Toipuvan ruokavalio

Anonyymi

Oon sairastanut nyt noin viis kuukautta suurin piirtein ja tein lupauksen, että nyt oikeesti parannun. Sukulaiset on ihan huolissaan ja en vaa ketsä tätä enempää. Oon 163 cm ja 38 kg ja mun ikäisellä normaalipainon alaraja on 44 kg, eli ihan hirveen isosta projektista ei oo kyse. Pitäiskö syödä oman kulutuksen verran eli jotain 1500-1600 kcal luokkaa vai vielä enemmän vai kenties alottaa jostain 1000 kalorista ja nostaa sitä pikkuhiljaa? Entä kannattaako harrastaa liikuntaa ja minkälaista? Mun lihakset on kyllä ihan kutistunu ja kunto heikko ku en oo jaksanu liikkua. Sairaus vie kaikki voimat.

12

3168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onneksi olkoon viisaasta päätöksestäsi! Olet myös onnekas että tulit järkiisi jo nyt, kun mitään suurempia vaurioita ei ole ehtinyt syntyä ja olemassa olevat korjaantuvat vielä.
      Koska olet noin nälkiintynyt 1000 kcal ei riitä painon nostamiseen, mutta sillä voit aloittaa ja nostaa sitten vaikka 500 kcal/päivä pikkuhiljaa. Kroppasi vaatii paljon ravintoa paranemisvaiheessa eikä sitä riitä muuhun kuin vaurioiden korjaamiseen tuolla kalorimäärällä. Liikunnan voit jättää väliin niin pitkäksi aikaa kunnes voimat alkavat palata. ja sittenkin vain rauhallista kävelyä tai uintia tms. Ei mitään hikijumppaa eikä kuntosalia eikä se hyödytäkään koska lihaksesi eivät kasva ennen kuin kroppasi on terve.
      Ihmisen ruumis on viisas ja osaa jakaa energian sinne missä sitä eniten tarvitaan. Siksi voi olla että alkuun paino putoaa vaikka söisit enemmän, tai pysyy ennallaan jonkin aikaa.
      Huomaa myös, että voit kerätä nestettä kudoksiin ja sitä moni erehtyy luulemaan lihomiseksi mitä se ei ole. Se on kiusallista ja pelottavaakin, mutta kun ravinnonsaanti stabilisoituu turvotus laskee.
      Olen itse pitkän linjan anorektikko. Sairastin vakavan anoreksian ja olin kuolla. Olin todella, todella laiha, luuranko. Ja hyvin sairas. Se oli kauheaa aikaa, kuin painajaisessa elämistä eikä siitä päässyt pois! Sitä kesti kymmenisen vuotta, ja ihme kyllä mitään isompaa vauriota ei jäänyt kuin osteoporoosi ja niinpä olen katkonut luitani. Nyt käytän siihen lääkitystä. Hiukset minulta suoraan sanoen kuolivat, ne olivat kuin auringon polttamaa heinää, ja niinpä ajelutin ne pois kokonaan. Minua luultiin syöpäpotilaaksi!
      Nyt olen ollut terve jo jonkin aikaa, mutta edelleen laiha enkä tunnu lihovan helposti. Ruokahaluni olen aika lailla kadottanut ja syödä pitää kellon mukaan oli nälkä tai ei. Mutta olen terve, minulla on hiukset (pitkät!) jaksan elää ja olen ikuisesti kiitollinen heille jotka minut siitä h-vetistä ylös auttoivat!
      Anoreksia on kauhea sairaus. Oikein paljon voimia ja kaikkea hyvää! Älä anna periksi!

    • Anonyymi

      Mikä on ikä jäi uupumman tästä?

      • Anonyymi

        Päivinen vastaa 26v


    • Anonyymi

      Mikä ikä on,onko salaisuus?Trollit ei laita kaikkea

      • Anonyymi

        Siis minä, tämän aloituksen kirjoittaja 15v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis minä, tämän aloituksen kirjoittaja 15v.

        Mene lääkäriin jos et olle trolli?Luultavasti olet


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene lääkäriin jos et olle trolli?Luultavasti olet

        12v olen puuroo syön,ja puuroo syön trolli oon.


    • Anonyymi

      Parantuvan kannattaa syödä sen lisäksi, että paljon, myös energiatiheää ruokaa, kuten vaikka pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, suklaata yms. Monet tekevät sen virheen, että syövät hirveitä määriä omia "turvallisia" ruokiaan, jotka ovat lähinnä salaattia ynnä muuta vähäkalorista. Vaan niin se paino ei nouse. Kourallinen pähkinöitä on paljon parempi kuin kourallinen pinaattia.

    • Hei!

      Sulla on hyvää pohdintaa toipumisesta, tsemppiä sille matkalle <3. Linkkaan sulle tähän hyödyllisen tekstin syömishäiriötä sairastavien ravitsemussuosituksista. Kun keho on ollut aliravittu, vaatii aliravitsemustilan korjaaminen todella paljon energiaa, ja usein pitkän aikaa. Moni toipuva kuvailee usein pohjatonta nälkää ja sellaista tunnetta, että mikään ruoka ei riitä. Se on toipumisessa ihan tavallinen vaihe, ja tilanne kyllä tasaantuu, kun keho saa varmuuden siitä, että ravintoa tulee jatkossakin riittävästi.

      Toivottavasti saat apua tästä tekstistä. Meille voi aina soittaa ja viestitellä ja kysyä lisää:

      https://syomishairioliitto.fi/blogi/ravitsemussuositukset-syomishairiota-sairastaville

      Kirsi, Syömishäiriöliitto

    • Anonyymi

      Ensinnäkin, lopeta kalorien laskeminen. Joo, se varmistaa että saat tarpeeksi ravintoa, mutta se ei oikeasti tehosta ollenkaan henkistä parantumista. Kun on pohjalla syömishäiriö niin helposti kehittyy uusia pakkomielteitä ruoan suhteen.
      Ja ei myöskään kannata tehdä mitään suunnitelmia missä lukee kuinka mona ateriaa pitää tarkalleen olla ja mitä kaikkea pitää löytä aterialta. Itsellä on ollut tämän parantumisen ajan aika epämääräinen rytmi, mutta nykyään pystyn syödä vapaasti eikä mulla ole ollenkaan pakkomielteitä ruoan suhteen

      Itse olen myös sairastanut syömishäiriötä mutta nykyään voin todella hyvin, ja nautin syömisestä vaikka välillä tuntuu että olen hirveän lihava. Mutta laitan tähän nyt mitä itse olen syönyt kahden päivän aikana, ja voit huomata että niissä on aika iso ero
      Toissapäivänä söin:
      Aamiainen kello 10: 2 leipää joiden päällä on voita
      Lounas kello 13:30: ohut kanafile, 1 kauhallinen sticky riisiä ja vähän kurkkua
      Joku outo välipala noin klo 17:30: nuudeleita
      Illallinen klo 20: mcdonaldsin ranskalaiset ja juustohampurilainen

      Toissapäivänä söin:
      Aamiainen klo 11:30: munakas
      Välipala klo 14: iso pirtelö
      Päivällinen klo 17: noin 1 dl sticky riisiä ja 3,5 nakkia
      Iltapala klo 21: päärynä ja noin kourallinen pähkinöitä
      Yöllä klo 2: sipsejä

      • Anonyymi

        Söitköhän nakkeja liikaa kun neljä nakkia et syönyt vaan lopetit kolmeen ja puoleen nakkiin.Olisit sitten syönyt vaan kolme nakkia etkä enää puolikasta päälle.


      • Anonyymi

        Et voinut syödä viimeistä nakkia kokonaan mutta yöllä pystyit syömään sipsejä.Mikä tossa oli tarkoitus.Kun et syönyt nakkia kokonaan niin sait luvan syödä yöllä sipsejä missä on enemmän kaloreita kuin puolikassa nakissa.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe