Aloitteleva diabeetikko

Anonyymi

Olen 55v mies ja minulla todettiin juuri kakkostyypin diabetes. Tablettihoito, janumet ja forxiqa määrättiin. Liika lihavuutta ei ole, mutta olisin kiinnostunut oikeasta ruokavaliosta. Mitään neuvoja tai ohjeita ei terveyskeskuksesta herunut. Eli mistä saisin asiallisia ohjeita syömiseen. Lähinnä kiinnostaa, että mitä ruoka-aineita kannattaa välttää.

74

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö todellakaan annettu mitään ohjeita? Minut ainakin määrättiin heti aluksi diabetikon ruokavalion hallitsevan hoitajan juttusille. Samaa ohjetta sieltä tuli mitä netistäkin on löydettävissä ja iso nippu erilaisia oppaita. Voithan pyytää päästä neuvontaan, diabeteshoitaja olisi paras vaihtoehto, mutta tietoa löytyy muiltakin hoitajilta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Syö elääkses ,mutta älä elä syödäkses.saat syödä mitä vain kun tottelet sananlaskua.

    • Anonyymi

      Eipä minulle mitään ohjeita annettu, eikä käsketty menemään diabeteshoitajalle. Kiitoksia linkeistä.
      -AP

    • Anonyymi

      Juuri samanikäisenä myös minä sain diagnoosin. Siitä on pian seitsemän vuotta. Mitään ravinto neuvontaa en koskaan ole saanut, itse netin syövereistä niitä hakenut. Ihan hyvin on tähän asti mennyt, pitkät sokerit alle kuusi, paastot viiden kuuden välissä. Ei tämä diabeteksen kanssa eläminen mitään rakettitiedettä ole, kyllä se sujuu.

      • Anonyymi

        "pitkät sokerit alle kuusi" Vieläkö jossain ilmoitetaan HbA1c arvot ikivanhoilla prosenttiluvuilla. Minulle on ilmoitettu jo pitkään mmol/mol arvoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "pitkät sokerit alle kuusi" Vieläkö jossain ilmoitetaan HbA1c arvot ikivanhoilla prosenttiluvuilla. Minulle on ilmoitettu jo pitkään mmol/mol arvoina.

        Pääsimpä sanomaan. Molempia arvoja käytetään. Joillekin valopäille tuntuu olevan tärkeintä miten asiat esitetään, ei itse asia.


    • Anonyymi

      Minulla on ollut nyt neljä vuotta diabetes. Sain silloin lääkkeet, en muuta. Sanoivat, että tulee kutsu jälkitarkastukseen, ei ole kuulunut. Neljään vuoteen en ole käynyt lääkärissä enkä hoitajalla. Sokeriarvoista en tiedä mitään, kun en ole mittaillut koskaan, mutta pillerit olen popsinut reseptin mukaan ja hengissä vielä ollaan.

      • Anonyymi

        Onkohan tullut jokin väärinkäsitys että olet luullut tulevan jonkun kutsun. Diabetes on krooninen sairaus, eikä silloin ole mitään jälkitarkastuksia. Potilaan on itse varattava lääkäriaika, sairauden vakavuudesta riippuen puolesta vuodesta parin vuoden välein. Lääkärin olisi kyllä pitänyt kertoa milloin pitää varata seuraava aika tai sitten hän on olettanut että varaat ajan kun reseptit pitäisi uusia. Samoin laboratoriokokeita pitää ottaa säännöllisesti (yleensä viimeistään ennen lääkärikäyntiä) jotta pystytään seuraamaan miten lääkitys on auttanut verensokerin saamiseksi kuriin. Tuo ettei neljään vuoteen ole otettu edes verensokerimittauksia, on jo selvä virhe taholtasi. Yleensähän potilas ottaa yhteyttä terveyskeskukseen edes jossain vaiheessa.

        Tuo ajatus että hengissä ollaan on väärin. Sokeriarvot ovat voineet olla vaikka kuinka pielessä ja oheissairaudet päässeet tässä neljässä vuodessa jo alulleen.

        Esimerkiksi minulla on vuosikäynnin aika lähestymässä ja soittelen lähipäivinä terveyskeskukseen jotta lääkäri kirjoittaisi labralähetteet ja varaan ajan lääkärikäynnille, vaikka reseptit onkin voimassa vielä vuoden.


      • Anonyymi

        Ehdottomasti diabetes-potilaana verensokeriarvojen seuranta on kotioloissakin välttämätöntä.


    • Anonyymi

      Kyllä ne väittivät, että kutsu tulee. Kaipa tuo olisi varattava aika diabetes hoitajalle. Jos se vaikka antaisi mittarin niin voisi arvoja välillä mittailla. Vai saakos sen mittarin vain insuliinihoidossa olevat.

      • Anonyymi

        Yleensä mittari annetaan vain silloin jos käytettävä lääkitys voi aiheuttaa hypoglykemiaa (insuliini tai eräät pillerilääkkeet). Mittarihan ei ole kallis, mutta terveyskeskukselle kertyy suuret kulut kun potilaalle on annettava mittausliuskat veloituksetta. Käypähoito ohjeissa on määritelty ainakin välillisesti mittausvälineiden jakoperusteet.

        Yleisimmin ensivaiheen lääkitys on metformiinia pillereinä, eikä se aiheuta hypoja. Tuolloin verensokeriarvoja seurataan terveyskeskuksen laboratoriokäynneillä säännöllisin välein. Tätä varten annetaan ohjeistus kuinka usein potilas varaa käyntiajan terveyskeskuksessa (automaattikutsuja ei tule).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä mittari annetaan vain silloin jos käytettävä lääkitys voi aiheuttaa hypoglykemiaa (insuliini tai eräät pillerilääkkeet). Mittarihan ei ole kallis, mutta terveyskeskukselle kertyy suuret kulut kun potilaalle on annettava mittausliuskat veloituksetta. Käypähoito ohjeissa on määritelty ainakin välillisesti mittausvälineiden jakoperusteet.

        Yleisimmin ensivaiheen lääkitys on metformiinia pillereinä, eikä se aiheuta hypoja. Tuolloin verensokeriarvoja seurataan terveyskeskuksen laboratoriokäynneillä säännöllisin välein. Tätä varten annetaan ohjeistus kuinka usein potilas varaa käyntiajan terveyskeskuksessa (automaattikutsuja ei tule).

        Kyllä minulle varattiin lääkäriaika vuoden päähän jo valmiiksi, itse lääkäri laittoi koneelle. Paperisena kutsu tulee sitten n. kuukautta ennen aikaa ja labrassa käytävä pari viikkoa ennen. Näin on joka vuosi mennyt. n. 9v ollut diagnoosi, tautihan on ollut ties kuinka kauan.
        Janumet on nyt lääkityksenä ja uusi mittari annettiin viime vuonna, kun ei liuskoja enää saanut entiseen.
        Tahtoo vain tuo mittailu jäädä muutamaan kertaan vuodessa:(


    • Anonyymi

      Mikäs se näin huolimaton paikkakunta on, ettei vaan Lahti tai Päijät-Häme ylipäätään?

      • Anonyymi

        Todella, hyvin ammattitaidottomalta hoitoalan työntekijöiltä kuulostaa. Jopa vastuuttomilta potilaan hoitoa kohtaan. Huh!


    • Anonyymi

      Mikäs se näin huolimaton paikkakunta on, ettei vaan Lahti tai Päijät-Häme ylipäätään?

    • Anonyymi

      Ravinnolla voi vaikuttaa asiaan paljon, mutta täällä ei saa antaa neuvoja. Se poistetaan heti. Kokeilin pari kertaa.

      • Anonyymi

        Riippunee vähän siitä millaisia "neuvoja" yrittää jakaa?


      • Anonyymi

        "Ravinnolla voi vaikuttaa asiaan paljon, mutta täällä ei saa antaa neuvoja. Se poistetaan heti. Kokeilin pari kertaa."

        Niinhän se on. Luulojen ja uskomusten levittäminen on hitti kaatopaikalla.


    • Anonyymi

      Ei ihan Lahti mutta läheltä liippaa. Kymenlaakso on kyseessä.

    • Anonyymi

      Työelämääsni olin hotelli-ja ravintola bisneksessä mukana ja söin ravintolassani 20 v kunnon herkkuja, sitten tuli diabetes ja kihti. Jouduin muuttamaan kaiken ja nyt syön aamuisin kaurapuuroa ja smotia lounaaksi j voileivän, illalliseksi kunnon ruokaa jota valmistan itse kuten pizzaa ja muita ravintolaruokia, sekä vihanneksiaa. Nyt sokerini on 6.1 ja verenpaine 110, koko kolesteroli 3,2 ja kaikki ok. Proteiini pitoinen ruoka ok ja hiilihydraatit pois kuten perunaa ja riisit, sekä valkoinen leipä, painoin ennen 115 kg ja nyt 90 kg Diabetes on kavala tauti ja se tappaa sisuskalut jos ei tee ohjelman muutosta, kaikki ryöstäytyi käsistä kun lopetin kilpaurani jossa kilpailin aivan terävimmässsä kärjessä, mutta nyt toimii kaikki kun lopetin alkoholin käytön ja seuraavaksi vuorossa sikarit.
      Kehoitan vakavasti muitakin tekemään niin, koskaan ei ole liiaan myöhäistä.

      • Anonyymi

        Ruokalistasi on edelleen huono, pizzat ja voileivät voisi vaihtaa oikeaksi terveelliseksi ruuaksi. Voisit saada tuon verensokerisikin normaaliarvoihin.


    • Anonyymi

      Opasvihko tuli hoitajan juttujen kera. Sokeri, makeiset ja kakut nehän ne on ne pahikset. Limut. No, helppo juttu, en syö makeisia enkä pullaa. Ylimääräisiä kiloja on. Se ei ole asian ydin. Pitäisi lopettaa syöminen kun tuntuu olo kylläiseltä. Yleisohjeita.

      Tosiasiahan on, että suomalaisista suurin osa syö terveellisesti, mutta liikaa. Toinen vika on, että syö pari kertaa päivässä ja hevosen annoksen. Pitäisi syödä useammin. Silloin yleensä tulee syötyä yhteensä vähemmän. Jos se ei auta/onnistu (tavallista) lääkäri muuttaa lääkitystä.

      • Anonyymi

        "Opasvihko tuli hoitajan juttujen kera."

        Sopii seuraksi Huusikirjoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Opasvihko tuli hoitajan juttujen kera."

        Sopii seuraksi Huusikirjoille.

        "Opasvihko tuli hoitajan juttujen kera."

        Sopii seuraksi Huusikirjoille.

        Ja saat paremmat naurut jos ymmärrät D2:sta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Opasvihko tuli hoitajan juttujen kera."

        Sopii seuraksi Huusikirjoille.

        Ja saat paremmat naurut jos ymmärrät D2:sta mitään.

        "Ja saat paremmat naurut jos ymmärrät D2:sta mitään."

        Tai yleensä diabeteksesta.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "Olisko järkevää tutustua näihin kirjoituksiin?"

        No eipä juuri.


    • Anonyymi

      Moi. Pyydä terveydenhoidon järjestämään heti silmänpohjakuvaus ja tietysti sokerinmittaukseen oleva laite johon oikeutus ilman omaa rahaa!!!

      Itse tosin hankin oman ( Contour next one) joitain kuukausia myöhemmin kun sain sairaalasta ensimmäisen mittarin tarvikkeineen. (Contour XT) Älä,tilaa kiinasta halvalla ties mitä mittaria, Contour on mielestäni ok koska sitä sairaalatkin jakavat käyttöön!

      Seuranta antaa suuntaa mitä kannattaa ravinnossa muuttaa eli jos tulos alenee niin olet oikealla suunnalla näin karkeasti kertoen. Itse olen päässyt tavoitteen alle vain pienillä mutta pysyvillä muutoksilla ja mukava on nähdä suuret lukemat pieninä arvoina!

      Vihje yksi! Älä päästä kolesterolia nousemaan eli kaura on hyvä tuote alentamaan sen arvoa ja pitämään sen alhaisemmalla.

      Sama lääkitys itselläni ja kyllä se toimii! Tsemppiä! Huoli pois ja muuta jotain ja seurannalla suunta selviää! Vähennä aluksi muutama kiloa sokerin käyttöä vuodessa ja vaihda leikkelemakkan käyttö kinkkusivuihin, sekä juusto ei ole jokapäivä goudaa 1000% vaan esim. polarin siivuja 15-17%

      Kaurapuuro aamuisin on erittäin hyvä mutta ei nyrkillistä voita silmäksi....

      OK, täällä mennää!

      • Anonyymi

        Vaimollani on ollut jo muutaman vuoden FreeStyle Libre -glukoosimittausjärjestelmä käytössä.
        Sokeriarvot mitataan skannaamalla sensori joka on iholla. Tuloksen voi lukea laitteella tai kännykän aplikaatiolla.


    • Anonyymi

      uusitapaus jätinkaikki viljansokerinperunatym. sellaisen.
      nyt on kk mennyt sanon kylläse siitä lääkkeitä en huoli.

    • Anonyymi

      Kokeile, niin ei tarvitse epäillä! Se on helppoa: Sokerit ja hiilihydraatit pois mahdollisimman tarkkaan. Syö nuorta järvilohta, sardiinia, silliä, kampelaa, makrillia, kanaa, kananmunaa, luomulihaa, pekonia, voita, kefiiriä, makeuttamatonta jugurttia, luomulihaa, vihreitä vihanneksia ym., vähän raakaa perunaa (ei vihreää, koska myrkyllistä!), muttei muitakaan maan alla kasvaneita vihanneksia, sitruunaa, avokadoa, 1-2 rkl extra virgine oliiivi- tai kookosöljyä, ei rasvattomia tuotteita, ei margariinia, ei ns. kasvisöljyjä, ei mitään viljoja, ei leipätuotteita, ei makaroonia, ei pastaa, ei riisiä, ei karkkeja, ei tuoremehuja, ei makeita hedelmiä ja vain vähän (alle 100g) makeuttamattomia marjoja. Mausta normaalisti merisuolalla, valkosipulilla, kurkumalla, inkiväärillä, chilillä, omenaviinietikalla, saksanpähkinöillä, manteleilla, kurpitsansiemenillä ja niin edelleen.

      Tavoite: Kaikki sokerit ja hiilihydraatit minimiin! Syö monipuolisesti luomuruokaa. Älä vältä eläinrasvoja. Vältä rasvattomia tuotteita ja prosessoituja valmisruokia! Älä syö roskaruokaa, älä makeisia, älä välipaloja! Käytä vain oliivi-, kookos- ja avokado-öljyä ja voita.

      • Anonyymi

        Nyt tuli kyllä sellaisia ohjeita, että hirvittää! Diabeetikoilla on usein kolesteroliarvot koholla. Tuolla ruokavaliolla nousee vuorenvarmasti.
        Vihannekset, hedelmät, marjat , kaura, vähärasvaiset tuotteet. Niillä pääsee pitkälle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tuli kyllä sellaisia ohjeita, että hirvittää! Diabeetikoilla on usein kolesteroliarvot koholla. Tuolla ruokavaliolla nousee vuorenvarmasti.
        Vihannekset, hedelmät, marjat , kaura, vähärasvaiset tuotteet. Niillä pääsee pitkälle.

        Taitaa olla hurahtanut Heikkilän oppeihin. Noitahan riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tuli kyllä sellaisia ohjeita, että hirvittää! Diabeetikoilla on usein kolesteroliarvot koholla. Tuolla ruokavaliolla nousee vuorenvarmasti.
        Vihannekset, hedelmät, marjat , kaura, vähärasvaiset tuotteet. Niillä pääsee pitkälle.

        Miksi tuo ruokavalio nostaisi kolesterolia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tuo ruokavalio nostaisi kolesterolia?

        Paljon tyydyttynyttä rasvaa, vähän monityydyttymätöntä rasvaa ja vähän kuitua,


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Paljon tyydyttynyttä rasvaa, vähän monityydyttymätöntä rasvaa ja vähän kuitua,

        Havaitsimme poikkeuksellisen vahvat suhteet joidenkin tutkittujen tekijöiden välillä, joista korkein oli korrelaatio miehillä esiintyneen kohonneen kolesterolin ja eläinrasvan ja eläinproteiinin yhdistelmäkäytön välillä (r = 0,92, p <0,001). Matalan CVD-riskin merkittävin ruokavalion korrelaatio oli korkea kokonaisrasvojen ja eläinproteiinien kulutus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Havaitsimme poikkeuksellisen vahvat suhteet joidenkin tutkittujen tekijöiden välillä, joista korkein oli korrelaatio miehillä esiintyneen kohonneen kolesterolin ja eläinrasvan ja eläinproteiinin yhdistelmäkäytön välillä (r = 0,92, p <0,001). Matalan CVD-riskin merkittävin ruokavalion korrelaatio oli korkea kokonaisrasvojen ja eläinproteiinien kulutus.

        Ja jälleen kerran ekologinen tutkimus jolla ei ole todistusvoimaa. Olisivat ottaneet mukaan vielä bruttokansantuoteen niin oli selittänyt sydänkohtauksia paremmin. Tunnetusti rasvoista voi huonontaa veren rasvoja eniten ja rypsiöljy parantaa niitä eniten.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ja jälleen kerran ekologinen tutkimus jolla ei ole todistusvoimaa. Olisivat ottaneet mukaan vielä bruttokansantuoteen niin oli selittänyt sydänkohtauksia paremmin. Tunnetusti rasvoista voi huonontaa veren rasvoja eniten ja rypsiöljy parantaa niitä eniten.

        Valehtelet tahi olet täysin tajuton. Mitään näyttöä ei ole siemenöljyjen terveellisyydestä vaikka sitä Sydänliittokin kehuu. Ne jutut juontaa Ancel Keysin höpöön. Hän valakkas 7 maata 22 joukosta notta saatiin jotain näyttöä. Tässä Tsekki tutkimuksessa on reipas 40 valtiota ihan valakkaamatta ja 63 eri ruoka ainetta.

        Siellä missä siemenöljyt siellä sydän kuolo niittää tuonen satoa.

        Sydärit aiheuttaa hiilarit eikä kolesteroli. Meillä ei toimi se polttolinja. Trilyserit kuljettavat ravinta-aineita soluihin ja siellä onkin sitten häiriöitä... sieltä menee verenkiertoon epäonnen jätettä tukkien ohuita verisuonia kuten valtimon senämissä olevat jotka vauriotuvat... siihen tulee kalkkipaikka jossa on LDL kolesterolia 4%. Miksi ihmeessä ei sitä kalkkia vihata? Niin samat paskat vaurioittava silmät ja raajojen verenkiroa...

        Yritä ny löytää muutakin kuin margariiniteollisuuden propakantaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet tahi olet täysin tajuton. Mitään näyttöä ei ole siemenöljyjen terveellisyydestä vaikka sitä Sydänliittokin kehuu. Ne jutut juontaa Ancel Keysin höpöön. Hän valakkas 7 maata 22 joukosta notta saatiin jotain näyttöä. Tässä Tsekki tutkimuksessa on reipas 40 valtiota ihan valakkaamatta ja 63 eri ruoka ainetta.

        Siellä missä siemenöljyt siellä sydän kuolo niittää tuonen satoa.

        Sydärit aiheuttaa hiilarit eikä kolesteroli. Meillä ei toimi se polttolinja. Trilyserit kuljettavat ravinta-aineita soluihin ja siellä onkin sitten häiriöitä... sieltä menee verenkiertoon epäonnen jätettä tukkien ohuita verisuonia kuten valtimon senämissä olevat jotka vauriotuvat... siihen tulee kalkkipaikka jossa on LDL kolesterolia 4%. Miksi ihmeessä ei sitä kalkkia vihata? Niin samat paskat vaurioittava silmät ja raajojen verenkiroa...

        Yritä ny löytää muutakin kuin margariiniteollisuuden propakantaa.

        Siemenöljyjen hyödyistä on paljon näyttöä. Angel Keys valitsi 7 maata niiden tilastojen luotettavuuden mukaan ja vaikka loput maat oteittaisiin mukaan niin tulokset eivät olisi muuttuneet.

        Otettiinko Tsekkitutkimuksessa huomioon tupakointi, alkoholin käyttö, ihmisten varallisuus, maan terveydenhoidon taso, vyötärölihavuus ja diabetes?

        Suomessa on tyydyttyneen rasvan saanti vähentynyt 22E% -> 14E%. Samaan aikaan öljyjen käyttö on kasvanut huimasti ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus laskenut 80%.

        Plakin muodostumisesta voi lukea vaikka tästä 'Can we reduce vascular plaque buildup?';

        4% kolesterolia on valtavan paljon. Se on noin 20 kertaa enemmän kuin veressä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Siemenöljyjen hyödyistä on paljon näyttöä. Angel Keys valitsi 7 maata niiden tilastojen luotettavuuden mukaan ja vaikka loput maat oteittaisiin mukaan niin tulokset eivät olisi muuttuneet.

        Otettiinko Tsekkitutkimuksessa huomioon tupakointi, alkoholin käyttö, ihmisten varallisuus, maan terveydenhoidon taso, vyötärölihavuus ja diabetes?

        Suomessa on tyydyttyneen rasvan saanti vähentynyt 22E% -> 14E%. Samaan aikaan öljyjen käyttö on kasvanut huimasti ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus laskenut 80%.

        Plakin muodostumisesta voi lukea vaikka tästä 'Can we reduce vascular plaque buildup?';

        4% kolesterolia on valtavan paljon. Se on noin 20 kertaa enemmän kuin veressä.

        "Korkeat veren kolesterolitasot edistävät verisuonitautien muodostumista ja kasvua, jotka vaarantavat sydänkohtauksen ja aivohalvauksen. Joten voimme vähentää plakin muodostumista? "Plakin häviäminen ei ole mahdollista, mutta voimme kutistua ja vakauttaa sen", sanoo kardiologi tohtori Christopher Cannon, Harvardin lääketieteellisen koulun professori."

        Entä tilastot mitä ompi tapahtunut..- korkea kolesteroli tahi alhainen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Korkeat veren kolesterolitasot edistävät verisuonitautien muodostumista ja kasvua, jotka vaarantavat sydänkohtauksen ja aivohalvauksen. Joten voimme vähentää plakin muodostumista? "Plakin häviäminen ei ole mahdollista, mutta voimme kutistua ja vakauttaa sen", sanoo kardiologi tohtori Christopher Cannon, Harvardin lääketieteellisen koulun professori."

        Entä tilastot mitä ompi tapahtunut..- korkea kolesteroli tahi alhainen?

        Kun seurataan yksilöitä niin matala kolesteroli on edullinen. Väestötasolla Suomessa kokonaiskolesteroli laski 7.4->5.2 vuodesta 1970 tähän päivään ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus laski 80% ja odotettavissa oleva elinikä nousi 20 vuotta.

        Optimaaliset LDL-kolesterolin määrä lienee 1.3-1.8 mmol/l. Tuo sitten vastaa aika hyvin muiden kädellisten kokonaiskolesterolitasoa 3 mmol/l.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kun seurataan yksilöitä niin matala kolesteroli on edullinen. Väestötasolla Suomessa kokonaiskolesteroli laski 7.4->5.2 vuodesta 1970 tähän päivään ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus laski 80% ja odotettavissa oleva elinikä nousi 20 vuotta.

        Optimaaliset LDL-kolesterolin määrä lienee 1.3-1.8 mmol/l. Tuo sitten vastaa aika hyvin muiden kädellisten kokonaiskolesterolitasoa 3 mmol/l.

        Olisit ny linkillä pannu. Mutta ei häätyy vuan jankuttaa ku muuta ei kykene. Tukeeko Sydneyn tutkimus tahi Helsingin johtaja juttu sun väitteitä? Ehei!!!!!!

        Miksi sydärit on vähentynyt ja elinaika lisääntynyt? Kuuskyt luvulla trattorit lisääntyi ja elukoitten rehua oli saatavilla paremmin ja vaivattomasti. Joten eläinperäiset ruoka-aineet tuli meitin ruokapöytiin lisääntyvin määrin . Älä muuta virka muistan ajan. Näin kolahtais yhteis ymmärrykseen Tsekkitutkimus.

        Miksi sitten sekeritauti on y niin oliko se ranskalais tutkimus notta ruoka-ainettein kemikaalit on lisääntynyt? Eli ihmis polon keho on myös herkkä vauriolie joka ei kestä mitä vaan. Kaadappa kourallinen hiekkaa kellokoneitoon niin kyllä se pysäntyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisit ny linkillä pannu. Mutta ei häätyy vuan jankuttaa ku muuta ei kykene. Tukeeko Sydneyn tutkimus tahi Helsingin johtaja juttu sun väitteitä? Ehei!!!!!!

