pentukoira syö täkin täytteitä

Anonyymi

8kk ikäinen dobermanni purkaa ja syö ihmisten nukkuessa patjojen, täkkien, oman petinsä täytteitä. ja puree lelujaan, kumisia, muovisia ja nielee irtoavat palat. miten tällaisen saa estettyä. ei voi laittaa häkkiin, tai erilliseen huoneeseen. se kyllä löytää paikan mitä jyrsiä. on annettu sille puruluita ja virikkeitä on tarpeeksi. meillä muitakin koiria ja muut eivät tällaisia.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      olisko joku viisas koiraihminen, joka tietäs neuvoa tässä tilanteessa. kun koiraa ei pysty jättämään yksin kotiin, kun tuhoaa paikkoja. yksin se ei ole joutunut olemaan, kun aina joku on kotona. tää oli jatkoa edelliseen. olen kysynyt neuvoa muutamilta tuttaviltani, mutta he eivät erityisen viisaita. eivät tiedä neuvoa.

    • Anonyymi

      Ikä parantaa vaivan kyllähän koirat mielellään lelujaan puree tarpeellista ja tarpeetonta syökin halutessaan. Koiran yksin olessa pitää jättää vain sellaista mitä saa purra koiralle oma rätti purtavaksi.

    • Anonyymi

      vaikka sille jättäiskin purtavaa, niin se kyllä etsii kiellettyjä tavaroita, mitä tuhoaa. tai jyrsii kynnystä tms. huolettaa että sen nielemät palat ei tuki sen suolistoa tai tartu kurkkuun. ruokaa se saa tarpeeksi, ei ainakaan nälissään jyrsi.

    • Anonyymi

      Mitä sen kanssa tehdään? Siis hereillä ollessa.

    • Anonyymi

      Miten olisi kuonokoppa? Kun on taas tuhonnut jotakin, koppa päähän joksikin aikaa. Sitten oppii, että tulee tylsää, jos tekee tuhojaan.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Dobermanni ei voi oppia vähemmän toimeliaaksi roduksi, joten omistaja ei pääse laiskottelemaan kuonokopan avulla. Jos työkoiraksi jalostettu toimelias rotu purkaa energiaa itsenäisesti, niin se on poikkeuksetta omistajasta kurjaa. Se energia ei koirasta kuonokopalla katoa, vaan omistajan tehtävä on se purkaa koiran kanssa harrastamalla. Jollei onnistu tai kiinnosta, niin on väärä rotu. Jos on pakko edes harkita kuonokoppaa oman laiskuuden takia, niin on väärä rotu. Hyvin yksinkertaista.


    • Anonyymi

      On se jännä juttu, että dobbereitakin päätyy käsiin, joissa ei edes ymmärretä, mistä mm. tuhoamisvimma johtuu. Koiraparka purkaa patoutunutta energiaa, kun omistaja ei sitä selvästikään ole tehnyt. Käsittämätöntä, että näitä päätyy omistajille, jotka eivät harrasta mitään koiran kanssa, vaikka se sitä ehdottomasti rotunsa tyypillisenä edustajana vaatisi. Sitten ihmetellään keskustelupalstoilla häiriökäyttäytymisen syitä.

      Tuhoamista esiintyy tyypillisesti juuri dobbereiden kaltaisilla roduilla, jos koiran kanssa ei harrasta tarpeeksi. Kyse on äärimmäisen älykkäästä ja aktiivisesta rodusta, joka vaivaa päätään itsensä keksimillä aktiviteeteilla, jollei omistaja ole niitä keksinyt koiran puolesta. Ihan pistää vihaksi, että häiriökäyttäytymistä pidetään pikemminkin koiran vikana, vaikka tosiasia on se, että omistaja on valinnut itselleen ja aktiviteettitasolleen väärän rodun. Vähän tarkemmin saisivat kasvattajat katsoa, minne ja millaiseen käyttöön dobbereitakin myyvät - tai onko sitä käyttöä ollenkaan.

    • Anonyymi

      Toopella piyää olla harrastus, on palveluskoira.Mikä on koiranne harrastus, jossa purkaa energiaa?

    • Anonyymi

      Dobberi ei ole pelkkä seurakoira, syy ongelmii on että kuvitellaan sen viihtyvän vain seurakoirana.
      Seurakoiraksi käy paremmin pinseri, joka ulkonäöltään ja luonteeltaan saman tyyppinen, mutta kokonsa vuoksi helpompi hallita.
      Kyllä ne rikkoo paikkoja, ja tavaroita kun ei omistaja järjestä aktiiviselle rodulle tarpeeksi tekemistä.
      Koirapuistossa juoksutus, pyöräilytys, jäljestys ja kunnon treenit tuovat sisältöä aktiivisen koiran elämään.Ja sen harrastamisen koiran kanssa pitää olla jatkuvaa, tunteja päivässä.Jotta koira on onnellinen, ja saa purkaa energiaansa, sitähän riittää.
      Mutta, jos omistaja on kuvitellut ottavansa seurakoiran, hänellä tuskin riittää energiaa ja kykyä järjestää tarpeeksi tekemistä koiralleen.
      Monet rodut menee vääriin käsiin, ja ongelmia seuraa.Ja kun koira kouluttamattomana pyrkii kaikkien kimppuun turhautuessaan, lenkkeilykin on haastavaa.
      Älkää ottako palvelusrotuja seurakoiriksi, niitä ei ole jalostettu siihen.

    • Anonyymi

      Väärä rotuvalinta, ja koira tylsistyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe