Narsistin haamu

Anonyymi

Monelle vapaus koittaa, kun fyysisesti pääsee eroon, lopettaa yhteydenpidon.
Mutta mitä kun narsistin aiheuttama trauma jää kummittelemaan?
Se hätyytetty olo. Vaikka olisi aihetta jo käsitellyt joka kantilta, lukenut, kuunnellut, yrittänyt selvitä.

Kun asiasta sanoo ääneen, saa kuulla että itsehän annoit sen toimia niinkuin toimit ja että oma syy kun sitä vielä mietit. Aivan kuin ei itse nyt jälkeenpäin tajuaisi, että olisi pitänyt silloin olla varuillaan. Kun toinen esitti ystävää, kun oli jo yhteistä historiaa yhteisten kokemusten pankissa. Kun narsisti oli pitkään ollut niin normaali.

Ja sitten aluksi, se hiuksenhieno hätyyttäminen. Pitkäaikainen sopeutuminen, että se nyt vaan on tuollainen "temperamentiltaan", että yhtäkkiä muuttaa mieltään. Aivan kuin taaperolla, impulssien ajamana, heti pitää toisen järjestää, antaa ruokaa, tyydyttää. Sillä onko huono käytös pahuutta vai huonoutta, ei ole väliä. Tarve kiusata, jotta saa huomiota. Jos ei saanut reaktiota, kiusasi kovemmin.

Teit niin tai näin, koko ajan oma osuus omaan elämään tuntui kutistuvan. Mikä nautinto, kun jouduin eläkkeelle mielenterveyssyystä. Sitten alkoi ystävän kukoistus, mitä vain hän teki, se oli minun hulluuteni syytä.
Lopullisesta lopusta on aikaa, mutta se vuosia kestänyt hätyytettynä oleminen. Milloin helpottaa.

9

81

  Vastaukset

  • Aika helpottaa. Ajan myötä narsisti tulee yhä harvemmin mieleesi ja hänen mieleen tuleminen aiheuttaa ajan myötä yhä vähemmän tunnereaktiota. Vertaistukiryhmästä voisi olla myös apua?

   • Ongelma liittyy kotiin. Kun tuli mun kotiin. Vaikka koti olisi missä osoitteessa, on se tunne että mun kotiin tullaan päähänpistosta milloin huvittaa. Perusturvallisuus on niin järkkynyt. Oot rauhassa kotona, saatana päättää piipahtaa, tulee vaikka saranapuolelta. Sen tunteen se halusi aiheuttaa ja sen sai aiheutettua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ongelma liittyy kotiin. Kun tuli mun kotiin. Vaikka koti olisi missä osoitteessa, on se tunne että mun kotiin tullaan päähänpistosta milloin huvittaa. Perusturvallisuus on niin järkkynyt. Oot rauhassa kotona, saatana päättää piipahtaa, tulee vaikka saranapuolelta. Sen tunteen se halusi aiheuttaa ja sen sai aiheutettua.

    Vähän_hymyilyttää

    "Oot rauhassa kotona, saatana päättää piipahtaa, tulee vaikka saranapuolelta."
    Vähän hymyilyttää tuo... Noinhan se on.
    Tärkeää on luoda ennenkaikkea itselleen se kokemus että kotini on linnani eikä sinne tule narsistia ilman lupaani.
    Tunne helpottaa ajan kanssa. Tärkeää on tehdä itselleen selväksi että narsistila ei ole asiaa elämääni mitään kautta. Kotihan on ennenkaikkea olotila.


  • Kun on ollut pitkään luonnehäiriöisen perseilyn armoilla, muuttuu ihmisenä pysyvästi, koska trauma jättää jälkensä. Moni uhri päätyy selvittelemään kokemuksiaan yksin, lukuunottamatta netistä löytyvää vertaistukea.

   Itsellä on takana vuosien altistus sekopäiden harjoittamalle terrorille. Päätekijä oli psyko, jolla oli hovin lisäksi joka puolella uskollisia liittolaisia. Vaikka helvetistä on jo aikaa ja törmään pahimpiin paskiaisiin sattumalta ehkä kerran vuodessa, ikävät kokemukset käyvät mielessä miltei päivittäin. Jos näen valokuvan kiusaajista tai kuulen puhuttavan heistä, saatan tulla fyysisesti huonovointiseksi.

   Koska aikaa on kulunut paljon, olen hyväksynyt, että haamujen kummittelun. Luulen, että eläkkeelle pääseminen aikanaan tulee helpottamaan, kun enää ei ole konkreettisia asioita, eikä ihmisiä muistuttamassa vanhoista tapahtumista.

  • Englanniksi löytyy googlaten Post narciccist stress disorder eli narsistin jälkeinen stressi.

  • Taustalle poistunut narsisti voi tulla ihan oikeasti kummittelemaan uhrin sosiaaliseen ympäristöön tämän itse siitä tietämättä. Narsisti on mestari levittelemään puheita naapurustoihin ja työympäristöihin. Hänen ei itse tarvitse olla tai edes käydä paikalla. Narsistin paskapuheet leviävät otollisissa oloissa kuin virus konsanaan.

   • Ja mikä se silloin on ongelmana, kun tämä "uhri" ei edes tiedä mitään siitä "kummittelusta"?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja mikä se silloin on ongelmana, kun tämä "uhri" ei edes tiedä mitään siitä "kummittelusta"?

    Narsistin liikkeelle laskemat valheet voivat johtaa isoihinkin ongelmiin. Paskapuheilla voi myrkyttää ihmisten käsityksen henkilöstä. Tämä ei itse tiedä, millaisia huhuja tai ""varmaa tietoa" on liikkeellä, havaitsee vain ihmisten käytöksen muuttuneen jäätäväksi. Kyllä tätä voisi kummitteluksi sanoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Narsistin liikkeelle laskemat valheet voivat johtaa isoihinkin ongelmiin. Paskapuheilla voi myrkyttää ihmisten käsityksen henkilöstä. Tämä ei itse tiedä, millaisia huhuja tai ""varmaa tietoa" on liikkeellä, havaitsee vain ihmisten käytöksen muuttuneen jäätäväksi. Kyllä tätä voisi kummitteluksi sanoa.

    Näin_Itse

    Näin. Itse olen muuttanut sitten narsisti-psykopaattini ammattia ja monta kertaa työpaikkaa... Nyt työssä vähän vaikeasti löydettävässä kohteessa...
    Mielessä käynyt muutaman kerran että sukunimen vaihto olisi ollut hyvä tehdä. Toisaalta odotan nyt jos tuo virus löytäisi riskiryhmään kuuluvan narsistin tai jotenkin heikentäisi sitä edes että ei jaksaisi kehuhkota niin paljoa.

    Oikeasti olen ajatellut kun se liikkuu niin paljon eikä pysty olemaan eristyksissä kun se nyt on mikä on. Narsistinhan täytyy olla aina menossa. Ja sehän luulee että siihen ei mikään tartu eikä sitä mikään taltuta.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   104
   6554
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1325