Multia vaihdettu

Anonyymi

Hyvä aika, kevät jo koittanut.
Vaihdoin mullan joulukaktukselle ja santpaulialle.
Tossa santpaulian purkissa elelee itse asiassa kolme santpauliaa, mutta sopu sijaa antaa ja kukintaa on paljon.
Jokos muut on toimeen tarttuneet?

3

<50

  Vastaukset

  • Hyvällä mallilla on kukkien keväthuolto. Paavalinkukkia minulla on montaa eri väristä ja niille vaihdoin mullat. Poistan paljon lehtiä ja jätän jokaiseen vain noin 10 lehteä. Santpaulia alkaa lehtipistokkaasta, helppo lisätä.
   Samalla kun vaihdoin multia otin kirjavista juoruista ja isokirjopeipeistä pistokkaita. Minulla on tapana tökätä pistokkaat suoraan kosteaan multaan, juorun pistokkaita laitoin n 15 aina samaan ruukkuun, tulee tuuheita kasveja. Juoru vihtyy hyvin ulkoistutuksissa, laitan niitä isojen ruukkujen reunoille, kasvavat kauniisti alaspäin muiden kukkien seurana.
   Kesäkukkien simeniä on jo kylvetty, erilaisia samettikukkia, astereita sekä ahkeraliisoja. Huhtikun alussa sitten yrttejä sekä paprikaa ja huhtikuun puolivälissä kesäköynnöksiä. Mustasilmäsusanna, kellköynnös ja elämänlangat kasvaa honteloiksi jos kylvän liian aikaisin.

   • Hyvä juttu, että olet ajoissa. Tuli vain tuosta "elämänlangasta" mieleen, että se ryöstäytyy helposti puutarhaan juurillaan. Itsellä se meni aivan huomaamatta vattumaahan ja sen jälkeen se (elämänlanka) nimettiinkin kuolemanlangaksi. Pystyy hyvin tukehduttamaan muun kasvuston, kietoutuu ympärille. Ja on sitten valtava juuristo. Vaikea hävittää, paitsi jos kaivaa kaiken pois. Juurenpalojakaan ei saa jäädä, muuten on taas sama tilanne.
    Olen muutamia muitakin, juurista harmillisesti leviäviä kasveja, istuttanut maahan upotettuun astiaan (reiät pohjassa). Näin pysyy kasvimaat kunnossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä juttu, että olet ajoissa. Tuli vain tuosta "elämänlangasta" mieleen, että se ryöstäytyy helposti puutarhaan juurillaan. Itsellä se meni aivan huomaamatta vattumaahan ja sen jälkeen se (elämänlanka) nimettiinkin kuolemanlangaksi. Pystyy hyvin tukehduttamaan muun kasvuston, kietoutuu ympärille. Ja on sitten valtava juuristo. Vaikea hävittää, paitsi jos kaivaa kaiken pois. Juurenpalojakaan ei saa jäädä, muuten on taas sama tilanne.
    Olen muutamia muitakin, juurista harmillisesti leviäviä kasveja, istuttanut maahan upotettuun astiaan (reiät pohjassa). Näin pysyy kasvimaat kunnossa.

    Ihmiset usein sekoittaa kaksi eri kasvia toisiinsa. Aitoelämänlanka on se yksivuotinen köynnös, kylvetään siemenestä eikä tosiaankaan leviä.

    Se toinen jota kansankielellä kutsutaan elämänlangaksi on karhunköynnös ja siitä todellakin saa riesan puutarhaan jos ei ole rajattu tarkasti. Tämä karhunköynnös kasvaa villinä joissain paikoissa ja on kaunis, kun kukkii joko valkoisin tai vaaleanpunaisin kukin.

    Karhunköynnöksen taimia myydään puutarhoilla ja helposti leviävänä sitä tarjoavat puutarhaharrastelijat tuttavilleen. Puolustaa paikkaansa , koska kaunis ja kestävä, mutta vaatii sellaisen paikan, että siitä ei muodostu iänkaikkinen riesa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   120
   11140
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   236
   933
  3. Suomussalmi mainittu!

   Missä lie ollut talo vuokrattuna? https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/233ee1c0-6c76-4074-9a39-2b128caf667a
   Suomussalmi
   28
   831