Kerrankin kiitosta päättäjille nopeasta toiminnasta!

Anonyymi

Etelä -Suomen ulkoilualueet, täyttyvät ulkoilijoista. Tämä kaaos ajaa ihmiset luontoon. Hakevat sieltä virkistystä, mielenrauhaa ja yrittävät säilyttää jotenkin kuntoaan. Seniorit kertovat kangistuvansa ja tylsistyvänsä sisällä oloon. Puistoissa/metsäpoluilla voi seurata luonnon heräämistä. Nähdä toisia ihmisiä. Tuntea elämän jatkuvan, olla kiitollinen pienestäkin. Lapsille luonto toimii opettajana. Arvomaailmaan vaikuttajana.

Meillä päättäjät näkevät toisin. Kaupunkimme asemakaavan mukainen ulkoilu/rantareitti on nyt sitten suljettu. Kulkuosa alueesta on vuokrattu. Rantaan menokin kielletty, koska polkuja ei saa käyttää. Kieltomerkkejä lisätty ja entisiä siirrelty. Kiirettä on pitänyt siirtelijöillä. Pyhäinmiesten vastaisena yönä oli ahkeroitu. Luit oikein, yön pimeydessä.

Onko kaupungilta tullut asiasta tiedotetta teille? Pöytäkirjoista hallitus, valtuutetut, lautakunnat en ole löytänyt päätöstä.

Omaan postilootaani oli tullut lappunen. Siinä käskettiin olla ystävällinen=siis kenelle. Ilmoitettiin, että en saa kulkea jotain polkua rantaan =mitä polkua.

Enhän tarvitse kaupungin polkuja rantaan, olen hämilläni. Vielä mainittiin, että joku tallentava kameravalvonta on alkanut.

Viikolla sitten heräsin yöllä, kun lamppujen valot kujeilivat kasvoillani. Tosin ensin säikähdin, että poliisit tuovat jotain suruviestiä lapsistani. Nitroja ja syvään hengittelyä.

Onneksi muistin lappusen viestin. Nytkö alkoi kuvaukset! Suorana riinattuna yöllä tiällä ja päivä jo siellä ameriikassa. Useampi henkilö pyöri ja valotteli tonttini rajalla.

Kiireesti riisuin flanellisen mummo yöpaitani. Jospa nyt kuvaavatkin minua. Onhan yksi kaunis äiti Nurmeksesta päässyt miesten leheksi sanottuun leipoihin.
Tiijä vaikka Rumppikin huomaisi minut. Suosiota, tunnettavuutta ja tollareita. Jäisin historiaan muodokkaana ja ikääntyneenä mallina. Mikä tilaisuus ja kuuluisuus ja kuvani komeilisivat paikallislehen sivuilla. Lisäpainoksia, työtä ja rahaa omistajille.

Vaihoin asentoja, keimailin, pyllistelin. Joka kanttini yritin näyttee. Silleen olisi monesta kulumasta kuvia. Voihan olla etten mahu yhelle aukeemalle.

Nyt on kostautunna se yöllinen liikehintä. Lonkat ja polovi on niin kippeet. Kauneuven ja kuuluisuuven sen rahankiin tänen tein kaikkeni.

Aamulla ilmoitin jälkeläisilleni iloisen tapahtuman. Innoissani muistin onneksi kertoa, että meijän kulumille viskaalit suunnittelevat busseille levikettä. Sekkiin sopisi, mahtusi vaikka sirkus siihen kesäisin. Piäsisin siihen essiintymään. Mukuloille tulisi perintövaroja aikoinaan.

Puhelin alkoi soida jatkuvasti. Huolestuneet jälkeläiset tarkentelivat tilaani. Kerroin, että oon jo niin suosittu tiälläkkiin. On piässy ihan ensimmäiseksi sivistymättömien listalle.
Kuka tai mikä taho lienee ollu valikoijana. Vuojen suosituimman palakinnon antanevat. Ihan arvostettu, korkeasti kunnioitettu kyläpiällikkömme sen ojentaneen. Oi, miten sitä ootankaan. Yhessä matkustettaisiin Rumpin rukkousuamiaiselle. Hiän saisi kertoo miten kiinalaiset toivat rahhoo, työtä, mainetta. Pelastivat pienen kaupunkimme. Voisi ylyppeenä sannoo, että pieniä kiinan pienokaisia ootettaan syntyvän jo vuojen vaihteessa. Kylän neijot ovat niin innostunneet lissääntymmään. Ei oo ennee väestökatokunta.

Puhelimessa oli hiljaista. Sanoivat soittavansa, kun heillä on ensin jokin puhelinpalaveri. Niin hienoo ja minun jäläkeläiset. Oon ylyppee. Puhelinpalaveri!

Sitten se puhelin tuas pirahti. Olivat neuvotelleet ja kyselleet minulle paikkoo Paihollaan , kuulemma jiähytellä pitäsi jonkun aikoo.

Ensin he kertoivat, että sirkukseen ei oteta ennee sivistymättömiä. Sirkuksiin piäsi ennen karvanen nainen. Oli kiertueiden vetonaula. En kuulemma täytä niitäkkään ritteereitä.

Tulos oli yllättänny heijät. Paiholassa oli täyttä ja Niuvallekkiin pitkät jonot.
Tänä vuonna ei ainakkaan minulle järjesty paikkoo.
Arvoohan ketkä piäsevät ensin ja jono meijän kunnasta on pitkä. En piä sinnuu ennee jännityksessä. Vastaus on ne sivistyneet piäsevät sinnekkiin ensin.

Nyt mietin sen sirkuksen paikan nimmee. Hannikaisen aukio on ollut vuosikausia. Miten ois nyt Sippeliuksen aukio. Kirjota mitä mietit mietteistäni. Olet lähimmäiseni. Olet rakas, tukijani. Kiitos, jos panit listaan nimeni.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletpa rohkea, odotan ko lehteä. Siinä lahja ukolle ja apelle.

    • Anonyymi

      Missä on Nurmeksen ulkoilijat,kun sääkin suosii, nyt ei tarvitse edes pelkästään teitä myöten liikkua, vaan koko luonto on käytössä kovettuneine lumihankineen. Hiihtäjät ovat näköjään jättäneet jäätyneiden hiihtolatujen käytön, joten nekin on lenkkeilijöiden ja vaikka potkurien ja kelkkojen käytössä. Ovat myös erittäin tasaisia ja hyvässä kunnossa, mutta nastajalkineet eivät ole haitaksi jäätiköllä.

    • Anonyymi

      Nyt kannattaa käydä kesämökki tarkastamassa talven jäljeltä, että onko paikat kunnossa, kun umpihanki ei ole esteenä, vaan kestää kävellä. Vesikin on talven aikana noussut Pielisessä noin metrin verran, joten mökkirannassakin voi yllätys odottaa joillakin.

    • Anonyymi

      Meilläkin odotetaan kyseistä lehteä. Kuka lienetkin, vaihtelua niihin kuviin tarvitaan. Nurmes kartalle, matkailutuloja. Kiitos, kiitos matkailutuloista.

    • Anonyymi

      Toivotaan, ettei siellä alueellanne kamera huku lumeen. Vointia ja jaksamista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe