Google Drive linuxilla?

Anonyymi

Toimiiko se lainkaan? KDE ja Debian käytössä.

15

85

  Vastaukset

  • Tuollakin suuntaus on ohjata kaikki käyttäjät järjestelmistä riippumatta joko selainkäyttöön tai vaihtoehtoisesti etenkin mobiililaitteissa kevyen sovelman käyttöön.

  • Ainakin Ubuntussa toimii - selaimen kautta.

  • Onnistuu.

  • Grive
   open source Linux client for Google Drive

   Löytyy Synapticsesta tai Githubista.

  • Toimii toimii ja hyvin toimiikin, vaatii vaan evästeet selaimessa käyttöön.

  • Toimii selaimessa. Ylimääräisiä ohjelmia ei tarvita.

   • Miten selain synkronoi hakemistot pilveen? Eihän selain toimi palveluna. En usko, että tuo toimii.


  • En osaa sanoa Google Driven käytöstä KDE:ssä oikeastaan mitään, koska sokeutuneen en KDE:tä pysty käyttämään. KDE ei ole käytettävä Orca -ruudunlukuohjelman kanssa.

   Gnome -työpöydällä Google Drive on heti käytettävissä sen jälkeen kun Gnomen verkkotiliasetuksiin on lisätty Google -tili. Kun tili on lisätty niin Google Driveen pääsee käsiksi Nautilus -tiedostoselaimen kautta. Google Drive näkyy heti Nautiluksen sivupaneelissa ilman että tarvitsee tehdä mitään. Itselläni on käytössä Debian 10 "Buster" ja homma toimii hienosti.

   Linuxille on olemassa myös erillinen synkronointisovellus, jolla Google Driven voi synkronoida koneen kanssa työpöydästä riippumatta. En nyt just muista sen nimeä ja muistaakseni se oli kaupallinen. Muitakin tapoja varmaankin on.

   T. miksuh

  • Siinä on moniakin tapoja käyttää, linuxissa voi mountata esim. normihakemistoksi jolloin käyttö onnistuu tämän jälkeen keneltä tahansa - vaikka tietämättä mitään google drivesta..

  • Jos mitään tiettyä syytä Googlen käyttöön ei ole, ainahan voi korvata sen Yandex Diskillä, johon löytyy tuki Linuxillekin niin että sen saa osaksi tiedostojärjestelmää.
   Console client for Linux on ohjlema ja teknisesti toimii reipaasti Googlea paremmin.

  • Voihan sitä pitää jotain romukonetta nurkassa jossa Windows 95:nen taikka Kymppi?
   Ja hoitaa sillä noi drivet... jää silloin seuranta minimaalliseksi...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia etsii asuntoa

   Sofia kertoi juuri instassa viettäneensä aamupäivän asuntoa metsästäen. Toivottavasti jotain löytyy, en tiedä millainen on tilanne Helsingissä. Nyt j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   5264
  2. Koronavilkku pääsi MAAILMANENNATYKSEEN!

   THL kertoi tänään, että Koronavilkkua on ladattu noin 2,5 miljoonaa kertaa. Missään maassa koronaseurantasovellusta ei ole väestöön suhteutettuna lada
   Maailman menoa
   157
   3574
  3. Aarniolla ei ole kivaa ihmisvarastossa

   Vankila on vain ihmisvarasto. .. Ihmis­varastos­sa Jari Aarnio kertoo oloistaan kahden muun vangin kanssa samalla suljetulla osastolla – “Elämä on tää
   Maailman menoa
   148
   3358