Onko kokemuksia uudesta Evinrude 150 G2 sarjan koneista?

Olen koittanut kysellä kokemuksia eri foorumeista ja yhteyksistä Evinruden uusista suorasuihkutuksella, sähköisellä kaukohallintalaitteella ja sähköisellä integroidulla ohjauksella varustelluista 150-200 hv koneista. Kauaa eivät vielä ole markkinoilla olleet. Moottoreissa tiettyjä mielenkiintoisia piirteitä ja olisin kiinnostunut käytännön kokemuksista juuri näitä uusia malleja koskien.

Veneen vaihto mielessä ja kun uudesta paketista kyse, niin pohdin tässä vaihtoehtoja eli juurikin tuo em. Evinrude vs. perinteisemmät nelitahtikoneet.

Kun viimeksi kysyin asiaa vuosi sitten, keskusteluketju täyttyi alusta lähtien pelkästä ala-arvoisesta trollauksesta eikä ainuttakaan vastausta itse kysymykseen tullut.
Päätin nyt kokeilla uudestaan josko onnistuisi paremmin.

4

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuskin on kun kukaan ei osta niitä...

    • Anonyymi

      Todennäköisesti moisia koneita on myyty vasta muutama, ja omistajat eivät roiku tällä palstalla jakamassa kokemuksiaan.

      Parempi onni olisi ehkä amerikkalaisilla palstoilla ja kieli- & googlaustaitoa riittää.

    • Anonyymi
    • Kiitos asiallisista kommenteista. Joo vaihdoin hakukielen googlessa lontooksi ja alkoi löytyä enemmän noita Evinruden G2 sarjan koneiden kokemuksia, testejä ja keskustelupalstoja. Kyllä ne palstat näin vähän reilumminkin filtterin läpi katsoen oli semmoisia, ettei nelarikoneiden suhteen kyllä ihan niin radikaaleja ja useilla omistajilla toistuvia ongelmia tunnu tulevan esille.
      Sitten satuin muistamaan yhden saaristossa kasvaneen kaverini, joka ”venepiireissä” ollut koko elämänsä ja hän kertoi juuri omasta kaveristaan, jolla nimenomaan tämä minun haaveilemani kone, Evinrude E-Tec G2 150 H.O. Nyt takuuaikana menossa KOLMAS MOOTTORI MAAHANTUOJALTA!!! Ensimmäinen leikkasi kiinni 20h tunnin kohdalla kun koneen sisäinen täsmävoitelujärjestelmä meni persiilleen. Toinen kone sanoi sopimuksen irti tuohon H.O. (High Output) tekniikkaan liittyvän ja ilmeisesti moottorikelkkapuolella näissä BRP ryhmän koneissa yleisesti olevaan johonkin RAVE läppään liittyvään ongelmaan. Nyt menossa kolmas kone ja ennen kuin edes otti sitä käyttöön, niin käytätti sen jollakin tutulla Evinrudea myyvällä tyypillä Keski-Suomessa, joka ns. ymmärtää noiden koneiden päälle aika paljon. Hän oli todennut, että juurisyy näihin Evinruden ongelmiin on se kun moottorista on koitettu tehdä niin bensapihi ja vähäpäästöinen mutta yhtäaikaa korkeaviritteinen. Koneen polttoainejärjestelmä ohjelmoitiin uudestaan noin 15% rikkaammalle ja samoin tuoreöljyvoitelua lisättiin. Nyt omistaja kertoo koneen tulppien näyttävän normaaleilta kun aiemmissa koneissa ne olivat aina tarkastettaessa vitivalkoiset. Evinruden maahantuoja antoi luvan näihin koneeseen tehtäviin muutoksiin. Eli jos kone nyt pelaa niin muuten hyvä, mutta kulutuksen puolesta palattiin vanhan kaksitahtisen lukemiin.

      Kaikki lukemani ulkomaiset ”tilitykset” ja nyt tämä arvioni mukaan luotettavasta lähteestä kuultu ”kolmas G2 kone saman takuuajan puitteissa” taitaa vastata kysymykseeni aika selkeästi. Eli niin mukavaa kuin testeissä kehutut kulutukset, kiihtyvyys ja koneen peräpeilikiinnitykseen integroitu sähköhydraulinen ohjaus sähköisen kaukohallintalaitteen kanssa olisikin, niin haluan kyllä yhteysveneeltä (etenkin uudelta paketilta) sellaista huolettomuutta, että maksan ikävän alkulaskun mutta sen jälkeen seuraavat 10-15 vuotta riittää kerran vuodessa kausi/koneen huolto-ohjelman mukaiset huollot merkkiliikkeessä ja bensiinin tankkaus. Tällä tavalla on nyt ainakin toiminut nykyinen Honda 90 hv vm. 2009, ei pienintäkään vikaa tai ongelmaa.
      Kirjoitin tämän pitkän sepustuksen tähän nyt jos joku muu sattuu tulevaisuudessa etsimään palstalta jotain näihin uusiin Evikoihin liittyvää niin jää jotain tietoa ylös kun muutoin ei tunnu juuri kotimaisista lähteistä mitään löytyvän.

      Sitten alkaa se nelitahtikoneiden vertailu.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2143
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1812
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1487
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      118
      1387
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe