Suomalainen ei kelpaa

Anonyymi

"Kotimainen" tukiaismaatalous näkyy pyörivän kausittaisen ulkomaisen halpatyövoiman varassa. Kun viranomaiset yms. rekrytoivat suurmaanomistajille 10 000 suomalaista duunaria, eivät nämä kelpaa tuikiaiskuittaajille.

Vain veronmaksajien rahat ovat edelleen tervetulleita.

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei työttömät ja lomautetut tarjoilijat ole mitään maatiloille kelpaavaa työvoimaa. Ei tuopintäyttäjä osaa kuin täyttää tuoppeja.

      • Anonyymi

        Niinpä. Mieluummin en soisi tippaakaan alkoholia juotavan, jotta saisit itse sen tukiaisilla rahoitetun ohrakaljasi ryystää ja elimistösi pilata. Sinähän rahasta nyt ihmisiä tuhoavan ohran tislaamisella myrkyksi eli viinakseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Mieluummin en soisi tippaakaan alkoholia juotavan, jotta saisit itse sen tukiaisilla rahoitetun ohrakaljasi ryystää ja elimistösi pilata. Sinähän rahasta nyt ihmisiä tuhoavan ohran tislaamisella myrkyksi eli viinakseksi.

        Mielenterveyspalveluja on todella leikattu liikaa, tuokin vainoharhainen sepustus on hyvä osoitus siitä.


    • Anonyymi

      Kaupunkilaisia on ihan turha maaseudun töihin ottaa, syynä on kombetenssi. Tuppaa olemaan niin että esim helsinkiläisten työn taso on varsin vaatimaton.

      • Anonyymi

        Eniten selkäsärkyjä on satakuntalaisilla ja muutenkin kepulit sinun tavoin sairasta sakkia suolistosyöpineen ja diabeteksineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eniten selkäsärkyjä on satakuntalaisilla ja muutenkin kepulit sinun tavoin sairasta sakkia suolistosyöpineen ja diabeteksineen.

        Se vaan on niin, että maalla työt tulee tehdyksi kipeänäkin, juuri millään syyllä kun harvoin voi tai edes kannattaa jäädä sairastamaan. Työt on tehtävä, eikä tule seuraavan työvuoron tekijää korvaamaan, itse olet siinäkin vuorossa kuitenkin.


    • Anonyymi

      Kausityövoima on marjanviljelyyn ja avomaan puutarhaviljelyyn tarvittavaa henkilöstöä lähes 100%. Maataloudessa työllistetään ympäri vuoden ja siinä jos missä tarvitaan ammattitaitoa, joten heidän todellakin täytyy tuntea ala perusteellisesti, niihin töihin ei äkkinäisistä ole. Urakoitsija on viljelypuolella yleisempi kausityöntekijä kuin ulkolainen lyhytaikainen.

    • Anonyymi

      Eiköhän kyseessä ollut tavanomainen suden huutaminen. Kun apua olikin saatavilla lähempää, mediaan tuli juttua, että ukrainalaiset ovatkin työnjohtajia ja erikoistyöntekijöitä. Ihan varmaan. Uskokoon, ken haluaa.

    • Anonyymi

      Miten vaikeaa on tökätä mansikantaimi multaan muovissa olevan aukon läpi ?

      • Anonyymi

        Mistä se muovi siihen maahan tuli, mitä sen muovin alle on laitettu kasvuvoimaksi, mikä taimi on terve ja kunnollinen? Missä asennossa laitat sen taimen maahan, että pystyt tekemään sen satoja kertoja päivässä ja suht nopeasti ja sujuvasti? Kun ei alaa tunne, sitä voi luulla paljon asioita.


    • Anonyymi

      Millä tuntitaksalla ukrainalainen tekee raksatöitä vapaa-aikanaan, jos palkka maksetaan verottomana ? 5-6 €/ h ? Kuulin joskus, että venäläiselle tarjottiin kahta euroa.

    • Anonyymi

      Tilastot kertovat, että yrittäjäpari tekee vähintään 80% tilan vuosittaisesta työajasta ja mahdolliset kausityöntekijät sen lopun 20%. Ei kuulosta, että kausityöntekijät tekee KAIKKI maatilan työt.

      • Anonyymi

        Pellervolaiset tilatot ovat tunnetusti kallellaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pellervolaiset tilatot ovat tunnetusti kallellaan..

        Kaupunkilaiset lukijat kuulostaa olevan kallellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pellervolaiset tilatot ovat tunnetusti kallellaan..

        " tilatot"

        lopeta juominen!


    • Anonyymi

      ”Puolet maatalouden palkatusta työvoimasta on ulkomaista - moni maaseudun yrittäjä palkkaisi mielellään suomalaisen, mutta heitä on vaikea saada.”

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/tilaajille-7.140698?aId=1.1068055

    • Anonyymi

      Eikä yksinm meillä...

      ” Vakava työvoimapula uhkaa maataloutta Euroopassa, ja seuraukset voivat näkyä kaupan hyllyillä myös Suomessa – Nämä elintarvikkeet voivat kadota hyllyiltä tai kallistua.

      Suomessa on tulossa kova pula maatalouden kausityövoimasta, ja tilanne on sama myös monessa muussa Euroopan maassa liikkumisrajoitusten vuoksi. Perusruokaa riittää, mutta joistakin elintarvikkeista voi tulla pulaa tai niiden hinnat voivat nousta, arvioivat MTK ja Elintarviketeollisuusliitto.”

      https://www.talouselama.fi/uutiset/vakava-tyovoimapula-uhkaa-maataloutta-euroopassa-ja-seuraukset-voivat-nakya-kaupan-hyllyilla-myos-suomessa-nama-elintarvikkeet-voivat-kadota-hyllyilta-tai-kallistua/c207ae17-938d-4f08-930f-39a0d80f5df2

    • Anonyymi

      ukrainan tyttö,
      tirskauttaa reilun corona aivastuksen,
      mansikkalaatikoiden päälle,

      ostakkee, ostakkee kotimaisia mansikoita...

      • Anonyymi

        Tulijat on kahden viikon karanteenissa ensin, joten jos Corona tulee poimijalle, se on sitten suomesta saatu.


    • Anonyymi

      Hyvä juttu on kuitenkin, että ottavat tukirahat Suomesta!
      En tiedä kuinka suuret tuet saisi Ukrainasta. Tuen myös osaltani kotimaista ostamalla ulkomaisista.

      • Anonyymi

        "ulkomaisista"

        lopeta juominen!


    • Anonyymi

      Suomalaisille työ ei kelpaa: "Ryhmä kääntyi takaisin, kun alkoi tihkuttaa vettä"

    • Anonyymi

      Miksi suomalaiselle talonpojalle myönnetään kotitilan ostoon tukea, jos he kuitenkin täyttävät kaikki suomalaisuuteen kuuluvat ominaisuudet kuten hitauden ja raskaan työn välttelyn ? Eikö olisi kaikkien etu, että vaihdetaan peltopekat ulkolaisiin ? Jos nuori tilanpidon aloittaja on sittenkin päässyt eroon suomalaisten väitetystä velttoudesta, niin eikö olisi hyvä, että tuon ihmetempun resepti julkistettaisiin. Tällöin muutkin suomalaiset voisivat saavuttaa jopa ukrainalaisiin verrattavan työkyvyn.

      • Anonyymi

        ”100 000 avointa työpaikkaa hämmentää – ”Kertoo siitä, ettei tekijöitä enää löydy maan rajojen sisältä”
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006210030.html

        Näinhän pitää tehdä myös suomalaisillle duunareille ;=)

        Eikö olisi kaikkien etu, että vaihdetaan duunaripekat ulkolaisiin ? Jos nuori duunari on sittenkin päässyt eroon suomalaisten väitetystä velttoudesta, niin eikö olisi hyvä, että tuon ihmetempun resepti julkistettaisiin. Tällöin muutkin suomalaiset voisivat saavuttaa jopa ukrainalaisiin verrattavan työkyvyn.


    • Anonyymi

      ”Kausityöntekijöiden tarve tilojen kevättöihin on akuutti. Jo huoltovarmuuden näkökulmasta työntekijöitä tarvitaan nyt esimerkiksi pelloille kevättöihin, taimituotantoon, vihannesten istutukseen ja eläinten hyvinvoinnin kannalta välttämättömiin töihin.

      Kun satokausi etenee, työvoiman tarve kasvaa.

      MTK:ssa ja ministeriössä ollaan yhtä mieltä siitä, että kausityöntekijöitä on nyt löydyttävä kotimaasta.

      Monen nuoren ja opiskelijan jo sovittu kesätyö on peruuntunut koronaepidemian vuoksi. Maataloudessa olisi nyt kausitöitä tarjolla, muistuttaa MTK:n Marko Mäki-Hakola.

      Aktiivisuutta tarvitaan sekä työnantajilta että halukkailta kausityöntekijöiltä. Olli Sorainen suosittelee, että työtä tarjoavat tilat ilmoittaisivat paikkansa TE-palveluihin.”

      https://yle.fi/uutiset/3-11282722

      • Anonyymi

        "Aktiivisuutta tarvitaan sekä työnantajilta että halukkailta kausityöntekijöiltä. Olli Sorainen suosittelee, että työtä tarjoavat tilat ilmoittaisivat paikkansa TE-palveluihin.”

        Tässä on ensimmäinen tuottajapuolen asiallinen kirjoitus.


    • Anonyymi

      Maatalouskoulutuksessa on nykyään 6 kk:n palkaton, tiloilla suoritettava harjoittelu. Uudellamaalla koulutetaan jopa Afrikasta tulleita lypsäjiksi. Vakituista paikkaa he eivät tule saamaan, enintään 6kk pestin. Seuraava palkaton harjoittelija tulee kuitenkin taas kohta.

    • Anonyymi

      Eläintenhoitajien koulutusmäärissä näkyy siis selvä tausta-ajatus eli ilmainen työvoima. Kenen käsissä on päätökset koulutusmääristä ?

    • Anonyymi

      ”Harjoittelijan palkaksi on maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksessa sovittu 85%vaativuusryhmä yhden palkasta.
      Harjoittelijan palkka 1.12.2015 alkaen on seuraava:tuntipalkka7,05e/hkuukausipalkka1.212,60e/kk (40 tunnin työviikko)Osakuukauden palkkaa laskettaessa yhden työpäivän palkka saadaan jakamalla kuukausipalkka luvulla 21,5.
      Harjoittelijan palkka voi muodostua rahapalkasta ja luontoisedun raha-arvosta.
      Verohallituksen päättämät luontoisetujen raha-arvot vuonna 2016ovat seuraavat:
      Täysihoitoetu(asunto, ravinto, valo ja lämpö)-omassa huoneessa 490euroa/kk (16,16euroa/pv)-yhteishuoneessa 470euroa/kk (15,50euroa/pv)Asuntoetu(yhteishuoneessa valoineen ja lämpöineen)-keskuslämmityshuoneessa 131 euroa/kk (4,32 euroa/pv)-uunilämmityshuoneessa 46euroa/kk (1,52euroa/pv)Ravintoetu-6,30euroa ateriaa kohti Tiedotteen lopussaon esimerkki palkan laskemisesta ja luontoisetujen huomioon ottamisesta palkassa. Mahdollisten muiden luontoisetujen raha-arvoja työnantaja voi tarkistaa esim. www.vero.fi-sivuilta.”

      https://docplayer.fi/23433880-Maatalousharjoittelijaa-koskevat-tyoehdot-vuonna-2016.html

    • Anonyymi

      Maahanmuuttokriitikoiden soisi vähäksi aikaa keskittyvän aiheeseen yrittäjän kannalta.

      - Työkykyinen, 30-v, ukrainalainen, työtä ikänsä käsillään tehnyt, painoindeksi 27, työpäivä mielellään pitkä, 5-10 euron tuntipalkkaan tyytyvä täysjärkinen, valituskynnys matala. Aikaansaannos kolminkertainen maahanmuuttokriitikkoon nähden.

      vs.

      - Maahanmuuttokriittinen työkkärin tarjokas, kriittisyys kiinnostaa paljon enemmän kuin työnteko, painoindeksi vähintään 35, työpäivä korkeintaan 6 h, valituskynnys matala, palkkavaade 15 e/h.

      Kummalle maksat ja mistä? Suomessa on paljon ao. hommiin kykeneviä, mutta ne ovat jo töissä.

    • Anonyymi

      Suomessa oli vielä 80-luvulla ja jopa 90-luvulla ihmisiä, jotka pystyivät näihin marjahommiin. Enoni oli metsätyömies ja kun loppukesällä oli sillä saralla hiljaisempaa hän keräsi marjoja. Olin 90-luvun alkuvuosina todistamassa tapausta, kun hän keräsi 120 kiloa ( 22 ämpäriä) mustikoita samana päivänä. Minä rippikoulumukula sain vain sen 50-60 kiloa. Ja tuohon aikaan kun se kilohinta oli melko messevä (2-3 krt nykyiseen) niin johan vain se eno eli ihan hyvin nk. pienituloisena.

    • Anonyymi

      Suomalainen ei kelpaa ja miksi kelpaisi? Suurin osa meistä ei kykene oikeisiin töihin. Karkea arvioni on, että 18-65 vuotiaista kunnon maatöihin pystyy noin 20 %. Pystyvät siellä ikähaitarin yläpäässä. Ja kun mennään asennetasolle, niin kyvyttömyys nousee entisestään. Jos tulisi Suomen kattava nälänhätä, niin se hätä saisi olla vaikka sataprosenttinen niin se 80 % istuisi edelleen aamusta iltaan tyhmyytensä äärellä ja odottaisi maalaisten hoitavan asian.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen kolmituntinen takana, nyt aamukahvilla. Tänään kuuluisi jokaisen karjatilallasen juhlia, Vappuhan on työtätekevien juhla. Mitä siellä toreilla sellaiset seisoskelee, jotka heräilevät kun maha alkaa kurnia. Mutta kohta taas takaisin tuottamaan maailman puhtainta ruokaa (tutkitusti) , että tämä kansa pysyy hengissä. Eikä tällä tilalla ole ulkomaisia tarvittu, omalla väellä on eläimet hoidettu. On se kyllä mieltä nostattava asia, kun tietää että ilman meitä kukaan ei kuolisi koronaan, kaikki, aivan kaikki, kuolisi nälkään... Kun jokainen jolla vähänkin on ymmärrystä, siis JOS VÄHÄNKIN ON YMMÄRRYSTÄ, tietää että anarkia on kolmen, vain kolmen, tyhjän ruokalautasen päässä. Päivä ruuatta: olisit vihainen, toinen päivä: raivoaisit kadulla, kolmas päivä: ryöstäisit lähimmän kaupan. Hyvää Vappua kuitenkin kaikille.

      • Anonyymi

        "Päivä ruuatta: olisit vihainen, toinen päivä: raivoaisit kadulla, kolmas päivä: ryöstäisit lähimmän kaupan."

        Olipas tuossa surkuhupaisa vai sanoisinko vailla täyttä ymmärrystä oleva pläjäys. Siis kaupassa sitä ruokaa tuon päättelyketjun mukaan sitten kuitenkin olisi, miksi muuten ryöstää se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Päivä ruuatta: olisit vihainen, toinen päivä: raivoaisit kadulla, kolmas päivä: ryöstäisit lähimmän kaupan."

        Olipas tuossa surkuhupaisa vai sanoisinko vailla täyttä ymmärrystä oleva pläjäys. Siis kaupassa sitä ruokaa tuon päättelyketjun mukaan sitten kuitenkin olisi, miksi muuten ryöstää se.

        Kun sinäkin luulet, että ruoka tulee kaupasta, ja sähkö töpselistä. Siksi käy juuri noin kuin sanoin. Katso kun kaikki, aivan kaikki, paitsi ruuantuotanto on turhaa. Aivan turhaa.
        Sehän sinua jurppii, kun et keksi mitään, et yhtään mitään muuta mikä on elämälle välttämätöntä. Kerro mitä teet työksesi, jos yleensä mitään teet, niin mietitään kuka maksaa elämisesi, tupakat, viinat, miestenlehdet, tv-kanavat, ym ehdottomasti välttämättömät asiat. Mutta älä välitä, kaltaisia on paljon, lähes 97% kansasta. Juhli sinäkin vappua, syö hyvin ja muista, että muutahan ei elääkseen tarvikkaan. Siis muuta kuin ruuantuottajan työn tuloksia. JOS olet eri mieltä, kerro jokin muu välttämättömyys.


    • Anonyymi

      Maatalouden harrastajille sähkö tulee töpselistä, raha tulee tukiaisina valtion taikaseinästä ja työpanokset Ukrainasta valtion kyydillä.

      • Anonyymi

        Ja kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa, aivan kaikki. Neljä tuntia navetassa takana, nyt juon aamukahvia. Ja tiedätkö, ulkomaista työvoimaa ei ole tilallamme tarvittu, sähkö tulee töpselistä, 20% tuloista syöntipalkkiosta, että sinulla jää enempi kaikkeen välttämättömään. Sinä voit luetella mitä muuta elämälle välttämätöntä tarvitset, siis yhtä välttämätöntä kuin ruoka, jota sinullekin ruuantuottajat työllään hankkivat. Ja muuten, viime vuonna työtunteja kertyi 3100, ja vapaapäiviä 21, joista pyhäpäiviä oli 3. Paljonko Kela korvaa voiteista, joita makuuhaavoihisi apteekista haet? Sillä haavojahan tulee, kun lomaa on 5,5 kuukautta, ja loputkin päivät ns työpäiviä. Mutta menehän syömään, verensokerisi alhaisuus heikentää muutenkin matalaa aivotoimintaasi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1622
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1184
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1074
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      703
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe