Näin Thaimaassa suhtaudutaan turisteihin.

Anonyymi

Aasiassa karsastetaan nyt länsimaalaisia – thaiministeri kutsui valkoihoisia ”likaisiksi”, suomalainen Inka käännytettiin ravintolasta

Koronaviruspandemian keskus on siirtynyt Aasiasta Eurooppaan. Samalla myös asenteet eurooppalaisia kohtaan ovat muuttuneet Aasiassa.

Muun muassa Thaimaan terveysministeri ja varapääministeri Anutin Charnvirakul on herättänyt viime aikoina huomiota länsimaalaisia koskeneilla kommenteillaan. Viimeksi tänään perjantaina Charnvirakul varoitti thaimaalaisia ”likaisista” ulkomaalaisista, jotka ”tulevat Thaimaahan piiloon taudilta”.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kättä pidempään turvautuvat tarvittaessa.

    • Anonyymi

      Huhut kertovat, että kaikki länsimaalaiset karkotetaan maasta tai asetetaan vartioituihin reservaatteihin. Thaimaalla ei ole resursseja hoitaa koronaan sairastuneita länsimaalaisia.

      • Anonyymi

        Jos ja kun jopa 70% sairastuu koronaan niin onko enään jäljellä lääkäreitä, hoitajia, ensiapua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ja kun jopa 70% sairastuu koronaan niin onko enään jäljellä lääkäreitä, hoitajia, ensiapua.

        Hössötystä, maailmalla yksikään ei ole kuollut koronaan, vaan ennestään olleeseen sairauteen, joka ei kestänyt jonkun verran influenssaa vakavampaa.
        Ostakaa juntit vessapaperia.


    • Anonyymi

      Jep, jostain kumman syystä viimeisimpinä vuosina Thaimaassa on alettu suhtautua vihamielisesti eurooppalaisiin, jenkkeihin ja Ausseihin.
      Tämä lausunto on vain jatkoa sille...
      Ja kuka oikeesti uskoo Thaimaan virallisia tilastoja corona-virustartuntojen määrästä, siellähän ei ole tarpeeksi vessapaperia...

    • Anonyymi

      Juu mullekin ryöstäjä (ei varas) tuossa hiljan hoki Go to the EU.

      • Anonyymi

        Rajat on kiinni

        Vain turvapaikan (juhlapaikan) haku on sallittua


    • Anonyymi

      Talvilomien suosikkikohde Thaimaassa levisi tammikuussa pelko.

      Maassa oli tuhansia kiinalaisia turisteja samaan aikaan, kun tieto uuden vaarallisen viruksen leviämisestä nousi uutisiin. Lähes 8 000 turisteista oli kotoisin Wuhanin tartunta-alueelta.

      Seuraavina viikkoina pelättiin pahinta, joka jäi tapahtumatta.

      Ihmiset ovat pääasiasiassa palanneet töihin ja toiminnat normalisoituneet, thaimaalaiset odottavat maahansa töitä, verotuloja ja valuuttaa tuovia turistimassoja varsinkin ns. turvallisista maista. Suomalaisille Thaimaa on turvallinen matkakohde siinä missä Viro, Norja ja Tanskakin.

      Tartuntoja väestöltään yli kymmenen kertaa Suomea suuremmassa Thaimaassa on tammikuusta lähtien tavattu hieman yli 3 000 ja koronaan kuolleita alle sata. Kaakkois-Aasian maista yhtä hyvään tulokseen ovat ainakin toistaiseksi yltäneet reilun miljoonan asukkaan Itä-Timor ja Vietnam. Vietnamin lukuja tosin pidetään suuntaa antavina, sillä täysin niihin ei luoteta.

      Tartuntapiikin aikana maaliskuussa Thaimaa ei ollut täysin suljettu. Suurin osa julkisista ja yksityisistä palveluista pantiin tauolle, mutta esimerkiksi meren eläviä myyvät kylmätorit, ruokakaupat, noutopaikat ja katukeittiöt olivat auki. Myös julkinen liikenne toimi ja sairaalat olivat täydessä valmiudessa. Matkustaminen ulkomaille ja provinssien välillä sen sijaan kiellettiin.

      Hallituksen tiedotus poikkeustoimenpiteistä ja tehtaiden ja liiketoimien sulkemisesta oli vajavaista ja epätietoisuudessa monet työntekijät perheineen pakenivat Bangkokin kaltaisista suurkaupungeista kotiseuduilleen tuoden mukanaan tartuntapiikkejä.

      Hygieniatieto korkealla
      Thaimaassa on tulotasoon nähden hyvin toimiva perusterveydenhuolto ja ihmiset ovat hygieniatietoisia. Jo ennen koronan tuloa maskien käyttö oli yleistä sekä hygieniaan että huonoon ilmanlaatuun liittyvistä syistä.

      Paikallistason terveydenhuollon tukena toimii koko maassa lähes miljoona ns. terveysvapaaehtoista (VHV). Heidän avullaan terveysviranomaiset pystyivät ympäri maata levittämään tietoa koronasta, jäljittämään tartuntoja, pitämään tartunnan saaneet karanteenissa ja viemään vakavasti sairastuneet sairaaloihin. Vapaaehtoisten avulla myös kylien välistä liikennettä pystyttiin seuraamaan.

      Nykyistä pääosin entisiin upseereihin tukeutuvaa hallitusta maanpaossa oleva ex-pääministeri Thaksin Shinawatra nauttii maaseudulla edelleen suurta suosiota, koska hän laajensi julkisen terveydenhuollon koskemaan myös suurinta osaa köyhistä.

      Suurissa kaupungeissa Thaksin muistetaan maaseutua paremmin korruptiosta ja useaan tuhanteen kuolonuhriin johtaneesta huumesodastaan sekä perinteisesti pyhänä pidetyn monarkian osittaisesta kyseenalaistamisesta.

      Keskeistä koronan kukistamisessa on ollut terveysorganisaatioiden omatoiminen liikkeelle lähtö. Terveyssektori on Thaimaassa se yhteiskunnan osa-alue, jota ei mielletä poliittiseksi ja johon ihmiset luottavat. Siksi poliittisten vastakohtien maassa myös poliitikot kunnioittavat sen toimintavapautta.

      Luottamuksen syntyminen on vaatinut aikansa ja pitkän työn. 1970-luvulla Thaimaassa aloitettiin perhesuunnittelukampanja. Sitä pidetään yhtenä maailman tehokkaimmista ja sen ansiosta vuosittainen väestönkasvu putosi alle prosenttiin.

      Väestön muistissa on myös terveysviranomaisten ja seksityöntekijöiden yhteinen ”Kondomi 100 prosenttisesti käyttöön” -kampanja. Sen ansioista HIV-tartunnat saatiin vähenemään merkittävästi. Myös kaupunkien roskaamisen vastainen kampanja on rakentanut luottamusta kansalaisten ja terveysviranomaisten välille.

      Ulkomaanliikenteen avautuessa haasteen Thaimaan hyvälle tilanteelle tuo tuhansien siirtotyöläisten paluu kotimaahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe