Kaikki kamppailulajit pelleilyä?

Anonyymi

Kaveri harrasti joskus taekwondoa ja kävin katsomassa niitä kisoja. Oli ne ihan pelleilyä. Kamppailua en nähnyt missään eikä yksikään niistä voittaisi satunnaista narkkaria joka hyökkää kadulla kimppuun.

Vuosia tämän jälkeen päätin alkaa harrastaa jotakin. Menin katsomaan paikallisen karateseuran harjoittelua. Kyllä se riitti. Aivan samaa pelleilyä kuin taekwondo.

MMA on taas naurettava akkojen laji.

Se on oikeaa kamppailua se missä ne mustat miehet laittaa sen jonkun punotun hanskan käteen ja huitoo toisiaan sillä. Se on rajua.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki kamppailu on pelleilyä uhkatilanteiden varalta. Hyvää se on kuntoilumuotona, mutta niin on moni muukin. Kuka tahansa osaa pahoinpidellä kenet tahansa. Pitää vain muistaa että on vastuussa tekemisistään. Oli laji tai tyylisuunta mikä vaan, pelleilyä se on jos sillä koitetaan hakea katu-uskottavuutta. Todellinen väkivaltatilanne sattuu usien perheen sisällä, koulussa, työpaikalla ja sitten siellä kadulla.

    • Anonyymi

      Pelleily sanana tässä vähän outo varsinkin kun kamppailu-urheilijoita ei yleensä katutappelufantasiat kiinnosta? MMA:n kutsuminen akkojen lajiksi kertoo että kirjoittaja on todennäköisesti keyoboard-warrior, jota ei ole koskaan kuristettu tai lyöty.

      Itse en itsepuolustuksen takia en jaksaisi treenata kuutena päivänä viikossa. Ei pelota liikkua ulkona niin paljon ja osaan vältellä tyhmiä tilanteita ja riitoja ilman "uhkatilannekoulutuksen" käymistä. Entisenä itsepuolustuslajien harrastajana ja nykyisenä kamppailu-urheilijana sanoisin kuitenkin, että jos kimppuuni käydään olen mieluummin kymmenien ottelujen kokemuksella varutettu thainyrkkeilijä, bjj/lukkopainija tai vapaaottelija kuin täysin vailla ottelukokemusta oleva itsepuolustuksen teorian ja muodollisen tekniikan "mestari".

    • Anonyymi

      Se vaan täytyy korjata että itsepuolustuksessa ei ole muodollista tekniikkaa. Ainakin itsellä noissa koulutuksissa on aina panostettu siihen, ettei ole oelmasa mitään tiettyä tekniikkaa ja toimintatapaa. Toki siellä käydään läpi ne alueet että millä kohdalla iskeä mihin ettei hajota itseään mutta ei sen kummempaa. Koska laki hätävarjelusta sanoo selvällä suomen kielellä että: Aloitetun tai välittömästi uhkaavan oikeudettoman hyökkäyksen torjumiseksi tarpeellinen puolustusteko on hätävarjeluna sallittu, jollei teko ilmeisesti ylitä sitä, mitä on pidettävä kokonaisuutena arvioiden puolustettavana, kun otetaan huomioon hyökkäyksen laatu ja voimakkuus, puolustautujan ja hyökkääjän henkilö sekä muut olosuhteet.
      Jos puolustuksessa on ylitetty hätävarjelun rajat (hätävarjelun liioittelu), tekijä on kuitenkin rangaistusvastuusta vapaa, jos olosuhteet olivat sellaiset, ettei tekijältä kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista, kun otetaan huomioon hyökkäyksen vaarallisuus ja yllätyksellisyys sekä tilanne muutenkin. <-- Niin ei ole järkeä opettaa mitään muodollista tekniikkaa. Missä olet kouluttautunut?

    • Anonyymi

      "Vuosia tämän jälkeen päätin alkaa harrastaa jotakin. Menin katsomaan paikallisen karateseuran harjoittelua. Kyllä se riitti."

      Tämä on ehkä suhteellisen lyhyt aika loppulausumaan kamppailulajeista, ainakin joku voisi sanoa. Toisaalta löysit mustien miesten punomisia ja ehkä löydät itsesikin sieltä ja sitä kautta tasapainon mma akkojen ja mustien miesten punaisten nyörien pyörittämisen väliltä. Yin & Yang on balanssia mutta myös siinäkin valkoisessa on musta reikä.

    • Anonyymi

      Amati miehenä ja cpesialistina voin väittää, painokkaasti, kaiken pelleilyn olevan kamppailua.Pelet ovat valvasti ali arvostettuja kaikkialla maailmassa, mieti vaikka Ronald McDonald häh? JA turha alkaa mule vituilee yhdys sanoista ja kieli opisto ja kirotusvirheist. Syökkä kaka kaikki, pellet voittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe