Omistusasuminen kannattaa aina

Anonyymi

Omistusasuminen kannattaa aina.

Omasta maksetusta asunnosta ei tule häätöä eikä kämppää myydä alta pois vastoin omaa tahtoa.

Asumiskustannukset tulevat pitkässä juoksussa halvemmaksi ja säästössä on rahaa, jonka voi realisoida ja muuttaa vaikka etelään jos siltä tuntuu.

Voi päättää itse pitkälti mitä asunnossa remontoi ja minkälaisessa asunnossa haluaa olla. Ei tarvitse katsella vuokranantajan keltaisia seiniä.

Kukaan ulkopuolinen, (vuokranantaja ei pyydä maksua luonnossa eikä tule pällistelemään, missä kunnossa asunto on.

Vuokra-asunnossa odottaa köyhä vanhuus. Eläke riittää hädin tuskin vuokraankaan. Kyllä siinä tulee äiteetä ikävä.

Niin se vaan on. Oma tupa oma lupa. Näin korona-aikaan on omaa pihaa, jossa pääsee tekemään asioita. Ei tarvitse olla koronakaranteenissa betonikuutiossa.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asuntosi arvo häviää kuin tuhka tuuleen, hulivei, vuokralla asuminen on turvallisempaa.
      Helsingin kupla puhkeaa, asunnot matuille ja arvo putoaa 50% abatirallaa, siinähän olet, muuta vuokralle ajoissa voi vähän fyrkkaa jäädä nahkalompakkoosi ette isinun tarvitse soitella nahkafagottia.

      • Anonyymi

        Samaa olet hokenut viimeiset 20 vuotta ja olet ollut kusi sukassa siellä haisevassa neukkukuutiossa. Mitään sulla ei ole jäänyt säästöön eikä jää. Sen takia sä täällä vollotatkin.


      • Anonyymi

        Pitää valita oikea sijainti. Hipsterialueelle ei köyhät muukalaiset muuta - kyllä nuo hipsterit ja vihervasemmistolaiset sen verran nimby-sakkia ovat.


    • Anonyymi

      Aloittaja pitkälti oikeassa mutta joitain miinuksiakin on, esim:
      - tarve vaihtaa paikkakuntaa niin voi joutua myymään tappiolla
      - hidasta päästä eroon jos naapuri ei miellytä
      - jos on taloyhtiö niin muut osakkaat joutuu maksamaan jos joku jättää vastikkeet maksamatta, haltuunotto todella hidasta
      - remonteista sovittaessa niin monta mielipidettä kuin osakasta
      Siinä vain joitain ensin mieleen tulleita.

      • Anonyymi

        Tietysti omistusasuminen on taloudelliseti turvallista vain kasvukeskuksissa ja niiden ympäristökunnissa. Niissä ei paikkakunnan muutos aiheuta todennäköisesti tappiolla myynnin riskiä kovinkaan suurella todennäköisyydellä, lisäksi keskimääräisesti kasvukeskuksesta poismuuttotarve on epätodennäköisempää kuin korpi-Suomesta.
        Paitsi että olen omakotiasuja kasvukeskuksessa, olen myös muutaman taloyhtiön hallituksen jäsenenä todistanut, että maksamattomien vastikkeiden takia taloyhtiö saa asunnon melko nopeasti haltuunsa, jos niin haluaa.
        Remonttipäätökset taloyhtiöissä menevät tyypillisesti hallituksen esityksen mukaisesti läpi, itse en ainakaan ole todennut, että rahoitusvastiketta kasvattavat remontit olisi kovin kiistanalaisia. Aina jotain marinaa tulee parvekeremonteista niiltä, joilla ei ole parveketta, tai hissiremontista/hissiasennuksesta niiltä, jotka asuvat ykkös tai kakkoskerroksessa.
        Naapuririidoista ei ole varsinaista kokemusta, muutamasta kerrostalokyttääjästä kyllä, mutta heihin on sopeuduttava mikäli kerrostalossa haluaa asua..


      • Anonyymi

        Uusissa taloyhtiöissä on tosiaan tuo riski, että ihmiset ovat ottaneet ylisuuria lainoja itselleen eivätkä lopulta pysty enää niitä maksamaan. Vanhoissa taloyhtiöissä riski on pienempi.

        Omiin tuloihin nähden liian kallista asuntoa ei pitäisi ostaa. Se vähentää riskiä joutua myymään tappiolla. Silloin voi vaikka ostaa uuden asunnon uudelta paikkakunnalta ja laittaa toistaiseksi vuokralle vanhan asunnon niin, että vanhan asunnon velanhoitokulut tulee katettua.


    • Anonyymi

      Näinhän se on. Jos asut omistusasunnossa, maksat asumisen. Jos vuokralla, maksat asumisen plus omistajan tuottoprosentin.

    • Anonyymi

      Kohta omistusasujat maksavat reippaampaa kiinteistöveroa ja/tai vuokraa siitä tontistansa ja talonrotiskostaan jonka putkiremonttia on lykätty yhä pidemmälle.

      • Anonyymi

        Et ole tainnut paljon tajuta asumisesta. Luuletko, että nämä samat verot ei ujuttautuisi vuokriin. Luuletko tosiaan, että vuokranantaja maksaa omasta pussistaan nämä menot. Paljonpa luulet ja vähäiset on tiedot.


      • Anonyymi

        varmaan niin, mutta jos säästöä vuokra-asumiseen nähden tulee 4000€ vuodessa, voi siinä välillä jotain yllättävää menoa maksellakin. 20% kiinteistöveron korotus tekisi esimerkiksi omistamassani kaksiossa noin 28€ vuodessa, jos verottaja sen katsoo tarvitsevansa, niin ottakoon


    • Anonyymi

      Ujuttautuukos helsin 200k maksavien asuntojen kulut vuokriin? Jos maksat lähemmäst tuhat euroa lainan lyhennystä ja vastikkeet päälle ja vuokra on 600 luokkaa niin ei siinä paljoa voitolle jää kun lasketaan verot ja lainavivun tuoma riski.

      Yleensä tunnollinen vuokralainen joka on töissä osaa sijoittaa yli jäävän rahan isommalla tuotolla kuin mitä omistusasuja. Ja nyt kun kämppiä alkaa virtaamaan paniikin ja ensi viikolla kuolinpesien muodossa niin omistusasujalla kasvaa kulut ja riski.

      • Anonyymi

        No voi hyvä tavaton. Tässä siis esittäytyy jälleen yksi laskutaidoton vuokralainen. Voihan viude. Sä maksat vuokraa koko ikäsi, mutta asunnonostajat maksavat asuntolainaa keskimäärin vain vähän yli 20 vuotta. Et kai sä oikeasti ole noin tyhmä? Sitten kun asunto on maksettu, omistaja maksaa vain vastiketta tai asunnon ylläpitokuluja. Mistä sä pölöjä luulet vuokranantajian saavan 5 prosentin tuottoja ellei ne veloita tuon määrän yli kulujen ja verojen.


      • Anonyymi

        Pörssistäkin saa niin hyvä tuotot. Jos laitoit rahat pörssiin vuosi tai kaksi sitten, on ne nyt pakkasella vähintään 20-30 prosenttia. Voi tätä tyhmyyden määrää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voi hyvä tavaton. Tässä siis esittäytyy jälleen yksi laskutaidoton vuokralainen. Voihan viude. Sä maksat vuokraa koko ikäsi, mutta asunnonostajat maksavat asuntolainaa keskimäärin vain vähän yli 20 vuotta. Et kai sä oikeasti ole noin tyhmä? Sitten kun asunto on maksettu, omistaja maksaa vain vastiketta tai asunnon ylläpitokuluja. Mistä sä pölöjä luulet vuokranantajian saavan 5 prosentin tuottoja ellei ne veloita tuon määrän yli kulujen ja verojen.

        Yksityiset vuokranantajat saavat ehkä 2% vuokratuottoja olettaen ettei vuokralainen tuhoa kämppää pois lähtiessään jolloi remonttiin ja tyhjiin kuukausiin sulaa sekin pieni voitto. Vuokraaminen on todella paska bisnes ellei volyymia ole riittävästi.


      • Anonyymi

        600€ vuokralla asut jossain slummissa 13 neliön kopissa jossa ei ole suihkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        600€ vuokralla asut jossain slummissa 13 neliön kopissa jossa ei ole suihkua.

        Sepä vasta on elämää. Nyt varsinkin, kun uimahallit, huoltoasemat ja kaikki paikat missä voisit normaalisti peseytyä on suljettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1240
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      1007
    Aihe