Pohjasuojaa veneelle

Anonyymi

Hei, tuli mieleen olisiko ihan hullu ajatus että liimaisi lasikuituveneen keulaan "niille kohdille jotka rantautuessa osuvat kiveen" alumiini pellistä soirot. Ajatuksena tosiaan että olisi vähän suojaa kun johonkin saaren rantaan rantautuessa väkisinkin jonkin verran kolisee. Onko kellään moisesta kokemusta tai ajatuksia. Laitetaanhan puuveneeseenkin pellitysta.

5

60

  Vastaukset

  • Miksipäs ei, mutta miksi keksiä pyörää uudelleen? Keelguard, Keelshield tai vastaava niin lopputulos on taattu vähemmällä työllä.

   • Anteeksi en varmaan osannut tuota ihan oikein selittää, tiedän kyllä tuon kölisuojan ja onhan myös kölirauta mutta tarkoitin muuten keulaan kun osuu kiveen muutenki kun kölin kohdalta eli kölin sivulle vesirajan alapuolelle vaikkapa metrin matkalle al soirot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Anteeksi en varmaan osannut tuota ihan oikein selittää, tiedän kyllä tuon kölisuojan ja onhan myös kölirauta mutta tarkoitin muuten keulaan kun osuu kiveen muutenki kun kölin kohdalta eli kölin sivulle vesirajan alapuolelle vaikkapa metrin matkalle al soirot.

    Eli jotain keelguardeja leveämpää ajattelit rakennella? Voi olla naputtelemista että saa alupellin mukautumaan rungon muotoihin.


  • Minkä kokoluokan vene? Ankkuroitko rantaan vai vedätkö rannalle? Jos vedät rannalle, miten olisi sellainen tarkoitukseen tehty ilmatäytteinen makkara? Toimii huonosti jos ranta on teräviä kiviä täynnä mutta muuten toimii soutuvenekokoluokassa tai pienillä pulpettiveneillä.

  • ohuessa alumiinissa on se huono, että se on vähän ajan kuluttua kuin perunapelto. Sen sijaan joku elastinen muovi palautuu takaisin kolhun jälkeen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   343
   10463
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   193
   7700
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   346
   2611