Aihe

Ihmettelen suuresti, miksi

Anonyymi

ihmiset eivät pidä kasvosuojaimia/kasvomaskeja liikkuessaan kaupoissa, apteekissa ja muualla, jossa joutuu alle kahden metrin etäisyydelle toisiin ihmisiin. Keuhkoihin se korona iskee ja kovin iskeekin. Olisi oikeesti moni ihminen säästynyt ko sairaudelta, mikäli olisi jonkinlaista suojaa kasvoillaan pitänyt.

Olen itse henkilökohtaisesti tavannut vain muutaman henkilön kaupassa kasvomaskilla.

Itse pidän kasvomaskia aina mennessänne sisätiloihin kauppaan tai vastaavaan, jossa on tuntemettomia ihmisiä samassa tilassa, vaikkakin metrin päässä. Sisätiloissa se virus pysyy siinä tilassa, ulkona kun ei ole umpitilaa, niin maskien käyttö ei niin tarpeellinen terveelle.

Kaksi metriä on hihasta tempaistu etäisyys, oikeasti täytyisi pitää noin 10 metriä, jos ihan oikeilla lukemilla mennään.

5

<50

  Vastaukset

  • Kasvomaski ei estä (ei edes paras mahdollinen ffp3 hengityssuojakaan) koronatartuntaa. Nuo hyvin tehokkaat hengityssuojat kyllä vähentää virusten määrää, mutta ei estä kokonaan, joten tartuntavaara on edelleen.
   Asia olisi eri jos määrättäisiin pakollinen hengityssuoja kaikille kun liikkuvat muiden ihmisten parissa. Silloin oireiset ja jopa oireettomat viruksen kantajat eivät levittäisi virusta köhiessän tai jopa puhuessaan. Tällä hetkellä kun hengityssuojan käyttö ei ole pakollista, sen käyttöä suositellaan oireisille, joten kanssaihmiset olettaa hengityssuojaa käyttävän henkilön olevan koronasairaan. Minäkin kierrän hieman kauempaa hengityssuojaa käyttävän ihmisen - varmuuden vuoksi.

  • Käytän linja - autossa kasvomaskia jotta en saa coronavirusta se voi olla mulle tappava koska en tiedä omasta vastustuskyvystäni paljoa mitään muuten mutta peruskuntoni on keskinkertainen yleiskuntoni on keskinkertainen eli tyydyttävä. Liikun mieluiten jalan kuin polkupyörällä. Pidemmällä matkalla käytän linkkiä. Mökkireissuilla linkkiä, Wanholl - autoa ja normaalikorista pikavuoroautoa. Kaupassa käydessäni pyrin käyttämään neljän metrin turvaväliä. Kaupan kassalla viiden metrin turvaväliä.

   • Mitä ihmeen "linkkiä"? Onko tuollainen Wanholl auto jokin erikoisauto, en ole kuullut moisesta.

    Huh, siinä pitää olla iso kauppa tai pääset ihan omalla privaattiajalla kauppaan jos pystyt pitämään tuollaisia 4-5 m turvavälejä.


  • Miten sitä maskia voi pitää kun Keuhkoahtaumatautisella astmaatikolla henki ei muutenkaan kunnolla kulje ? Tosin itse käyn kaupoilla aamupäivisin enkä tunkeudu sinne ruuhka-aikoihin..

   • Niin, kyllä tällaiselle normaalikeuhkoisellekin hengittäminen maskin kautta käy työstä. Mutta näköjään moni on jo oppinut kikkakonstin siihenkin. Ei nipistetäkään sitä yläreunan tukilankaa nenän muotoon niin maski jää yläreunastaan koholle ja hengitys kulkee siitä aivan vapaasti (ei tarvitse puskea suodatinmateriaalin läpi).


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23957
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16125
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14858
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   11734
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5918