Tutkimus. Mikä koulutus sinulla on? Lukio/Amis, Amk/Yo?

Anonyymi

Hei. Minkälainen koulutus sinulla on? Lukio vai Amis, Ammattikorkea vai yliopisto? Tämä liittyy koulutehtävään, joten olen hyvin kiitollinen vastauksista. :)

3

<50

  Vastaukset

  • Vai tämmöinen koulutehtävä on annettu.

   Ymmärrän tehtävän olevan vaikea, mutta loppujen lopuksi siinä kysytään hyvin yksinkertaisesti, että minkälainen koulutus tehtävään vastaajalla on. Monessa tapauksessa henkilöstä riippuen on vaikea tietää omaa koulutusastettaan, mutta yleensä se selviää kun katselee kaikki vanhat koulutodistuksensa läpi.

   On vielä otettava huomioon, että kun puhutaan koulutuksesta, tarkoitetaan silloin sellaista koulutusta, josta ollaan valmistuttu, eli ollaan suoritettu jokin tutkinto. Muussa tapauksessa koulutuksesta käytetään nimitystä "opintoja jonkin koulutusasteen oppilaitoksessa." Esim. koulutus: Peruskoulu ja opintoja lukiossa/ammattikoulussa.

   No niin, nyt kun olet kaivanut kaikki koulutodistuksesi esille, lukee niissä yleensä onko kyseessä lukio, ammatillinen oppilaitos vaiko jokin korkeakoulu. Epäselvyyttä voi aiheuttaa, että lukiosta saa todistuksen lukion oppimäärän suorittamisesta (päättötodistus), mutta sen lisäksi saa vielä todistuksen ylioppilastutkinnosta, mikäli sellaisen suorittaa.

   Mikäli on saanut lukiosta päättötodistuksen, on koulutus silloin lukiokoulutus, mutta ei ylioppilastutkinto. jos sellaista ei lukion lisäksi ole suorittanut.

   Muiden tutkintotodistustenkin osalta saattaa olla epäselvyyttä koulutusasteesta, mutta yleensä todistuksesta käy huolellisesti lukemalla selväksi, että onko kyse ammatillisesta koulutuksesta ja ammattitutkinnosta vaiko ammattikorkeatutkinnosta. Näiden lisäksi tulee sitten erikseen ammattikorkeakoulujen jatkotutkinnot ja yliopistotutkinnot, mutta näiden molempien osalta todistus epäilemättä ilmoittaa mistä on kysymys.

   Aloituksessa mainituissa koulutehtävissä saatetaan tarkoittaa, että vastaus annetaan pelkästään asteellisesti korkeimman koulutuksen mukaisesti, mutta toisaalta kysymykseen vastaaja voinee ilmoittaa myös kaikki muutkin koulutuksensa, joskin se kannattaa tehdä tehtävälle annetun vastaustilan puitteissa.

   Aloittajaa lienee ohjeistettu tarpeeksi tehtävään vastaamista varten. Nyt hänen kannattaa siis kaivaa todistuksensa esiin ja vastata tehtävään todistusten osoittaman mukaisesti.

   Voi tietysti olla mahdollista, ettei aloittajalla ole mitään annetuista koulutusvaihtoehtoista. Tällöin vastaus voisi olla: "Ei koulutusta". Tämä siksi, että jos vastauskohdan jättää tyhjäksi, saattaa tehtävän tarkistaja olettaa, ettei vastaaja ole ymmärtänyt kysymystä taikka yrittää muusta syystä salata koulutustaustaansa.

   Onnea tehtävän tekemiseen.

   • Merimieskoulu Kotka 1980-82.


  • Kauppaopisto, ylioppilastutkinto ja AMK-tradenomin tutkinto. Kauppatieteen opintoja yliopistossa ja useita täydentäviä ja osaamista monipuolistavia kursseja hallinnon alalta. Isännöitsijäkurssi. Suurtalouden keittäjän peruskurssi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   127
   4481
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   130
   4106
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   1130