Rintojen/rinnan kasvua vielä parikymppisenä??

Anonyymi

Ensiksi vähän pohjatietoa. Olen 21-vuotias nainen (täytän tänä vuonna 22). Pituutta noin 161cm ja painoa on nykyään noin 60kg. Syön minipillereitä, eli siis en käytä ns. "perus" e-pillereitä (terveyssyistä). En ole myöskään raskaana. Tämän lisäksi minulla on aika huomattavasti epäsymmetriset rinnat.

Olin koko teini-iän todella pienikokoinen, koko yläasteajan painoin alle 50kg, ja rintani olivat juuri ja juuri A-kuppia. Jos laitoin urheilurintsikat ja löysän paidan, oli kuin minulla ei olisi tissejä ollenkaan. Myöhemmin aloitin minipillerit (2018), kun olin n. 19v, ja luultavasti siitä johtuen lihoin siitä juuri ja juuri 50-kiloisesta noin 60-kiloiseksi noin vuoden sisään. Tuo paino tuntui läsähtävän eniten reisiin, vatsaan ja rintoihin. Jouduin sen takia ostamaan B-kupin rintsikoita aikaisemmin käyttämäni A-kupin sijaan. Myös rintojen epäsymmetrisyys alkoi ilmetä enemmän.

Nyt kuitenkin tässä vielä noin vuotta myöhemmin nämä rintani ovat erikokoisemmat/epäsymmetrisemmät kuin koskaan, ne ovat taas kasvaneet ja nyt toinen on ehkä B-kuppi ja toinen on _vähintään_ C. Nännitkin on niissä aivan erikokoiset, isomman rinnan nänni on melkein kaksinkertainen pienempään verrattuna. Rintsikoiden ostaminen on todella ärsyttävää ja hankalaa, kun toinen puoli liiveistä on aina liian iso tai liian pieni. Myös rahaa menee ihan älyttömästi ns. hukkaan ja kankkulan kaivoon, kun joudun ostamaan näköjään joka vuosi noin 2-4 uudet rintsikat kun entiset ei enää mahdu kunnolla.
Nyt olen myös vähän huolissani, koska tuo C-kupin rinta näyttää nyt siltä että se olisi taas vähän kasvanut entisestään. Olen yrittänyt vähän tutkia sitä, että josko sieltä löytyisi jotain sinnekuulumatonta pahkuraa tai muuta, mutta en osaa oikein sanoa löytyykö sieltä mitään kummallista.

Tämän höpötyksen tarkoitus oli siis pohjustaa kysymystäni, että pitääkö olla huolissaan jos rinnat on näin epäsymmetriset ja jos varsinkin toinen rinta tuntuu kasvavan vielä 21-vuotiaana, vaikka en ole raskaana tai käytä "perus" e-pillereitä? Loppuuko kasvu ikinä vai joudunko tuhlaamaan rahaa ja ostamaan aina vaan uusia rintsikoita hamaan ikuisuuteen asti kun edelliset jää aina pieneksi?? Pitääkö tässä lähteä lääkäriin vai mitä? Kaikilla terveysasemilla on kyllä varmaan aivan älyttömät jonot ja hirveä kiire tämän COVID-19-pandemian vuoksi niin en kyllä mielellään lähtisi millään pienellä asialla lääkäriin..

4

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rinnat voivat olla aika paljonkin epäsymmetriset eikä niissä silti välttämättä ole vikaa. Minulla on yksi tuttu, jo 60-vuotias jolla on tosi iso kokoero rinnoissa. Silti on aina ollut terveenä ja lapsiakin maailmaan tehnyt.
      Luulisin myös että kyllä vielä parikymppisenä rinnat voivat vielä kasvaa, toki myös lihominen usein vaikuttaa rintojen kasvuun.
      Jos kasvu jatkuu ja jatkuu vaan useamman vuoden ilman mitään syytä siihen ( esim. lihomista ), niin kannattaa puhua lääkärille asiasta.

    • Anonyymi

      Osta rintsikoita eri kokoa , saksilla poikki ja ompele yhteen ni saat sopivat :)

    • Anonyymi

      Olen suunnilleen kokoluokkansa sopiva keski-ikäinen nainen. Murrosiän jälkeen tajusin, että rinnat jäivät pieniksi. Enimmillään olen hetken painanut lähes 60 kg, muutoin ollut n. 50 kg, usein alikin. Rinnat saattavat olla joskus harvoin arat ja turvoksissa (hormonit), mutta pienet ne ovat olleet aina.

      Mielestäni ei ole normaalia, että rinnat kasvavat aikuisella naisella, jonka paino pysyy vakiona, ja vielä epäsymmetrisesti. Välittömässä hengenvaarassa tuskin olet, koska tilanne on kehittynyt hitaasti. Nyt poikkeustilanteessa tuskin lääkäriaikaa saat (hitaasti kehittyneen tilanteen vuoksi). Voit toki soittaa ja kysyä, pääsetkö vaikka mammografiaan. Tai sitten voit mennä yksityiselle puolelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe