miten KORONA tarttuu?

Anonyymi

Korona tarttuu pisaratartuntana, käsien, pintojen, yskien, aivastaen, sekä hilidioksidin poistuminen elimistöstä uloshengityksessä, ihmiseltä toiselle.

Erityisen vaarallista on nukkuessa makuuhuoneessa, jossa ei ilma kierrä kunnolla ja hapensaanti vähenee, ja kumppanilla on mahdollinen koronavirus. Molemmat tuottava uloshengityksessä hilidioksidi joka täyttää huonosti vaihtuvan makuuhuoneen ilman.

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan koronavirus voi pysyä huonetilassa tunteja. Ilmanvaihtojärjestelmä, lämpötila ym huoneessa vaikuttaa siihen mihin suuntaa "virus liikkuu", ja kuinka kauan virus on vaarallinen huoneilmatilassa.

Viruksen ympärillä on rasvavaippa, ja saippuamolekyyli hajottaa viruksen.

Koronavirus on eloton niin kauan kunnes se pääsee isäntäsoluun, ja voi tuottaa jopa 1000 uutta koronavirusta, samalla solu kuolee.

46

1651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samoin seksissä se tarttuu 100% jos harrastaa korona tartunnan saaneen kanssa ja kumi ei auta mitään.

      • Anonyymi

        Kyllä kaikki limakalvot joihin kosketaan siirtävät virusta lähemmäs keuhkoja. Korona mies nuolee naisen al.päätä ja nainen koskee kädellä al.päätänsä ja tartuttaa sen lähemmäs omia kasvoja....

        Sisäuimalat ovat suurimpia tartuntapaikkoja missä ilmankosteus nousee ylöspäin. Mitä kuivempi ilma, sen nopeammin virus "kuolee".

        Euroopasta saatujen tulosten mukaan korona voi pahimmassa tapauksessa levitä sydämeen ja muihin tärkeimpiin elimiin. Suurimmassa vaarassa ovat pienet lapset joilla on jokin elinsiirto tehty ym sairaudet, diabeetikot, korkea verenpaine, sydän- ja verisuonitaudit, astmaatikot, tupakoitsijat, ja jokin muu perussairaus joka voi yli 50-vuotiaalla tai alle sen ikäisillä olla piilevä.


      • Anonyymi

        Ei tartu, jos on varakumi, ja vetää sen päähänsä.


      • Anonyymi

        Seksi se vasta tarttuukin. Meitä oli kolme veljeä ja kun vanhin kävi päräyttässä ja kerotoi kokemuksistaan meille muille niin johan alkoi jöpöttää. Ei mennyt puolta vuotta kun naapurin Liisan kanssa treenattiin kesämökillä.


      • Anonyymi

        Uusimpien tutkimusten mukaan TARTTUU MYÖS AEROSOLINA ILMASSA eli aivastamisen jälkeen sopivassa tilassa leijuu ilmassa aerosoleina minuutteja ja voi tänä aikana tartuttaa. Ei siis tarvitse yskiä ketään päin, riittää että yskii ilmaan, ja joku muu tulee kohtaan seisomaan minuutin myöhemmin. Voi tarttua, ei tietysti tarkoita että aina näin tarttuu, mutta tarttuvuus on täten suurempaa kuin vielä kuukausi sitten povailtiin.


    • Anonyymi

      Pelkkä (kuiva) hengitysilma ei tartuta koronaa, lisäksi koronapartikkelit ovat painavia ja putoavat alas. Tuohon perustuu se että tartunnan ehkäisemiseen riittää vähintään metrin turvaväli. Toisaalta tuokaan matka ei riitä jos sairastunut aivastelee tai yskii suojaamatta jolloin virusta sisältävät sylkipartikkelit lentävät kauas.

      Yleisin tartuntatapa on virusten siirtyminen käsistä suun, nenän ja silmien limakalvoille. Hengityssuoja auttaa ilmassa leijuvien viruksien estämisessä ettei ne pääse keuhkoihin ja toisaalta ettei sairastunut yskiessään levitä virusta avoimesti.

      • Anonyymi

        Suusuoja ei auta koska se tartuu silmien limakalvojen kautta.... Italiassa jo noin 15 sairaalahenkilökuntaan kuulunutta on kuollut koronavirukseen. Epidemiasta on tehty yli 70-vuotiaiden "tauti".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suusuoja ei auta koska se tartuu silmien limakalvojen kautta.... Italiassa jo noin 15 sairaalahenkilökuntaan kuulunutta on kuollut koronavirukseen. Epidemiasta on tehty yli 70-vuotiaiden "tauti".

        Kyllä se "tauti" tarttuu kaiken ikäisiin. Siksi sinunkin on parempi pysytellä suositellun etäisyyden päässä muista henkilöistä.


      • Anonyymi

        Vajavainen näyttää olevan kommentoijan älyllinen tieto asiasta. Sääliksi käy tällaiset tietoviisaat tyhmät suomalaiset.


      • Anonyymi

        Bullshittia. Corona "partikkelit" joista puhut ovat käytännössä ilman painoisia. Pölykin laskeutuu pinnalle nopeammin. Tällä hetkellä ei vielä tarttuvuudesta paljon tiedetä, mutta ulkomailla desinfioidaan kokonaisia kaupunkeja tälläkin hetkellä. Paperihengityssyojaimet suojaavat ainoastaan toisia jos satut itse olemaan sairas, jos sitäkään. Virusta vastaan voi suojautua ainoastaan paineistetulla "avaruuspuvulla".


    • Anonyymi

      Korona ei tartu taivastellen, vaan aivastellen

    • Anonyymi

      Koronavirus säilyy eri pinnoilla seuraavasti:

      Paperissa? (jonka posti tuo kotiisi esim kirjekuori)
      Pahvissa 24h
      Metallin pinnalla 2 pv.
      Muovin pinnoilla 3 pv. (katkaisimet, ovenvetimet, hissin painikkeet, kaiteet)

      • Anonyymi

        Olenkin varmuuden vuoksi laittanut postin tuomat lehdet parin päivän "karanteeniin" ennen kuin alan lukea niitä. Kirjeet avaan heti käsineet kädessä.

        Kotonahan viruksien säilymisistä pinnoilla ei tarvitse välittää jos on terve, mutta heti kun menee ovesta ulos on muistettava mahdollinen tartuntavaara eri pinnoilta. Käsineet käteen kotona ennen kuin menee ovesta ulos. Kotiin tullessa pitää sitten tulkita kaikki päälysvaatteet käsineet ja kengät saastuneiksi ja riisua ne eteiseen (vuorokauden kuluttua niitä voinee jo käsitellä ilman tartuntavaaraa), eikä enää kulkea eteistiloissa kotona ollessa. Sitten perusteellinen käsien pesu saippualla niin voi taas liikkaua kotona levittämättä viruksia.


    • Anonyymi

      Tää korona on yhtä vaarallinen kuin oli n. 100-vuotta sitten oleva Espanjantauti, joka oli Kiinasta lähtöisin sekin. Kiinasta se "siirty" USA sotilaaseen harjoitusleirillä, ja joka tartutti oman joukkueensa ym, ja 1-maailmansodan johdosta USA sotilaat toivat taudin Eurooppaan. Maailmanlaajuisesti tautiin menehtyi vähintään 30 miljoonaa ihmistä. Tauti sai nimensä siitä että Espanjassa oli lehditövapaus, koska ei ollut sodassa, muut (osa) Euroopan valtiot olivat sodassa, ja sotasensuuri vaiensi lehdistön, siitä ei saanut kirjoitella. Lähes kaikki influenssat ovat peräisin Kiinasta (villieläintorilta). Ei Maailmaa laiteta karanteeniin hepposin perustein, jotain on opittu historiasta.

    • Anonyymi

      Joo Suomessa ja Venäjällä uskotaan ettei se korona tartu kovin helpolla. Euroopassa ja muualla maailmassa desinfioidaan metroasemia, katuja ym julkisia kohteita. Venäjällä on "sotasensuuri" käytössä ja lopputulos voi pahimmillaan olla todella opettavainen.

    • Anonyymi

      Viranomaiset ja julkkikset kertovat "kansalle" että pysykää kotona, peskää kätenne, älkää kosketelko kasvojanne, eli "Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon".

      • Anonyymi

        Meihin kaikkiin hartaimpiin uskovaisiin ei ole tullut minkäänlaisia tartuntoja, koska olemme Herran suojeluksessa, mutta kuitenkin näin matkasaarnaajan ominaisuudessa toivotankin pikaista parantumista kaikille Herransa hyljänneille uskottomille sairastuneille.


    • Anonyymi

      Ruotsissa ei ole otettu rajuja toimenpiteitä käyttöön, yhteiskunta toimii aika normaalisti (yläkoulut etäopetuksessa). Syy siihen on että muualla eurooppaa ja Suomessa on reakoitu oikealla tavalla koronan aiheuttamaan uhkaan. Ruotsi hyötyy Venäjän ohella muun maailman rajoituksista kansalaisia kohtaan viruksen leviämisen estämiseksi, ja tietenkin jälkiviisaana nämä maat kehuvat omia toimia, jos heille hyvin käy. Ruotsissa koronaan kuolleet 25.

    • Anonyymi

      WHO ohjeistanut että käteisen käyttöä pitäisi välttää koska koronavirus voi säilyä setelin pinnoilla 3-4 päivää. Jos joku on seteleitä käyttäessä pärskinyt, tai muuten viruskäsin käsitellyt niitä. Käyttäkää hanskoja käteistä käyttäessä. Tartuntavaara on pieni täällä Suomessa mutta älkää ottako riskejä.

    • Anonyymi

      Ylilaudan wannabee tohtorien mukaan ei tartu

    • Anonyymi

      Koska virusta ei vielä kokonaan tunneta, täydellisen varmaa tietoa sen leviämistavoista ei ole.

      Ilmateitse tapahtuva aerosolitartunta on eri asia kuin aivastamisen tai yskimisen kautta tapahtuva pisaratartunta. Pisaratartunta vaatii lähikontaktin, josta koronan yhteydessä on paljon puhuttu. Pisarat ovat painavia ja kulkeutuvat yleensä parin metrin säteelle. Aerosolitartunnassa tartunta voi sen sijaan tapahtua etäämmälle ja pidemmän aikaa.

      Esimerkiksi tuhkarokko tarttuu ilmateitse ja on siksi erittäin helposti tarttuva.

    • Anonyymi

      Ruotsissa korona vei eilen 13 (kuolleet yhteensä 40).

      Suomessa ei yhtään (kuolleet yhteensä 1).

      N. 200 000 ulkomailta Suomeen tullutta kansalaisista, osa varmaan tuo koronan mukanaan Suomeen... sen lisäksi kun se korona jo oli täällä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olipa kerran elämä
      https://g.co/kgs/Q7T5m8

    • Anonyymi

      Muu maailma teki virheen kun kutsui korona-kanslaisensa kotiin Kiinasta joulukuun ja tammikuuna aikana. No lopputuloksen jokainen tietää. Nyt Suomi on kutsunut n. 200 000 korona-altistunutta kotiin.

    • Anonyymi

      On ilmeisesti jotakin tietoa, että Koronavirus leviää aerosolimuodossa ilmateitse. Koronavirus leviää niin tehokkaasti, että on tosiaan epäiltävissä, että korona tarttuu tietyissä tilanteissa myös ilmateitse.

      On väitetty että yskiminen tai aivastus ei riittäisi saamaan eritteet aerosolimuotoon. Löytyy myös kirjoituksia, että tämä voisi kuitenkin olla mahdollista. Varmaa tietoa ei ole. Riippuu varmasti myös olosuhteista, miten kauan leijuva aerosoli pysyy ilmassa. Jos on ahtaissa sisätiloissa, jossa on huono ilmanvaihto, niin tartuntavaara voi kenties kestää jopa tunteja.

    • Anonyymi

      Väärin kaikki...pitää vain ihmetellä miksi koronanäytteet otetaan nenästä vaikka tauti leviää paskanpuhumisesta..

      Amerikkalaistutkijoiden mukaan virus ei näytäkään leviävän vain yskästä ja aivastuksista.

      terveysuhkia seuraavan komitean Valkoiselle talolle antaman selvityksen perusteella koronavirus voi levitä tartunnan saaneen puhuessa tai mahdollisesti pelkästä uloshengityksestä, CNN kertoo. Viruksen on yleisesti sanottu leviävän pääasiassa pisaratartuntana, kun tartunnan saanut yskii tai aivastaa. Pintojenkaan roolia leviämisessä ei pidetä merkittävänä.

      – Vaikka nykyinen yksityiskohtainen tutkimustieto onkin rajallista, tukevat saatavilla olevien tutkimusten tulokset viruksen muuttumista aerosoliksi tavallisessa hengityksessä, komitean puheenjohtaja, tohtori Harvey Finebergin kirjeessä todetaan.

