä ei vielä tiedetä kaikkea on kuitenkin parempi että siihen varaudutaan. Meillä kaikilla on näitä riskiryhmiin kuuluvia vanhuksia ym. lähellämme. Kyllä kaikkien täytyy varautua ja tämä tekee tosi hyvää suomalaiselle yhteiskunnalle oppia tietämään mitä varautuminen vaatii. Eihän tämä nyt ihan sotatilaan varautumista ole, mutta lähelle sitä kuitenkin. Ihan hyvä, että joudutaan miettimään tilannetta jos ei pystytä menemään töihin, kouluihin, kaupat tyhjenevät tarvikkeista esim.lastenruuat, vaipat, WC- paperi, lääkkeitä ei saa apteekeista, eikä posti tuo tilauksisi lähikauppaan. Onni on kuitenkin se, että meillä on puhdasta vettä, lämmitystä ja viemäritkin vetävät. Jos joudutaan pitkäksi aikaa eristyksiin, meillä on kuitenkin siihenkin ajanvietteet, pelit, tv, puhelinyhteydet ja nettimaailman tiedonvälitys.
        Ei tieto ole koskaan liikaa. Sinun tehtäväsi on käyttäytyä vastuullisesti ja varautua. Ei tarvii sitten sanoa, että "myöhäistä, kun paskat on jo housuissa".


    • Anonyymi

      Parin kuukauden kuluttua kaikki ihmettelevät korona hysteriaa. Mikä meidät sai sekaisin, ihmiset kyselevät. Samalla pohjditaan sitä, kuinka paljon sekoilu maksoi.

      • Anonyymi

        Parin kuukauden kuluttua ihmetellään isoja kuolinlukuja meillä.Ja osoitellaan sormella tyttöhallituksen ym sekopäiden globasimi uskontoa jne..
        Etkö seuraa Italiaa? pari pv yli 600 menehtyi.


      • Anonyymi

        Parin kuukauden kuluttua ihmetellään isoja kuolinlukuja meillä.Ja osoitellaan sormella tyttöhallituksen ym sekopäiden globasimi uskontoa jne..
        Etkö seuraa Italiaa? pari pv yli 600 menehtyi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parin kuukauden kuluttua ihmetellään isoja kuolinlukuja meillä.Ja osoitellaan sormella tyttöhallituksen ym sekopäiden globasimi uskontoa jne..
        Etkö seuraa Italiaa? pari pv yli 600 menehtyi.

        Isoja kuolinlukuja.

        Kunhan nyt edes joku kuolisi, niin olisi jotakin katetta näille median uhkailuille. Ja tuo tytöttely kertoo sinun uskottavuudestasi ihan tarpeeksi....


      • Anonyymi

        Media lietsoi koronahysterian ja nyt se sitten teeskentelee toimivansa vastuullisesti.


    • Anonyymi

      Eihän se ihmisen pahuuteen kovin vaikuta. Pahemmat on jo ovella.

    • Anonyymi

      Italiassa esim. 40v hengityskoneessa ollut mies otettiin pois ja sen paikan sai 30v.
      Nuoret ja lapset levittävät tautia eniten ja ikääntyneitä kuolee eniten ennen aikaisesti.
      Corona tartunnan voi saada kuka tahansa koska ei ole vastuskykyä uuteen virukseen kenelläkään.
      Meillehän virustartuttajat ovat loma matkailijoita Italissa ja Itävallassa olleita jotka tartuttavat lähipiirinsä ja työpaikkansa ihmiset,asiakkaat. Pitäisi puhua tahallisesta tartuttajajista, eikös siitä ole mahdollisuus nostaa oikeusjuttu? jotka menevät tauti alueelle vaukka oli tiedossa Corona jo vuoden alussa.
      Tiedetään myös Kiinasta ym että voi sairastua uudelleen vaiIkka ensi olisi oikeinreeton.
      Kiinan aloitti toimenpiteet heti ja tartunnat saatiin kuriin meillä rtaas hallitus odottaa että vanhukset kuolisivat. Eikä tiedetä tuleeko tartunnasta edes immuniteettia joten huolettomuus voi kostautua. Rokotus ei ehdi tähän hätään.
      Ihmettelen miten vähätellään kaikkea vakavia tartuntoja ja vitsaillaan kuin vähä älyiset.
      Johtuu myös ettei huolettomat vähättelijä ihmiset tiedä asioita tarpeeksi ja jonkinlaisesta luonne viasta ja ideologiasta. THL tiedotus vähättelevää. Onneksi nykyisin voi jokainen viisas ei aivopesty julkisen median esittämät väitteet tarkistaa. Puppua tulee joka ikinen päivä tv,radio meillä myös muista aiheista.

      • Anonyymi

        Höpö höpö.

        Vaarassa on lähinnä vanhukset ja perussairaat. Muu pelonlietsonta on edesvastuutonta medialta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö.

        Vaarassa on lähinnä vanhukset ja perussairaat. Muu pelonlietsonta on edesvastuutonta medialta.

        Meedia on ollut edesvastuuton, mutta sitä on myös Suomen hallitus. Hallituksen toimet menivät pahasti yli. Suomessa mennään aina laidasta laitaan. Meidän pitäisi ottaa tietyissä asioissa mallia Ruotsista. Ruotsissa ei pantu esimerkiksi kouluja kiinni. Suomessa pantiin ja se oli suuri virhe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö.

        Vaarassa on lähinnä vanhukset ja perussairaat. Muu pelonlietsonta on edesvastuutonta medialta.

        Hengityskoneita tarvitseviaon puolet nuoria aikuisia Italiassa ja Hollannissa ja tiedetään että,koneet siellä ei riitä vanhoille eikä nuorille.. Nuorten tartuntoja enemmän kuin alussa luultiin..


    • Anonyymi

      Koronasekoilu tulee maksamaan suomalaisille ainakin kymmenen miljardia. Vähemmällä tohinalla selvittäisiin miljardilla tai parilla.

    • Anonyymi

      Marinin hallitus on vielä lirissä koronapäätöstensä kanssa. Marin olisi voinut vähän miettiä, mitä kaikkea rajoituksista seuraa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä, erittäin vastuuntonta kokonaisuuden kannalta ja media vielä oikein lietsoo hysteriaa! Uhkaa tulla koronaa pahempaa shokkihoitoa talouden kautta.

        Pitäisi ja olisi pitänyt enemmän keskittyä vain riskiryhmiin rajoittamalla heidän ja heidän kanssaan tekemisissä olevien kontakteja. Ei niin välttämätöntä matkailua olisi voinut rajoittaa aikaisemmin, sillä se on nähty ettei ihmisen oma harkinta aina riitä. Toki on niin, että tämä tuli osaksi puskista, mutta on sitä yksi jos toinenkin matkustanut tunnetulle korona-alueelle ja tuonut viruksen tuliaisina. Tämä ei ole oikein ja heitä pitäisi melkeinpä rangaista!

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Korona-hysteria on karannut kokonaan käsistä. Media on siihen pääsyyllinen populististen poliitikkojen ohella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      270
      2299
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      55
      1298
    4. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1124
    5. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1116
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1106
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1093
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1053
    9. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1047
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      978
    Aihe