Miksi kausityöpaikat ei nyt sitten tule julkiseen hakuun?

Anonyymi

Siis TE-toimiston listoille? Hakematta tulee mieleen, että häpeällisyys siitä miten kehnoja palkkoja on maksettu näin ollen paljastuisi. Toinen kysymys: mitä hemmetin ydin-/erikoisosaamista tiloilla nyt vaaditaan; johon kelpaa vain ukrainalainen kausityöläinen? Tavan yksinkertaista suorittavaa työtä tuolla on kutakuinkin kaikki, uskon. Työnjohtokin sinällään vain organisoimista. Kun kerran esitetään, miten asiat tehdään, kyllä normi(järkinen) suomalainenkin osaa. Jos ei kerta sanomisella muistu kaikki, niin laittaa vaikka kirjalliset ohjeet.

Taitaa olla taas " kapiteelisilla" yrittäjillä kiima siitä miten vaan maksimoida voittonsa: henkilöstökulut minimiin, ja sitten kesällä, sadonkorjuuaikaan nyyhkitään: voivoi, kun se on pakko laittaa mansikoille tuplahinta, kun kulut koronan takia pompsi kovin, olen pahoilani.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      olisiko tuo niin että ukrainalaisten "eritysosaajien" kohdalla kun ei ole niin nuukaa lainsäädännön noudattamisen kanssa?
      ovatko siksi niin spesiaaleja?

      • Anonyymi

        Taitaa suomaalaisila olla asennevamma, mikä estää kaiken. Ei niin nuukaa miten työt edistyy, kunhan vain lain pilkut tulee nussittua.


    • Anonyymi

      Koska työvoimaa tarvitseva isäntä lienee itsekin suomalainen, niin miten isännät ovat itse työntäneet suomalaisissa juurissaan majailevan velttouden ja työhaluttomuuden taka-alalle omalta osaltaan ? Vai ovatko edes työntäneet ? Vai onko kyseessä pötypuhe ?

    • Anonyymi

      5-7 euroa/ h lienee se vallitseva tuntipalkka. Moniko suomalainen liikahtaa siihen hintaan. Toivottavasti suomalaisetkin päätyvät pikkuhiljaa oikeisiin töihin. Ja saataisiin ruoan hinta oikeille tasoille. Nythän se on epänormaalilla levelillä kaikinpuolin.

    • Anonyymi

      Siellä konetta ajaessa on tiedettävä myös mitä sillä tehdään ja miksi, eikä vain saatava sitä liikkumaan. Ei varmaan sen väliä, vaikka tekijä olisi suomalainenkin, mutta se vuosien työkokemus on tärkeä. Jossain oli kerrottu että varsinkin nämä alkukesän perustavat työt on sellaisia, että uusi koulutetaan niin, että kulkee toisen, osaavan mukana , joten siinä menee jo tuplapalkka samaan työhön, mutta työ tapahtuu normaalivauhtia, joka on välttämätöntä. Sadonkorjuussa on enemmän mahdollisuuksia äkkinäisellekin oppia tehtävänsä lyhyellä koulutuksella, mutta ennen sadonkorjuuta on paljon asioita tapahduttava oikein ja oikea-aikaisesti, että sadonkorjuuseen edes päästään.

    • Anonyymi

      Mansikka tuottaa satoa helposti 4-5 vuotta, joten 10 ha mansikkamaasta uusitaan vuosittain parttiarallaa 2 ha (20 hehtaarista 4 ha). Maa lannoitetaan koneella, penkit ja muovitus tapahtuu koneella, traktorin perässä kulkee 1 mies ? Taimien kanssa pelaamiseen voi olla hyvä saada ryhmä pariksi päiväksi, max viikoksi ? Siinä alkukauden työt. Eikö ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe