Ahdistaa niin, etten tiedä, miten selviän tästä

Anonyymi

Olen ihan yksin tässä maailmassa, ja nyt tämän poikkeusajan aikana kaikki pelot ovat kasvaneet niin, etten saa rauhoteltua enää itseäni. Pelkään koko ajan jotain, alkaen siitä, että koko yhteiskunta romahtaa eikä minulla ole ketään keneen tukeutua. Yksi iso pelko on myös, että joudun asunnottomaksi ja asumaan kadulle. Pelkään, että sekoan ja alan käyttäytyä kontrolloimattomasti, aiheutan häiriöitä. Välillä ajattelen, että im olisi nyt oikea ratkaisu mutta senkin kohdalla pelkään, että epäonnistun ja kuoleman sijaan vammaudun vakavasti. Pää keksii koko ajan uusia pelkoja. Tuntuu, että sydän hakkaa tuhatta ja sataa niin, että kai jo pian sydärikin iskee...

9

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä poikkeustila onneksi on vain väliaikainen. En usko, että olet sekoamassa. Ahdistukseen voi liittyä sekoamisen/hulluksi tulemisen pelkoa. Oletko koittanut etsiä ystäviä netin välitykseltä? Facebookissakin on ryhmiä joissa yksinäiset voivat etsiä kavereita. Onko tuo asunnottomaksi jäämisen pelko realistinen kohdallasi? Pelko vammautumisesta itsemurhayrityksessä on ihan aiheellinen. Ei kannata yrittää sitä.

    • Anonyymi

      Tuttu tunne. Itse olen sairaseläkkeellä, enkä ennättänyt toipua edellisestä kriisistänikään. Minun mielestä pelot ovat kuitenkin OIKEUTETTUJA. Loppujen lopuksi tässä on kulunut niin vähän aikaa, että ei ole herätty vielä ihmisten ahdistuksen lievitykseen. Myös mielenterveyden kanssa kipuilevat ihmiset ovat hauraita. Ja tässä oireilee sellaisetkin, jotka ovat ennen pärjänneet.

      Itseltäni meni kaikki päivätoiminnat ja sosiaaliset kontaktit koronatoimien vuoksi. Olen pärjännyt vain ulkoilun vuoksi. Joten pelkään koko ajan, että ulkoilu kielletään kokonaan. Nythän ihmisiä käsketään pysymään kotona. Teen itsemurhan sitten, kun ulos ei saa enää mennä. En vaan kestä.

    • Anonyymi

      Sitä miettiessä mieti tekstiäni minulla ollut sairaalabakteeri , keuhkokuume , 2 veritulppaa ja olen elossa .
      Enkä liiemmin valittele .

      • Anonyymi

        Olen vieraantunu suvustani vähän "mustana lampaana". Nyt veljeni poikakin on alkanut tukea henkisesti kun näkee ettei sedällä ole enää monta vuodenaikaa jäljellä täällä telluksella.
        Nut eihän se mitään. Kerran meidän on kuitenkin täältä lähdettävä. Olen saanut yhtenä vanhempieni lapsista elää kokonaisen vuosikymmenen pidempään kuin heistä kumpikaan.


    • Anonyymi

      Juuri tällaisen takia koronahysteria on väärin. Varotoimia toki tarvitaan, mutta minusta kannattaisi noudattaa Ruotsin linjaa. Siellä neuvotaan välttämään lähikontakteja, ja riskiryhmäläiset suojataan tehokkaasti, mutta muu väestö saa tavata toisiaan esim. kahviloissa ja kirjastoissa. Hesarissa oli tänään aiheesta hyvä juttu.

      Ruotsissa kahvilat ja ravintolat ovat auki, mutta baaritiski ja noutopöytä on suljettu. Ja turvavälejä kehotetaan pitämään. Ruotsin linjasta vastaava epidemiaylilääkäri sanoi, että tämä tehoaa heillä, ja että jos ihmisiä estetään elämästä sosiaalista elämää, sekin on terveyskysymys. Tulee itsemurhia ja masentuneisuutta. Olen samaa mieltä.

      Suomessa on vielä mielestäni erittäin typerää asenneongelmaa tässä asiassa. Sekä viranomaisilla että muilla kansalaisilla. Nyt kun nähdään vähemmän ihmisiä, pitäisi esim. ulkona kävellessä katsoa vastaantulijaa silmiin ja moikata tuntematontakin. Meillä kuitenkin on tapana normaalistikin melkeinpä vältellä tuntemattomien katseita. Eikä tervehditä naapureita. Nyt tämä metsäsuomalaisuus on viety oikein luvan kanssa äärimmäisyyksiin. Kun kävelee kadulla, vaikuttaa siltä kuin vastaantulija kiertäisi kaukaa (paljon kauemmas kuin sen kahden metrin välin mitä ainakin itse pidän) ja katsoisi tarkoituksella jotenkin sivuun. Vakavana, synkkänä.

      Tuntee itsensä vähän rikolliseksi, kun kaipaa muiden seuraa!

      Tämä on väärin ja typerää.

      Suomen tilanne on sitä paitsi aivan toinen kuin Etelä-Euroopassa. Meillä on järjestäytynyt hyvinvointiyhteiskunta, jossa on korkealla teknologialla varustettu terveydenhuolto. Siellä paljon köyhyyttä ja esim. mafiarikollisuutta. Siellä on myös kymmeniätuhansia paperittomia siirtotyöläisiä, jotka työskentelevät nytkin, koska heillä ei ole muuta vaihtoehtoa. He kuolevat ilman terveydenhuoltoa, ja tartuttavat ennen sitä.

      Suomessa tehohoidon kapasiteetti voidaan Hesarin tämänpäiväisen jutun mukaan HELPOSTI nostaa nykyisestä 300:sta tuhanteen. Ja THL:n ennuste on, että pahimmillaan, jos rajoituksista huolimatta jokainen tartunnan saanut tartuttaa 1,8 muuta, tulee tehohoidossa olemaan sairauspiikin aikana 500 ihmistä. Kapasiteettia siis riittää.

      Tiedottamisen linja on minusta äärimmäisen typerä. Juuri tällaiset "välttäkää sosiaalisia kontakteja" on tuhoisaa. Toki pitää rajoittaa kontakteja, mutta ei näin jyrkästi, ja pitäisi kompensoida esim. kehotuksilla "käykää lenkillä, tervehtikää vastaantulijaa." - Ja kahviloiden sulkemisen sijaan pitäisi ottaa sääntö kuten Ruotsissa, ja lisäksi ehkä että vain tietty määrä kerrallaan saisi ottaa sisään, ettei tule tungosta.

      Lopuksi: Olen varma, että rajoitukset puretaan tai niitä höllennetään merkittävästi paljon ennen toukokuun loppua. Huhtikuu ehkä mennään näin. Lyön vetoa. Tsemppiä kaikille.

      • Anonyymi

        Voisithan katsoa nettikirkkoa, siellä on lohdutusta.
        Googlaa "nettikirkko".

        Usein on myös jokin palveleva puhelin seurakunnissa minne voi kirjoittaa ja kertoa huolistaan.


      • Anonyymi

        Nyt vajaa kaksi viikkoa myöhemmin ruotsissa on huomattu, että finskit toimivat paljon paremmin kuin he itse.
        Heidän pääministerinsä on todennut, että tuhansien maanmiestensä henkiä olisi säästetty "suomen linjalla".
        [ tosin itsekin olin alkuun kriittinen näin kovista koronatoimenpiteistä] gbj


    • Anonyymi

      Kyllä koronaviruksen aiheuttamat kiellot aiheuttavat paljon ahdistusta ns. riskiryhmissä.
      Kuuntelin enemmän hämillisenä kuin pelolla aamuista Ylen aamu radiolähetystä. En mie ainakaan suostu pelkäämään koronaa täällä lähes maalla.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe