Koronatilanne

Anonyymi

Mikäs on haukiputtaan koronatilanne oikeasti? Kun ei testata niin ei tiedä. Miksi hyssytellään?

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten niin ei testata? Kyllä ihan varmasti testataan ja ei hyssytellä. Mitä ihmeen tietoa odotat ja haluat? Haukipudas kuuluu Ouluun ja ihan kaikki tiedot ovat kaikkien nähtävillä. Vai odotatko, että tiedotettaisiin ihan kylä kohtaisesti? Menee aika vaikeaksi ja aikaa vieväksi hommaksi. Ehkä kumminkin ne resurssit käytetään muihin tärkeämpiin asioihin, kuin kylähullujen mietintöihin. Eikä myöskään tuon tietämisen pitäisi vaikuttaa mitenkään koronan tilanteeseen. Haukiputaallakin sitä on niin kuin muissakin kylissä. Ihmiset vain käyttäytyvät Haukiputallakin ihan normaalisti, aivan kuin eivät olisi kuulleetkaan koronasta. Sen vähäsen mitä olen käynyt kaupassa tässä koronan vallitessa niin olen huomannut, että vanhemmat ihmiset käyttäytyvät todella välinpitämättömästi. Ei pidetä turvavälejä, yskitään minne sattuu ja sanotaan että se tulee jos tulee. Pitäsi kuitenkin ajatella muita ja laajemminen tätä asiaa. Nuoremmat paikalliset käyttäytyvät poikkeuksetta todella mallikkaasti, nostan hattua heille tästä. Nuoria turhaan mollataan puskaradiossa, mutta kyllä se heidän vanhemista lähtee se käytös, että miten he itse suhtautuvat koronaan. Eräskin kylähullu Mike kommentoi siellä kaikkea pöljää mitä ei terveen maalaisjärjen omaava todellakaan ainakaan julkisesti kirjoittele. Ulkoisti jo vanhemman vastuuta paikallisille yrityksille jne. Ei muuta kuin toimi suositusten mukaan niin tuolla tiedolla et tee yhtään mitään. TSEMPPIÄ VAAN

      • Anonyymi

        Onkohan tämä vastaaja lääkäri kun tietää testaustilanteen ja sovellettavat käytännöt? samaa mieltä tämän vastaajan kanssa, että nuoriso osaa puttaalla käyttäytyä mallikkaasti niin kävelyteillä kohdatessa kuin kaupoissakin. Voisit kuitenkin miettiä mitä kirjoittelet täällä, vaikka kuinka olet omasta mielestä aina (varmaankin) oikeassa anonyymisti tupsukka;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tämä vastaaja lääkäri kun tietää testaustilanteen ja sovellettavat käytännöt? samaa mieltä tämän vastaajan kanssa, että nuoriso osaa puttaalla käyttäytyä mallikkaasti niin kävelyteillä kohdatessa kuin kaupoissakin. Voisit kuitenkin miettiä mitä kirjoittelet täällä, vaikka kuinka olet omasta mielestä aina (varmaankin) oikeassa anonyymisti tupsukka;)

        ahaa! jos tämä on se samainen tapani puskaradiosta niin aika "omaperäinen" persoona vähintäänkin. Ei me tarvita, eikä haluta, tuommosia puthalle!


      • Anonyymi

        mukava, että saatiin ammattilainen linjoille tänne puthaalle saakka. Ihan "tolokulta" kuulostat pienin varauksin ;)


    • Anonyymi

      En ole lääkäri ja enkä todellakaan se Tapani, joka meuhkaa välillä puskiksessa. En myöskään ole terveydenhoitoalalla töissä, mutta tiedän aika tarkaan käytännöt. En myöskään ole aina oikeassa, mutta tässä asiassa ainakin aika lähellä sitä.

      Nyt kun Covid-19 ei olekkaan lähtenyt leviämään todella voimakkaasti, niin ihmisistä on tullut turhan varomattomia kylien kaikissa paikoissa. Kaupoissa ym alkaa näkymään yhtä paljon porukkaa kuin ennen pandemiaa, mikä ei ole hyvästä. Käyttäydytäänkin niin kuin ennenkin. Nyt ihmiset vähän järkeä käteen. En nyt tarkoita, että hysteerisesti pitäisi suhtautua tai välinpitämättästi, mutta ihan terveellä maalaisjärjellä tulisi toimia. Tällä pääsee pitkälle.

      Koulutkin aukeavat huomenna. Ensin meinasin, etten päästä lastani kouluun kahdeksi viikoksi, mutta sitten tuli tarkemmat ohjeet miten koulussa toimitaan. Tämän takia voin luottavaisin mielin laskea lapseni kouluun. Täällä Kiviniemessä se on ainakin toteutettu hyvin ja mallikkaasti.

      Hallitukselta toivoisin kuitenkin asiallista ja paikkaansa pitävää tiedotetta, jonka on tehnyt joku valtiosta riippumaton taho, mutta valtion tilaamana. Nyt kaikista aiheista on tullut niin paljon ristiriitaista tietoa useista lähteistä. Tiedotteessa pitäsi olla selkeästi ainakin viruksen tarttuvuus lapsilla/aikuisilla, talouden elvytyksestä/tulevista toimista, toimintojen avaamisesta/mahdollisista uusista rajoitteista ja mahdollisesta rokotteesta. Rokotteestakin on tullut niin paljon eri tietoa. Osa sanoo, ettei tule vuoteen kahteen ja yksi sanoo, että syksyllä tulee. Aivan ihme tiedottamista tällä hetkellä. Ymmärän kuitenkin hallistusta siinä, että tämä on uusi asia ja koko ajan tilanne elää. Ei tämmöiseen varmaan voi varautua koskaan täydellisesti

      Ei muuta kuin tsemppiä kevääseen, yhdessä oikein toimimalla, vielä normaalikin aika koittaa tulevaisuudessa

    • Anonyymi

      Oli virhe avata kirjastot korona aikana,se olis kuulunut viimeksi avata koska kuluttaa vain meidän verorahoja. toinen säästökohde olis kaupungin valtuuston kokouspalkkion poisto kokonaan nyt koronan ajaksi eli vuoteen 2025 mihin asti tauti jyllää. nyt myös kaupungin kaikki työntekijät pakkolomalle vuoroviikoin loppuvuodeksi,eli puolet henkilökunnasta vuorotellen,näin tehdään yksityisilläkin kun huonosti menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe