Kiinteistön kuntoarvio mietityttää

Anonyymi

Meille jaettiin taloyhtiöön kyselylomakkeet että AS Oy XXXXX:ssä suoritetaan kuntoarvio jossa arvioidaan kiinteistön kuntoa ja tulevaa korjaustarvetta. Firma joka sen suorittaa on Vahanen Rakennusfysiikka Oy. Luulin ensin että Isännöitsijä on asian takana, mutta missään ei lue isännöitsijästämme mitään. Lomakkeessa lukee että kiinteistötarkastuksen yhteydessäm tarkastetaan ennalta valikoituja huoneistoja. Tarkastettavat huoneistot valitaa oheisen asukaskyselyn vastausten perustella ja valikoituihin huoneistoihin jaetaan tiedotteet vk 13.
Toivovat kaikkien vastaavan kyselyyn . Mikäkli aasiakas EI halua että huoneistoa tarkasteta kiinteistötarkastuksen yhteydessä, pyytävät mainitsemaan se asukaskyselyssä.

Siis MIKÄ on tällaisen kyselyn tarkoituksena? Onkohan tämä vain VAHANEN firman oma keino hankkia asiakkaita? Tällainen vanha ihminen tietenkin kuvittelee että tämä on isännöitsijän toimeenpanema tarkastus taloyhtiösss, mutta jos näin olisi, niin kaikki huoneistot tarkastettaisiin. Ei puhuta mitään että onko tarkastus ILMAINEN. Kun oli oikein suuriilla kirjaimilla että jos EI halua että tarkistetaan, niin pitää mainita. Entä jos tarkistuksesta tuleekin iso lasku perässä? Voiko jotkut isännöitsijät olla yhteydessä tallaisiin firmoihin ja saada provikkaa jos firma saa rahakkaita toimeenpanoja??
Kyllähän tällaisessa -69 valmistuneessa talossa remontoitavaa riittää, mutta jos tehdään jotain ilmastointi tai ikkunaremontteja, esim. ulkoikkunat kuten minulla kaipaisi remonttia, niin meneekö se asukkaan omasta pussista jos ei ole talon hallituksenja isännöitsijän lupaa? Normaalistihan ulkouikkunoiden remontointi kuuluu taloyhtiölle.
Onko teille muille tullut vastaavia kuntoarviokyselylomakkeita? Vähän pisti tämän mummelin mietteliääksi että uskaltaako antaa tarkastaa asuntoaan koska heitä takuulla kiinnostaa tällainen peruskuntoinen asunto. Putkiremontti on tehty taloyhtiössä.

Nimim. Tarvetta ois muttei rahaa

34

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taloyhtiön päättävä elin on yhtiön hallitus.
      Kysyppä asiaa hallituksen puheenjohtajalta.

      • Anonyymi

        Tuo on se ydinpointti. Hallitus valvoo ja isännöinti hoitaa.

        Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen velvollisuus ovat:

        - huolehtia hallinnosta
        - huolehtia kiinteistön ja rakennusten hoidosta
        - huolehtia muusta toiminnasta
        - järjestää taloyhtiön talouden valvonta
        - varmistaa, että osakkaat ja asukkaat saavat riittävästi tietoa.


    • Anonyymi

      Mitäpä jos ottaisit yhteyttä siihen talonne isännöitsijään, ja muihin asukkaisiin. Ei täällä palstalla kukaan tiedä taloyhtiönne asioista mitään.
      Lähtökohtaisesti Vahanen vaikuttaa epäillyttävältä koska pitäisihän asiasta tulla vihjeitä isännöitsijältäkin etukäteen? Taloyhtiön kokous - Asukaskokous? Jossakinhan ne asiat päätetään ennen Vahasia?

    • Anonyymi

      Näin on kuten nuo kaksi jo sanoivatkin. Asuntoon ei pidä päästää yhtään ihmistä jotka eivät ole isännöitsijän ( teidän edun valvoja) tai hallituksen puheenjohtaja( teidän edustaja) tilaamia. Jos papereissa ei ole mainintaa heistä, otat yhteyttä heihin ja selvität asian. Pää-asia on että ette päästä ketään asuntoihin, koska vaikuttaa siltä, että kyseessä on huijaus.

      • Anonyymi

        Yhtiön hallitus on on se, joka kuuluu valvoa taloyhtiön etua. Isännöitsijän hoitaa asioita. Isännöitsijä ei ole edunvalvoja, vaan se on taloyhtiön hallitus.


    • Anonyymi

      Täytyypä kysäistä. Kovin vähän tulee asukkaita vastaan kun liikutaan niin eri aikaan. Liikun kai niin paljon enemmän samaan aikaa kuin nuoret kun nuoria vuokralaisia tulee vastaan ja vuokralaiset ei tiedä näistä asioista mitään. Meillä tehtiin just väähän aikaa sitten vesikalusteiden tarkastu vuotojen poissulkemiseksi ja siitä ilmoitti huoltomies etukäteen ja se tehtiin joka asuntoon ja yleisavaimilla jos asukas ei ollut kotona. Mitään isännöitsijän ilmoitusta ei tosiaan ole tullut mistään mahdollisesta kiinteistötarkastuksesta ja lomakkeessahan oli että pitää mainita jos ei sitä tarkastusta halua.
      Jos olisi jokin taloyhtiön juttu niin sittenhän pitäisi tarkistaa kaikilta ilmanvaihto, ikkunat ym.

    • Anonyymi

      Kuntokartoitus ei ole ilmainen, eikä tarkastajat edes tule ennenkuin palkkio on sovittu. Kirje pitää tulla isännöitsijätlä tai hallitukselta. Outoa on myös ettei tehdä jokaiseen asuntoon, mutta sellainen on kyllä mahdollista ja siihen voi löytyä luotettava selvitys. Kevään yhtiökokous on tulossa jos ei ole jo pidetty, on jo sen verran tyyris ja iso asia että voisi käsitellä siellä. Eriarvoista että tehdään vain joihinkin asuntoihin, myytäessä on etu niillä, joilla sellainen asiakirja on jo maksettu. Hinta yhtä asuntoa kohti on n. 1500-2000 euroa.
      Hyvä kun olet skarppina, rauhallisesti kysymällä asia selviää.
      Näillä näppylöillä päättelisin että on Vahasen kokeilu jos joku menisi lankaan ja tilaisi ensin ehkä ilmaisen kartoituksen ja sitten kalliin tarkastuksen.

    • Anonyymi

      Anonyymillä tulis pissat farkkuun, jos taloyhtiöllä tulisi tarve pikaiselle putkiremontille. Minä maksan 44000€ röörivelkaa, tosin kylppäri tuli myös kunnostettua.

      • Anonyymi

        Vahanen on ihan ok ja tunnettu firma kuntotutkimuksissa ainakin Helsingissä.
        Jossain peräkylässä voi olla toisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vahanen on ihan ok ja tunnettu firma kuntotutkimuksissa ainakin Helsingissä.
        Jossain peräkylässä voi olla toisin.

        Vahanen loistofirma, mukava kaveri. Jonka me jokainen muistamme, vanhoista lehtijutuista. Moni turhasta valittajakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vahanen loistofirma, mukava kaveri. Jonka me jokainen muistamme, vanhoista lehtijutuista. Moni turhasta valittajakin.

        Vahanen oli joo panttivanki.
        Kuinka käynee asuntotarkastaja Vahasen? Saattaa joku asukas ottaa hänet panttivangiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vahanen on ihan ok ja tunnettu firma kuntotutkimuksissa ainakin Helsingissä.
        Jossain peräkylässä voi olla toisin.

        Mikä vuosi Vahanen jäi kiinni lahjonnasta? Ihan ok firma...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä vuosi Vahanen jäi kiinni lahjonnasta? Ihan ok firma...

        Ja minä olen istunut samassa pöydässä kun vahanen kutsuttiin selvittämään yhden ison rakennuttajafirman rakennusten kuntoraportteja. Iso herra sanoi että tämä kohta pitää muuttaa ja tämä kohta ja meillähän on muuten aika paljon kiinteistömassaa... Siihen sitten vahanen nyökytteli että kyllä kyllä onnistuu. Luotettavaa on..


    • Anonyymi

      Kyllä isännöitsijät hyötyvät remonteista, lomamatkoja, pimeää rahaa yms.

      Tiedän tämän, koska nähnyt "sisä"piiristä, ei sille mitään voi, näin se vaan menee, että joskus tehdään turhia remontteja, ikkuna, lukko yms.

      • Anonyymi

        Ei isänöistijä remonteista päätä. Taloyhtiön hallitus on se päättäv elin.


      • Anonyymi

        Nojoo.

        Isännöitsijät voi ollakin vähän ketkuja, mutta toisaalta niillä pitääkin olla kontakteja remppafirmoihin jne. Sinällään isännöitsijä on taloyhtiön ärkein tyyppi, vaikka onkin palkollinen. Ja hallitushan palkkaa isännöitsijän. Siinä ketjun heikoin lenkki.

        Ollut tässä kokemuksia paskoista hallituksista. Siis samat tyypithän niissä vuorottelee ja ydinmafia pitänyt hallitusta hallussaan yli nelkyt vuotta. Isännöitsijät vaihtuu päntiönään. Näyttää olevan, aina kun on jokin isompi remontti, isännöitsijä lähtee joko ensin, tai heti rempan jälkeen. Hah, nyt heebo vaihtui kesken kylpäriremppojen.

        Kuntoarvioita pakkokin tehdä, ei niitä remontteja voi muuten suunnitella. Aloittajan huoli voi olla oikeakin, kyllä yhtiön pitää tollasesta tiedottaa. Sinällään tollanen tarkistus ei mun mielestä vaadi yhtiökokouksen päätöstä, mutta kyllä osakkaiden pitää olla hajulla, mikä yhtiön tilanne ja mitä offensiiveja tulossa. Joitamia vuosia sitten uudistettiin asunto-osakeyhtiölaki, siinä korostettiin tiedottamista. Hohhoijaa, meitin yhtiössä tiedotus käytännössä lopetettiin kokonaan. Nyt mennyt pari vuotta, että kukaan ei ole tiennyt siivoustalkoista. Net oli avanneet yhtiölle sivut ja sinne laittaneet. Eivät tosin muistaneet kertoa osakkaille sivuista. Niinjuu ja isännöitsijä kun vaihtui, vaihtui samalla sivujen osoitekin. Ite olen siis kaks kertaa surffaillessa "löytänyt" oman yhtiön sivustot netistä, naapurit ei olleet kuulleetkaan niistä.

        Remonteissa sellanen juttu, niitten tarve ei ole aina kaikilla samanaikainen, niitä pitää kuitenkin tehdä. Meillä tosiaan menossa kylppärit. Oli sen verran paljon kehnokuntoisia, märkiäkin, osa oli edelleen priimakunnossa. Yhdenvertaisuus pykälän takia remontoidaan kaikki. Osa niinkuin jo on myöhässä ja osassa ollaan paljonkin etuajassa. Keskimäärin siis ok.

        Meillä muuten heiluu välissä konsultti, tavallaan jäänyt isännöitsijän osuus epäselväksi ja hallituksen rooli kaikista epäselvimmäksi. Jokatapauksessa, hallitus on vastuussa touhusta. Taitaa konsultin ja remppafirman takuut raueta, kun autojen takavalot häipyy ja kumpihan noista isännöitsijäistä lie mistäkin vastuussa, siinäpä pulma. Mua edelleen ihmetyttää, mistä toi konsultti ilmaantui, kai jostain seuroista.

        Meillähän remppa alkoi, kun konsultti kävi mittaileen kosteudet kämpistä ja kummasti se sitten on pyörittämässä remppaakin.

        Joop. aloittajan kandee soittaa isännöitsijälle, tai hallitukseen, sittenpähän asia selkiää.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nojoo.

        Isännöitsijät voi ollakin vähän ketkuja, mutta toisaalta niillä pitääkin olla kontakteja remppafirmoihin jne. Sinällään isännöitsijä on taloyhtiön ärkein tyyppi, vaikka onkin palkollinen. Ja hallitushan palkkaa isännöitsijän. Siinä ketjun heikoin lenkki.

        Ollut tässä kokemuksia paskoista hallituksista. Siis samat tyypithän niissä vuorottelee ja ydinmafia pitänyt hallitusta hallussaan yli nelkyt vuotta. Isännöitsijät vaihtuu päntiönään. Näyttää olevan, aina kun on jokin isompi remontti, isännöitsijä lähtee joko ensin, tai heti rempan jälkeen. Hah, nyt heebo vaihtui kesken kylpäriremppojen.

        Kuntoarvioita pakkokin tehdä, ei niitä remontteja voi muuten suunnitella. Aloittajan huoli voi olla oikeakin, kyllä yhtiön pitää tollasesta tiedottaa. Sinällään tollanen tarkistus ei mun mielestä vaadi yhtiökokouksen päätöstä, mutta kyllä osakkaiden pitää olla hajulla, mikä yhtiön tilanne ja mitä offensiiveja tulossa. Joitamia vuosia sitten uudistettiin asunto-osakeyhtiölaki, siinä korostettiin tiedottamista. Hohhoijaa, meitin yhtiössä tiedotus käytännössä lopetettiin kokonaan. Nyt mennyt pari vuotta, että kukaan ei ole tiennyt siivoustalkoista. Net oli avanneet yhtiölle sivut ja sinne laittaneet. Eivät tosin muistaneet kertoa osakkaille sivuista. Niinjuu ja isännöitsijä kun vaihtui, vaihtui samalla sivujen osoitekin. Ite olen siis kaks kertaa surffaillessa "löytänyt" oman yhtiön sivustot netistä, naapurit ei olleet kuulleetkaan niistä.

        Remonteissa sellanen juttu, niitten tarve ei ole aina kaikilla samanaikainen, niitä pitää kuitenkin tehdä. Meillä tosiaan menossa kylppärit. Oli sen verran paljon kehnokuntoisia, märkiäkin, osa oli edelleen priimakunnossa. Yhdenvertaisuus pykälän takia remontoidaan kaikki. Osa niinkuin jo on myöhässä ja osassa ollaan paljonkin etuajassa. Keskimäärin siis ok.

        Meillä muuten heiluu välissä konsultti, tavallaan jäänyt isännöitsijän osuus epäselväksi ja hallituksen rooli kaikista epäselvimmäksi. Jokatapauksessa, hallitus on vastuussa touhusta. Taitaa konsultin ja remppafirman takuut raueta, kun autojen takavalot häipyy ja kumpihan noista isännöitsijäistä lie mistäkin vastuussa, siinäpä pulma. Mua edelleen ihmetyttää, mistä toi konsultti ilmaantui, kai jostain seuroista.

        Meillähän remppa alkoi, kun konsultti kävi mittaileen kosteudet kämpistä ja kummasti se sitten on pyörittämässä remppaakin.

        Joop. aloittajan kandee soittaa isännöitsijälle, tai hallitukseen, sittenpähän asia selkiää.

        =DW=

        Isännöitsijän voi aina kilpailuttaa uusiksi, jos vähänkään epäilyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isännöitsijän voi aina kilpailuttaa uusiksi, jos vähänkään epäilyttää.

        Hallituksen duuni.

        Ja jos ongelma on enenpi hallitus, ei isännöitsijän vaihtaminen mitään muuta. Mun käsittääkseni isännöitsijät lähinnä häipyy jonnekin, aina eri jannua kehissä. Sinällään isännöintitoimisto ei ole vaihtunut, kuin pari kertaa.

        Se tollasen monia kymmeniä vuosia toimineen hallituksen vaihtaminen ei ole yksinkertaista, halukkaita ei ole ja eläkeläisillä on omat faninsa. Tässä niinkuin odotellaan, että net joko kuolee, tai muuttaa pois, muuten niistä ei pääse eroon.

        Mä olen muuten palkkahallituksen kannalla. Se ois tosin sitten osakkailla kova duuni löytää sopivat heebot. Mutta ainakin palkkahallitus ois vähän jäävimpi, kun ei niin omaetu ohjais koko yhtiötä.

        Mutta juu, isännöitsijä yhtiön tärkein heppuli. Periaatteessa mun mielestä tässäkin on noit rempat jne onnistuneet hallituksesta huolimatta, isännöitsijöitten ansiosta. Vaan en tiedä konsultti. Sen tehtävä kai on sotkea jäljet, että jälkikäteen kukaan ei saa mistään mitään selvää, jos jotain rötöstä ilmenee.

        =DW=


    • Anonyymi

      Ihan normaalia toimintaa tuntuu olevan. Siihen lomakkeeseen voit laittaa huomaamasi epäkohdat/viat, ja niiden perusteella tarkastus tehdään. Jos on samoja vikoja useilla, niin turha niitä on tarkastella jokaiselta. Se tulisi liian kalliiksi, jos kaikissa huoneistoissa tehtäisiin tarkastukset, koska yleensä kun remotti tehdään, niin se tehdään sitten kaikille. Mutta päätös tehdään huonokuntoisimman huoneiston mukaan.

    • Anonyymi

      Taloyhtiön hallituksen jäsenen ensisijainen tehtävä on edustaa yhtiötä ja ajaa sen etua parhaalla mahdollisella tavalla. Apunaan hallitus käyttää isännöitsijää ja muita asiantuntijoita.

      Taloyhtiön hallituksen jäseniltä ei vaadita tiettyä koulutusta tai ammatillista taustaa. Riittää, että jäsen on kiinnostunut yhtiön nykytilasta ja pystyy pitkäjänteiseen päätöksentekoon, joka palvelee kiinteistöä asukkaineen vielä vuosikymmenten päästä. Hallituksen jäsenten apuna toimii isännöitsijä ja eri alojen ammattilaiset. Isännöitsijä varmistaa, että jokainen päätös on lainmukainen ja hallituksella on riittävä tieto päätöksen tekemisen pohjalle.

      Taloyhtiön hallitus ajattelee aina yhtiön etua

      jatkuu.... >> https://ww.realiaisannointi.fi/ajankohtaista/taloyhtion-hallituksen-vastuu-mita-siihen-kuuluu

      - kooysi -

    • Anonyymi

      Taloyhtiön hallituksen jäsenet voivat omistaa useita asuntoja ja ne on vuokralla ja sijoittajalle on etua että rempataan koska kaikki korjauskulut voi vähentää vuokratuloista.

      • Anonyymi

        Jep.

        Tollastahan se asuntosijoittaminen on, pitää huolehtia asunnon kunnosta ja arvosta. Meillä ei kovin monta sijoitusasuntoa ole, on kuitenkin, hallituksen puheenjohtajallakin, se vaikuttaa kyllä. Lisäks täällä oli sellaista ihmeellistä "sijoittamista", ostettiin halpa kämppä, pientä pintarempaa ja kämppä myyntiin. Jotenkin kummallisesti osakkaat junaili ittensä hallitukseen. Se oli helppoa hommaa remontoivat ekana omat kämppänsä, sitten junailivat loppuyhtiöön saman rempan. Niillä oli myynnissä just remontoituja asuntoja, samaan aikaan tavisosakkaat odotteli tulevia remontteja. Selkeetä, miten kauppa käy.

        Noh, onneks ei ole sitä vikaa, että remontteja ei ois tehty. Monet yhtiöt venyttäneet remonttejaan liian pitkään. Muutaman kerran lukenut, että talot liian kalliita korjattaviksi, sama rakentaa uudet tilalle. Lisäks ongelmia remonttilainojen saamisessa nykyisin, harvemmalla kovin suuria summia pankkitileillä, eikä kämppä riitä vakuudeksi.

        Kuitenkin toivois, aloittajan kuntoarvio ois ok, eihän sitä muuten remppatarvetta voi tietää. Raksapuolella kyllä heiluu kaikenmaailman "yrittäjiä", ihan suotavaa varmistaa asia isännöitsijältä, tai hallitukselta, jos epilyttää.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep.

        Tollastahan se asuntosijoittaminen on, pitää huolehtia asunnon kunnosta ja arvosta. Meillä ei kovin monta sijoitusasuntoa ole, on kuitenkin, hallituksen puheenjohtajallakin, se vaikuttaa kyllä. Lisäks täällä oli sellaista ihmeellistä "sijoittamista", ostettiin halpa kämppä, pientä pintarempaa ja kämppä myyntiin. Jotenkin kummallisesti osakkaat junaili ittensä hallitukseen. Se oli helppoa hommaa remontoivat ekana omat kämppänsä, sitten junailivat loppuyhtiöön saman rempan. Niillä oli myynnissä just remontoituja asuntoja, samaan aikaan tavisosakkaat odotteli tulevia remontteja. Selkeetä, miten kauppa käy.

        Noh, onneks ei ole sitä vikaa, että remontteja ei ois tehty. Monet yhtiöt venyttäneet remonttejaan liian pitkään. Muutaman kerran lukenut, että talot liian kalliita korjattaviksi, sama rakentaa uudet tilalle. Lisäks ongelmia remonttilainojen saamisessa nykyisin, harvemmalla kovin suuria summia pankkitileillä, eikä kämppä riitä vakuudeksi.

        Kuitenkin toivois, aloittajan kuntoarvio ois ok, eihän sitä muuten remppatarvetta voi tietää. Raksapuolella kyllä heiluu kaikenmaailman "yrittäjiä", ihan suotavaa varmistaa asia isännöitsijältä, tai hallitukselta, jos epilyttää.

        =DW=

        Siun kannattaa alkaa tekee junttatyötä sopivan kyvykkäiden jäsenten saamiseksi hallitukseen seuraavassa yhtiökokouksessa.
        Eikä mitään jee jee porukkaa, vaan jolla tietoo sekä ymmärrystä kiinteistöistä. Junttaa ittes!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siun kannattaa alkaa tekee junttatyötä sopivan kyvykkäiden jäsenten saamiseksi hallitukseen seuraavassa yhtiökokouksessa.
        Eikä mitään jee jee porukkaa, vaan jolla tietoo sekä ymmärrystä kiinteistöistä. Junttaa ittes!

        Not.

        Aikoja sitten olin ite vähän kiinnostunut asiasta. Noh, lakkas kiinnostamasta kun meininki paljastui. Jotkut heebot tosiaan usean kymmenen vuotta rakentaneet "asemaansa", ei niistä eroon pääse kuin ajan kanssa.

        Meillä ois kyllä monenlaista osaajaa juristista lähtien, mutta ei kukaan ole kiinnostunut. Taitaa kaikki jotenkin odotella, että yhtiöön muuttaa nuorempaa porukkaa, jotka innostuu sitten noitten vanhojen ukkojen jälkeen noista asioista.

        Se on samaa kuin politiikassa, nuorennusleikkaukset vähän hankalia. Hö, Väyrynen ilmoitti just kiinnostuksensa SLP.n puheenjohtajaksi....

        =DW=


      • Anonyymi kirjoitti:

        Not.

        Aikoja sitten olin ite vähän kiinnostunut asiasta. Noh, lakkas kiinnostamasta kun meininki paljastui. Jotkut heebot tosiaan usean kymmenen vuotta rakentaneet "asemaansa", ei niistä eroon pääse kuin ajan kanssa.

        Meillä ois kyllä monenlaista osaajaa juristista lähtien, mutta ei kukaan ole kiinnostunut. Taitaa kaikki jotenkin odotella, että yhtiöön muuttaa nuorempaa porukkaa, jotka innostuu sitten noitten vanhojen ukkojen jälkeen noista asioista.

        Se on samaa kuin politiikassa, nuorennusleikkaukset vähän hankalia. Hö, Väyrynen ilmoitti just kiinnostuksensa SLP.n puheenjohtajaksi....

        =DW=

        No, voihan sellaisiakin heeboja taloyhtiöiden hallituksissa olla, jotka pyrkivät taloyhtiön toiminnassa toimimaan enempi itsensä kuin taloyhtiön eduksi. Aikoinaan olen ollut neljässä eri taloyhtiössä hallituksessa ja sen kokemuksen perusteella näkisin ongelmaksi sen, että hallitukseen ei juuri ole halukkaita. Lopulta ne tunnollisimmat ja ne, jotka eivät osaa sanoa ei, päätyvät hallitukseen, oli osaamista tai ei.


      • Anonyymi
        entinenmiäs kirjoitti:

        No, voihan sellaisiakin heeboja taloyhtiöiden hallituksissa olla, jotka pyrkivät taloyhtiön toiminnassa toimimaan enempi itsensä kuin taloyhtiön eduksi. Aikoinaan olen ollut neljässä eri taloyhtiössä hallituksessa ja sen kokemuksen perusteella näkisin ongelmaksi sen, että hallitukseen ei juuri ole halukkaita. Lopulta ne tunnollisimmat ja ne, jotka eivät osaa sanoa ei, päätyvät hallitukseen, oli osaamista tai ei.

        Jep, halukkaista puutetta.

        Se yleinen ongelma. Taitaa useinkin olla, kunhan joitain hemuleita saadaan kasaan hallituksen verran. Sinällään, korostan edelleen isännöitsijää, jos se hyvä, tyhmempikin hallitus pärjää kyllä.

        Noissa remppa jne jutuissa liikkuu isotkin rahat ja kaikenlaista rakenteellista-, tai ihan oikeaakin korruptiota kyllä on. Se just tekee hallitukseen halukkaitten määrää vähäiseksi. Kun just hallitus on loppupeleissä vastuussa asioista.

        Heh. Aikanaan, kun muutettiin tänne, utelin naapurilta yhtiön meiningistä. Totesi, "En kommentoi, tuut kyllä huomaamaan". Sitten toisen naapurin kanssa juteltiin ja todettiin, ok asunto, kuitenkin rauhallisella alueella slummissa. Noh, se sitten yi kämppänsä. Utelin, miks muuttavat, vaikka viihtyivät. Totesi, "Ei asunnossa vikaa, mutta kun tää yhtiö on tämmönen".

        Joskus sitten joku ukkeli tuli oikein parkkipaikalla esittäytymään. Esitteli ittensä hallituksen jäseneksi. Jotain juteltiin. Oli joku pikkuremppa tulossa, siitä kysyin siitä ja jotain komentoinkin. "Älä sinä huolehdi, me huolehditaan", oli vastaus.

        Niettä aika nopeesti tuli yhtiö tutuksi.

        Noh, noit eläkeläiset ei enää kauaa heilu täällä, saapi nyt näkee, tuleeko meininki muuttumaan. Jotain nuorempia kaheleita kai tulee kehiin, sellasia "vallanhimoisia".

        Mitäpä tuosta, yhtiö toimii suht. ok ja kuitenkin ollut ammatti-isännöitsijöitä. Lähinnä toivoo, että isännöitsijät ois jatkossakin päteviä.

        =DW=


    • Anonyymi

      Entisistä remonteista taloyhtiölainaa 27000€, nyt valmistellaan putkiremonttia joka maksaa täällä maalla mun pieneen kämppään 30000€.
      Velkaa pian sama määrä, mikä on asunnon arvo.

      • Anonyymi

        Mieti.

        Asunnolla aina käyttöarvo. Se voi laskea nollaan, jos asunto muuttuu asumiskelvottomaksi ja putkiremontti on just sellanen, jos sitä ei tehdä, se siitä asunnosta. Sinällään teillä ei asiat voi olla hirveen huonosti, kun kerran remppaa suunnitellaan, Sitten voi suu mennä mutturalle, jos pankit ei suostu lainoittaan yhtiötä. Jäljelle jää, jokainen osakas koittaa raapia remonttirahansa itse jostain. Joissain tapauksissa käytetty käänteistä asuntolainaa, mutta pankit tuskin on kiinnostuneet siitäkään, jos normaalilainoituskaan ei kiinnosta.

        Älä huoli. Meitillä menossa kylppärit. Putket tekemättä. Tarkoittaa sitä, seuraavat kylppärirempat tulee samaan aikaan putkiremppojen kans, parinkymmenen vuoden kuluttua. Hupaisaa, siihen aikaan loppuu tontin vuokrasopimus. Vuokrasopparia joko jatketaan tai ei. Joe ei, se siitä. Jos jatketaan vuokrankorotus voi olla kymmenkertainen.

        Mä oletan, sitten talot vanhoja, tekemätön putkiremppa, tontinvuokra pilviin. Kyllä nämä talot sitten puretaan. Alkaa myyminen olemaan hankalaa, ei kukaan ota asuntolainaa, että kun laina maksettu, talot puretaan. Se enenpi perikunnan ongelma, asunnolla mulle käyttöarvo, rikastua tällä ei missään nimessä voi, voi olla hankala realisoida oikein mitenkään.

        Jossainhan sitä pitää kuitenkin asua.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieti.

        Asunnolla aina käyttöarvo. Se voi laskea nollaan, jos asunto muuttuu asumiskelvottomaksi ja putkiremontti on just sellanen, jos sitä ei tehdä, se siitä asunnosta. Sinällään teillä ei asiat voi olla hirveen huonosti, kun kerran remppaa suunnitellaan, Sitten voi suu mennä mutturalle, jos pankit ei suostu lainoittaan yhtiötä. Jäljelle jää, jokainen osakas koittaa raapia remonttirahansa itse jostain. Joissain tapauksissa käytetty käänteistä asuntolainaa, mutta pankit tuskin on kiinnostuneet siitäkään, jos normaalilainoituskaan ei kiinnosta.

        Älä huoli. Meitillä menossa kylppärit. Putket tekemättä. Tarkoittaa sitä, seuraavat kylppärirempat tulee samaan aikaan putkiremppojen kans, parinkymmenen vuoden kuluttua. Hupaisaa, siihen aikaan loppuu tontin vuokrasopimus. Vuokrasopparia joko jatketaan tai ei. Joe ei, se siitä. Jos jatketaan vuokrankorotus voi olla kymmenkertainen.

        Mä oletan, sitten talot vanhoja, tekemätön putkiremppa, tontinvuokra pilviin. Kyllä nämä talot sitten puretaan. Alkaa myyminen olemaan hankalaa, ei kukaan ota asuntolainaa, että kun laina maksettu, talot puretaan. Se enenpi perikunnan ongelma, asunnolla mulle käyttöarvo, rikastua tällä ei missään nimessä voi, voi olla hankala realisoida oikein mitenkään.

        Jossainhan sitä pitää kuitenkin asua.

        =DW=

        Satuiko = DW= katsomaan "putkiremontti"-televisio-ohjelmaa ?

        Kauheat kustannukset, vanhassa talossa. Porukka kuitenkin tykkäsi talosta ja ilmeisesti myös naapureista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satuiko = DW= katsomaan "putkiremontti"-televisio-ohjelmaa ?

        Kauheat kustannukset, vanhassa talossa. Porukka kuitenkin tykkäsi talosta ja ilmeisesti myös naapureista.

        Joop.

        Ihan kai tyypillinen tilanne. Vaihtehdot vähissä, joko tehdään remppa, tai se siitä. En muista, oliko niillä oma tontti. Se määrittää asunnon arvoa, etenkin voi ratkaista lainan saamisen. Vanhaakin taloa kannattaa remontoida, jos arvokkaalla tontilla. Mutta suomi täynnä purettavia kerrostaloja, väärä paikka, arvoton tontti, muuttotappioaluetta, romut asunnot. Eipä niillä ole oikein mitään merkitystä, vaikka laittaisi kultahanat, ei niitä kukaan osta, se siitä. Siitä voi olla neuvonpitoa, kuka maksaa purkukulut.

        Just juttelin yhden kemiläisen pimatsun kanssa. Se asuu kyllä tsadissa, mutta omistaa luukun kemistä. Jotain höpisi, että kakaroille perinnöksi. Enpä tiedä, riippuu asunnosta, mutta kehnolla tuurilla kakarat saa vaan purkulaskun käteen aikanaan. Eikä noit meitin yhtiön loispummieläkeläisetkään tunnu tajuavan omaa tilannetta, nekin höpisee kakaroiten perinnöistä. Voi olla, ei näistäkään asunnoista jää kuin purkamisen ilo perinnöksi.

        Asua jossain pitää, siitä ei pääse mihinkään. Vanhoilla asunnoilla arvo ei välttämättä nouse, vaikka sitä niinkuin toitotetaan. Samahan se on vaikka autoilla, harvempi auto vanhana arvokas, etenkää kehnokuntoisena, käyttöarvoa kyllä voi olla ja siks niitä kannattaa remontoida.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joop.

        Ihan kai tyypillinen tilanne. Vaihtehdot vähissä, joko tehdään remppa, tai se siitä. En muista, oliko niillä oma tontti. Se määrittää asunnon arvoa, etenkin voi ratkaista lainan saamisen. Vanhaakin taloa kannattaa remontoida, jos arvokkaalla tontilla. Mutta suomi täynnä purettavia kerrostaloja, väärä paikka, arvoton tontti, muuttotappioaluetta, romut asunnot. Eipä niillä ole oikein mitään merkitystä, vaikka laittaisi kultahanat, ei niitä kukaan osta, se siitä. Siitä voi olla neuvonpitoa, kuka maksaa purkukulut.

        Just juttelin yhden kemiläisen pimatsun kanssa. Se asuu kyllä tsadissa, mutta omistaa luukun kemistä. Jotain höpisi, että kakaroille perinnöksi. Enpä tiedä, riippuu asunnosta, mutta kehnolla tuurilla kakarat saa vaan purkulaskun käteen aikanaan. Eikä noit meitin yhtiön loispummieläkeläisetkään tunnu tajuavan omaa tilannetta, nekin höpisee kakaroiten perinnöistä. Voi olla, ei näistäkään asunnoista jää kuin purkamisen ilo perinnöksi.

        Asua jossain pitää, siitä ei pääse mihinkään. Vanhoilla asunnoilla arvo ei välttämättä nouse, vaikka sitä niinkuin toitotetaan. Samahan se on vaikka autoilla, harvempi auto vanhana arvokas, etenkää kehnokuntoisena, käyttöarvoa kyllä voi olla ja siks niitä kannattaa remontoida.

        =DW=

        Asua pitää, mutta taloyhtiönremontit tehdään niin tiukalla aikataululla, että eläkeläisen rahat ei kertakaikkiaan riitä.

        Jo nyt taloyhtiölainaa 28000 ja 2021 aloitetaan putkiremontti 75,5 neliön rivitalokämppään. Vastike taloyhtiölaina pöllähtää ihan kamalaksi.
        Konkka tulee, eikä voi vedota Finnveran apuun.
        Kämppiä myynnissä , mutta eivät mene kaupaksi, kun vastikkeet jo nyt 600€ tuntumassa. Yksiasuville eläkeläisille tulee lähtö, tavalla tai toisella.
        Uutta ovea, uutta pihaa, uutta ikkunaa, saumojen korjaamista tuleva putkiremomontti.
        Katon maalaaminen unohtui.


    • Anonyymi

      Se on yksittäistä höpöhöpö markkinointia yksittäiselle asukkaalle Vahaselta. Kysy ensin talonyhtiöltä onko kuntotarkastusta sovittu.

      Erittäin tyypillistä markkinointia Vahaselta, sometusta ja tyrkkyä toimintaa yksityishenkilölle, töiden ollessa vähissä eikä hintalaatusuhde kohtaa. Ylihinnoiteltua.

      Älä lankea ansaan.

    • Ylihinnoiteltu juttu. Joku vaikka Raksystems tulee 2-3 miehen porukalla n. tunniksi. Paljon valokuvia, jotain ihan kaavamaista, saavat papereita hallitukselta ja sitten joitakin asioita "haastattelevat" asukkailta. Juu, käyvät vain parissa asunnossa, ei kaikissa. Sitten lähettävät lasku n. 4000 (vaikka rivitalolle). Yleensä maallikkohallitus kun ei tiedä mistään mitään tilaa sellaiset turhat kuntotarkastukset. Fiksua olisi tilata tuntitaksalla asiantuntijat lvi-, sähkö-, rakennusosioista ja saada täydellinen lausunto järjestelmien kunnosta, huoltotöistä ja remonttitarpeesta. Mutta tämä edellyttää hallitukselta jälleen kerran aivot ja tahdon. Ne 95% puuttuvat. 5% joko on järkeviä jäseniä hallituksessa tai reilu kokoenut issari joka tuntee hyvin taloyhtiön ja neuvoo miltä osin kuntotarkastus kannattaa tehdä ja millä tavoin

    • Anonyymi

      Tyhjäkeskustelua
      Tässä lienee väärinkäsitys alussa ja generoi jonon
      Hallitus on isänn kanssa tilannut kuntotatastuksen yritykseltä

      Yritys lähettää oman lomakkeensa jossa kyselee etukäteen tietoja

      Yritys ilmoittaa että niissä huoneissa joissa on jotain erikoista esim kattovuotoja
      käydään erikseen, normaalisti huoltomies on mukana yleisavaimella

      Lomake joka on lähetetty palautetaan jonnekin eli esim. taloyhtiön keräilylaatikkoon, siitäkin pitäisi nähdä että se on taloyhtiön puuhaa eikä mainosasia

      Jos on epäilys filungista soitto isänn tai huoltomiehelle tai hall puheenjohtajalle avaa tiedon portit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      242
      3506
    2. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      65
      1312
    3. Taasko on ammuskeltu kaupungilla

      Mitä,mitä,mitä??? Tämä ei vetele!
      Kokkola
      38
      1054
    4. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      1031
    5. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      67
      1016
    6. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      990
    7. Mitä muka hyvää kaivatussasi on?

      Kysymys otsikossa
      Ikävä
      42
      779
    8. Onko kaivattusi

      ressukka? Miten on?
      Ikävä
      37
      758
    9. Vuoden loppuun asti kaipaan

      Enkä katso sinä aikana muihin suuntiin. Jos tämä juttu ei etene mihinkään nykyisestä, niin unohdan sinut. En päätä ystäv
      Ikävä
      68
      745
    10. Koko maailma elää valhetta

      Lähestulkoon koko maailma elää valhetta. Tietomme on valhetta, luulomme arvailuja ja pahuus jokaisessa sydämessä, jos ei
      Uskonnot ja uskomukset
      355
      736
    Aihe