Syömishäiriö

Anonyymi

Sairastin anoreksiaa kesällä, nyt parantumassa, mutta se on mennyt ahmimiseks. Vaikka olen täysi niin silti haluan vain syödä. Tuntuu että on pakko, vaikkei oo nälkä niin silti haluaa vain SYÖDÄ. Kesällä painoin 38,5 ja nyt 45,5kg. Pituus 164cm. Normaali paino on lääkärin sanomana 50 ja nyt on liikuntakielto. Mille nuo mitat kuulostaa teistä? Mielestäni olen täysin normaali ja pitäis laihuttaa takas johonkin 40kg. Isä sanoo laihaks ja kehottaa syömään enemmän vaikka oikeesti oon syönyt syksystä lähtien ahmien melkeimpä!

Kerralla vetässy 6 isoa kulhoa muroja ja mysliä, ison omenan, ja sitten vielä 5 tai 6 leipää siihen päälle. Ei ole normaalia!
Ahdistaa!
Tää toistuu joka päivä pian oon ylipainonen....
Haluaisin olla laiha. En normaali.


13v tyttö...... :/

2

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensinnäkin sekä anoreksiassa että bulimiassa on geneettistä taustaa ainakin yli puolet. Eli kun alkaa temppuilemaan syömisen ja painonsa kanssa, ei oikeasti voi olla varma, mihin tautiin sairastuu. Ahmimisen/bulimian hoito on vaikeampaa kuin anoreksian, koska silloin kyseessä on riippuvuus eli addiktio. Juoppo voi vältellä viinaa, mutta ihminen ei pärjää ilman ruokaa. Joten tilanne on hankala.

      Tietysti voi olla, että kehosi koettaa vain saada takaisin menetetyt kilot. Keholla (tai aivoilla) on tietty muisti, ja elimistö koettaa päästä takaisin tiettyyn tasapainotilaan. Eli painoon, jossa se on tottunut olemaan. Sinun kehonkuva on häiriintynyt, ja tulee olemaan sitä vielä hyvin kauan tai loppuelämäsi, joten näet itsesi lihavana, sanoipa joku ulkopuolinen tai taulukko mitä tahansa asiasta.

      Yksi hyvä mittari naisen terveydestä on kuukautiset. Niin kauan, kuin lisääntymisikäinen tyttö/nainen ei saa kuukautisia, on liian laiha. Tosin joillakin hormonitoiminta ei vaan käynnisty syömishäiriön jälkeen, vaikka painoa olisi riittävästi. Sinun pituinen tuskin saa kuukautisia vielä 40-kiloisena. Kehossa pitää olla jonkin verran rasvaa, jotta hormonitoiminta pelaa. Naishormoneja tarvitaan mm. pitämään luut ja verisuonet terveinä. Ne parantavat myös mielialaa. Eli naisen kehoon liittyvillä asioilla (hormonit, kuukautiskierto ja rasvakudoksen aiheuttamat naiselliset muodot) on TARKOITUS. Ne ovat hyväksi terveydelle. Liika laihuus ei ole terveellistä, vaan aiheuttaa ihan samoja ongelmia kuin ylipainokin, kuten sydänsairauksia.

      Todennäköisesti olet liian laiha vielä 50-kiloisena. Itse olen vajaat 50 kg, mutta lyhyempi. En koe yleensä olevani "läski" ja hormonitoiminta pelaa niin hyvin, kuin vaihdevuosia lähestyvällä keski-ikäisellä naisella voi toimia. Sairastin nuorena hoitamattoman syömishäiriön, ja sillä on ollut suuri vaikutus elämään. Hampaat ovat yhä pilalla, ja pääsin vuosi sitten eläkkeelle psyykkisillä syillä. Oikeasti, sinulla on elämä edessäsi, koeta järkiintyä. Syömishäiriöt ovat mielenterveyshäiriöitä. Ne rajoittavat elämää ja ovat uhka tulevaisuudellesi.

    • Moi!

      Hienoa että olet saanut toipumistyön alkuun! Toipuminen syömishäiriöstä on rankkaa työtä, ja vaatii sen sietämistä, että keho muuttuu. Se tuntuu voi tuntua tosi pahalta ja ahdistavalta, mutta muuta tietä ei ikävä kyllä taida olla. Saatko jostain apua tai tukea tähän ahdistukseen ja sen sietämiseen?

      Toipuminen vaatii tosi paljon energiaa, mikä tarkoittaa käytännössä isoilta tuntuvien annosten syömistä. Ilman ruokaa ei voi toipua. On luonnollista ja tavallistakin, että kun keho on joutunut olemaan liian niukalla energialla pitkään, se alkaa vaatia isoilta tuntuvia ruokamääriä kerralla. Se on kehon selviytymiskeino, ja kun keho tottuu siihen että saa riittävästi ravintoa, se tasoittuu kyllä.

      Jos haluat tukea toipumiseen, ota seurantaan Syömishäiriöliiton IG-tili @syomishairioliitto. Meille voi laittaa myös DM tai yksäriä mesen kautta (facebook.com/syomishairioliitto).

      Tsemppiä toipumismatkalle!

      Ritva/Syömishäiriöliitto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe