HYPO: romahdus myös PK-seudulle !!

Anonyymi

Juhana Brotheruksen mukaan asuntojen hinnat tulevat romahtamaan korona epidemian myötä myös pk-seudulla.

https://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/a/9ed210d6-f346-4eb5-9067-1f960f1e67ac

Kovat ajat tulevat olemaan edessä niillä, jotka ovat erehtyneet asunnon ostamaan viime vuosina kuplan huipulta ja pääosin velkarahoituksella.

On myös erittäin todennäköistä, että vuokriin maksettaviin asumistukiin tullaan asettamaan valtiontalouden nopeasti ja jyrkästi heikkenevän taloustilanteen johdosta viimeistään 1-2 vuoden kuluttua nykytasoa selvästi alempi maksimi katto.
Tämä tulee koitumaan monen vahvalla velkavivulla asuntosijoittajaksi ryhtyneen kohtaloksi.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onneksi ei koske helsingin hitasjärjestelmää , koska ovat jo valmiiksi halvempia ja hitasasuntoja kysytään koko ajan.
      Ostin itse vesalasta ja vuosia sitten ja kauppa kannatti, kivasti on hinta noussut ja kiva asua itse eli en vielä myy, mutta joskus tili tehdään.

    • Anonyymi

      Nää Hypon äijät ovat marxilaisia ekonomisteja, ja ne ovat saarnanneet asuntojen hintojen romahtamisen puolesta jo pitkään, niin että ei tuossa nyt mitään uutta.

    • Anonyymi

      Vuokra-asuntoja on meillä erityisen paljon kunnilla, ja sitten on vielä nämä sato ym. sellaiset ns. yleishyödylliset vuokrakämppien pitäjät. Kunnat joutuvat nämä vuokrakämppänsä ylläpitämään, ja kustannukset näistä siis kunnille tulevat. Eli kunnat tarvitsevat näitä asumistukia mitkä valtio maksaa. Ja jos valtio leikkaa näitä asumistukia niin se on kunnilta pois, ja se siis heikentää kuntien taloustilannetta.
      Sitten on nämä isot ns. yleishyödylliset vuokranantajat, joilla vuokratasot ovat niilläkin lähelle kuntien tasoa, eli sitä tasoa millä nykykustannustasolla mennään.
      Niin että revi tästä leikkauksia asumistukeen.

    • Anonyymi

      Olen sanonut, että Järjestelmä-KONKURSSI koitti jo v. 2008.

      Sen jälkeen alkoi velka-elvytys, nimenomaan sopulin ja mokun johdolla, "nolla"-korkojallituksella ja "työvoimapula"-kusetuksella höystettynä.

      Se tie on nyt kuljettu loppuun, ja siitä on kysymys nyt, kun jopa 30 miljardin velanotosta puhutaan ! Ja ne kymmenien miljardien Hornetitkin pitäisi ostaa....

      Laitan piruuttani tähän, annetaan palaa, kunnolla !
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16331261/jopa-30-mrd-euroa-uutta-velkaa----

      t. svt

      • Anonyymi

        Ei se paljon niin haittaa jos tämän koronan vuoksi julkinen velka nousee vaikkapa 70 prosenttiin bkt;stä. Ei se niin haittaa jos siis vaan tästä koronasta päästään eroon muutamassa kuukaudessa, ja talous siitä taas lähtee nousuun. Tärkeintä on se että saadaan budjettivajeet kuriin tai siis velkaantumisen kasvu taittumaan, jolloin veloista maksuun tulevat korotkin pysyvät matalampina. Inflaatiokin sitä velkapääomaa vähitellen sulattelee, vaikka ei sitä yhtään lyhentelisi.

        Tämä uusien hornettien osto tähän nyt osuu kyllä pahan paikkaan, kun nekin oli käsittääkseni tarkoitus maksaa lähinnä juurikin uudella velalla. Nyt tämä korona syö enemmän kuin mitä hornetteihin on arvioitu menevän.

        Mä luulen että väistämättä tätä koronasta koituvaa laskua päädytään tai tullaan kuittaamaan paljolti inflaatiolla. Tämä asiahan koskee koko euroaluetta, ja löysemmän rahapolitiikan puolesta on jo muutenkin olleet isot maat kuten Italia, Espanja ja Ranska.
        Se tässä on päätyykö tämä koronaelvytyrahakin liian pian johonkin jemmoihin makaamaan ja siis pois bisness-kierrosta. Inflaatiotahan ei seuraa siitä, vaikka rahaa olisi kuinka paljon jossain jemmoissa makaamassa. Mutta siitä inflaatiota seuraa kun nämä rahat lähtevät jemmoista liikkeelle bisness-kiertoon. Liikkeelle ne lähtevät esim. inflaatio-odotusten kasvettua riittävästi, toki myös jos vaan houkuttelevia sijoituskohteita ilmaantuu.
        Rahaa nyt makaa ja pyrkii makaamaan jemmoihin siksi, kun ei oikein kelvollisia sijoituskohteita näyttäisi olevan. Ja myös kulutuskaan ei oikein vedä siksi kun ihmiset enemmänkin vaan säästelevät pahan päivän varalle, ja on myös vähän sellainen meininki että huomenna saa halvemmalla.


    • Pidin asuntojen arvonlaskua pk-seudulla jopa todennäköisenä (en kuitenkaan hintojen laskua), mutta kaipa se on sitten tunnustettava, että väärässä olin. Hypo on ollut 100% väärässä aina ennusteissaan, joten miksipä en luottaisi heihin tälläkin kertaa.

    • Anonyymi

      Hyvä, jos hinnat tulee alaspäin... Yli 2/3 pääkaupunkiseudulle muuttavista on maahanmuuttajia...

      Maahanmuutto pitää kuitenkin asuntojen kysynnän suurempana kuin mitä on niiden tarjonta... Kun kysyntä ylittää tarjonnan niin hinnat eivät ainakaan laske...

      • Pikemminkin puolet. Katso kuvio 6 sivulta 12: https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/19_10_25_Tilastoja_14_Vuori_Kaasila.pdf

        Okei, tuossa ei näy, mikäli Suomen sisäisessä muutossa liikkuu jotenkin paljon maahanmuuttajia. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, koska suurimmat maahanmuuttajaryhmät muuttavat yleensä suoraan Helsingin alueelle (tai minne työn/perheen perässä menevätkään). Virolaiset on perinteisesti ollut se suurin yksittäinen ryhmä.


    • Anonyymi

      Kukaan ei kykene tällä hetkellä sanomaan kuinka asuntojen hinnat kehittyy. Suomessa on paljon rakennettu viime vuosina asuntoja. Kunhan tästä koronasta selvitään terveenä, niin joudutaan tutkimaan tilanne uudestaan. Kotona on vaan tosi outo virus kun se tarttuu myös eläintarhan eläimiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      799
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      660
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      78
      626
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      571
    Aihe