Miksi kausityöpaikat ei nyt sitten tule julkiseen hakuun?

Anonyymi

Siis TE-toimiston listoille? Hakematta tulee mieleen, että häpeällisyys siitä miten kehnoja palkkoja on maksettu näin ollen paljastuisi. Toinen kysymys: mitä hemmetin ydin-/erikoisosaamista tiloilla nyt vaaditaan; johon kelpaa vain ukrainalainen kausityöläinen? Tavan yksinkertaista suorittavaa työtä tuolla on kutakuinkin kaikki, uskon. Työnjohtokin sinällään vain organisoimista. Kun kerran esitetään, miten asiat tehdään, kyllä normi(järkinen) suomalainenkin osaa. Jos ei kerta sanomisella muistu kaikki, niin laittaa vaikka kirjalliset ohjeet.

Taitaa olla taas " kapiteelisilla" yrittäjillä kiima siitä miten vaan maksimoida voittonsa: henkilöstökulut minimiin, ja sitten kesällä, sadonkorjuuaikaan nyyhkitään: voivoi, kun se on pakko laittaa mansikoille tuplahinta, kun kulut koronan takia pompsi kovin, olen pahoilani.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      olisiko tuo niin että ukrainalaisten "eritysosaajien" kohdalla kun ei ole niin nuukaa lainsäädännön noudattamisen kanssa?
      ovatko siksi niin spesiaaleja?

      • Anonyymi

        Taitaa suomaalaisila olla asennevamma, mikä estää kaiken. Ei niin nuukaa miten työt edistyy, kunhan vain lain pilkut tulee nussittua.


    • Anonyymi

      Koska työvoimaa tarvitseva isäntä lienee itsekin suomalainen, niin miten isännät ovat itse työntäneet suomalaisissa juurissaan majailevan velttouden ja työhaluttomuuden taka-alalle omalta osaltaan ? Vai ovatko edes työntäneet ? Vai onko kyseessä pötypuhe ?

    • Anonyymi

      5-7 euroa/ h lienee se vallitseva tuntipalkka. Moniko suomalainen liikahtaa siihen hintaan. Toivottavasti suomalaisetkin päätyvät pikkuhiljaa oikeisiin töihin. Ja saataisiin ruoan hinta oikeille tasoille. Nythän se on epänormaalilla levelillä kaikinpuolin.

    • Anonyymi

      Siellä konetta ajaessa on tiedettävä myös mitä sillä tehdään ja miksi, eikä vain saatava sitä liikkumaan. Ei varmaan sen väliä, vaikka tekijä olisi suomalainenkin, mutta se vuosien työkokemus on tärkeä. Jossain oli kerrottu että varsinkin nämä alkukesän perustavat työt on sellaisia, että uusi koulutetaan niin, että kulkee toisen, osaavan mukana , joten siinä menee jo tuplapalkka samaan työhön, mutta työ tapahtuu normaalivauhtia, joka on välttämätöntä. Sadonkorjuussa on enemmän mahdollisuuksia äkkinäisellekin oppia tehtävänsä lyhyellä koulutuksella, mutta ennen sadonkorjuuta on paljon asioita tapahduttava oikein ja oikea-aikaisesti, että sadonkorjuuseen edes päästään.

    • Anonyymi

      Mansikka tuottaa satoa helposti 4-5 vuotta, joten 10 ha mansikkamaasta uusitaan vuosittain parttiarallaa 2 ha (20 hehtaarista 4 ha). Maa lannoitetaan koneella, penkit ja muovitus tapahtuu koneella, traktorin perässä kulkee 1 mies ? Taimien kanssa pelaamiseen voi olla hyvä saada ryhmä pariksi päiväksi, max viikoksi ? Siinä alkukauden työt. Eikö ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe