Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Allergiat

koirien kanssa

Tervehdys
Monen vuoden pähkäilyn jälkeen olemme perheen kanssa miettineet koiran hankintaa mutta epäselvänä on se että pystymmekö sitä hankkimaan.
Minulla ja vaimollani tulee oireita joistakin koiraroduista (kutina ja silmien kirvely). Pahimmat oireet tulee kultaisesta noutajasta.
Onko täällä ketään jolla on allergia koiriin mutta silti omistaa koiran ja pystyy elämään sen kanssa?
Sekaannusta tässä tilanteessa aiheuttaa "tietävien" kavereiden sekä heidän tuttujensa kommentit....eli koiraroduista allergisiin perheisiin sopii Bichon Frise, Bolognese tai Snautseri....?????
Kertokaa omat näkemyksenne asiaan.
KIITOS.

6

1625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      Eli yksikään rotu ei ole allergiavapaa. Toisille bichonit ym. aiheuttavat ne pahimmat allergiat ja toisille taas muut rodut. Allergia on niin yksilöllistä, että on mahdotonta sanoa mikä rotu juuri sinulle ja vaimollesi sopii, siinäkin voi olla eroja.

    • molemmista kunnolliset allergia testit. Itse minulle kissat ovat täyttä myrkkyä samoin linnut. Koirille en reagoi.

      Mutta muistakaa mikään rotu ei ole todellakaan allergia vapaa.
      Terveyden kanssa ei koskaan saa leikkiä. Terveys on elämän lahjoista yksi kalleimpia.

      Myös koiraa kohtaan on ehdottomasti väärin ottaa sitä kun ei voi olla varma siitä pystyykö sitä pitämään. Koira on pitkä ikäinen ja jo koiraa ottaessa pitää varautua siihen, että se on kanssanne yli 10- vuotta.

      Hyvää jatkoa ja ilosta kevään odotusta

    • sudenkorento75

      Kannattaa käydä testaamassa se koira-allergia ennenkuin hankitte koiran, toki herkistyminen voi johtaa allergiaan myöhemmin, mutta olisi hyvä nähdä tän hetkinen tilanne. Jos jommalla kummalla on allergia, en suosittele koiraa koska se tuppaa yleensä pahenemaan (toki aina niitä poikkeuksia on ja rotuja jotka eivät allergisoi ehkä yhtä paljon). Sattuuko teillä olemaan lapsia? Jos on niin siinä onkin sitten se kurjin juttu, kun itse allergiaa voikin sietää mutta jos se tulee lapselle niin eipäs sitä viitsi lasta sairastuttaa oman "halunsa" takia.
      Itse otin koiran noin 3 vuotta sitten jonka jälkeen sain nuha/kutina oireita. Allergiatesti näytti nollaa mutta nyt muutaman vuoden jälkeen verestä löytyi herkistymistä koiralle. Näin se etenee....

      • koirallinen

        pyytää juuri noita verestä tehtäviä vasta-aine määrityksiä, koska ovat huomattavasti herkempiä kuin ihotestit. Ennen koetta sitten peuhaamaan koirien kanssa pariksi päiväksi, jotta on jotain, mitä vastaan ne vasta-aineet kehittyy;)


      • vasta-aineet
        koirallinen kirjoitti:

        pyytää juuri noita verestä tehtäviä vasta-aine määrityksiä, koska ovat huomattavasti herkempiä kuin ihotestit. Ennen koetta sitten peuhaamaan koirien kanssa pariksi päiväksi, jotta on jotain, mitä vastaan ne vasta-aineet kehittyy;)

        Allergisoitumiseen voi mennä jopa vuosi. Eli aivan turha "peuhata" koiran kanssa pari päivää.On tietenkin totta, että muutamat koirarodut voivat aiheuttaa vähemmän oireita. Parissa päivässä asia ei kuitenkaan selviä.


    • on meillä

      En koskaan kuvitellut olevani allerginen ja meillä olikin kaksi perhoskoiraa 6 vuotta. Kun otimme bostoninterrierin vuosi sitten sain siitä oireita. Allergia ja astma todettiin. Oireita ei enään ole ollut vaikka koirat on. Älkää silti ottako jos epäilette allergiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe