TV,mot ohjelmaan porohoito, onko lihaa tutkittu

Anonyymi

1--Poromiehiä suojaa varmaan sama lainsäädäntö napapiirin eteläpuolella kuin syntyperäisiä saamelaisia lapissa, erotuksella että ovat ¤ isis mamujen ¤ kanssa samaa sakkia, ovat siis toisten elätettäviä ja muutoinkin aika arvaamattomia?

2--Napapiirin etelänpuoleinen poronhoito, onko luomua, kyseenalaistan?

3--Poronlihan myyntipaketeissa pitäisi olla tuottajan koodi kuin muissakin myytävissä elintarvikkeissa. Tietäisi ostaja ostaa puhdasta pohjoisen lapin lihaa.

4--Taitaa olla vielä porotiloilta suoramyynti osin kuititontakin. Onkohan veronkiertoa ?

5-- Poromiehet luontoterroristeja? Käyttäytyvät yksityistenkin maa-alueilla kuin pahaset huligaanit ja kuin Puttiini, verrattavissa vaatimuksineen kaikkien luonnonpetojen hävittämiseen kokonaan ja julkisesti. Esim, Suomussalmen Hossasta jokunen vuosi sitten , moottoripyörä jengiin tavoin?

6--Liito orava saa jo kauhun olemassaolollaan luontoaktiiveissa? Kajaanissa kaatui merkittävä kaivoshanke vihreän sammakon suojelun vuoksi. Luonnosta aktiivit HERÄTYS. Onko poro asiat napapiirin eteläpuolella enää balanssissa ?

7--Poromiehet ampuvat luvitta Karhut, Sudet, Ilvekset, Ahmat, pesiinsä Kotkat ja kaikki muut luonnonvaraiset eläimet armotta, taitaa joku metsästys koirakin päästä vuosittain hengestään, vain harva jää kiinni teoistaan, toimivat mafian tavoin. Esim, Pudasjärvellä joku kevät sitten jäi poromiesten pääjaltikka kavereineen itseteossa kiinni luvattomasta karhun pyynnistä, olikohan poliisi vielä emäntänä jaltikalla ja kotka ja samalle talvelle ammuttu pesäänsä.

8-- Poromiesjuntit terrorisoivat yksityisilläkin mailla maastoajoneuvoilla luvan kanssa, kuin porot läsnäolollaan ja paskallaan.

9--Kesän liikennesaasteet maistuu tiesuolan mukana syysliukkailla poroparoille.

10--Kaikki talven liikennesaasteet porot syövät keväällä teidenlaidoilta, kun tienpientareet sulavat lumesta kuukausia ennen metsien lumien lähtöä .

11--Pelloilta porot syövät kesäisin kaikki kasvimyrkyt ja karjanpaskat. Poroja kun eivät heikot poroaidat pidättele ja syksyn jäljiltä porotokan peltoo täystuhon jälkeen jääpolte. Mittava ja kallis tuho tuhoaa maanviljelijäin ym, pelto viljelyksiä .

12--Porot kuopivat metsistä nykyisin menetelmien mukaan istutetut puuntaimien juuret ylös jäkälää etsiessä. Suuri ja kallis menoerä metsänomistajille.

13-- Radioaktiivisen jäkälän mukana radioaktiivisuus siirtyy poroon, voisivat käydä jo ehkä ydinpolttoaineeksi?

14--Kaikki kyseenalaiset rokotukset mm, hirvikärpästä vastaan ,, jäämät ? Lapissa ei ole hirvikärpäsiä.

15--Kun porot elää pääasiassa tunnetusti teillä. Autoilijat ja muut tiellä liikkujat joutuvat hankkimaan turvakseen kaskovakuutuksen omaan laskuun. Poromerkin mukaan kolarin maksajan pitäisi olla poronomistajan, omasta vakuutuksestaan.

16-- Tie liikenne vammauttaa ? Päätiet pahimpia mutta pikkuteilläkin vakavia ihmishengen vaativia onnettomuuksia on sattunut. Pahin alue on Kiiminki - Kuusamo ja Suomussalmi - Kuusamo, aina Rovaniemen eteläpuolelle saakka.

17--Suuriosa porosta voi olla ruhjeilla elinkaarenaikana tie liikenteestä johtuen, mikä ei voi olla näkymättä lihanlaadussa.

18--Poroista lahtiin kelpaamattomat kuskataan kuulo puheiden mukaan systemaattisesti pääteidenvarsiin pakettiautoilla. Täyden liikenneonnettomuuden korvausten toivossa, vaikkei haluta ymmärtää ja ottaa kontolle henkilö riskejä. Lapista myös kuulemma kuskataan halpoja vasoja pahimmalle petoalueille ja nostetaan petokorvaukset ?

19--Vaikka hallitus leikkaa, kaikilta vähäosaisimmilta, porotalouden tuki taitaa vain nousta kyseisellä alueella.

20--Porotalous ei täysin elätä. Poromiehet taas kuulopuheiden mukaan elää avustus rahoilla rakentamallaan porotilallaan, valtion avustuksilla . Loisivat samanaikaisesti myös työttömyyspäivärahalla.

21--Kukaan mökkiasukas ja omakotiasuja ei pidä tästä karmeasta kaaoksesta, pihat ja mökkiranta kesällä haisee karmealle poronkuselle ja mökin kuisti karvojen peitossa ja paskassa. Kaikki istutukset pihoilta puoleksi syöty ja revitty irti maasta ,eikä taida uusia mökkiläisiä muualta alueelle olla tulossa, tietäen kauhean tilanteen.

22--Pieniä lapsia ei voi kyseisellä alueella päästää yksin ulos, varsinkaan mökeillä kesäisin ja syksyisin porovaaran vuoksi. Porot ovat väliin erittäin akressiivisiä ja täysin kesyyntyneitä ilmeisesti talvi ruokinnasta johtuen.

23--Porotalous saa vissiin saman peltotuen kuin karjatilallisetkin mutta ei mitään ole merkittävästi myynnissä.

51-Onko tehty yhtään tutkimusta, kelpaako nykyaikana vapaana napapiirin eteläpuolella laidunnettujen porojenliha enää ihmisravinnoksi jäämien vuoksi ?

52-Pitääkö ihmisten asua kyseisellä alueella aitausten sisällä ja porot vapaana ? Onko kyseisen terrorin vuoksi porottomien muutettava etelään ?

53-Syötkö itse tätä kyseenalaista luomu lihaa ?

54-Onko tähän kaikkeen vielä nykyaikana kyseisellä alueella asujien suostuttava pakolla, mietin vaan.

Kilpailu ? Ota osaa. Keksitäänkö ratkaisua ongelmaan.

6

901

  Vastaukset

  • Ilmasto lämpiää ja poronhoitoalueen raja siirtyy kohti Muonion linjaa. Metsäpeura täyttää tyhjiön.

  • Alottajalle. Täyttäpaskaa. Esitä yksikin väiteesi joka on johtanna tuomioon kymmenenvuodensisällä?

   • Tapaus kalettoman alueella pari vuotta sitten,oliko sekin täyttä paskaa.Ettei vaan ollut sama vilperi asialla josta aloittajakin kirjoitti.Googlettamalla näitä löytyy ilma nimien kirjoittamistakin.Kalliiksi tuli tämäkin kilpaajo osman kanssa tekijälleen,hyvä niin.


  • En ole poromies. Maistuu sullekin alottajalle porokäristys. Mitä tulee salakaatoihin pitäsin pienempää mölyä jos et voi osottaa henkilöitä. Kerto nimet? Eiköhän tilaisuus tee meistä monesta rikollisen...Pistä nimiä tänne tae vaikene.

  • Ilves pyydetty julmalla tavalla Hyrynsalmella – törkeä metsästysrikostuomio, lokakuu 2015

   Rovaniemen hovioikeus tuomitsi hyrynsalmelaisen poromiehen törkeästä metsästysrikoksesta. Ilves oli pyydetty 2104 alkuvuodesta raudoilla erityisen julmalla ja raa’alla tavalla. Rautoihin oli hitsattu rautanauloja ja ilves joutui kärsimään. (Lähde: HS 27.10.2015)

   • 2014 . Nyt eletään 2020 vuotta ,jos et ole huomannut. Kaikkea se tuo korona tekee ??


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   156
   4247
  2. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   91
   3992
  3. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   18
   2345
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   203
   1975
  5. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   1862