Venäjä epäilee Suomea kansanmurhasta jatkosodan aikana

Anonyymi

Venäjän federaation tutkintakomitea käynnistää selvityksen siviilien tappamisesta Karjalassa jatkosodan aikana. Suoraan presidentti Vladimir Putinin alaisuudessa toimiva komitea ilmoittaa asiasta verkkosivuillaan.

Tutkinta koskee vuosia 1941–1945 ja perustuu Venäjän rikoslakiin. Selvityksessä tullaan hyödyntämään uutta arkistomateriaalia, jota Venäjän turvallisuuspalvelu FSB julkaisi viime viikolla.

Tiedotteen mukaan suomalaismiehittäjät perustivat ”keskitysleirejä”, joilla ”tuhottiin” slaavilaisia sotavankeja ja siviilejä. Tutkintakomitea nimittää tapahtunutta ”kansanmurhaksi”, joka suoritettiin karjalaisen siviiliväestön rodun perusteella.

Aiemmin salatuista materiaaleista on käynyt ilmi uusia tietoja leirien kurjista oloista. Valtio-omisteinen tietotoimisto Ria Novosti otsikoi viime viikolla uutisensa materiaaleista sanoin ”tarina suomalaisesta natsismista”.

– Suomalaisten hyökkääjien ja heidän avunantajiensa toimista neuvostoliittolaista siviiliväestöä kohtaan tehdään asiaankuuluva lainopillinen arvio, tutkintakomitean tiedotteessa todetaan.

– Rodulliseen ylivertaisuuteen ja vihaan perustuvat teot pitäisi tuomita vuosikymmenien jälkeenkin. Tämän tyyppiset rikokset eivät vanhene.

Itä-Karjalaan perustettiin jatkosodan aikana ylipäällikkö C. G. E. Mannerheimin käskystä ”siirtoleirejä”, joille eristettiin muun muassa venäläistä väestöä ja muita ”epäkansallisia”. Leireillä oli enimmillään noin 24 000 vankia, joukossaan runsaasti naisia ja lapsia.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomalaisten tekemät vankileirit olivat aika ja silloiset tavat huomioiden vangeille kohtuu hyviä. Ruokaa ei ollut tarpeeksi edes omille sotilaille, saati sitten vangeille. Varmaan monenlaista kurjuutta tapahtui ja kärsimystä oli, mutta aika huomioiden suomalaiset eivät pyrkineet sellaisiin toimiin, kuin esim. Venäjä ja Saksa.
      Venäläinen ja muukin vankiväestö oli jo leireille tullessaan huonokuntoista ja moni kuoli entisiin tauteihin, sairauksiin, joita leirielämä pahensi. Moni myös selvisi ja oli myös suomalaisten taholta toimintaa, jossa vanki lähetettiin töihin maataloon, siellä elämä oli varmaan jopa parempaa, kuin kotipuolessa Venäjällä.
      Venäjä itse on syyllistynyt valtaviin kansansiirtoihin mm. Virosta jne. leireille Siberiaan ties minne, joten on outoa, että yleensä otetaan esille suomalaisten vankileirejä, jotka olivat aivan toista mitä Venäjän vastaavat tai Saksan, jossa miljoonia tapettiin monella tavalla.
      Oli tietenkin sekä siviiliväestö että sotilas vankeja. Sellaisia pieniä "väliaikaisia" kokoomaleirejäkin oli, joissa venäläisiä sotilaita. Heidän asemansa oli tietenkin olla vankina, eikä olot olleet luksus hotelli tasoa. Tiedän hituisen näistä, koska isäni näki ja oli tekemisissä hieman naapureiden kanssa silloin joskus. Puutetta ja kurjuutta, epätietoisuutta tulevasta oli kaikilla, niin vangeilla kuin myös suomalaisilla sotilailla.

    • Anonyymi

      Kun Neuvostoliitto aloitti ja kävi Suomea vastaan sotaa, niin ei kai nyt kovin outoa ole, että vankileireilläkin juuri venäläiset vangit olivat erityistarkkailussa muihin esim suomalaisiin ja suomalaistaustaisiin verrattuna.
      Sekin lienee selvää, ettei sodan ajan vankileireillä olot vastanneet lähelläkään rauhanajan vankilaoloja. Tietysti Venäjä voisi esittää omien sotavankileiriensä ja sinne aiemmin kovalla innolla muuttaneiden siviilien oloja vaikkapa ihan vertailukohteena. Eihän Stalin sentään ihan kaikkia heitäkään teloittanut.

      Tämä taas monenkohan kerran aloitettu tutkinta olisi periaatteessa tietysti ihan ok, ellei kyseessä oli poliittinen propaganda ja sen tarkoitusperät mahdollisesti jopa pelottavia. Avoin kansainvälinen tutkinta jonkin kansaivälisen näihin tutkimuksiin perehtyneen organisaation johtamana. Mukana tietysti asiantuntijat myös Suomesta ja Venäjältä.
      Samalla voisi tutkia muitakin sotarikoksia, vaikkapa partisaanien terroritekoja pitkin Suomen itärajan siviilikohteissa.

    • Anonyymi

      Meidän naapurikylässä oli kuulemma sotavanki maatöissä, aliupseerimies, joskus nyt rauhan aikaan hän oli yhteydessä kyseisen talon väkeen, oli kertonut että hän repi natsat irti ja tekeytyi sotamieheksi kun vaihtojuna meni rajan yli, oli komennettu upseerit ulos junasta ja ammuttu siihen radan varteen.
      Näitäköhän nyt yritetään suomalaisten syyksi?

    • Anonyymi

      Juutalaisia oli Talvisodassa joukolla mukana - kasaareja Raattentiellä kaksi divisioonaa suoraan Ukrainasta.

    • Anonyymi

      Putin nuoret, niillehän tämä vale voi upota ja onko tarkoituskin.

    • Anonyymi

      ei tuota ilman päämäärää tehdä nyt pitää jakaa singot ja olalta
      ammuttavat ilmatorjuntaohjukset maakunnan miehille heti

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://bb.lv/statja/tehno/2019/10/14/uchyonyy-izssha-raskroyu-sekret-kto-pravit-amerikoy-i-rossiey-gotovy

        Näyttää siltä, että kansat ei ole muuta kun ärsytettyinä toistensa kimpussa. Todelliset syyt ovat muualla. Tuossa linkissä on painavaa tekstiä, ja aiheuttaa kysymyksen siitä, kannattaako puhua "Suomen" tulevaisuudesta, vai kansan tulevaisuudesta?

        https://bb.lv/statja/tehno/2019/10/11/professor-izssha-strashnyy-prognoz-porossii

        Osaisko joku suomentaa (täsmentää) tuon mitä puhutaan Suomesta?


    • Anonyymi

      Trumpin ja Putinin kehonkielestä pystyi lukemaan aika paljon kesällä 2018. He kävelivät lehdistön eteen keskusteltuaan, Putin rehvakkaana ja voitonriemuisena.

      Trump mietteliäänä, ja pienen hetken hänen kasvoillaan näkyi pelko. Aivan kuin hän olisi yrittänyt neuvotella tai sovitella jotain, mutta ei onnistunut. Trump osaa peittää ajatuksena paremmin kameran edessä, joten ei ihan selvästi pysty sanomaan mitä tapahtui suljettujen ovien takana.

      • Anonyymi

        Näitä lisää...


    • Anonyymi

      Kohtako Ukraina vaatii tutkimuksia Raatteentien verilöylystä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1110
    Aihe