Vartiointi ulkonaliikkumiskiellon aikana

Anonyymi

Kuinka seurat järjestävät satama- / telakkavartiot jos tulee ulkonaliikkumiskielto?

1. Vartiointiliike tilataan hoitamaan
2. Pari seuran sissiä asuu veneissään satamassa tai telakalla ja hoitaa.
3. Ei vartioida lainkaan.

14

135

  Vastaukset

  • Eiköhän jatku kuin ilman ulkonaliikkumiskieltoakin. Ei meillä ainakaan mitään sissejä talvivarastointikentällä veneissä asusta, laitontakin olisi ellei ole haettu lupaa (jota käytännössä ei myönnetä). Vähemmänhän siellä pitäisi rötösherrojakin liikkua jos ulkonaliikkumiskieltoa valvotaan tehokkaasti, ja ellei valvota ei mikään estä veneellä käyntiä kuten ennenkin.

  • Ei tartte vartioida, kun balttian rosvoporukat pitää rajavartiosto maan rajojen ulkopuolella ja ulkonaliikkumiskielto omat rosvot lähiöiden kerrostaloyksiöissä kiljupöhnässä.

   • Yhteiskuntarauhan ja kansanterveyden nimissä Alkon pitäisi tässä kriisitilanteessa käynnistää ilmaiset kotiinkuljetukset.


  • Seuramme kommodori ja muu esikunta tekivät päätöksen jossa vartiointi jatkuu tehostettuna, tilanteesta riippumatta. Tälle on jäsenistön yksimielinen hyväksyntä, vartioinnin on jatkuttava.

   Nyt otetaan myös kättäpidempää mukaan, koska poliisin apuun ei kriisitilantessa voi luottaa.

   Kovat seurakarpaasit kantavavat päävastuun vartioinnista ja pehmytkätiset kirjoituspöytäseilorit välttyvät näin riskaabelita vartioinnilta maksamalla korotettua vartiosakkoa.
   Meillä ilmoittautui jo kova kopla vartioon. On entistä toimiupseeria, teollisuusvartijaa, portsaria ja hirvenmetsästäjää. Myös maakuntajoukkoaktiivi löytyy, vääpeli. Kalustoa on palokirveestä aina rakettipistooliin ja susikoiraan saakka.

   Moni seuran vartioaktiivi on ikänsä odottanut tällaista tilannetta. Lopulta se koitti. On toiminnan aika.

  • Poikkeuslain aikana otetaan poikkeukselliset keinot käyttöön varkaiden taltuttamisessa. Näemme lukuisia poikkeuslain mukaisia tuomioita, joita satamavartijat laajennetuin valtuuksin antavat. Hammurabin laki on liian kevyt. Hengellään saavat varkaat maksaa, kun laiturituomioistuin jakelee lakia.

  • Meidän vartijoille jaettiin tänään mellakkavarusteet ja rynkyt kumiluodein. Dumdumit loppuivat jo aamupäivällä, jatkettiin kovilla. Illaksi on valojuovia. Valojuovia ei ole dumdumeina, mutta laitettiin aina kaksi dumdumia peräkkäin ja kolmas on valojuova. Näillä mennään.

  • Miksiköhän meillä on vartiokopissa pesäpallomaila mutta pallo ja räpylä puuttuu.

  • Onko tämä sen merirosvon aloittama ketju?

   • Tämän täytyy liittyä tuon rosvon uraa suunnittelevan kirjoittajan tilannekartoitukseen.
    Tällä tavalla hän yrittää selvittää kerhojen valmistautumisasteen näinä poikkeusaikoina.

    Nyt on aika että kerhot tekevät yhteistyötä tässä rosvojentorjunnassa. On tärkeää että annamme virka-apua niille kerhoille, joilla ei ole riittävästi näitä ”karkeakätisiä” eturivin rosvontorjujia.

    Kun keskitetysti valvomme alueitamme, niin rosvoilta menee suurin aika paikkojen vakoiluun, eivätkä ehdi toteuttamaan suunnitelmiaan.
    Sinkomiäs evp


  • Jemmataan ne veneet autioon saaristoon niin ei varkaat löydä niitä. Omaisuuttaan saa sentään edelleen suojella ulkonaliikkumisrajoitteista huolimatta.

  • Heh, eihän tässä mitään ongelmaa tule, ulkonaliikkumiskielto koskee myös varkaita.....

   • Ei koske elinkeinonharjoittajia.


  • Laittaa vaan laiturille Raven Security - kyltin ja kääntää kylkeä.

   • Minulta unohtui kerran auton lukitseminen pitkän viikonlopun yli pahamaineisella parkkipaikalla yhteysalusrannassa jossa viikonloppuisin säännöllisesti murtauduttiin autoihin kun ei paikalle ollut järjestynyt valvontaa. Oli saanut olla rauhassa. Kojelaudan päälle olin unohtanut Suomen Ase, Budo ja Erä käyntikortin, liekö ollut vaikutusta asiaan. :)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   334
   10383
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   190
   7578
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   346
   2470