      Kirjeessä vastattiin Valkoisen talon esittämään kysymykseen siitä, voiko koronavirus levitä esimerkiksi keskustellessa tartunnan saaneen kanssa.

      – Saatavilla oleva tutkimusaineisto tukee sen mahdollisuutta, että (koronavirus) voi levitä potilaan ulsohengityksen synnyttämissä bioaerosoleissa, kirje jatkuu.

      • Anonyymi

        Koronanäytettä ei oteta mistään, koska sitä ei voi millään testimenetelmällä todeta. Tutkimuksessa voidaan vain havaita, onko henkilöllä SARS-CoV-2 virustartunta. Itse taudille eli Covid-19:lle ei ole testiä olemassa. Kysymys kuuluu, että sairastuvatko kaikki SARS-CoV-2 virustartunnan saaneet Covid-19 tautiin.


    • Anonyymi

      Väärin kaikki...pitää vain ihmetellä miksi koronanäytteet otetaan nenästä vaikka tauti leviää paskanpuhumisesta..

      Amerikkalaistutkijoiden mukaan virus ei näytäkään leviävän vain yskästä ja aivastuksista.

      terveysuhkia seuraavan komitean Valkoiselle talolle antaman selvityksen perusteella koronavirus voi levitä tartunnan saaneen puhuessa tai mahdollisesti pelkästä uloshengityksestä, CNN kertoo. Viruksen on yleisesti sanottu leviävän pääasiassa pisaratartuntana, kun tartunnan saanut yskii tai aivastaa. Pintojenkaan roolia leviämisessä ei pidetä merkittävänä.

      – Vaikka nykyinen yksityiskohtainen tutkimustieto onkin rajallista, tukevat saatavilla olevien tutkimusten tulokset viruksen muuttumista aerosoliksi tavallisessa hengityksessä, komitean puheenjohtaja, tohtori Harvey Finebergin kirjeessä todetaan.

      Kirjeessä vastattiin Valkoisen talon esittämään kysymykseen siitä, voiko koronavirus levitä esimerkiksi keskustellessa tartunnan saaneen kanssa.

      – Saatavilla oleva tutkimusaineisto tukee sen mahdollisuutta, että (koronavirus) voi levitä potilaan ulsohengityksen synnyttämissä bioaerosoleissa, kirje jatkuu.

      • Anonyymi

        Kannattaa hankkia vähän luotettavimpia lähteitä kuin CNN (Communist News Network, Clinton News Network). Jos epäilet niin vastaapa seuraavaan kysymykseen. Miksi 97% CNN:n suoltamasta skeidasta Trumppia uutisoitaessa on negatiivista? Kun olet vastannut tähän, niin vastaa seuraavaksi, miksi 97% edellistä presidenttiä Mohammed Obamaa koskevista uutisista oli positiivisia? Viiden pisteen vihje: VÄÄRÄ PUOLUE! Ja jos ei vielä sytytä niin vastaapa siihen, että miksi CNN on haastanut Trumpin oikeuteen 50 kertaa, mutta Obamaa nolla kertaa ja miksi Trump on haastanut CNN:n oikeuteen valehtelemisesta ja vaatiin lähes 300 miljoonan korvauksia. Lopuksi vielä tiedoksi, että veronmaksajien rahoilla tuetaan suomalaista mediaa vuosittain useilla miljoonilla euroilla, ja nämä rahat päätyvät CNN:n taskuun, koska iltapaskalehdet ostavat "uutisensa"( = mielipiteen muotoon kyhättyjä valheita) sieltä.


    • Anonyymi

      Suomalainen ja ulkomainen tutkimus osoittaa että korona leviää aerosolihiukkasten muodossa (kuten tuhkarokko) sisätiloissa, jää siis leijumaan minuuteiksi, jos joku koronavirusta sairastava on yskinyt, aivastanut, tai "kovatehoinen puhe". Ukona tarttuu jos joku päällesi yskii. Lisäksi ilmanvaihtolaitteet vetävät ilmavirtoja puoleensa, eli koronavirukset voivat siirtyä kovaakin vauhtia sisätiloissa paikasta toiseen. Se kuka saa tartunnan ja kuka ei, kyseessä on lottovoitto pysyä terveenä. Se kuinka vakavasti sairastuu riippuu kuinka monta koronavirusta saatte elimistöön, ja luonnollisesti kuinka tehokas immuunijärjestelmä Teillä on. Nuorilla parempi kuin vanhemmilla viruksen kantajilla.

    • Anonyymi

      Uudet tutkimukset osoittavat että ihan hengitysilmasta voi tarttua, ei tarvitse pisaroitakaan.

      • Anonyymi

        Kyllä se virus roikkuu mukana niissä pisaroissa, mutta ne voivat olla niin pieniä että leijuvat kuin tupakansavu. Juuri nämä ovat niitä pahimpia, ne eivät jää edes hengityssuojaan vaan sujahtavat helposti läpi.


    • Anonyymi

      Suomen Huoltovarmuuskeskus on tilannut yhteensä 12 lentokoneellista suojavarusteita Kiinasta ja muualta. Suomen varmuusvarastot ovat Venäjäpelosta johtuen ulkomailla. Esitellään kuvissa jotain varastoa ja annetaan ymmärtää että Suomessa on valmistauduttu jopa III-maailmansotaan. Totuus on ihan toinen kuten nyt nähdään. Kemialliseen sodankäyntii ei oltu varauduttu muuta kuin puheissa. Koronavirus pandemia on kemiallista sotaa ihmistä vastaan. Uskon että tämä pandemia opettaa kaikki valtiot oikeaoppiseen valmistautumiseen tuntematonta vihollista vastaan. Lumppujako ne huoltovarmuusvarastot ovat täynnä?

      • Anonyymi

        Nykyaikainen sodankäynti lappaa tänne rajan yli hallituksen suurella avustuksella. Syöpä on valittu johtamaan maatamme. Sama syöpä, jolla on kontollaan 100 miljoonaa ruumista. On täysin käsittämätöntä, että tällaista murhaideologiaa edustavia voi olla Suomen hallituksessa.


    • Anonyymi

      Korona tarttuu talossa ja puutarhassa. Tässä kaikki mitä tarvitsee tietää. Se leviää koko Suomen läpi ja tappaa heikot, kunnes koko kansa on saanut siihen immuniteetin tai jos 2-20 vuoden päästä joku keksii sitä vastaan rokotteen. Rokote voi auttaa siinä, mutta silloin jo taistellaan seuraavaa influessaa vastaan. Tänää salille, sitten lyhyt palauttava lenkki ja sukulaisten kanssa mökille loppuviikoksi bilettää. Se kun ei sijaitse böndellä niin ajatuspoliisikaan ei voi estää:)

    • Anonyymi

      VALE UUTINEN (Fake News)

      "Venäjä ja Kiina lähettivät Eurooppaan virus­testejä ja muita tarvikkeita, jotka osoittautuivat kelvottomiksi.
      Koko maailma tarvitsee sairaalatarvikkeita, mutta auttamisesta on tullut informaatiovaikuttamista ja ulkopoliittista vallankäyttöä. Kuka muistetaan historiankirjoihin jäävän koronapandemian voittajana ja miksi?"

      FAKTA (The True)

      "Koronatesti ei aina ole luotettava – Samanlaisia oireita saaneet työtoverit hämmästyivät, kun vain toisella heistä todettiin tartunta.
      Koronavirustesteissä tulee myös vääriä negatiivisia tuloksia, sillä testi ei ole aukoton. Pastori Hanna Oja-Nisula uskoo saaneensa viruksen covid-19-tautiin sairastuneelta kollegaltaan, vaikka testi näyttikin toista."

    • Anonyymi

      Aina kun joku kuolee Korona-19 virukseen, yritetään löytää jokin uskottava selitys kuolemaan. Kuului riskiryhmään, yli-70 vuotias jne... lista on pitkä kuin nälkävuosi.

      Todellisuudessa kuka tahansa Teistä voi kuolla Korona-19 virukseen. Ihmisellä ikään katsomatta voi olla jokin piilevä sairaus, joka ei ole saanut virallista lääkärinlausuntoa. Kuka haluaa ottaa omalla kohdalla riskin ja tartuttaa se itseensä, että saa vastustuskyvyn, virukseen joka influenssan tavoin saa mutaation joka vuosi. Joudutten hakemaan tulevaisuudessa 2 piikkiä, influenssaan ja koronaan.

    • Anonyymi

      HUOLTOVARMUUSKESKUS tilasi äskettäin koronavirusepidemiaa varten Suomeen kaksi miljoonaa kirurgista kasvosuojainta ja 230 000 hengityssuojainta, TIINA JYLHÄN kautta Virosta. LOL. Viron pankki epäilee rahanpesua ja jäädytti tilin.

      Ne saapuivat Kiinasta tilauslennolla tiistaina (jaa ne rahat vai - ei ku ne vialliset suusuojat). Keskiviikkona kävi ilmi, että toisin kuin oli tarkoitus, maskit eivät sovellu sairaalakäyttöön. Korkeintaa niillä voi pyyhkiä perseensä.

      Mikä asiantuntija (minä olen) on joku tosi-TV tähti, ja kuka tunari (en siis minä) ne tilas 5 miljoonalla eurolla toiset 5 miljoonaa meni Belgiaan jonkun välikäden tilille.

      Nyt on tunareiden ja huijareiden markkinat. Kaikki haluavat hyötyä koronasta.

    • Anonyymi

      "Vanhusten elvytyskieltopäätöksiä on ryhdytty tekemään puhelimitse koronaepidemian vuoksi – Valvira: Näin merkittävää hoitopäätöstä ei tulisi tehdä etänä"

      Kaikki Te nuoret olette turvassa, jos tarvitsette tehohoitoa. Nasta lautaan mummot hautaan.

    • Anonyymi

      HVK teki sopimukset suojavälineiden hankinnoista Sarmasteen LDN Legal Partners Ltd:n ja kauneusyrittäjä Tiina Jylhän The Look Medical Care Oü:n kanssa. Sarmasteen kanssa sovitun kaupan kokonaissumma on 4,98 miljoonaa euroa ja Jylhän kanssa tehdyn kaupan arvo 5,31 miljoonaa euroa. Sarmasteelle on maksettu koko kauppasumma. Jylhä on saanut summasta puolet, mutta summa on jäädytetty pankkiin. Ei edes Jylhä ole toimittanut yhtäkään suojavarustetta Suomeen, vaikka niin lupas.

      Sarmasteen saamasta tilauksesta kolmannes on toimitettu Suomeen. RAHAT Sarmaste ON SAANUT MUTTA EI OLE TOIMITTANUT KUIN 1/3 (WTF?), ja eka erä osottautu epäkelvoiksi sairaalakäyttöön.

      Kohta mä varmaan herään ja koko korona on ollut unta.

    • Anonyymi

      "Ylen aamussa maanantaina, että kaikki liikemies Onni Sarmasteelta tilatut hengityssuojaimet vaikuttavat olevan käyttökelvottomia.

      Jo aiemmin selvisi, että suojaimet eivät sovellu sairaalakäyttöön, mutta niitä on voitu käyttää esimerkiksi kotihoidossa. Tällä hetkellä suojaimet ovat käyttökiellossa, koska osa niistä aiheutti allergiaoireita käyttäjille.

      Känkäsen mukaan vaikuttaa siltä, että 10 miljoonan euron suojaintilaus on kokonaisuudessaan käyttökelvoton."

      WTF? Sairaalavarusteita tilataan ihmisiltä jolla ei ole minkään tason asiantuntemusta kyseisestä alasta.

      • Anonyymi

        Ja minkä takia aiempien hallituksien jäljiltä on huoltovarmuuskeskuksella vanhentuneita suojaimia? Sinnehän piti tilata uutta, niin oli päätetty. Ja vanhat laittaa kiertoon. Asia ei ole kiinnostanut ketään aiemmin.


    • Anonyymi

      Kohta varmaankin huomataan, että sehän tarttuu jo sopivalla kelillä ulkoiltaessa. Virukset lentelee aerosoleina ympäri maapalloa.
      Älkää siis lähtekö sieltä kotoa minnekkään kuljeskelemaan, kuin korkeintaan kaasunaamari päässä. Silmät suojattava moottoripyöräilijän laseilla, jos ei ole käytössä kunnon visiiriä.
      Kotiin tultaessa oltava sauna valmiiksi lämmitettynä 100 ast/C
      1/2 t. löylyssä ja vaatteet pesukoneeseen max lämpö ohjelmalla. Pitkä pesu ja paljon surffia.
      Kyllä se siitä sitten häipyy.

    • Anonyymi

      Jos koronaan sairastunut yskii ja saan viruksen,
      niin milloin saatan tartuttaa jonkun muun?

      eli Kuinka nopeasti tauti liikkuu

    • Anonyymi

      Entäs kauan korona virus elää kirjekuoressa minkä posti tuo?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe