Aihe

Vakuutuksen pakkomyynti

Anonyymi

Eikö kilpailuviranomaiset ja kuluttajaviranomaiset jo vuosia sitten kieltäneet pakollisen vakuutuksen myymisen osana kilpailulisenssiä? Vakuutuspakolle ei ole mitään todellisia perusteita. Suomessa on julkinen terveydenhuolto, joka hoitaa kaikki loukkaantumiset, ainakin vakavasti loukkaantuneet. Yksityisellä sektorilla on vakuutuksia, niille jotka haluavat. Nykyinen vakuutusten pakkomyynti on kilpailun rajoittamista liiton ylivallan pönkittämistä.

4

239

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No kun ei ole millään lailla kilpailuoikeus kysymys. Sulle ei myydä vakuutusta vaan liitolla on ryhmävakuutus. Juridisesti aivan eriasia. Liitto saa vapaasti otta jäsenensä kattavan ryhmävakuutuksen ja määrittää jäsenmaksunsa kuluja vastaavaksi.

   Ja liitonjäsenet eli seurat ovat tämän ryhmävakuutuksen hankkimisen hyväksyneet.

   Samalla tämä mahdollistaa lisenssittömyyden. Hieno juttu joka aikanaan nosti kisoihin osallistuja määriä aika paljon

   Eli yksinkertaistaen: Sulle ei ole pakkomyyty vakuutusta kun sulla ei ole vakuutusta
   Liitolla on vakuutus, joka kuuluu liiton päätösvaltaan hankkia tai olla hankkimatta.
   Jännä että noi pieni summa jaksaa ahdistaa vuodesta toiseen? Judon ongelmat ei liity liiton tarjoamaan vakuutusturvaan. Enemmän vaikuttaa tää että jaksetaan narista mitättömistä summista. Seurojen pitäis nostaa jäsenmaksujansa ja kehittää toimintaana sen avulla.

   Vaikkapa Dragon BJJ espoossa. 6kk maksu 420€. Kun laittaa rahaa tiskiin sitten on varaa omaan saliin ja runsaisiin vuoroihin ja vieraileviin valmentajiinja opettjiin.

   J a ilman vakuutusta mä en tänäpäivänä enää päästäis ketään salille. Juridiset vastuut tässä " se on jonkkun muun vika" maailmassaon liian isot

  • Anonyymi

   Välillä käy mielessä poiketa judokisoissa vuosien tauon jälkeen, mutta hinta on liian suuri. Harjoittelen edelleen jonkun verran myös judoa, mutta en judoseurassa. Vakuutukset kattaa kaikki kamppailulajit. Kisaa varten pitäisi maksaa judoseuran treenimaksut että saa judo-ID:n ja judovakuutuksen. Muissa lajeissa riittää muutaman kympin lisenssimaksu ja osallistumismaksu. Yksi judokisa maksaisi parisataa euroa mikä on liikaa.

   • Anonyymi

    Voisin kuvitella että suurempi osa hyötyy tästä kuin te pari joille tästä on haittaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voisin kuvitella että suurempi osa hyötyy tästä kuin te pari joille tästä on haittaa.

    Ei Judoliitto halua kisoihinsa muiden lajien kilpailijoita. Koittaa toimillaan jopa estää hyödyllisten rinnakkaislajien harjoittelun ja etenkin kilpailemisen niissä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   11713
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   2717
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2082