        Miksi sydärit on vähentynyt ja elinaika lisääntynyt? Kuuskyt luvulla trattorit lisääntyi ja elukoitten rehua oli saatavilla paremmin ja vaivattomasti. Joten eläinperäiset ruoka-aineet tuli meitin ruokapöytiin lisääntyvin määrin . Älä muuta virka muistan ajan. Näin kolahtais yhteis ymmärrykseen Tsekkitutkimus.

        Miksi sitten sekeritauti on y niin oliko se ranskalais tutkimus notta ruoka-ainettein kemikaalit on lisääntynyt? Eli ihmis polon keho on myös herkkä vauriolie joka ei kestä mitä vaan. Kaadappa kourallinen hiekkaa kellokoneitoon niin kyllä se pysäntyy.

        Ei voi laittaa linkkejä koska silloin viestit poistetaan. Google on poikaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi laittaa linkkejä koska silloin viestit poistetaan. Google on poikaa!

        Niin ainaskin.
        Mutta tulokset tollaisia!

        "Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä."

        https://www.pronutritionist.net/2013/02/70-luvun-sydneyn-sydantapahtumat-lopulta-julki/

        Miksi tietovuotoja tulisi tukkia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisit ny linkillä pannu. Mutta ei häätyy vuan jankuttaa ku muuta ei kykene. Tukeeko Sydneyn tutkimus tahi Helsingin johtaja juttu sun väitteitä? Ehei!!!!!!

        Miksi sydärit on vähentynyt ja elinaika lisääntynyt? Kuuskyt luvulla trattorit lisääntyi ja elukoitten rehua oli saatavilla paremmin ja vaivattomasti. Joten eläinperäiset ruoka-aineet tuli meitin ruokapöytiin lisääntyvin määrin . Älä muuta virka muistan ajan. Näin kolahtais yhteis ymmärrykseen Tsekkitutkimus.

        Miksi sitten sekeritauti on y niin oliko se ranskalais tutkimus notta ruoka-ainettein kemikaalit on lisääntynyt? Eli ihmis polon keho on myös herkkä vauriolie joka ei kestä mitä vaan. Kaadappa kourallinen hiekkaa kellokoneitoon niin kyllä se pysäntyy.

        Helsingin johtajatutkimuksessa niillä johtajilla joiden kolesteroliarvot olivat paremmat keski-iässä oli vähemmän sydänkohtauksia. Siinä todettiin että verenpaineen aggressiivinen hoito lisäsi sydöntautikuolemia.

        Laatikainen kommentoi Sydneyn tutkimusta näin: 'Hän tekee erikseen analyysin asiasta, ja osoittaa, että soijaöljytutkimuksissa sydänkuolleisuus väheni 21 %.'. Jos on yhdeksän rasvanvaihtotutkimusta ja yhdessä päädytään siihen, että linolihappoa paljon sisältävä safloriöljy lisäsäsi sydäntautikuolleisuutta niin tuosta voi vetää loppupäätöksen että tuo nimenomainen öljy on mahdollisesti epäterveellistä.


      • hvp27 kirjoitti:

        Helsingin johtajatutkimuksessa niillä johtajilla joiden kolesteroliarvot olivat paremmat keski-iässä oli vähemmän sydänkohtauksia. Siinä todettiin että verenpaineen aggressiivinen hoito lisäsi sydöntautikuolemia.

        Laatikainen kommentoi Sydneyn tutkimusta näin: 'Hän tekee erikseen analyysin asiasta, ja osoittaa, että soijaöljytutkimuksissa sydänkuolleisuus väheni 21 %.'. Jos on yhdeksän rasvanvaihtotutkimusta ja yhdessä päädytään siihen, että linolihappoa paljon sisältävä safloriöljy lisäsäsi sydäntautikuolleisuutta niin tuosta voi vetää loppupäätöksen että tuo nimenomainen öljy on mahdollisesti epäterveellistä.

        Helsingin johtajatutkimuksesta kommentoi 'Kolesteroli, kuolemanvaara ja elämänlaatu vanhuusiässä Helsingin johtajatutkimuksen 39 vuoden seuranta' näin: 'Monimuuttuja-analyyseissä kolesterolitason 1 mmol:n/l nousuun liittyi 11 % lisääntynyt kuolemanvaara (taulukko 2).'.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi laittaa linkkejä koska silloin viestit poistetaan. Google on poikaa!

        Näinpä. Veku ei kyllä ole postannut vähään aikaan otteita blogistaan eikä linkkejään joten linkilliset postaukset saattavat kestää paremmin palstalla.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Helsingin johtajatutkimuksesta kommentoi 'Kolesteroli, kuolemanvaara ja elämänlaatu vanhuusiässä Helsingin johtajatutkimuksen 39 vuoden seuranta' näin: 'Monimuuttuja-analyyseissä kolesterolitason 1 mmol:n/l nousuun liittyi 11 % lisääntynyt kuolemanvaara (taulukko 2).'.

        Voit jättää Laatsun omaan rauhaansa sillä mitä niitä totuuksia selittelemään. Jos tutkimus sanoo notta alemmat kolesterolit sydän kuolo suurempi. Mitä siihen Helsingin herrojen tapaukseen niin hoidettujen ryhmässä oli hirvitävän suuri tapaturmaiset kuolemat.... alhaiset kolesterolit aiheuttavat itsemurha viettiä... tapaturmainen lienee se itsemurha.

        Sie kyllä ole yks hätähöpö! Väität notta linkit poistetaan, mutta jostain ihmeen syystä täällä säästyy niitä linkkejä joten taidat olla vailla hoksottimia joten laita linkit vaan väitteidesi tueksi.

        Eli edelleen Tsekkitutkimus näyttää tietä oikeaan ravitsemukseen. Seitsämänkymmen luvull alako kaupan hyllyt notkumaan myös lihasta ja sydärit vähentyi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voit jättää Laatsun omaan rauhaansa sillä mitä niitä totuuksia selittelemään. Jos tutkimus sanoo notta alemmat kolesterolit sydän kuolo suurempi. Mitä siihen Helsingin herrojen tapaukseen niin hoidettujen ryhmässä oli hirvitävän suuri tapaturmaiset kuolemat.... alhaiset kolesterolit aiheuttavat itsemurha viettiä... tapaturmainen lienee se itsemurha.

        Sie kyllä ole yks hätähöpö! Väität notta linkit poistetaan, mutta jostain ihmeen syystä täällä säästyy niitä linkkejä joten taidat olla vailla hoksottimia joten laita linkit vaan väitteidesi tueksi.

        Eli edelleen Tsekkitutkimus näyttää tietä oikeaan ravitsemukseen. Seitsämänkymmen luvull alako kaupan hyllyt notkumaan myös lihasta ja sydärit vähentyi.

        Selitäpä mitä tarkoittaa tämmöinen asia kuin kolesterolitason nousu 1 mmol/l lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11%.

        Minusta tuo tarkoittaa aika yksiselitteisesti sitä, että tuon tutkimuksen mukaan matalammalla kolesterolilla elää pidempään. Tutkimuksessa seurattiin yksilöitä (yli 3000 kpl) noin 35 vuotta. Tsekkitutkimuksessa oli yhden vuoden tilastoarvot 42 maasta.

        Viimeksi kun katsoin tuota Tsekkitutkimusta niin sitä oli siteerattu 3 kertaa. Ei siis ole herättänyt isompaa kiinnostusta.

        Helmenä tuosta tutkimuksesta 'Lähtövaiheen pieneen kolesterolitasoon ei liittynyt huonompaa psyykkistä terveydentilaa vanhuusiässä (eron p = 0,51).'


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Selitäpä mitä tarkoittaa tämmöinen asia kuin kolesterolitason nousu 1 mmol/l lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11%.

        Minusta tuo tarkoittaa aika yksiselitteisesti sitä, että tuon tutkimuksen mukaan matalammalla kolesterolilla elää pidempään. Tutkimuksessa seurattiin yksilöitä (yli 3000 kpl) noin 35 vuotta. Tsekkitutkimuksessa oli yhden vuoden tilastoarvot 42 maasta.

        Viimeksi kun katsoin tuota Tsekkitutkimusta niin sitä oli siteerattu 3 kertaa. Ei siis ole herättänyt isompaa kiinnostusta.

        Helmenä tuosta tutkimuksesta 'Lähtövaiheen pieneen kolesterolitasoon ei liittynyt huonompaa psyykkistä terveydentilaa vanhuusiässä (eron p = 0,51).'

        Mittee se Huttus Jussi höpäji notta tyydyttyneen rasvan kulutus on lisääntynyt ja kolesterolitasot noussut. Mutta muttinen sydärit eivät ole lisääntyneet.

        Entäs ttä Herttanen senthän ku tulokset osoitti notta korkeampi kolesteroli osoitti pienempää sydäri tapahtumia.

        Hyvän HDL-kolesterolin pitoisuudet pienenivät sokerilla makeutettuja virvoitusjuomia päivittäin juovilla, kertoo tutkimus.

        Paljon sokerilla makeutettuja virvoitusjuomia nauttivien kolesterolitasot näyttäisivät huonontuvan vuosien varrella.

        Havainto tukee aiempaa näyttöä, jonka mukaan suuret sokerimäärät saattavat aiheuttaa haitallisia muutoksia kolesterolipitoisuuksissa ja sitä kautta edistää muun muassa sydän- ja verisuonitautien kehittymistä.

        Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, jossa lähes 7000 yhdysvaltalaista seurattiin keskimäärin 13 vuoden ajan. Tietoja ruokavaliosta ja kolesterolitasoista kerättiin halki seurannan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Selitäpä mitä tarkoittaa tämmöinen asia kuin kolesterolitason nousu 1 mmol/l lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11%.

        Minusta tuo tarkoittaa aika yksiselitteisesti sitä, että tuon tutkimuksen mukaan matalammalla kolesterolilla elää pidempään. Tutkimuksessa seurattiin yksilöitä (yli 3000 kpl) noin 35 vuotta. Tsekkitutkimuksessa oli yhden vuoden tilastoarvot 42 maasta.

        Viimeksi kun katsoin tuota Tsekkitutkimusta niin sitä oli siteerattu 3 kertaa. Ei siis ole herättänyt isompaa kiinnostusta.

        Helmenä tuosta tutkimuksesta 'Lähtövaiheen pieneen kolesterolitasoon ei liittynyt huonompaa psyykkistä terveydentilaa vanhuusiässä (eron p = 0,51).'

        "Selitäpä mitä tarkoittaa tämmöinen asia kuin kolesterolitason nousu 1 mmol/l lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11%."

        Mistä sylttytehtaalta tuo lienee? Voit kyllä pistää suuressa viisaudessasi linkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mittee se Huttus Jussi höpäji notta tyydyttyneen rasvan kulutus on lisääntynyt ja kolesterolitasot noussut. Mutta muttinen sydärit eivät ole lisääntyneet.

        Entäs ttä Herttanen senthän ku tulokset osoitti notta korkeampi kolesteroli osoitti pienempää sydäri tapahtumia.

        Hyvän HDL-kolesterolin pitoisuudet pienenivät sokerilla makeutettuja virvoitusjuomia päivittäin juovilla, kertoo tutkimus.

        Paljon sokerilla makeutettuja virvoitusjuomia nauttivien kolesterolitasot näyttäisivät huonontuvan vuosien varrella.

        Havainto tukee aiempaa näyttöä, jonka mukaan suuret sokerimäärät saattavat aiheuttaa haitallisia muutoksia kolesterolipitoisuuksissa ja sitä kautta edistää muun muassa sydän- ja verisuonitautien kehittymistä.

        Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, jossa lähes 7000 yhdysvaltalaista seurattiin keskimäärin 13 vuoden ajan. Tietoja ruokavaliosta ja kolesterolitasoista kerättiin halki seurannan.

        Huonot hiilihydraattit (sokeri, puhdistettu vilja) huonontavat myös kolesteroliarvoja. Siksi suositellaan täysjyväviljaa ja kasviöljyjä pullan ja voin tilalle.

        Sydänkohtaus ei aiheudu hetkellisestä huonosta kolesterolitasosta vaan siitä, että kolesterolitasot ovat pitkään eli vuosikymmeniä huonot. Arvioiden mukaan suomalaisten sydänkohtaukset lisääntyvät noin 500 per vuosi jos kolesteroli tasoja ei saada alas.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Selitäpä mitä tarkoittaa tämmöinen asia kuin kolesterolitason nousu 1 mmol/l lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11%."

        Mistä sylttytehtaalta tuo lienee? Voit kyllä pistää suuressa viisaudessasi linkin.

        Löytyy kun laitat Googleen hipsujen kanssa "Kolesteroli, kuolemanvaara ja elämänlaatu vanhuusiässä Helsingin johtajatutkimuksen 39 vuoden seuranta".

        Pistetään nyt sitten suora linkkikin. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/alkuperaistutkimukset/kolesteroli-kuolemanvaara-ja-elamanlaatu-vanhuusiassa-helsingin-johtajatutkimuksen-39-vuoden-seuranta/


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Löytyy kun laitat Googleen hipsujen kanssa "Kolesteroli, kuolemanvaara ja elämänlaatu vanhuusiässä Helsingin johtajatutkimuksen 39 vuoden seuranta".

        Pistetään nyt sitten suora linkkikin. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/alkuperaistutkimukset/kolesteroli-kuolemanvaara-ja-elamanlaatu-vanhuusiassa-helsingin-johtajatutkimuksen-39-vuoden-seuranta/

        Siitä herrakokeesta..

        "Jussi Huttunen johtajatutkimuksesta
        Tämän, ns. johtajatutkimuksen tulos oli lähtöoletuksen vastainen: kuolevuus oli ehkäisytoimien
        kohteena olleessa ryhmässä 1.5 kertaa suurempi kuin verrokkiryhmässä. Ero johtui ensisijaisesti
        sepelvaltimotaudista, jota tutkimuksessa pyrittiin vähentämään."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siitä herrakokeesta..

        "Jussi Huttunen johtajatutkimuksesta
        Tämän, ns. johtajatutkimuksen tulos oli lähtöoletuksen vastainen: kuolevuus oli ehkäisytoimien
        kohteena olleessa ryhmässä 1.5 kertaa suurempi kuin verrokkiryhmässä. Ero johtui ensisijaisesti
        sepelvaltimotaudista, jota tutkimuksessa pyrittiin vähentämään."

        Eli nyt uskot että korkea kolesteroli on huono juttu kun vaihdat aihetta?

        Kuolevaisuuden kasvu johtui ilmeisesti liian aggressiivisesta verenpainelääkinnästä. Silti kokonaiskolesterolin nousu lisäsi merkittävästi kuolleisuutta.

        Kun alimman ryhmän kokonaiskolesteroli oli noin 5 mmol per litra ja korkeimman 9 niin ryhmien välisessä kuolleisuudessa olo eroa 1.11^4 eli 52%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli nyt uskot että korkea kolesteroli on huono juttu kun vaihdat aihetta?

        Kuolevaisuuden kasvu johtui ilmeisesti liian aggressiivisesta verenpainelääkinnästä. Silti kokonaiskolesterolin nousu lisäsi merkittävästi kuolleisuutta.

        Kun alimman ryhmän kokonaiskolesteroli oli noin 5 mmol per litra ja korkeimman 9 niin ryhmien välisessä kuolleisuudessa olo eroa 1.11^4 eli 52%.

        En ole muuttamassa käsityksiäni! Ota huomioon notta tuo lainaukseni on Huttus Jussin lausunto herra tutkimuksesta. Eli vertailuryhmä se sikariporras johon Manu kuuli ne hän saivat elää kuin siat pellossa ja heillä oli vähempi sydäreitä kuin hoidettujen ryhhmässä,

        Olen ollut kaltaisesi, mutta tosiasioiden huomioon ottaminen on viisauden alku! Hyvän todistuksen tietenkin saapi koulusta jos sattuu muistamaan kokeissa mitä opettaja opetti oli ne sitten mitä oli.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Löytyy kun laitat Googleen hipsujen kanssa "Kolesteroli, kuolemanvaara ja elämänlaatu vanhuusiässä Helsingin johtajatutkimuksen 39 vuoden seuranta".

        Pistetään nyt sitten suora linkkikin. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/alkuperaistutkimukset/kolesteroli-kuolemanvaara-ja-elamanlaatu-vanhuusiassa-helsingin-johtajatutkimuksen-39-vuoden-seuranta/

        Menetelmät
        Tutkimusjoukon muodostivat Helsingin johtajatutkimukseen kuuluvat, vuosina 1919-34 syntyneet miehet (n = 3 277), joiden seerumin kolesterolitaso määritettiin 1960-luvulla. Vuonna 2000 elossa oleville lähetettiin kirjekysely (vastausprosentti 80,9 %, vastaajien keskimääräinen ikä 74 vuotta), johon kuului RAND-36 (SF-36) -elämänlaatumittari. Aineiston kuolleisuus on selvitetty kansallisista rekistereistä vuoden 2002 loppuun.

        Itsekehua sitten ku hoivatut kaverit oliva suurin osa maan povessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menetelmät
        Tutkimusjoukon muodostivat Helsingin johtajatutkimukseen kuuluvat, vuosina 1919-34 syntyneet miehet (n = 3 277), joiden seerumin kolesterolitaso määritettiin 1960-luvulla. Vuonna 2000 elossa oleville lähetettiin kirjekysely (vastausprosentti 80,9 %, vastaajien keskimääräinen ikä 74 vuotta), johon kuului RAND-36 (SF-36) -elämänlaatumittari. Aineiston kuolleisuus on selvitetty kansallisista rekistereistä vuoden 2002 loppuun.

        Itsekehua sitten ku hoivatut kaverit oliva suurin osa maan povessa.

        Jatkoa:
        "Miehet, joiden kolesterolitaso oli lähtövaiheessa ollut pienin, ilmoittivat harvemmin sairastavansa sepelvaltimotautia (9,4 % vs. 23,0 %) ja aivoverenkiertohäiriöitä (7,1 % vs. 13,5 %) ja heillä oli myös vähemmän muistihäiriöitä (12,5 % vs. 20,1 %) kuin lähtövaiheen suurempien kolesterolitasojen ryhmien miehet."

        Kannattaa siis pitää kolesterolit kurissa jo nuoresta asti. Valtimoiden tukkeentuminen alkaa jo siinä vaiheessa kun lapselle aletaan antaa kiinteää ruokaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa:
        "Miehet, joiden kolesterolitaso oli lähtövaiheessa ollut pienin, ilmoittivat harvemmin sairastavansa sepelvaltimotautia (9,4 % vs. 23,0 %) ja aivoverenkiertohäiriöitä (7,1 % vs. 13,5 %) ja heillä oli myös vähemmän muistihäiriöitä (12,5 % vs. 20,1 %) kuin lähtövaiheen suurempien kolesterolitasojen ryhmien miehet."

        Kannattaa siis pitää kolesterolit kurissa jo nuoresta asti. Valtimoiden tukkeentuminen alkaa jo siinä vaiheessa kun lapselle aletaan antaa kiinteää ruokaa.

        Valitettavasti näin. Kolesterolia pitäisi seurata jo nuoresta lähtien ja erityisesti Suomessa koska meidän geenimme altistavat korkealle kolesterolille. Tuo johtajatutkimus on arvokas koska se on jatkunut niin pitkään.


    • Anonyymi

      Puolet kasviksia ja puolet proteiinia esim kanaa tai kalaa tai jotain vastaavaa ja salaattia lautasesta. Mahdollisimman paljon vettä janoon tai muuta sokeroimatonta mehua,jotain proteiini patukkoja esim välipalana ja viiliä ja maustamatonta jogurttia ja omenoita esim kanssa esim välipalana.Joitain herne ja maissi ja parina sekoituksia välillä ruokana vaikka kananmunan kanssa.Leipää mielellään täysjyvä leipänä esim kaura hyvää.Kohtuu syömisiä siis yleensäkin yleensä että tunnustan kun itselläkin on 2.diabetes niin unohdan usein että vähempikin ruoka riittäisi ettei pitäisi syödän niin paljon mutta esim hitaammin ruokailua kannattaa kokeilla.??.Pitäisi niitä arvojakin vähän muistaa minunkin mittailla kun se tahtoo unohtua.Toivottavasti saat pidettyä hyvää linjaa ja sulla pitäisi olla oikeus varata aika diabetes hoitajalle jos ruosta esim häneltä jotain haluat kysyä.Kerran vuodessa (Kai?)olisi hyvä pyytää että labrassa otettaisiin sokeriarvot ja mitä muuta lääkärisi toivoisikin sitten sinulta tarkistettavan ja ne labra pyydöt tekee lääkäri labraan ennenkuin menet sinne että toisaalta jos käyt terkkarissa niin tuolta diabeteshoitajalta voit pyytää lääkäri ajan ja sen labran asian hoitamaan myös lääkäriltä tai sitten hoidat itse lääkäri ajan varauksen soittamalla ja sen labran lääkäriltå myös että pyydät sinne lähetteen ennen labrassa käyntiäsi että jompi kumpi tapa itse tai pyydät diabeteshoitajalta.Jos on massia niin käyt tietenkin silloin yksityisellä lääkärikeskusessa nuo Labrat ja lääkärikäynnit niin ei tarvitse jonottaa sitä kuukautta tai ylikin vaan pääset tod näk miltei heti?maalaisillahan esim massia riittää että silloin kannattaa asioida yksityisessä terveydenhoidossa,Että menee jouhevammin ja nopeammin yksityisellä.

    • Anonyymi

      Valkoista leipää kannattaa välttää,myös liian sokerisia ja liian rasvaisia ruokia,että ei leivoksia joka päivå eikä pekonia joka päivä.siis niin jollet poikkeuksellisesti tee jotain hyvin rasittavaa työtä eli jotain fyysistä esim betonraudoitustyötä.Siinä tapauksessa jos teet jotain poikkeuksellisen rasittavaa ruumiillista työtä sinun kannattaa varata aika ravitsemusterapeutille joka laskee silloin tarvitsemasi tason energiaa kehollesi ja katsoo suosituksen mukaisen ruokavalion myös mitä siihen olisi hyvä kuulua.Mutta jos ei ole mitään kovia fyysisiä rasituksia niin sokerisen,Valkoista vehnäjauhoa ja tyydyttynyttä rasvaa sisältävän ruokavalion välttäminen ja tai vähentäminen jo auttaa.Kasviksia,hedelmiä jonkun verran ja salaatteja yleensä voisi lisääkin syödä, useimmiten.

    • Anonyymi

      Alkoholia ei kannata myöskään käyttää.

    • Anonyymi

      Hei etsi tietoa netti diabeetikko ruokavalio.Kohu lääkärin ruokavalio diabeetikolle kannattaa katsoa ja alkaa syömään niin.Diadeetikko tarvitsee juuri näitä ruokavalioon.Katso ja etsi tietoa netti.Myös kannattaa etsiä kaikilla hakusanoilla diabeetikon juttuja.Lue Tanja Kettumäki mitä kirjoittaa diabeetikolle.

    • Anonyymi

      Itsellä todettiin 2-vuotta sitten 2-tyypin diapetes, painoa oli tuolloin 108kg/183cm, kuntosaliharjoittelua lähes koko ikäni harjoittanut. Metforem annostus aloitettiin 1500mg/vrk, pudotin painoa 17kg , jonka johdosta lääkitys puolitettiin (750mg), kun meni viitearvoihin. Siinä lähti lihasta ja läskiä, lihasta sitäkin enemmän, jos vertailukohtana pitää punttituloksia. Punttisalilla lisäsin toistojen määrää painojen sijaan ja tihensin käyntejä, sekä lenkkelilyä lisäsin tuntuvasti. Ruokavalion pistin täysin uusiksi vihannespainotteisiksi, sekä olin tarkempi proteiinien saannin suhteen, ei liikaa, eikä liian vähän.

      Ajatuksena oli päästä lääkkeistä eroon, ei onnistunut. Merkittävintä oli, vaikka lääkitys puolitettiin, arvot silti laskivat edelleen. Lääkärin mukaan lääkehoitoa jatketaan.

    • Anonyymi

      ”Mutta vasta uusien potilaiden määrän kääntyessä pysyvään laskuun voimme sanoa, että olemme oikealla tiellä”

      Näin Matti Uusitupa

    Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe